ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τρομοκρατημένη η Αντιπολίτευση και η Αριστερά μπροστά στο Δημοψήφισμα!

Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.
Εκλογές τώρα! Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο «δημοψήφισμα».
(ανακοίνωση ΝΔ)

Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει. Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση.
Εκλογές τώρα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τις επιβάλλουν και να τις υποδεχθούν με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. 
(ανακοίνωση ΚΚΕ)



Από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος σχετικά με την νέα συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Οκτωβρίου, αιφνιδιάστηκε πρώτα απ' όλους το πολιτικό σύστημα. Αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού φαίνεται ότι ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό αφού μεταφέρει το πρόβλημα από την κυβέρνηση σε όλο το πολιτικό σύστημα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις αδυναμίες του.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν έκανε τίποτα άλλο από αυτό που ζητούσε η Αριστερά: Κατοχυρώνει την συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για τα πολιτεύματα της δυτικής αστικής δημοκρατίας: Το δημοψήφισμα. Με αυτή την πρωτοβουλία δηλώνει απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ ότι δεν είναι μόνον η κυβέρνηση που αποφασίζει για το περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά ο ελληνικός λαός. Βεβαίως αυτό θα έπρεπε να το κάνει πριν φέρει το ΔΝΤ και πριν υπογράψει τα μνημόνια. Όμως αυτές οι ενστάσεις δεν μπορούν να ανατρέψουν την τεράστια σημασία που αποκτά αυτή η κίνηση του με την οποία καλεί τον λαό να αποφασίσει ο ίδιος για την Πτώχευση της χώρας, για το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτικές δυνάμεις που χειραγωγούν την λαϊκή θέληση, μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο βρέθηκαν ανέτοιμες. Είναι αποκαλυπτικό ότι από την ΝΔ ως το ΚΚΕ οι πρώτες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μιλούν για εκβιασμούς του λαού και ζητάνε εκλογές.

Όμως μέσω των εκλογών, τις οποίες ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση και η Αριστερά, ο λαός δεν αποφασίζει ούτε για την Πτώχευση της χώρας, ούτε για το Ευρώ και την Δραχμή, ούτε για την Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά εξουσιοδοτεί κάποιους για μια τετραετία να χειριστούν αυτά τα ζητήματα. Και απ' ότι φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις τους, όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις φοβούνται την λαϊκή ετυμηγορία.

Αναμένομε τις εξελίξεις, οι οποίες διαφαίνεται ότι θα είναι συναρπαστικές...

38 σχόλια :

  1. Αρα αγαπητή ΕΟΣ θα πρέπει να συμφωνήσεις με τον Λαφαζάνη!

    ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ "ΝΑΙ' ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!



    Αυτήν την ώρα μπροστά στην πανικόβλητη "πρόκληση" του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα η Αριστερά πρέπει να απαντήσει όχι "φοβικά", "μίζερα" και απολογητικά αλλά συμπαραταγμένη και αν είναι δυνατόν ως μια γροθιά ενωμένη και αποφασισμένη.

    Η Αριστερά πρέπει να ενωθεί σε ένα στεντόρειο "ΟΧΙ" στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας, και σε ριζοσπαστικά "ΝΑΙ", που σηκώνουν το "γάντι" στα διλήμματα του συστήματος και στην τρομοκρατία που καλλιεργεί. Σε ριζοσπαστικά "ΝΑΙ" που απαιτούν στάση πληρωμών για διαγραφή του χρέους, έξω από τη Γερμανική φυλακή του ευρώ, αμφισβήτηση συνολικά της ΕΕ και της νεοαποκιοκρατίας της, προοδευτικές και σοσιαλιστικές αλλαγές στη χώρα!

    Η Ίσκρα δεν ήταν αυτή που θεωρούσε ότι η λύση είναι οι εκλογές και πολύ περισσότερο το οποιοδήποτε δημοψήφισμα.

    Η λύση για εμάς ήταν πάντα η συμπαράταξη της Αριστεράς, η ανάπτυξη ενωτικών ταξικών κοινωνικών αγώνων, η επεξεργασία εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης και η ριζική αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ώστε η προσφυγή στο λαό να επιφέρει πραγματικά νέες αγωνιστικές πλειοψηφίες.

    Τώρα, όμως, όταν ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί με δημοψήφισμα (αν δεν το πάρει ευσχήμως πίσω), η Αριστερά καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις και απαιτώντας βουλευτικές εκλογές, δεν μπορεί τελικά να αναδιπλωθεί και να φυγομαχήσει.

    Και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να φοβηθεί τα πραγματικά διακυβεύματα ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ, τα οποία η ίδια θα έπρεπε να τα έχει απαντήσει προ πολλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς τον redteam

    Η Ίσκρα δεν ήταν αυτή που θεωρούσε ότι η λύση είναι οι εκλογές και πολύ περισσότερο το οποιοδήποτε δημοψήφισμα.

    Ναι, ναι, ο Παναγιώτης είναι με την επανάσταση και του βρωμάει ο κοινοβουλευτικός δρόμος και οι εκλογές!

    Εμείς είμαστε πιο ρεφόρμες και ζητούσαμε - όπως και ο Αλαβάνος - εκλογές για να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

    Αν ο Παναγιώτης καταφέρει και κάνει την επανάστασή του μαζί με το ΚΚΕ, τότε να είσαι σίγουρος ότι η δικτατορία του Περισσού που θα εγκαθιδρύσουν, θα μας βρει αντιπάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβες ΕΟΣ μου φαίνεται και μην το πας αλλού. Το δημοψήφισμα (εάν γίνει τελικά και δεν πέσει ο Παπανδρέου την Παρασκευή)θα είναι Ευρώ και νέα δάνεια μέχρι τελικής πτώσεως της Ελλάδας και των εργαζόμενων (δηλαδή χρεοκοπία μεταχρονολογημένη)ή Δραχμή και άμεση χρεοκοπία.
    Και τότε σε θέλω κάβουρα (ΕΟΣ και διάφοροι Μηλιοί που δίνετε μάχη για το ευρωνόμισμα) πως περπατάς στα κάρβουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αραγε τί φοβάται η αριστερά (όχι όλη βέβαια , μην τρελαθούμε ..μην κάνουμε πως δεν βλέπουμε και δεν ακούμε ότι υπήρχε κομμάτι που έλεγε να πέσει η κυβέρνηση με αγώνες και συγκρούσεις );
    είναι δύσκολο να αφήσει το κκε και ο συριζα να χαθεί η ευκαιρία να αυξήσουν τα ποσοστά τους και τους βουλευτές τους .αλλωστε εαν ήταν πραγματικά σε μια γραμμή σύγκρουσης με το πασοκ θα είχαν αποχωρήσει από το σταύλο της βουλής μετά τα αλλεπάλληλα αντισυνταγματικά που έχουν γίνει δύο χρόνια τώρα. όμως η επιδότηση και ο φόβος αποτελούν τα μόνιμα στοιχεία της πολιτικής τους παρέμβασης. ο μεν σύριζα είναι πλέον πιθανόν να είναι το μόνο κόμμα που θα στηρίζει την εε ακόμα και όταν αυτή θα έχει διαλυθεί το δε κκε αδυνατεί να ξεκαθαρίσει τι πρέπει να γίνει μετά και πως θα περάσουμε σε άλλη κατάσταση στέκεται φοβισμένο και κάνει συνεχώς κύκλους γύρω από τον εαυτό του. τι μένει σύντροφοι λοιπόν ; η δημιουργία ενός πολιτικού μετώπου του κόσμου της αριστεράς που θέλει να αναμετρηθεί με την ίδια την ιστορία.

    δημητρης λάρισα (ανταρσυα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΟΣ- ΠΑΣΟΚ- ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ
    Ερωτευμένοι για πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @redteam

    1. Σιγά μην σε έπιασε ο καημός μήπως κινδυνεύει το πολιτικό μέλλον του Μηλιού!

    2. Εμείς είμαστε υπέρ της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και δεν θεωρούμε ότι ο λαός είναι ανώριμος και δεν μπορεί να αποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα, αλλά θα πρέπει να τα αναθέσει στους ειδικούς της εξουσίας (τους πολιτικούς και τα κομματικούς μηχανισμούς).

    Υ.Γ. Αν πράγματι στήριζες τις πολιτικές σου εκτιμήσεις στην έκβαση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τότε ίσως να έκανες ένα βήμα προς την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όμως αν όλη σου η πολιτική εκπορεύεται από τις αντιθέσεις στους κόλπους του ΣΥΝασπισμού, τότε δεν κάνεις τίποτα άλλο από ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ. Να είσαι βέβαιος για ένα πράγμα: ΤΙΠΟΤΕ δεν θα κριθεί στην ελληνική κοινωνία από την έκβαση των αντιθέσεων ανάμεσα στις πολιτικές απόψεις του Λαφαζάνη και του Μηλιού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς Ανώνυμο των 12:22 μ.μ.

    Μάλλον είσαι απ' αυτούς τους αριστερούς που τρώνε το αγγούρι του δημοψηφίσματος και ζορίζονται!

    φίλε μου μας υπερτιμάς παραπάνω απ' ότι αξίζουμε! Μόνος του ο Γιωργάκης ετοιμάζεται να σας πηδήξει, χωρίς την δική μας συμμετοχή. Εμείς απλώς προσπαθούμε - εδώ και καιρό - να σας προειδοποιήσουμε να μην τριγυρνάτε γυμνοί στα αγγούρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτά τα λες γιατί είσαι τυφλωμένος από τον έρωτά σου με την Κανέλλη και την Παπαρήγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ό,τι νά'ναι βρε ΕΟΣ. Όντας της άποψης να φύγουμε από ευρώ-εε, αυτό δε σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω και το πόσο καταστροφικό θα είναι να γίνει αυτό με κυβέρνηση γαπ ή σαμαρά. Οπότε ναι, το δημοψήφισμα είναι παγίδα όταν σημαίνει πως το αποτέλεσμα θα κληθούν να το υπηρετήσουν αυτοί που μας έφεραν εδώ. Αν νομίζεις ότι το δημοψήφισμα υπό αυτές τις συνθήκες μάς φέρνει έστω και ελάχιστα πιο κοντά στην αμεσοδημοκρατία τι να πω...
    Πάνος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωστε ο Γιωργάκης προσπαθει να μας (εσεις που θα είσαστε) και εσείς προστατευετε τα οπίσθιά μας;
    Οταν τελειώνουν τα επιχειρήματα η ΕΟΣ το ρίχνει στα ζαρζαβατικά.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένα Πολιτικό κόμμα δεν θέλει δημοψήφισμα. Είναι λυπηρό. Κανένας δεν θέλει να έχει βάλει ο λαός στην όποια επόμενη κυβέρνηση μια ξεκάθαρη αντιμνημονιακή δέσμευση.
    Δεν έχει τόση σημασία αν στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, μια ευρύτερη συμμαχία, ή ακόμη κι ένας "αριστερός" συνασπισμός.
    Το βασικό είναι το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο μνημόνιο, κι επομένως στην ΕΕ, και το ΕΥΡΩ και την εκποίηση κάθε δημόσιου πλούτου και κοινωνικής κατάκτησης.
    Η βασική επιλογή εδώ που φτάσαμε είναι:
    - Είτε υποτέλεια και αυξανόμενη εξαθλίωση
    - Είτε προσπάθεια για αυτοδύναμη πορεία

    Κανείς δεν θέλει το 2ο.
    Αυτό δείχνει πόσο συστημικά είναι όλα τα κόμματα της βουλής, με πιο διπρόσωπο από όλα το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ο Άρχοντας της Σπίθας εναντίον του δημοψηφίσματος:

    http://www.madata.gr/epikairotita/politics/145384.html
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΝΑΡ, πανικόβλητο και αυτό, όπως η Αποστολάκη και την Β. Παπανδρέου, απειλεί με εξέγερση!...

    Γράφει λοιπόν, βλέποντας τον εαυτό του στον καθρέπτη της επανάστασης:

    Πανικόβλητοι, προσδοκούν να φυλακίσουν την αγανάχτηση και την αξιοπρέπεια στο κουτί μιας κάλπης, δημοψηφίσματος ή και εκλογών.
    Ζουν στο κόσμο τους. Η κοινωνία δεν κάμπτεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή του λαού θα τους πνίξει με ατιμωτικό τρόπο, όπως τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν πρόκειται να γίνει κανένα δημοψήφισμα - ήδη έφυγε η αποστολάκη κι αν χρειαστεί (που δεν θα χρειαστεί) θα πληρώσει κι η μέρκελ 2-3 ακόμα - ότι γινότανε δηλαδή από το παλάτι, με "νέους" όρους

    το αν θα γίνει κυβέρνηση μέσα από την παρούσα βουλή (το ζήτησε και η βασούλα από τον παπούλια), δηλ. συνταγματική εκτροπή ή θα γίνουν άμεσες εκλογές, ή ακόμα και εάν θα κηρυχθεί αύριο το πρωί η χώρα σε χρεωκοπία με γερμανική πρωτοβουλία, μπορεί να το ξέρουμε και σήμερα ακόμα

    το να ζητάει η αριστερά εκλογές, βάζοντας στόχο μιας αριστερής κυβέρνησης και λέγοντας καθαρά τι θέλει (τρεις - τέσσερεις σαφείς στόχους, π.χ. καταγγελία των μνημονίων, άρνηση εξυπηρέτησης του χρέους, αναδιανομή, εθνικοποίηση των τραπεζών) δεν έρχεται σε ρήξη - αναγκαστικά - με το να πάρει κινηματικά την πρωτοβουλία ο εργαζόμενος κόσμος, εφαρμόζοντας στους χώρους δουλειάς μορφές οριζόντιας δημοκρατίας και εργατικού ελέγχου

    όλες οι κινήσεις των από κάτω πρέπει να είναι ταχύτατες - χρόνος δεν υπάρχει ούτε για εμάς, ούτε για το σύστημα

    giorgos1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σας/μας/με/σε βαρεθηκα


    Τι ακριβως θες να πεις με την αναρτηση αυτη?

    Δεν βλεπεις καπου εκβιασμο δηλαδη.
    Το ερωτημα που θετει ο ΓΑΠ ειναι ξεκαθαρα εκβιαστικο-θελετε να συνεχισετε να παιρνετε μισθο Η' οχι?

    Αυτο ομως το θετει(παραπλανητικα φυσικα μιας και δεν τιθεται τετοιο θεμα κανονικα) εναμισι-δυο χρονια μετα το μνημνιο(σχεδον) και καμια δεκαετια μετα το ευρω

    Να σε καψω Γιαννη μου να σ'αλειψω λαδι μου θυμιζει

    Οσο και εαν δεν ειμαι ΣΥΡΙΖΑ συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με τον Λαφαανη και ακομα περισσοτερο με την αναγκη προσφυγης σε εκλογες(εκει δεν ερωταται ο λαος δηλαδη??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οργή και παγωμάρα επικρατεί στις Βρυξέλλες για την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να θέσει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας σε δημοψήφισμα
    (περισσότερα εδώ: Το δημοψήφισμα πάγωσε την Ευρώπη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναί στο δημοψήφισμα. Τώρα είναι η ευκαιρία να πούμε ΟΧΙ στην Τρόικα.
    Οσοι από την αριστερά θέλουν εκλογές θέλουν να κρυφτούν πίσω από τον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εάν έχει νόημα πλέον (μετά τις τελευταίες εξελίξεις):

    Ο Καζάκης υπέρ του δημοψηφίσματος.
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

    Στο σάιτ του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής υπάρχει στη στήλη Κατακούτελα η εξής φράση: «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι ΟΧΙ» αλλά ανακοίνωση δεν έχει βγει ακόμα.

    Τώρα βέβαια δεν έχει ίσως σημασία η συζήτηση γι' αυτό το θέμα. Το έκαψε το ίδιο το σύστημα. Τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα για αυτό που λέει ο giorgos1, που καταλήγει (και έχει δίκιο):

    «όλες οι κινήσεις των από κάτω πρέπει να είναι ταχύτατες - χρόνος δεν υπάρχει ούτε για εμάς, ούτε για το σύστημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Πάνος Δ.

    - Ενώ αν γίνονταν εκλογές, όπως ζητάει η Αριστερά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; Δεν νομίζω!
    - Δηλαδή, τι προτείνεις, να μην γίνονται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ μέχρι να ωριμάνσουν οι συνθήκες και να έρθει το ΝΕΟ ΕΑΜ στην εξουσία;

    @ Ανώυμο των 1:52μ.μ.
    Λάθος, τα ζαρζαβατικά προηγούνται των επιχειρημάτων, διότι ως γνωστόν για τους επαναστάτες η "πράξη προηγείται της θεωρίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικα οι εξελιξεις σε προλαβανε μαλλον

    Τρομοκρατημενοι ηταν μαλλον οι ΠΑΣΟΚοι απο το δημοψηφισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ΕΟΣ: Δε φοβάμαι ούτε το δημοψήφισμα ούτε τις εκλογές. Ξέρω όμως ότι κανένα από τα δύο δεν αρκεί αυτή τη στιγμή, ούτε θα δώσει λύση. Συμβολικά πάντως προτιμώ εκλογές γιατί αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να είχε πέσει από το πρώτο τρίμηνο, όταν είχε "ανακαλύψει" ότι τελικά λεφτά δεν υπάρχουν. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν πρέπει να γίνει από κυβέρνηση πασόκ-νδ-λάος γιατί θα είναι μια χαμένη ευκαιρία για διαφορετική πορεία. Το αν θα γίνει από μια αστική κυβέρνηση με φιλοαριστερές θέσεις ή μετά από επανάσταση και κάτω από ένα νέο τύπο κομμουνισμού δεν το ξέρω. Όπως το βλέπω εγώ, οφείλουμε ως αριστεροί να προσπαθήσουμε για το δεύτερο - αν όχι τώρα, πότε;
    Πάνος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σαμαράς: «Η ΝΔ θα εμποδίσει πάση θυσία το «εκβιαστικό» δημοψήφισμα»
    http://tvxs.gr/news/ellada/i-nd-tha-empodisei-pasi-thysia-ekbiastiko-dimopsifisma-diaminyei-o-samaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μια πολυ παλαιοτερη αναρτηση καποιου …γνωστου .. ;αριστερου(λολ) Μπλογκ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
    για τους μεταναστες ομως .. να ξηγουμεθα
    http://leftg700.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.ht

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μόνο και μόνο για αυτό το θράσος θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα:

    "Σόκαρε τους ευρωπαίους ηγέτες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Guardian. Η εφημερίδα διεξάγει δε, στην ιστοσελίδα της δημοσκόπηση με το ερώτημα να είναι κατά πόσο θα πρέπει να επιτραπεί στους Έλληνες η διενέργεια δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας διάσωσης της χώρας."

     http://tvxs.gr/news/ellada/dimoskopisi-gia-dimopsifisma-dieksagei-o-guardian

    Αμαν πιά, ουρά του Σαμαρά έχει γίνει η Αριστερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

    ΟΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έλαβε:

    Μίκης, Λοβέρδος, Βάσω Παπανδρέου, ΚΚΕ, Καΐλή, Σαρκοζί, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαράς, αγορές κ.λπ.

    ΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έλαβε (ή μισοέλαβε):
    ΕΟΣ
    ΝΑΡ
    Καζάκης
    Μέτωπο
    και κάτι άλλοι ψιλοί...

    Νικητής ο Εθνικός Κορμός και η καθεύδουσα Αριστερά!

    Γεια σου Αλέξη! Γεια σου Αλέκα! Τι χαμπάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τσίπρας

    "O κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού, μετά την περήφανη στάση του λαού μας στην επέτειο του ΟΧΙ, τελικά σύρεται σε κάλπες. Απ΄ ότι φαίνεται και παρά τη θέλησή του, τελικά δεν θα είναι κάλπες δημοψηφίσματος, αλλά κάλπες εκλογών.

    Ό,τι και νάναι, ένα είναι σίγουρο. Ο λαός μας θα σηκώσει το ανάστημά του και θα πει ένα συντριπτικό ΟΧΙ στην πολιτική της λιτότητας και της κοινωνικής χρεοκοπίας, ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας για λογαριασμό και των λαών της Ευρώπης, αλλά κυρίως για τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία."

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=24891

    από αυτό συν-άγεται ότι ο συν/συριζα δεν σήκωσε το γάντι?

    τέλος πάντων, τελειωμένη συζήτηση, δεν υπάρχει πλέον δημοψήφισμα με πρωτοβουλία του συστήματος, όπως έγραψα και νωρίτερα

    το θέμα είναι τι κάνει η αριστερά και όλοι εμείς από σήμερα κιόλας

    τι λέει/λέμε μπροστά στις εκλογές?

    πως θα βρεθεί ο εργαζόμενος κόσμος(εμείς οι ίδιοι δηλαδή) στο προσκήνιο και στις αποφάσεις

    giorgos1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να και ο Κουβέλης:

    «Το δημοψήφισμα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κοινωνία σε διλήμματα, τα οποία δεν υπηρετούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα, στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πρόωρες εκλογές , οι οποίες, όπως είπε, είναι η καθαρή και έντιμη λύση, προκειμένου κυριαρχικά ο ελληνικά λαός να αποφασίσει για το πώς θέλει τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειμαι ενάντια στο δημοψήφισμα το θεωρώ υποκριτικό και σε ενα αστικό καθεστώς τώρα που υπάρχει τρομερή κρίση να έχουμε δημοψήφισμα
    Είδατε αγαπητοί αναγνώστες πως έπεσαν τα χρηματιστήρια;
    Ξέρετε πόσα φράγκα ΚΕΡΔΙΖΟΥΝΕ αυτή την ώρα που μιλάνε τα τραπεζικά λαμόγια απο την κίνηση του ΓΑΠ.
    Ο ΓΑΠ όπως είχε πεί και ένας δεξιος μεν αλλά σωστός πολιτικός ο Καμμένος έχει σχέδιο αυτός και τα αδέρφια του
    http://youtu.be/C3YNhi5U6a8

    ΥΓ
    Σε ΄ τέτοια κόλπα του αστικού συστήματος η Αριστερά πρέπει να είναι ενωμένοι και να ζητήσει ΕΚΛΟΓΕΣ και όχι ψευτοζώ διλήμματα καμία συνενοχή στυλ Βάρκιζας όπως έγιναν παλιά...ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που μας έφεραν ώς εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σοβαρά όμως, αφού σαν ΕΟΣ έχετε τοποθετηθεί κατά της δραχμής και ο ΓΑΠ είπε ότι το δημοψήφισμα θα ρωτάει ναι ή όχι στο ευρώ, εσείς που δεν είστε "τρομοκρατημένοι" μπροστά στο δημοψήφισμα όπως λέτε ότι είναι η υπόλοιπη αριστερά, τι θα ψηφίσετε;
    πδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πες τα συναγωνιστή πδ γιατί η ΕΟΣ αποφεύγει να απαντήσει. Το πάει αλλού. Μάλλον ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη του ευρώ! Εγώ είμαι υπερ του δημοψηφίσματος για να κάτσει ο κάθε κατεργάρης ή "επαναστάτης" στον πάγκο του. Όταν σύσσωμη η αστική τάξη, το πολιτικό σύστημα, οι τραπεζίτες και οι εκδότες θα στηρίζουν το ευρώ να δω που θα κρυφτεί η ΕΟΣ. Ηρθε η ώρα (εάν δεν πέσει ο Παπανδρέου την Παρασκευή επιμένω) των μεγάλων αποφάσεων και εδώ κρίνονται όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @readteam & πδ

    Το ποιός θέλει να κρυφτεί και ποιός όχι έχει ήδη φανεί!

    Εμείς είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε σαφή θέση για το αν θα πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα, και λέμε ΝΑΙ.

    Άλλοι τρομάζουν μπροστά στο δημοψήφισμα: και πρώτα απ' όλους η ΕΕ το ΔΝΤ και η ντόπια αστική τάξη και μαζί με αυτούς το ΚΚΕ και ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και λένε ΟΧΙ.

    Ας αποφασιστεί πρώτα ότι θα γίνει το δημοψήφισμα και ας διατυπωθεί τι από τα παρακάτω θα αφορά το δημοψήφισμα: Την δανειακή σύμβαση, το ευρώ, την ΟΝΕ και μετά τα λέμε.

    Επίσης, για να αναστρέψουμε την ερώτηση: Είναι καλύτερα να βγούμε από την ΟΝΕ με μια αστική κυβέρνηση ή να παραμείνουμε; Γιατί δεν νομίζω ότι η έξοδος από το ευρώ θα γίνει με τις προδιαγραφές που φαντασιώνεται η Αριστερά, αλλά με αυτές που σχεδιάζουν τα αστικά επιτελεία. Ή μήπως δεν υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί από τα αστικά επιτελεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. όπως φαίνεται κάποιοι red (κόκκινοι) έχουν φάει ήδη τη φόλα προτού ακόμα ο ΓΑΠ τους την πετάξει. ΆΛλωστε είναι ψόφιοι και χωρίς φόλα, πενήντα χρόνια 'Έξω από την ΕΟΚ' και "ΕΟΚ και Νάτο το ίδιο συνδικάτο" και "ΕΘΝΙΚΗ αυτοδύναμη ανάπτυξη" για τα ντόπια λαμόγια. Και τρώνε το ένα δίλημμα μετά από το άλλο επί δεκαετίες και δεκαετίες, από εποχή Τρικούπη μέχρι τον Καραμανλή ή τανκς. Μακάρι για γυρίσει ο τροχός για να φάνε στη μάπα (και στην τσέπη) τις νέες δραχμούλες για να τα κονομήσουν 'οι ντόποι επιχειρηματίαι, και όχι οι 'ξένοι'. Αλλά ούτε και τότε θα καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι το Κεφάλαιο, το Εμπόρευμα και η Εξουσία του και η απάντηση είναι η ταξική πάλη και όχι οι αυτοδύναμες, αυτοχειριαστικές και αυνανιστικές αναπτύξεις της οικονομίας τους. Άλλοι αυτοί, άλλοι εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μην τσιμπάτε με δημοψηφίσματα κι εκλογές, όλοι στους δρόμους με σύνθημα Κάτω η Κυβέρνηση Πάρτε πίσω Χαράτσια, Απολύσεις κι αντεργατικά μέτρα. Θέλουμε πίσω τα λεφτά των μισθών μας, θέλουμε αυτό που μας ανήκει από τα κέρδη που βγάζετε. Ίδιος είναι ο Καπιταλισμός, Ευρωπαϊκός ή Ελληνικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς προηγούμενο Ανώνυμο

    Εντάξει, όλα αυτά είναι σωστά και διατυπώνονται συνοπτικά με μια φρασούλα: Το ζήτημα διευθετείται με μια ...σοσιαλιστική επανάσταση!

    Όμως, εκτός από το να αγωνιζόμαστε να γίνει αυτή η επανάσταση, μέχρι να πραγματοποιηθεί - είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει - κρίνονται διάφορα ζητήματα που αφορούν το κόσμο της εργασίας και είναι σημαντικά. Τι κάνουμε γιαυτά, δεν παίρνουμε θέση και λέμε αυτό που λέει ουσιαστικά και το ΚΚΕ: Όλα τα ζητήματα θα λυθούν στον σοσιαλισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ΕΟΣ
    Το ερώτημα που θα τεθεί είναι ήδη στα χείλη του Γιωργάκη. Το είπε και χθες στο υπουργικό: "Με το ευρώ ή όχι;".
    Το ότι η Αριστερά φαντασιώνεται είναι γιατί δύο χρόνια τώρα δεν μπόρεσε να καταλήξει σε δύο συγκεκριμένους στόχους:
    1)Παύση πληρωμών στους δανειστές
    2)Εξοδος από την ευρωζώνη
    και όλα βέβαια τα συμπαρομαρτούντα (εθνικοποίηση ταρπεζών κ.λ.π.).
    Η αστική τάξη λοιπόν ξέρει ότι ένα μέρος της Αριστεράς θα δώσει τον νυν πάντων αγώνα υπέρ του ευρώ.
    Οσο για το εάν επεξεργάζονται σχέδια τα αστικά επιτελεία νομίζω ότι με τέτοια Αριστερά που έχουν δεν χρειάζεται. Εάν είχαν μια Αριστερά επικεντρωμένη στους δύο τρεις στόχους παραπάνω τότε θα χρειάζονταν και σχέδια.
    Τώρα για το εάν είναι καλύτερο να φύγουμε από την ΟΝΕ με μια αστική κυβέρνηση ή όχι δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσω γιατί πάντα ήμουν κατά του κατασκευάσματος των τραπεζιτών που λέγεται ΟΝΕ. Ετσι κι αλλιώς προβλέπω ότι το πολύ σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ ΕΟΣ
    Και κάτι που ξέχασα. Όποιο και να είναι το ερώτημα θα πρέπει να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ για να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Το δίλημμα είναι ένα: Η οι ζωές μας ή το ευρώ των τραπεζιτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ