ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τι έγινε στην συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Μανώλη Γλέζο;



Ενώ οι "συνεπείς" αντικαπιταλιστικές δυνάμεις αγωνίζονται να συγκροτήσουν το ντόρο αντιευρωπαϊκό μέτωπο με σημείο αιχμής την άμεση έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ και την επιστροφή στην Δραχμή, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη προχωρούν τις επαφές για την δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μετώπου. Οι δυνάμεις του Μετώπου ΑΑ είναι διχασμένες για ποια από τις δύο πρωτοβουλίες να στηρίξουν, γιαυτό προς το παρόν στηρίζουν και τις δύο. Εκτιμούμε όμως ότι τελικά θα στηρίξουν την δεύτερη πρωτοβουλία αν προχωρήσει.

Η άλλη πρωτοβουλία της "συνεπούς" αντικαπιταλιστικής Αριστεράς συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΝΑΡ και συσπειρώνει κυρίως δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στοχεύει να διεμβολίσει το ΜΕΤΩΠΟ ΑΑ και τον χώρο που συσπειρώνεται γύρω από την κίνηση του Δ. Καζάκη με στόχο την δημιουργία ενός εκλογικού σχήματος, το οποίο θα έχει πιθανότητες να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Κατά πόσο θα πετύχει αυτούς τους στόχους είναι αρκετά συζητήσιμο. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν κάποιοι που καλοβλέπουν την άλλη κίνηση και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑ δημοσιεύονται επανειλημμένε κείμενα του Διευθυντή του ΠΡΙΝ...

Παρουσιάζουμε μερικά γεγονότα και αφήνουμε στην δική σας κρίση τα συμπεράσματα:

1. Την προηγούμενη Πέμπτη το γραφείο του Μ. Θεοδωράκη εξέδωσε την παρακάτω λιτή ανακοίνωση:
Χθες 5.10.2011 συναντήθηκαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης και αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Αθήνα, 6.10.2011
Από το γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη

2. Το Σάββατο η "Ελευθεροτυπία"  δημοσιεύει το παρακάτω κείμενο:

Σχέδιο Μίκη - Γλέζου για ενότητα της Αριστεράς

Ενα σχέδιο που αφορά τη συνεργασία όλων των δυνάμεων που έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη συνάντηση που είχαν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος την περασμένη Τετάρτη.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της κρίσης, καθώς και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί «η λαίλαπα του Μνημονίου».

«Δεν θέλουμε να ενεργήσουμε μόνοι μας», είπε στην «Ε» ο Μανώλης Γλέζος, εξηγώντας ότι το σχέδιο αφορά όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που αντιστέκονται στην πολιτική που επιβάλλεται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζονται οι Θεοδωράκης και Γλέζος αφορά την προσπάθεια για ενότητα κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς, ώστε να προχωρήσει ένα σχήμα που θα μπορεί στις σημερινές συνθήκες να αναδειχτεί και να συγκρουστεί με τα κόμματα του δικομματισμού.

3. Την Κυριακή η ΑΥΓΗ 9/11 δημοσιεύει συνέντευξη του Μίκη:

Πρόσφατα δημοσιεύματά μας σχετικά για αυτό το θέμα [ΕΔΩ] Όμως για αυτά τα ζητήματα θα επανέλθουμε σύντομα.


6 σχόλια :

  1. Σαμαράς αντί Παπανδρέου; Θα μπορούσε να δώσει λύση και πάλι η εναλλαγή των κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή κρίση;

    Από το 1985 ήδη οι ΗΠΑ επέλεξαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον βασικό πυλώνα της πολιτικής τους. Οπότε ο ρόλος της δεξιάς ήταν άλλοτε συμπληρωματικός και άλλοτε... ενοχλητικός στα σχέδιά τους (βλ. εκπαραθύρωση του Μητσοτάκη για το Γιουγκοσλαβικό και του Καραμανλή για το Μπουργκάς κ.λπ.). Ο Σαμαράς, όπως και οι προκάτοχοί του, μόνο εμπόδια θα φέρει στις προσπάθειες των τροϊκανών. Κι αυτό γιατί η τυχόν παρουσία του σε κυβερνητικό ρόλο θα σπάσει το σημερινό αρραγές μέτωπο (ΜΜΕ, συνδικάτα κ.λπ.) που τους υποστηρίζει μέσω του Γιώργου Παπανδρέου. Εκτός και αν ο Αντώνης Σαμαράς προσχωρήσει ανοιχτά 100% στην πολιτική του ΓΑΠ και της ομάδας του. Στην περίπτωση όμως αυτή δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πόσοι νεοδημοκράτες θα τον ακολουθήσουν.''

    απο την
    συνέντευξη του Μίκη:
    Mίκης Θεοδωράκης: Αναγκαία η Συγκρότηση Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης ..

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ ενδέχεται να εφαρμόσει το PLAN B' των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που προβλέπει έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ, επιστροφή στην Δραχμή, αλλεπάλληλες υποτιμήσεις κλπ. κλπ.

    Επίσης, σε αυτό το σχέδιο θα συναινεί τελικά και το σύνολο σχεδόν της Αριστεράς, η οποία συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην ύψωση της εθνικής μας υπερηφάνειας. Για να δούμε λοιπόν τι θα κερδίσουμε από αυτή την υπερηφάνεια, εκτός από το να αποκαταστήσουμε την δεξιά στην εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διάσπαση του Άρματος Πολιτών- Προς Τσίπρα ο Δημαράς, προς Κουβέλη ο Οικονόμου

    Οριστική είναι πλέον η διάσπαση του Άρματος Πολιτών με τον Βασίλη Οικονόμου να αποχωρεί έχοντας μαζί του στελέχη όπως ο πρώην βουλευτής Νίκος Γαλανός, ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς, ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Κοντομάρης και ο αντάρτης περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης.

    Ο Βασίλης Οικονόμου και τα υπόλοιπα στελέχη που τον ακολουθούν θα συγκροτήσουν κίνηση με στόχο την επανασύσταση της κεντροαριστεράς, έχοντας σύμφωνα με πληροφορίες πετύχει ήδη συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

    Αντιθέτως ο κ. Γιάννης Δημαράς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα , έχοντας αρχικά την υπόσχεση (ή την επιδίωξη) ότι θα υπάρξει συνεργασία και κάθοδος στις εκλογές με τον τίτλο «Συνασπισμός – Άρμα» ,ενώ τώρα επιδιώκει το σχήμα να λέγεται «ΣΥΡΙΖΑ- Άρμα» κάτι που φέρεται να αρνείται ο κ. Τσίπρας.
    (από http://www.athenspress.gr/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αντιρρήσεις του «Αριστερού Ρεύματος»

    Προβληματισμό για τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα προς τις πασοκογενείς δυνάμεις εκφράζει το «Αριστερό Ρεύμα» του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και του κ. Δημήτρη Στρατούλη. Το «Αριστερό Ρεύμα» εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε άνοιγμα και σε συνεργασία προς ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,καθώς προκειμένου το μέτωπο που δημιουργείται να είναι στέρεο χρειάζεται να έχει ως βάση τις δυνάμεις της αριστεράς και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα με στόχο την έξοδο από το ευρώ και την μη πληρωμή του χρέους.
    (hellas.net)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Α. Τσίαπρας πρότεινε στον Νίκο Κοτζιά τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά δεν την δέχτηκε ακόμα...

    Όπως αποκαλύπτει το real.gr εντός των ημερών Μίκης Θεοδωράκης και Μανόλης Γλέζος θα εκδώσουν κοινό κείμενο υπέρ της ενότητας και της ενιαίας καθόδου της αριστεράς στις προσεχείς εκλογές. Με τον Μίκη Θεοδωράκη ,σύμφωνα με τις πληροφορίες, συναντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Μανόλης Γλέζος ,ενώ ανοιχτό παραμένει το ραντεβού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με τον Αλέκο Αλαβάνο.

    Επίσης, Οικονόμου, Μπίστης και άλλες προσχωρήσιες στον Κουβέλη. Όπως και ο Παύλος Αθανασόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ .

    Μεταξύ Δημοκρατικής Αριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ κινείται ο διαγραφείς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουπλής. Στο ίδιο κλίμα με τον κ. Π. Κουρουπλή κινείται και πρώην υπουργός που έχει συγκροτήσει την κίνηση της Κοινωνικής Αριστεράς Αντώνης Κοτσακάς.

    ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραφτόπουλος και ο Στέλιος Παπαθεμελής κινούνται ανάμεσα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάτε καλά στον ΣΥΡΙΖΑ,τι είδους μέτωπο θα κάνετε,αν είναι να παραμείνουμε στο ευρώ.Αν ο Τσίπρας θέλει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ,αυτός θα χάσει.Είσαστε αριστερά;Τελικά συνειδητοποιώ ότι ο Συριζα,δεν έχει τίποτα να προσφέρει,χαμένοι,χωρίς πρόγραμμα.Επίσης να χωριστούμε σε εκατό υποομάδες,βούτυρο στο ψωμί των κεφαλαιοκρατών.ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ,ΟΧΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ