ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Δευτέρα, 12 Δεκέμβρη, 9 π.μ., στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

ΚΑΛΟΥΝ:
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» (Κάτοικοι κέντρου Αθήνας, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, YRE, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη»), Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων, Ζωντανή Βιβλιοθήκη, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας – Κουρδιστάν, Μεταναστευτική Συμμαχία (Action Congo, KASAPI-Φιλιππίνες, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, ASANTE), Επιτροπή Ενάντια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι.

Την κινητοποίηση στηρίζουν:
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, Κόκκινο, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Νεολαία ΣΥΝ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Οικολόγοι-Πράσινοι, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 12 Δεκέμβρη 2011, δικάζονται 3 μέλη φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα κοντά στην καρδιά και στο στομάχι. Ο άτυχος Αφγανός ευτυχώς επέζησε και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί του. Μεταξύ των κατηγορουμένων και η “τηλεαστέρας-κάτοικος” της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις (βλέπε link με βίντεο πιο κάτω). Πρόκειται για μία μόνο από τις εκατοντάδες επιθέσεις των τελευταίων μηνών που φτάνει στα δικαστήρια, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για νεοναζιστικά εγκλήματα από το κέντρο της Αθήνας ως τον Ασπρόπυργο και από το Περιστέρι ως την Πετρούπολη.
Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας, την ώρα που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί ενάντια στα χαράτσια, τα μνημόνια και τα μέτρα βαρβαρότητας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργοποιημένους τους θαυμαστές της χούντας των συνταγματαρχών και του Μεταξά βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κάνει ότι μπορεί για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τους πραγματικούς υπεύθυνους της φτώχειας και της ανεργίας. Η ΕΛ.ΑΣ. διευκολύνει σε κάθε ευκαιρία τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όπως πρόσφατα στη Νίκαια, που έστειλαν διμοιρίες των ΜΑΤ να χτυπήσουν αντιφασιστική διαδήλωση. Την ίδια στιγμή περιφρουρούσαν φασιστοσύναξη θαυμαστών του Χίτλερ που βεβήλωναν το μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Αστυνομικοί και λιμενικοί δολοφονούν μετανάστες στα σύνορα και κυνηγούν τους μικροπωλητές που βγάζουν ένα μεροκάματο, ενώ η κυβέρνηση αρνείται το άσυλο από χιλιάδες πρόσφυγες και νόμιμες άδειες παραμονής στους μετανάστες που ζουν στη χώρα. Και εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή ακροδεξιών δικηγόρων ενάντια στο νόμο περί ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών. Επιχειρούν με κάθε τρόπο να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, όπως ακριβώς προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους, τα συνδικάτα, την αριστερά, απέναντι σε όλους όσους αντιστέκονται στις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας. Δεν θα περάσει.

Στις 12 Δεκέμβρη, καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο-α, ντόπιο και μετανάστη-τρια να ενώσει τη φωνή του μαζί μας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Διεκδικούμε και παλεύουμε για:
Να καταδικαστούν οι μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι.
Όχι στην κρατική συγκάλυψη των ρατσιστικών εγκλημάτων.
Διάλυση των φασιστικών συμμοριών.
Έξω οι φασίστες από τα υπουργεία.
Γειτονιές αλληλεγγύης, όχι ρατσιστικού μίσους.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ κας ΣΚΟΡΔΕΛΗ, ενδεικτικά, από 2 βίντεο που βρήκαμε στο youtube:


Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ