ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Kάποιες διαφορετικές φωνές για τα χθεσινά γεγονότα


Δημοσιεύουμε τα παρακάτω κείμενα γιατί πιστεύουμε ότι κινούνται σε διαφορετικό κλίμα από τις κυρίαρχες εκτιμήσεις, τόσο των αστικών επιτελείων όσο και των κομματικών μηχανισμών της Αριστεράς. Επίσης δημοσιεύουμε ως ντοκουμέντο ένα video με τα συνθήματα που φώναζε εκείνος ο κόσμος που φοβίζει την Αριστερά με τα συνθήματα και τις πρακτικές του, γιαυτό νιώθει την ανάγκη μερικές φορές όχι μόνον να περιφρουρηθεί απέναντι του, αλλά και να περιφρουρήσει ακόμα και την βουλή των Ελλήνων!... Πρόκειται για την Αριστερά που τρεκλίζει και έχει κρυφτεί στα λαγούμια της περιμένοντας να βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι Λυμπερόπουλοι και οι Φωτόπουλοι και οι Μπαλασόπουλοι.


1. Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα, υπάρχει τόπος και για μένα;
Του Κώστα Χαριτάκη

Ενώ υπάρχει νεκρός διαδηλωτής από την κρατική καταστολή, σήμερα το «κίνημα» μετράει τα στενά κομματικά «οφέλη» και ζημιές από τα γεγονότα, αντί να ξεχυθεί ξανά στο δρόμο ενάντια στο καθεστώς που δολοφονεί.

Η χθεσινή μέρα ήταν ένα μεγάλο δώρο προς την κυβέρνηση και το καθεστώς. Το μεγαλύτερο μετά τη μεταπολίτευση, σε μαζικότητα, οργή και αποφασιστικότητα, απεργιακό διήμερο αποσυντέθηκε «εκ των έσω».

Ιστορική η ευθύνη του ΚΚΕ που λειτούργησε ανοιχτά και απροκάλυπτα ως βραχίονας του κράτους, αναλαμβάνοντας με στρατιωτικό τρόπο την περιφρούρηση της Βουλής απέναντι στα πλήθη των διαδηλωτών.

Δικαιολογημένη η οργή χιλιάδων διαδηλωτών που βρέθηκαν αντιμέτωποι, αντί με τις αλυσίδες των ΜΑΤ, με τις κρανοφόρες και καδρονοφόρες διμοιρίες του ΚΚΕ.
Αλλά λαθεμένη, εγκληματική και εξίσου «εξουσιαστική» ήταν και η επίθεση με μάρμαρα και μολότοφ στην «περιφρούρηση» του ΚΚΕ και σε πλήθος κόσμου.

Απογοητευτικά αποκαλυπτική η στάση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που έσπευσε να συνταχθεί με το ΚΚΕ, μην τολμώντας να υπερασπιστεί την, στα λόγια, πολύτιμη «αυτοτέλειά» της.

Αυτό που εκφράστηκε χθες με δραματικό τρόπο είναι η ανεπάρκεια όλων μας (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικών, αυτονομίας) να ανοίξουμε έναν πραγματικό δρόμο ανατροπής του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας.

Κι αν για την κοινοβουλευτική Αριστερά, και όσους από την αντικαπιταλιστική Αριστερά θέλουν να της μοιάσουν, η κρίση την οδηγεί να λειτουργεί απροκάλυπτα ως προστάτης του συστήματος, για τους αγωνιστές της κοινωνικής επανάστασης και της άμεσης δημοκρατίας (όπου κι αν βρίσκονται αυτοί) η πρόκληση είναι να υπερβούν στην πράξη αυτόν τον τύπο αστικής πολιτικής, δίνοντας σήμερα «δείγματα γραφής»μιας άλλης πολιτικής της χειραφέτησης και της συλλογικής δημιουργίας.

Ας σταματήσουμε να κρύβουμε τις ανεπάρκειές μας, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις επιλογές και τα λάθη των άλλων.

Ας σταματήσουμε να αναπαράγουμε τους ρόλους που το θέαμα του συστήματος μας έχει μοιράσει...

Η κρίση μας ξεσκεπάζει όλους.

Ο εχθρός είναι εκεί, στην κυβέρνηση, στο κράτος, στην εκμετάλλευση και την αγορά, και πρέπει να τον στοχεύσουμε, παραμερίζοντας όχι μόνο τους τόνους των δακρυγόνων αλλά και όλο το παραπέτασμα των φετιχισμών που μας εμποδίζουν να τον πετύχουμε.
2. Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα
(με αφορμή τα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου 2011)
του Κώστα Λεγάκη

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όταν είδα το ΚΚΕ να καταλαμβάνει αξημέρωτα την πλατεία Συντάγματος, αμέσως ο νους μου πήγε στο κακό. Ήξερα ότι τούτο το κόμμα-ανώνυμη εταιρεία –που δεν νοιάζεται για το δυνάμωμα του κινήματος, αλλά για το δικό του δυνάμωμα– δεν θα άφηνε κανέναν να του πάρει το «πρώτο τραπέζι πίστα».
Έτσι, έστησε (για πολλοστή φορά) μια τέλεια οργανωμένη παράσταση (κυριολεκτικά, με όρους θεάματος) που, ως συνήθως, θα ήταν πολιτικά ακίνδυνη και θα είχε διπλό όφελος: πρώτον, θα προστάτευε το αστικό κοινοβούλιο από ενδεχόμενη συγκρουσιακή διάθεση του κόσμου και, δεύτερον, θα παρείχε στο κόμμα τα τηλεοπτικά πρωτεία, κρατώντας για τον εαυτό του και μόνο τα εύσημα της «πρωτοπορίας», τσιμπώντας ίσως μερικές ψήφους από το φιλοθέαμον κοινό.
Το στήσιμο του ΚΚΕ στην πλατεία ήταν εμφανές τι σκοπό είχε. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να πλησιάσει στο κοινοβούλιο. Τα περί «περικύκλωσης του κοινοβουλίου» προκαλούν γέλιο, μιας και όταν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν αφήνεις τους βουλευτές να μπουν στο κοινοβούλιο και όχι τους του διαδηλωτές να μπουν στην πλατεία. Το ότι καθόλη την ώρα της παραμονής του στην πλατεία το μέτωπο της περιφρούρησης ήταν προς τα έξω, μη αφήνοντας να περάσουν στην πλατεία, όχι τίποτα «περίεργοι», αλλά ούτε καν συγκροτημένα μπλοκ εργατικών σωματείων, το αποδεικνύει περίτρανα. Επιπροσθέτως, η «πολεμική στολή» της περιφρούρησης (παλούκια, κράνη κ.λπ.) αποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για σύγκρουση και βέβαια ακούγονται τουλάχιστον αστείες οι περιγραφές των δημοσιογράφων των αστικών ΜΜΕ περί «απλών διαδηλωτών που δέχονται επίθεση και συγκρούονται με κουκουλοφόρους».
Το ΚΚΕ δεν το ενδιέφερε να περιφρουρήσει τη διαδήλωση ούτε από τις δυνάμεις καταστολής ούτε από τους «μπάχαλους», το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να κρατήσει το χαράκωμα.
Για τους παραπάνω λόγους, το ΚΚΕ φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη για ό,τι έγινε.

Από την άλλη μεριά, έχουμε την συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών που επιτέθηκε. Δεν μιλάω γενικώς και αορίστως για αναρχικούς (όπως και παραπάνω δεν μιλάω για κομμουνιστές, αλλά για το ΚΚΕ), αυτός ο χώρος δεν είναι ενιαίος και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ενιαία. Δεν μιλάω, επίσης, για «προβοκάτορες», «παρακρατικούς» ή ότιδήποτε παρόμοιο. Κάτι τέτοιο άπτεται του αστυνομικού ρεπορτάζ κι εγώ δεν ξέρω απ' αυτά. Ακόμη κι αν ισχύει, δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες ομάδες.
Οι ομάδες αυτές, δρώντας επίσης στο επίπεδο του θεάματος (όπως ακριβώς και το ΚΚΕ) δεν ανέχτηκαν το ότι κάποιος άλλος τους πήρε την «πρώτη σειρά της μαρκίζας». Έπρεπε, σαν γνήσια πρωτοπορία που θεωρούν και οι ίδιοι τον εαυτό τους, να πάρουν πίσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους έκλεψαν. Ήταν μια ακόμη (ανάμεσα στις πολλές άλλες) απολίτικη, χουλιγκάνικη συμπεριφορά, μια άλλη εκδοχή της εργολαβίας του κινήματος. Τα «μαύρα κομάντα» ανέλαβαν για άλλη μια φορά να σώσουν την τιμή του κινήματος, χωρίς να το ρωτήσουν όμως...
Δεν είμαι apriori εναντίον της βίας. Η άσκηση της βίας όμως είναι υπόθεση του ίδιου του κινήματος και όχι υπόθεση κάποιων αυτόκλητων ζορό. Ας μην μιλήσει κανείς για «χύμα κόσμο» που αντέδρασε – ο χύμα κόσμος δεν πηγαίνει πλήρως εξοπλισμένος στις διαδηλώσεις. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, η βία ασκείται εναντίον του κράτους και των οργάνων του και όχι εναντίον συνδιαδηλωτών, ό,τι ιδεολογικές διαφορές κι αν έχουμε.
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη ομάδα δεν αρκέστηκε να χτυπήσει την περιφρούρηση του ΚΚΕ (κάτι που, ενδεχομένως, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με κάποιον τρόπο) – οι πέτρες και οι μολότωφ χτυπούσαν και κόσμο που δεν ανήκε στα ΚΝΑΤ.

Οι δύο πιο πάνω λογικές δεν είναι κάτι παραπάνω από διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της εργολαβίας του κινήματος. Μιας εργολαβίας που είτε κόκκινη είναι είτε μαύρη πνίγει τον αυθορμητισμό, την αυτενέργεια και τη δυναμική του κινήματος. Είναι μια λογική που στέλνει τον κόσμο στο σπίτι του.

Το κίνημα είναι ανάγκη να σταθεί αντιμέτωπο με αυτές τις λογικές. Να πάρει πρωτοβουλίες και να μην σέρνεται πίσω από γεγονότα που καθορίζουν άλλοι. Ας αφήσει τους εργολάβους χωρίς εργολαβία, να τσακώνονται μόνοι τους. Η παράσταση με τίτλο «συγκρούσεις στο κέντρο» πρέπει να λάβει τέλος. Είναι καιρός να αποκεντρωθεί ο αγώνας, να γίνουν εξεγερσιακές διαδηλώσεις στις γειτονιές, να μεταφερθεί η σύγκρουση στους εργασιακούς χώρους και στις σχολές, εκεί που ξέρει ο ένας τον άλλον. Σε χώρους και περιοχές που οι δυνάμεις καταστολής δύσκολα μπορούν να ελέγξουν. Διάβασα κάπου μια πετυχημένη φράση: «τέρμα στη “φάκα” του Συντάγματος»*. Προσυπογράφω.

ΥΓ. Από τη σύγκρουση φάνηκε και το εξής: έσπασε ο μύθος περί του «αήττητου» του ΠΑΜΕ. Έχω την αίσθηση ότι η αναρχική ομάδα θα έπαιρνε φαλάγγι τους Κνίτες, εάν δεν παρενέβαιναν τα ΜΑΤ. Αυτό, ενδεχομένως, να φουσκώσει τα μυαλά των συγκεκριμένων αναρχικών και να δοκιμάσουν ξανά να επιτεθούν στο ΚΚΕ στο μέλλον. Εύχομαι, τούτη την ώρα που διαλύεται το σύμπαν να μην ξεκινήσει κάποια βεντέτα...
3. από το blog @antistasi.gr:
4. απο το blog της "Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών":

15 σχόλια :

  1. Ως αυτοπτης μαρτυρας και παραλίγο τραυματιας εχω να πω τα εξης ολίγα……..ακόμα εν θερμώ

    Χθες παρακολουθησαμε την σύγκρουση δυο μηχανισμών που ειχαν σαν μοναδικό στοχο την δική τους αναπαραγωγή, την επιβολή του δικού τους
    στενου πολιτικου σχεδιου . Εστησαν ένα θεαμα (θρίλερ) μπροστα στις κάμερες, θελοντας να επιβαλουν την αποψη τους αδιαφορώντας παγερα για την συγκροτηση ενός μαζικού λαικού κινηματος που θα ανατρεψει την κυβερνηση, θα συγκρουστει με το κρατος και θα βαλει ένα λιθαράκι για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνιας.
    Και το εκαναν συνειδητα γιατι δεν τους ενδιαφερει τιποτα άλλο περα από το μαγαζάκι τους και την διαιωνιση της μικροεξουσιας τους, το έκαναν γιατι αρκουνται στα ψιχουλα που το σημερινο αστικό καθεστως τους παραχωρει (αναπαραγωγη της αστικης ιδεολογιας το λέγαμε παλιά).
    Ηταν σχεδον προδιαγεγραμμενο, γιατι για όσους από εμας τα τελευταια χρονια ειχαμε εμπλοκη, μικρή ή μεγαλη, με τα κινηματα διαπιστωναμε τον πανομοιοτυπο σεχταρισμο των δυο μηχανισμών και την κοινη ανοιχτη επιθετικοτητα τους για οποιαδήποτε κοινη προσπάθεια, κουτση στραβή αλλά προσπάθεια.
    Ισως να μην το βλεπαμε καθαρά γιατι ελπιζαμε και στρουθοκαμηλίζαμε…
    Δεν είμαι οπαδος του πασιφισμού δεν καταδικάζω την βια από οπου και αν προέρχεται, καταδικάζω μόνο την χθεσινη ακυρωση της όποιας δυνατοτητας αμφισβητησης του κρατικού μονωπωλίου της βιας, με μαζικο βιαιο τροπο εναντια στο κρατος και τις επιλογες του .
    Γιατι όποιος σημερα πιστευει ότι το κρατος και τα αφεντικά του θα επιτρεψουν σημερα (κριση και ανάγκη αναδιαρθωσης του συστηματος) να αμφισβητηθει η ηγεμονια τους, γελιουνται. Ακομη και το αιτημα για επιστροφη στο προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο (κρατος προνοιας, σοσιαλδημοκρατια ….) αν τεθει φυσικά με σοβαρους όρους θα αντιμετωπισθεί βίαια.
    Φυσικά η χθεσινη ιστορια μας εφερε πισω. Η αστική προπαγανδα θα διαφημισει τον «εμφυλιο» και θα συκοφαντησει οποιαδηποτε προσπαθεια μαζικης συλλογικής αντιδρασης (διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις κτλ)
    Το ερωτημα βεβαια είναι τι κανουμε εμείς; (ποιοι εμεις, θα μου πεις)…………..

    ΥΓ… Το ΚΚΕ χθες, με στρατιωτικούς όρους, μιλώντας ηττήθηκε κατακράτος………..χωρις καμμια κοινωνικη αναλυση του μορφωματος των «μπαχαλακηδων»
    αρκεσθηκε στις «αναλυσεις» των δελτιων των 8 και το πλήρωσε.
    Φυσικα τα «μπάχαλα» εδρασαν δολοφονικά και σε συμπαραταξη με παρακρατικούς και κυπατζηδες. Αυτό δεν ακυρωνει αυτό που σημερα εν θερμω πιστευω.

    ΚΚΕ και μπαχαλα ανεξαρτητα από την αγωνιστικότητα των μελων τους είναι βραχιονες του κράτους και των αστων. Αν τα μπαχαλα αλοιωνονται από ασφαλιτες το ιδιο γινεται και με το ΚΚΕ. Αν το ΚΚΕ ηγεμονευεται από την αστικη ιδεολογια το ίδιο ισχυει και για τους αναρχικούς.

    Η επικληση των θυματων του ΕΑΜ και παλιοτερων αγωνων από τους μεν και των θυματων της επιλογης της ατομικης τρομοκρατιας από τους δε, δεν μου λέει τιποτα……………. οσο σημερα δεν συνεισφερουν στον αγωνα για την επιβιωση του λαου και για μια άλλη κοινωνια

    Ρε γαμωτο είναι δυνατο να έχουμε νεκρό από δακρυγόνα και η πρωτη στο δρομο διαμαρτυρια να είναι από την ΑΔΕΔΥ…………..

    Αντε γεια καλό απόγευμα……….

    Σχετικά με τις ανακοινωσεις των πολιτικων φορέων αισθανομαι κοντα στην ανακοινωση του Μετωπου.
    Αντιθετο με βρισκει η ανακοινωση της Ανταρσυα, ΣΥΝ κτλ. και βέβαια ΑΚ.

    Αναμενω την ανακοινωση ΑΡΑΣ

    βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συστημα δεν ανατρεπεται ουτε με βρισιες ουτε με ου ουτε με μπαχαλακιδες.Θελει αλλαγη στους συσχετισμους στην κοινωνια.Θελει οργανωση στα εργοστασια που τα αφεντικα δεν μας αφηνουν να δημιουργησουμε σωματεια.Αν διαφοροι στην αριστερα ελπιζουν ως δια μαγειας(και συντασσομενοι με μπαχαλακηδες που ειναι ευαλωτοι σε παρακρατικους μηχανισμους)να ανατρεψουν τον καπιταλισμο ειναι κριμα.Ως κομμουνιστης ως αγωνιστης αγωνιζομαι για την ανατροπη της εξουσιας των μονοπωλιων.Οσο για την περιφημη ενοτητα της αριστερας πως να οικοδομηθει συντροφοι και με ποιους;;;Μεσα στην ΕΕ οπως μας προτεινει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;Με τους αγανακτισμενους που φωναζουν πουτανας γιε πρωθυπουργε και οραματιζονται αμεση δημοκρατια χωρις κανενα σχεδιασμο για την κοινωνικη οργανωση της παραγωγης;;;;;;;Οχι συντροφοι δεν θα παρω μακαρι να καταλαβεται καποτε(και οι κοινωνικες συνθηκες οδηγουν σ αυτο)πως η ανατροπη του καπιταλισμου και η δημιουργια ενος νεου κοσμου του σοσιαλισμου κομμουνισμου χρειαζεται ενα πανισχυρο Κομμουνιστικου κομματος που πρωτα πρεπει να γινει πλειοψηφια στην κοινωνια.Τοτε θα γινει η επανασταση συντροφοι οταν ο λαος καταλαβει την δυναμη του και ξερει τι θελει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ

    Μέχρι πριν ήταν το ΠΑΣΟΚ .
    Τώρα κυκλοφορούμε με αντιΚΚΕδόμετρο!!

    Όταν το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει τον Ζαχαριάδη και τον Βελουχιώτη φταίει
    Όταν τους αναγνωρίζει , πάλι φταίει!!
    Όταν το ΠΑΜΕ κάνει πορεία και φεύγει , φταίει.
    Όταν το ΠΑΜΕ κάνει πορεία και μένει στο Σύνταγμα , πάλι φταίει!!
    Εμείς οι υπόλοιποι τα έχουμε κάνει όλα καλά!
    Καλώς η κακώς το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στα μπλοκ του.
    Εμείς τι του ζητάμε να μην τα περιφρουρεί;
    Μπορεί να θέλαμε να μπει μπροστά και να αναμετρηθεί με τα ΜΑΤ με στόχο όλοι μαζί να καταλάβουμε τη Βουλή!
    To ΠΑΜΕ έχει καθήκον να κάνει ένα γενναίο άνοιγμα και στις άλλες δυνάμεις
    Αλλά και αυτές πρέπει να παύσουν να έχουν αυταπάτες για τις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τον ρόλο τους στο κίνημα.

    Και κάτι γενικότερο:

    Δυστυχώς η Ιστορία τα τελευταία 300 χρόνια έχει περιγράψει όλων των ειδών τις επαναστάσεις και ποιές απο αυτές μπόρεσαν να νικήσουν. ( Δεν αναφέρομαι σε επαναστάσεις μαϊμού που είναι απο πριν σχεδιασμένες απο κέντρα εξουσίας και μας τις παρουσιάζουν σαν ροζ, κίτρινες κλπ)
    Έχετε δει πουθενά Επανάσταση χωρίς οργάνωση και μέσα;
    Έχετε δει πουθενά επανάσταση με πέτρες και μολότοφ; (εκτός απο τις Προσωπικές)
    Σε όλο το φάσμα της Αριστεράς υπάρχουν πάνω από 50 οργανώσεις . Πόσες και ποιές απο αυτές έχουν δεσμούς με τη νέα εργατική τάξη και επαφή με ευρύτερες λαϊκές μάζες;
    Τους φταίει το ΚΚΕ γι αυτό;
    Επί τέλους όσες απο αυτές πιστεύουν ακόμα σε ένα σωστό καπιταλισμό ας φτιάξουν ξανά το γνωστό κεντροαριστερό σχήμα τους και ας περιμένουν τις εκλογές για να καταλήξουν σε ότι συνέβη στη Γαλλία , Ιταλία Κύπρο κλπ..
    Όσες όμως ψάχνουν πέρα απο τον καπιταλισμό ας ενώσουν τις δυνάμεις τους για να οργανώσουν το Λαό γιατί ο Καπιταλισμός δεν πέφτει με πετροπόλεμο!

    ΥΓ Τα μέλη του ΠΑΜΕ απο τις 4 το πρωί ήσαν στις πύλες των εργοστασίων για την απεργία.
    Αν κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι ένα κάλεσμα και είναι 9 το Πρωί πόσοι θα έρθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΑς ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ. ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=yszJephIVCM&feature=player_embedded
    Οσο φταινε οι μπαχαλακηδες φταιει και το κκε.Χθες μαλιστα προπηλακισε και το μλποκ των εργατικων σωματειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορίας άξιον: πως γίνεται και όταν οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες περνούν ανάμεσα από τα εργατικά μας σωματεία να τους γιουχάρουμε και τους φωνάζουμε να σταματήσουν τις μαλακίες, ενώ όταν επιτίθενται με αστυνομικά κλομπς, ρόπαλα και μολότωφ (!!!) σε κομμουνιστές πλην ημών(με τους οποίους καλά κάνουμε και διαφωνούμε, αλλά δεν είναι ώρα και τρόπος να το λύσουμε) να γίνονται οι "όψεις του ίδιου νομίσματος" ή απλά να "φταίνε το ίδιο"??!!

    Οι Πόντιοι Πιλάτοι δεν (θα έπρεπε) χωράνε στην ιστορία της αριστεράς (κυρίως της αντισυστημικής). Ιδιαίτερα όταν είναι και δήθεν Πόντιοι Πιλάτοι
    Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κωστας Χαριτάκης και ο Κωστας Λεγάκης με τις θέσεις τους πρέπει να ζουν σε ένα δικό τους κόσμο που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ισες αποστάσεις !!!!!!!
    Στη δολοφονία ενός οικοδόμου συνδικαλιστή σήμερα του ΠΑΜΕ αυριο του συριζα και στους μπαχαλάκιδες!!!
    Με αυτές τις απόψεις πιόν νομίζουν ότι μπορουν να συσπειρώσουν; Τι θέλουν; Να΄έχουμε και νεκρούς μεταξύ μας στα Πανεπιστήμια;
    Η χαρά του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. RED/. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ! ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΑΣ ΣΤΑΣΗ(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΙΝΟ)ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ,ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΩΛΟΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΡΟ ΜΑΥΡΟ . ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι ένα σχόλιο από μέρους μας.

    Μετά από δυό χρόνια πήγαιν - έλα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Ομόνοια - Στύλους Ολυμπίου Διός μέσω Πλατείας Συντάγματος, τούτη τη φορά στις 19 και 20 Οκτώβρη το ΚΚΕ αποφάσισε να κάνει περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής (από όλους εμάς τους υπόλοιπους).

    Μετά από δύο χρόνια πλάκα στην πλάτη του λαού με διάσπαση και περιφρόνηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας και κάθε διαδήλωσης που δεν βρισκόταν στον έλεγχό του και ιδίως αυτών που είχαν σαν επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος, το περιούσιο κόμμα θεώρησε (με την άδεια φυσικά των αρχών) πως ήρθε η στιγμή να πάρει στα στιβαρά του χέρια την κεντρικής πολιτικής σημασίας πλατεία της χώρας και κυρίως το πάνω τμήμα της που γειτνιάζει με το κοινοβούλιο (μη και γίνει και καμιά σταβή από κανέναν πλανημένο λαό και τρέχουμε και δε φτάνουμε).

    Έπιασε λοιπόν πλάτη από νωρίς το πρωί στα κάγκελα της αστυνομίας και ανέλαβε στη θέση της το έργο της περιφρούρησης του κοινοβουλίου από κάθε επίδοξο "διασαλευτή της τάξης" και της καθως πρέπει ήττας του λαού. (Οι λαοί πρέπει πάντα να ηττούνται σιωπηρά και να θυσιάζονται αγόγγυστα. Έτσι λέει το ευαγγέλιο του περιούσιου που φυλάγεται στα υπόγεια του Περισσού).

    Είναι να λυπάται κανείς αυτή τη νέα εσοδεία των θρησκευόμενων Κνιτών με τα παλούκια και τα κόκκινα σημαιάκια που κορδώνονται με πλάτη τα ΜΑΤ κι έχοντας απέναντι τον εχθρό λαό.

    Ωστόσο συναισθήματα δεν χωράνε στην πολιτική (όπως θα έλεγε και ο "ατσάλινος" πατερούλης) και πολύ περισσότερο αν πρόκειται για τους πιό μάχιμους των αναρχικών που την ντροπή που όλοι μας κατάπιαμε, έ αυτοί δεν την καταπίνουν και κάτι τέτοια δεν τα σηκώνουν. Τους έδωσαν λοιπόν ένα μάθημα δημοκρατίας με μαυροκόκκινα παλούκια ενάντια σε κόκκινα παλούκια με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα νοσοκομεία με ανοιγμένα κεφάλια και την αστυνομία να διασκεδάζει και να αναλαμβάνει κατόπιν το έργο της τελικής σάρωσης όλων μας. Μεγάλη Νίκη.

    Α. Και το επίμαχο Πολυνομοσχέδιο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις τις συλλογικές συμβάσεις και τις αμοιβές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πέρασε από το "κοινοβούλιο" έστω και με την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από τον Δον Κορλεόνε αφού δεν του ψήφισε το άρθρο 37 του νομοσχεδίου.

    έ. εσείς με τα ρόπαλα, ραντεβού στις σπηλιές.

    ΥΓ. Ο γραμματέας του Παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης έπεσε νεκρός, στη διάρκεια των συγκρούσεων, λένε. Ίσως να τον εγκατέλειψε η αδύναμη καρδιά του, λένε οι ιατροδικαστές. Ήταν όπως λένε οι πολιτικές ανακοινώσεις "άτυχος". Αλλά μαζί του, άτυχοι είμαστε με μια ορισμένη έννοια, όλοι μας. Γιατί όσο προχωράει η συντριβή της κοινωνίας συνηθίζουμε. Συνηθίζουμε τον τυχαίο θάνατο και αυτό μας προετοιμάζει να συνηθίσουμε και τον σκόπιμο φόνο. Προσοχή αδέρφια. Προσοχή.

    http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/10/greek-parliamentary-garage-on-fire-and.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πούροι επαναστατες ,που θαυμάζουν ορισμένοι, μετά τη νίκη τους επι του ΠΑΜΕ έμαθα ότι αποφάσισαν σημερα το βράδυ και κάθε βράδυ να πολιορκούν συγκεκριμένους στόχους!!!
    Αύριο θα χτυπίσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!!
    Μεθαυριο το Ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.
    Μετα σπίτια πολιτικών που ψήφισαν τα μέτρα!!!
    Και υπάρχουν "αριστεροί" που φτιάχνονται με τη δράση τους
    Κρίμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε με τους αναρχικούς ούτε με τους σταλινικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. επειδή ζητήθηκε πιο πάνω:
    http://aras.gr/nea/epikairotita/57-48ori

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΚΚΕ έτσι κάνει συνήθως. Και το Δεκέμβρη του 2008 με την εξέγερση ένας μαθητής της ΚΝΕ στο Περιστέρι έφαγε μια σφαίρα ενώ καθόταν σε ένα παγκάκι.Το κόμμα έκανε μούγκα,αφού βέβαια συκοφάντησε τους "προβοκάτορες" εξεγερμένους και τους έδειξε σαν υπέύθυνους. Να περιμένουμε ακόμα πιο σοβαρά επεισόδια στο άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντηση σε Χαριτακη και Λεγακη
    Οι ισες αποστασεις σε μια περιοδο κρισης του αστικου συστηματος ειναι χερι βοηθειας στη βαρβαρη νεοφιλελευθερη πολιτικη των Ιμπεριαλιστων.Ειναι μια πολιτικη συνδιαχειρισης οτι μπορει να υπαρχει καλος καπιταλισμος,καλες τραπεζες,κοινωνικο κρατος(κευνσισμος).
    Ε λοιπον κυριοι ειστε βαθια νυχτωμενοι ,μπερδεμενοι.
    Τωρα ειναι η ωρα ευθυνης που πρεπει να παρεις θεση ξεκαθαρα.
    Τωρα πρεπει να αποφασισεις η με τους αστους η με τους εργατες!
    Οταν εισαι με την εργασια πρεπει ναχεις και σχεδιο και στρατηγικη,τετοιο που θα ανατρεπει το συστημα.
    Αρα η λογικη λεει συντεταγμενοι,οργανωμενοι ταξικη παλη και κυριως στους χωρους δουλειας.
    Στοχος ανατροπη του συσχετισμου δυναμεων υπερ σου .
    Στοχος ανατροπη,λαικη εξουσια,εξοδος απο την Ε.Ε,μονομερως διαγραφη του χρεους.
    Για να γινουν ολα αυτα ομως θελει και κατι ακομα!!!!!

    "Οι επαναστάσεις είναι η ατμομηχανές της ιστορίας"

    Ναι αλλά οι επαναστάσεις δεν ξεφυτρώνουν από το πουθενά, οι επαναστάσεις χρειάζονται προϋποθέσεις για να "ευδοκιμήσουν"
    Αυτο υπερετουμε εμεις του ΚΚΕ και αυτα εχουμε μαθει απο την πειρα των αγωνων και της θυσιες των αγωνιστων κομουνιστων!

    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html
    οταν οι μασκες πεφτουν τα ποντικια κρυβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δέν καταλαβαίνω πως ενοούν κάποιοι συντροφοι την επανασταση. Ενα ντου στη βουλή;Σε ποιόν θεωρητικό του Μαρξισμού βασιζωνται; Σε ποια ιστορικά προηγούμενα ; Ποτε πιστευουν οτι θα κατέβει στους δρόμους ο λαός ; Οταν σε καθε διαδήλωση εχουμε επισόδια και ξύλο;Πιστευει κάποιος οτι μπορουν μερικές εκατοντάδες με πέτρες και μολοτοφ να ρίξουν δια της βίας οχι την κυβερνηση αλλά το πολιτικοοικονομικό σύστημα που υπηρετεί η κυβερνηση ; Και τι σχημα θα τους διαδεχτει; Και σε οσους αναφέρωνται στην Αργεντινή :Σήμερα μηπως έχουν υπόψιν τους ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα και τι πολιτικοοικονομικό συστημα εφαρμόζει; Τελικά ας έχουμε κατά νου οτι για να τους ανατρέψουμε πρέπει πρώτα να οργανωθούμε να αποχτήσουμε συγκεκριμένους στόχους (το θεωρητικό υπόβαθρο το θεωρώ δεδομένο), και συκεκριμένη ηγεσία που θα αναλάβει τον συντονισμό και την καθοδήγηση της συνολικής προσπάθειας . Χυμα στο κύμα προκοπή δέν γινεται και ας σταματήσουμε να κατηγορούμε αυτούς που ηδη βαδίζουν σ΄αυτό το μονοπάτι (ΚΚΕ)έστω και μόνοι τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ