ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Εικόνες από την 1η μέρα της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Και ο γραμματέας του ΣΥΝ ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί...
Την 1η μέρα ένα φάντασμα πλανιόταν πάνω από την 2η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Ήταν το φάντασμα των βουλευτικών εκλογών που έχουν εξαγγελθεί για τον Φλεβάρη, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος για το πότε θα γίνουν. Μια φράση του Α. Αλαβάνου λίγες μέρες πριν από μια συνέντευξη στον “105.5 στο κόκκινο”, στην οποία δήλωνε ότι : “αν δεν υπάρξει πλατιά συνεργασία, με αρχές και πρόγραμμα που δεν θα περιορίζεται στο ''αντιμνημονιακό'' πλαίσιο, δεν βλέπω συμμετοχή στις εκλογές” προβλήθηκε από ορισμένα ΜΜΕ ως ειλημμένη απόφαση του ΜΑΑ για μη συμμετοχή στις εκλογές και γέννησε ανησυχίες και αμηχανία στα μέλη και τους φίλους του.

Αυτή η κατάσταση την 1η μέρα της Συνάντησης διαμόρφωσε ένα κλίμα ανάλογο με αυτό που περιγράφει η λαϊκή παροιμία: “Μάθανε πως γ... και πλάκωσαν και οι γύφτοι”. Αυτό δεν προέκυψε κυρίως από τις ομιλίες των εκπρόσωπων των κομμάτων και των οργανώσεων της αριστεράς στην ανοικτή εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά από τις τοποθετήσεις των μελών του Μετώπου, οι οποίες έγιναν τις πρωϊνές ώρες. 


Βέβαια η λέξη “εκλογές” δεν ακούστηκε καθόλου, αφού για αυτό το φάντασμα κανείς δεν μιλάει ανοικτά. Και τι να πει εξάλλου, με δεδομένο ότι τόσο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ήδη επιλέξει την αυτόνομη κάθοδό τους στις εκλογές και έχουν καθορίσει τις πολιτικές ταχτικές τους με τις οποίες στοχεύουν να διευρύνουν τα ψηφοδέλτιά τους και την εκλογική τους επιρροή.  Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι αφελείς οι οποίοι φαντασιώνονται ότι η ομάδα του Π. Λαφαζάνη πιθανόν να εγκαταλείψει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και να συνεργαστεί με την έξω από την ΟΝΕ και ΕΕ αντικαπιταλιστική αριστερά (καλό ΚΚΕ) για την οικοδόμηση ενός νέου επαναστατικού φορέα...

Η πιθανή μη συμμετοχή του ΜΑΑ στις εκλογές πρακτικά σημαίνει – αν κρίνουμε και από την στάση των οργανωμένων συνιστωσών του  - ότι μπροστά στην κάλπη τα μέλη και οι ψηφοφόροι του, στη μεγάλη τους πλειοψηφία,  θα στραφούν προς τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι, σαφώς λιγότεροι, προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Βέβαια κανένας ομιλητής δεν πήρε την πρωτοβουλία να εκφράσει ανοικτά παρόμοιες προτάσεις. Όμως όλες σχεδόν τις ομιλίες της πρωινής συνάντησης μπορούσε ο καθένας να τις αποκωδικοποιήσει με σχετική ευκολία ως προς πια εκδοχή ψήφου για τις επόμενες εκλογές έκλεινε ο κάθε ομιλητής . Σαφώς πιο ευδιάκριτη ήταν η θέση όσων προσανατολίζονται προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού μετέφεραν στην 2η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου  αυτούσια την γνωστή πολιτική της πλατφόρμα για την άμεση έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ και τα άλλα αντικαπιταλιστικά παρόμοια. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία των ομιλητών ήταν επιφυλακτική απέναντι σε αυτή την πολιτική γραμμή γιατί αντιλαμβάνεται πως το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από την ΟΝΕ και την ΕΕ προβάλλεται πλέον ως εναλλακτική επιλογή από τα αστικά επιτελεία και ως εκ τούτου η στόχευση του λαϊκού κινήματος οφείλει να είναι διακριτή από αυτούς τους αστικούς σχεδιασμούς...

Όμως το κυρίαρχο δίλημμα της εκλογικής στήριξης ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο τελευταίος ομιλητής της πρωινής συνάντησης - μέλος του ΣΥΝ και της ΣΠΙΘΑΣ - προσπάθησε να το μετατρέψει σε ...τρίλημμα προσθέτοντας και την εκδοχή στήριξης του πολιτικού μορφώματος του Μίκη Θεοδωράκη.

Από την απογευματινή ανοικτή εκδήλωση θα σας παρουσιάσουμε δύο μαγνητοσκοπημένες ομιλίες. Η πρώτη, του Αλέξανδρου Φρατζή, εκφεύγει από τον γνωστή εκφορά του λόγου των κομματικών μηχανισμών της Αριστεράς και θέτει ένα άλλο προβληματισμό αλλά και ερωτήματα τα οποία αποφεύγουν να τα αγγίξουν αυτοί οι μηχανισμοί.
Η δεύτερη ομιλία είναι του Αλέκου Αλαβάνου. Το ενδιαφέρον βρίσκεται ακριβώς στον τρόπο με τον οποίο αυτοσχεδιάζοντας προσπαθεί να ρίξει το ζάρι σε μια παρτίδα που φαίνεται ότι εκ των προτέρων είναι χαμένη...
Για αυτά όμως τα ζητήματα θα επανέλθουμε σύντομα για να θίξουμε και άλλες σημαντικές τους πλευρές.

28 σχόλια :

  1. Μεγάλο αντιμνημονιακό Μέτωπο τώρα, με προοπτική εξουσίας.
    Μην ακούτε τίποτε άλλο.!

    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μπράβο στον ΕΟΣ (και σε όποιους άλλους) δίνουν στην ευκαιρία σε κλινικές περιπτώσεις συνανθρώπων μας, όπως ο markos, να εκφράζουν ελεύθερα την παράνοιά τους στην κοινωνία (έστω τη διαδικτυακή), δηλ. να παραμένουν αποασυλοποιημένοι αντί να εγκλειστούν σε ψυχιατρικά κάτεργα. (Τίθεται βέβαια το ερώτημα, κατά πόσον ο Συν δεν επιτελεί, με το δικό του τρόπο, ένα έργο ψυχιατρικοποίησης/καταστολής. Τεσπα).

    Τώρα ΕΟΣ έχω μία διευκρινιστική. Όταν λες ότι το κλίμα του τύπου "μάθανε ότι γ... κλπ" προήλθε από τις παρεμβάσεις του πρωινού και όχι από τους εκπροσώπους των οργανώσεων τι ακριβώς εννοείς; Ότι το μήκος κύματος των πρωινών μελών-φίλων ήταν τόσο χαοτικό και ετεροκαθοριζόμενο ώστε να προκύπτει το συμπέρασμα με τη λαική παροιμία και άρα οι εκπρόσωποι των οργανώσεων βρήκαν και έκαναν ή είπαν ό,τι είπαν μετά;
    Ρίξε λίγο ενημέρωση και γιά τους μη παροικούντες τους διαδρόμους.

    Α, και λίγο προσοχή παρακαλώ με φωτογραφίες του Βίτσα έτσι απροειδοποίητα το πρωί κυριακάτικο. Δε λέει ρε φίλε να ξεράσουμε πάνω στα πληκτρολόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω και τον Ρούντι στο βήμα. Μίλησε;
    Είναι από αυτή τη συνάντηση ή είναι σε κάποιο άλλο φόρουμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και βέβαια, δεν θα "αφίσει το γάμο να πάει για πουρνάρια" ο Π. Λαφαζάνης όταν έχει εξασφαλισμένη βουλευτική έδρα με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον 7.26
    Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Τι σχέση έχει ο Ρούντι με τον Λαφαζάνη; Εγώ για τον Ρούντι είπα. Μίλησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον 7.35μ.μ.
    Εσύ είπες για τον Ρούντι, εγώ λέω για τον Λαφαζάνη, γιατί το άρθρο ασχολείται και με τους αφελείς που περιμένουν να αφήσει ο Λαφαζάνης τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο Ρούντι μίλησε,αλλά δεν νομίζω πως είναι από τους ΚΟΕτζήδες που δελεάζονται από το βουλευτιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως ο Λαφαζάνης έδωσε το παρόν το μεσημέρι της Κυριακής. Τι πήγε να κάνει; Πού να ξέρω... Μπορεί να ξέρει η ΕΟΣ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα θέλεις να σου τα εξηγεί η ΕΟΣ.
    Μα για να εξασφαλίσει τα ψιφαλάκια των αφελών, ο αντικαπιταλιστής Παναγιώτης ,εαν τυχων επιτρέψουν να γίνουν εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλήρης απογοήτευση η 2η συνάντηση. Απορώ με τα νεαρά παιδιά - της ΚΟΕ κυρίως- που παρευρέθηκαν. Θλιβέρή η εικόνα να βλέπεις 60άρηδες "μπαρουτοκαπνισμένους" στις οργανώσεις "από το'60", όπως καμάρωναν,να μη σέβονται διαδικασίες και να μιλούν επί παντός επιστητού εκτός από τις Θέσεις, ή να φαντασιώνονται (καταγγέλοντας, τρεμάμενοι!) πως το πρόβλημα του ΜΑΑ είναι οι διαφορετικές εκτιμήσεις σε κάποια ζητήματα που έχουν οι συνιστώσες και να κάνουν επεισόδια εντός και εκτός αίθουσας, υπό τον καγχασμό των επισκεπτών της ΑΡΑΣ και του Λαφαζάνη.
    Απορώ με άτομα τύπου Καπάταη, που παραμένουν στο ΜΑΑ.
    Κρίμα και για τους ανθρώπους από το ΡΚΚ που μίλησαν. Μάλλον δεν ήξεραν για τί πράγμα πρόκειται.
    Οι περισσότεροι από όσους μίλησαν προφανώς δεν τους επείγει η συγκρότηση μετώπου, γιατί δεν τους έχει πλήξει η κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άσχετα με την πρόθεση ψήφου των ομιλητών, αν θέλετε να μιλήσουμε για εκλογές, το κενό εκπροσώπησης στην κοινωνία είναι τεράστιο και ένα μέτωπο παραλογισμού και ψυχεδέλειας (ακόμη κι αν κατέβει αυτόνομο) δεν πρόκειται να συγκινήσει (πόσο μάλλον να εμπνεύσει) απολύτως κανέναν...
    ή κόβουμε την πλακίτσα ή να πάμε να μάθουμε κάποια άλλη "τέχνη", γιατί στην πολιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς Ανώνυμο 10:36μμ

    και λίγα λες! Το παραγοντιλίκι σύννεφο με τους εντός και τους εκτός του μετώπου.Για να συμπληρώσουμε την εικόνα, οι επισκέπτες της ΑΡΑΝ και του ΝΑΡ δεν είχαν χρόνο για καγχασμούς γιατί αλλού είχαν στραμμένη την προσοχή τους. Περίμεναν να δουν αν οι "δικοί" τους βάλλουν για ψηφοφορία στο μέτωπο την πλατφόρμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τελικά αυτό δεν έγινε και έτσι μάλλον απογοητεύτηκαν.

    Τους απογοήτευσε και ο ΚΑΠΑΤΑΗΣ με την πρόταση που έκανε - και την αποδέχτηκε το ΜΑΑ - για κοινή παράταξη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ στη περιφέρεια της Αττικής, αφού 99,9% έχουν κοινή θέση σε θέματα που αντιμετωπίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστός!

    Κάποιοι ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ (ονόματα δεν λέμε - μαγαζάκια δεν θίγουμε) μετά την παραίτηση του συντονιστή του μετώπου και με την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ αναθάρρησαν γιατί πίστευαν ότι η ΚΟΕ τουλάχιστον θα την έκανε από ΣΥΡΙΖΑ και θα πήγαινε ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεριά.

    Γιαυτό άρχισαν τα σουξου - μούξου και μετά στα όπα - όπα σ' είχα. Γιαυτό και άρχισαν να προβάλλονται κειμενάκια και να γίνονται κοινές εκδηλώσεις με όσους από το ΜΑΑ έχουν αποδεχτεί τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Βέβαια πρόκειται για παιχνίδια παραγόντων και τίποτα άλλο. Τώρα αν θα γίνουν κάποιες μεταγραφές από το ΜΑΑ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα είναι όπως αυτές που έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ με τους Μαρίαδες και τους Μητρόπουλους.

    Η ΚΟΕ, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ παίζουν ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνουν! Να πάνε να παίξουν 3η εθνική με τους ΑΝΤΑΡΣΥΟΥΣ και πάρουν τους μισούς ψήφους από την χρυσή αυγή και τον Καζάκη; Δεν μετράει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ψυχραιμία!

    Το ΜΑΑ έχει ένα κρυφό σχέδιο για την ενότητα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Πρόκειται για μια εναλλακτική πολιτική δράση που ανατρέπει τις παραδοσιακές μορφές που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα οι αριστερές οργανώσεις.

    Μέρος αυτού του σχεδίου να το πληροφορηθείτε λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, όταν θα ανακοινώσει ποιούς υποψήφιους στηρίζει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΣΠΙΘΑΣ, του ΕΠΑΜ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ.

    Εδώ ένας "πασαδόρος" παρολίγον να διαλύσει το ΕΠΑΜ και ένα ολόκληρο ΜΜΑ δεν θα καταφέρει να ενώσει την αριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Μαριόλης ρε παιδιά τι θα κάνει τώρα που στο μέτωπο δεν προσχώρησε στην γραμμή του; Θα γραφτεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να συγκροτήσει μαζί με τον Τάκη Φωτόπουλο την νέα γενιά των θεωρητικών της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΟΡΙΕΣ... Ευρώ ή δραχμη; Ειχαμε ξεκαθαρη θεση στη συναντηση; Ο Λαφαζανης τι ειπε πανω κατω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεί να μου πει κάποιος τι είπε ο Βίτσας στην ομιλία του, γιατί εκείνη την ώρα δεν άντεξα τη συγκίνηση από την παρουσία του Γραμματέα του Μεγάλου Αντιμνημονιακού Μετώπου και βγήκα έξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. προς τον ανώνυμο των 10:36μμ

    σε πήραμε χαμπάρι! Για ποια "νεαρά παιδιά της ΚΟΕ" απορείς; Μήπως για την ψιλή ξανθιά κοπελίτσα που την είχες για μια ώρα στο πίτσι πίτσι, έξω στο προθάλαμο του αμφιθέατρου;

    Πρόσεχε κακομοίρη μου γιατί θα σε καρφώσουμε στην γυναίκα σου! Θα στείλω στην ΕΟΣ να βάλει και φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...19 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:36 π.μ.

    νομίζω το ποστ και ο διάλογος είναι ενδεικτικός και ανάλογος του διημέρου.Χαοτική συζήτηση με αυτό το μίγμα κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών δυνάμεων.Σίγουρα είχε ενδιαφέρον σαν ιδέα,αλλά δε νομίζω ότι λειτούργησε.Και γενικά η εικόνα του αμιθεάτρου μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν.Δυστυχώς το παρακάτω απόσπασμα από ποστ παραπάνω συμπυκνώνει τη σκέψη πολλών...

    "Η ΚΟΕ, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ παίζουν ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνουν! Να πάνε να παίξουν 3η εθνική με τους ΑΝΤΑΡΣΥΟΥΣ και πάρουν τους μισούς ψήφους από την χρυσή αυγή και τον Καζάκη; Δεν μετράει!"

    όσο σκέφτεστε έτσι δεν πάτε πουθενά σύντροφοι.Η αριστερά της παρακάλιας του "ψηφίστε με γιατί δεν μπαίνω στη Βουλή" γίνεται πλέον "ψηφίστε με να πάρω το μπόνους των 50 εδρών εγώ και όχι ο Σαμαράς"...Η εκλογολαγνεία δεν ενδημεί μόνο στο Τσιπραϊικο κατά τα φαινόμενα.Φυσικά αναγνωρίζω την πραγματική βούληση ενός δυναμικού του Μετώπου για στάση στις εκλογές ανάλογη με αυτό που είπε ο Αλαβάνος.Και αν και διαφωνώ είναι μία τίμια στάση.

    Και μη βγάζετε τόση χολή για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πια.Λέμε κάτι συγκεκριμένο,συμφωνήστε ή διαφωνήστε,δεν είναι ανάγκη να τα ξεφτιλίζετε όλα πια.Sorry κιόλας αλλά δεν είμαστε το ίδιο με τον κάθε καρεκλοκένταυρο του ΣΥΝ που φαντασιώνεται μεγάλες αντιμνημονιακές συμμαχίες χωρίς κανένα περιεχόμενο που θα πάρουν την κυβέρνηση(και θα κάνουν τι άραγε;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε παιδιά για εμάς από επαρχεία πείτε μας τι κόσμο είχε το διήμερο... Ένας πιο πάνω λέει "η εικόνα του αμιθεάτρου μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν". Δηλαδή? Δεν είχε κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. προς Ανώνυμο 19 Δεκεμβρίου 2011 1:29 π.μ

    Γράφεις: ΑΠΟΡΙΕΣ... Ευρώ ή δραχμη; Ειχαμε ξεκαθαρη θεση στη συνάντηση;

    Καθαρότατη! Όπως είπε και ο Λένιν: "ο κόσμος χάνεται και το μ.. χτενίζεται!".

    Εκτός από ξεκάθαρη πολιτική θέση είχε και ξεκάθαρη πολιτική πρόταση για όσους θεωρούν ότι το κύριο πρόβλημα της κρίσης είναι το ευρώ και η πολιτική της ΟΝΕ: Ραντεβού στα νοσμιματάδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @11:31

    Εχετε ξεφτιλιστεί πια με τον ευτελισμό τπου βλέπετε τα πράγματα... Φιλε μου πραγματικά δεν είσαι αριστερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν νομίζω πως η κατάσταση της όποιας αριστεράς ήταν καλύτερη τις εποχές που γέμιζε αμφιθέατρα,( απόδειξη το που έχει οδηγηθεί σήμερα,εκτός αν κάποιοι θεωρούν επιτυχία της αριστεράς τα μεγάλα ποσοστά που της δίνουν τα στατιστικά)
    Και δεν είναι ο διάλογος και η αιχμηρά αποκαλυπτική κριτική που γίνεται από την ΕΟΣ που τα ξεφτιλίζει όλα. Μακάρι να ήταν έτσι.
    Πάντως η εικόνα της συνάντησης απεικόνιζε την σημερινή κατάσταση της αριστεράς.
    Καλό θα ήταν να αναρτηθούν οι πολλές αξιόλογες παρεμβάσεις που έγιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς τον προηγούμενο

    H εισήγηση είναι αναρτημένη την ιστοσελίδα του Μετώπου, εδώ: Βιντεο από την Συνδιάσκεψη, όπου θα αναρτηθούν και ομιλίες.

    Επίσης θα αναρτήσουμε και εδώ ορισμένες χαρακτηριστικές τοποθετήσεις, (όπως του Π. Κοροβέση και του Γιώργου Μανιάτη) μόλις ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία. Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. είμαι ο 10:56.
    1)Θετικη είναι η έλευση της ΑΡΑΣ, ειδικά αφού κάποτε απέφευγε τέτοιες μαζώξεις όπως ο διάολος το λιβάνι.
    2)Η ερμηνεία της θέλησης κάποιων να ενωθούν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή με το ΣΥΡΙΖΑ με τους όρους που θέτουν κάποιοι("βουλευτιλίκια", "Γ'Εθνική" κλπ)απαξιώνει συνολικά την αριστερά (και τους ίδιους,δηλαδή) και είναι αυτη η λογική που έριξε στα τάρταρα τη συνδιάσκεψη και το ΜΑΑ.
    Για αυτό και επιμένω πως κάποιοι δεν άλλαξαν μυαλά:γιατί δεν τους έθιξε η κρίση.

    ΥΓ1. Συγκρίνοντας, στην 4η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο η γνωστή έκανε καραγκιοζιλίκια.
    ΥΓ2.Παρακαλώ αυτόν που "με" απειλεί, να δημοσιεύσει τη σχετική φωτό. Σε κάποιους παρευρισκόμενους άρεσε πολύ το θέαμα όλο το σ/κ (γελούσαν ακατάπαυστα) και πιθανόν να θέλουν να συνεχιστεί (φαντάζομαι ήδη τους διαλόγους που θα ακολουθήσουν). Εγώ πάντως, ντράπηκα που ήμουν εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. προς τον Ανώνυμο που είπε...
    ΑΠΟΡΙΕΣ... Ευρώ ή δραχμη; Ειχαμε ξεκαθαρη θεση στη συναντηση; Ο Λαφαζανης τι ειπε πανω κατω;


    Το ζήτημα δεν είναι αν είμαστε γενικά και αφηρημένα με την δραχμή ή το ευρώ αλλά με τι πολιτική έχεις. Για παράδειγμα, μια ματιά εδώ, όπου Σ. Μαρκέτος ισχυρίζεται ότι όλη η ελληνική αστική τάξη τοποθετείται ενάντια στο ευρώ!...

    Εμείς είχαμε για σίγουρους ενάντια στο ευρώ μόνον τους εφοπλιστές, αλλά απ' ότι φαίνεται κάνουμε λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΟΣ,

    αυτές τις θέσεις του Μαρκέτου φαίνεται πως έχει και ο Ρούντι, αλλά και ο Καζάκης και είναι έτοιμοι να χτίσουν με τους αστούς και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους μέτωπα ενάντια τους κατακτητές του ΔΝΤ και της ΕΕ.

    Απ' ότι βλέπω και ο Αλέκος κάποια πόρτα κρατάει ανοιχτή προς αυτή την κατεύθυνση, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Παπαπέτρου, όπως φαίνεται και στο video που ανέβασες.

    Ο Παπαπέτρου λοιπόν έχει ξεπεράσει και τον Α. Τσίπρα και είναι πλέον τριπλοθεσίτης: Μέλος στον ΣΥΝ, μέλος στην ΣΠΙΘΑ και μέλος του Μετώπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν είναι μοναδικός ο Παπαπέτρου.

    Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παρόμοιες, όμως τα πρωτεία κατέχουν κάποιοι περιφερόμενοι παράγοντες που καλύπτουν ακόμα πιο πολλές θέσεις σε πιο πολλούς πολιτικούς μηχανισμούς. Υπάρχει κάποιος που δημοσίως συμμετέχει σε 5 τέτοιους μηχανισμούς, ξεκινώντας από ανταρσύα και φτάνει ως στις παρυφές της σπίθας.

    Είναι και αυτός ένας τρόπος για να επιτευχθεί η ενότητα της αριστεράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά τα κατάφεραν! Μας την έφεραν. Μείωσαν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, το ωράριο. Τι ωραία! Και τώρα; Ούτε μια απεργία ή απλή κινητοποίηση συμπαράστασης ή αλληλεγγύης μιας μερίδας μισθωτών σε άλλες που απεργούν ή κινητοποιούνται.

    Απεργούν οι μισθωτοί της ΔΕΗ, παρακολουθούν απαθείς οι μισθωτοί του ΟΤΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ. Και αντίστροφα. Απεργεί η Χαλυβουργική, παρακολουθούν τα σωματεία. Λες και μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας. Ο καθένας περιμένει τη σειρά του…

    Η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ τραγικές φιγούρες, ανάμεσά μας. Το μόνο «χρήσιμο» που κάνουν είναι να τροφοδοτούν το κρατικό μηχανισμό με υπουργούς και υφυπουργούς.

    Η αριστερά; Προσπαθεί απεγνωσμένα να «κρατήσει» τα ….κεκτημένα, που με τόσους αγώνες και θυσίες είχε καταφέρει. Τίποτα, όμως. Τώρα τι μένει; Να ξεκινήσουμε πάλι απ την αρχή! Εμπρός μ αγώνες και θυσίες να … κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας.

    Οι μισθωτοί; Οργανώνουν επιτροπές συσσιτίων, ανταλλαγής προϊόντων, φιλανθρωπικούς χορούς. Κανείς δε σκέφτεται να απαιτήσει δυναμικά – συντονισμένα – αλληλέγγυα, τα κλεμμένα του. Μάλλον θα γεμίσουν τα κατηχητικά και οι εκκλησίες παρά τα σωματεία και οι αριστερές επιτροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ