ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Το ΚΚΕ, ο “οξυδερκής” Χούα και οι “αγανακτισμένοι” της Πλατείας Συντάγματος...

Το ΚΚΕ περίμενε να περάσουν αρκετά χρόνια από την κατάρρευση του υπαρκτού κομμουνισμού για να επανεκτιμήσει την θέση του για την σοσιαλιστική οικοδόμηση και να αποκαταστήσει τον ηγετικό ρόλο του Στάλιν. Πρόσφατα μάλιστα αποκατέστησε και πολλά  κομματικά του στελέχη, που παλαιότερα είχαν μπει στο περιθώριο ως "σταλινικοί" με πρώτο και καλύτερο τον Ν. Ζαχαριάδη. Μόνον στον Άρη Βελουχιώτη δεν σκοπεύει να δώσει πίσω την κομματική ταυτότητα, γιατί το κόμμα όλα τα πολιτικά αμαρτήματα μπορεί να τα συγχωρέσει εκτός από την ανυπακοή στις κομματικές εντολές.

Το ΚΚΕ (μ-λ) το έτος 2011- με καθυστέρηση αρκετών δεκαετιών - φαίνεται πως αντιλήφθηκε πόσο οξυδερκής ήταν ο Χούα Κούο Φένγκ και ακολουθεί τις πρακτικές του στην περίοδο της Μεγάλης Πολιτιστικής Επανάστασης. Ας δούμε τα πράγματα πως έχουν. Χθες το ΚΚΕ (μ-λ) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Ομάδα της λεγόμενης περιφρούρησης, εκμεταλλευόμενη τη χαμηλή προσέλευση κόσμου και συνεπικουρούμενη από ακροδεξιούς, επιτέθηκε στο «Χώρο Αριστερά στη Πλατεία» με τραμπούκικες διαθέσεις σε όποιον βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα.

Φωνάζοντας ότι η αριστερά δεν έχει θέση στη πλατεία, έκαναν αλυσίδες, έσπρωξαν, χτύπησαν, αναποδογύρισαν τραπεζάκια, πέταξαν τις προκηρύξεις και με κοπίδι έσκισαν το πανό που έφερε το τίτλο του χώρου. Δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η περιφρούρηση δήθεν του «αυθόρμητου και του ακομμάτιστου» αλλά ο εξοβελισμός του οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιστέκεται στο σύστημα που τελικά υπηρετούν.

Με αυτήν τους την επίθεση αποδεικνύεται ότι οι δυνάμεις που, στο όνομα του ακομμάτιστου, συνεπικουρούσαν στην απαγόρευση παρέμβασης αριστερών οργανώσεων και σχημάτων, σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων άφησαν χώρο να πάρουν το πάνω χέρι αντιδραστικές δυνάμεις και να οδηγηθούμε σε αυτές τις καταστάσεις.

Καλούμε αριστερές οργανώσεις, συνδικαλιστικά σχήματα και σωματεία, συλλογικότητες γειτονιάς, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές ανέργων και όποιον άλλο θέλει να αντιδράσει δίνοντας πολιτική απάντηση στη προσπάθεια προβοκαρίσματος και άλωσης από αντιδραστικές δυνάμεις αυτού που γίνεται στη πλατεία, όσους θέλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα παρέμβασης αριστερών, εργατικών και άλλων συλλογικοτήτων και με όποιον τρόπο αυτές επιλέγουν, σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών» Γραβιάς 10 – 12, στα Εξάρχεια.
7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Ήδη πρώτο απ' όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς της αριστεράς, το ΚΚΕ ανταποκρίθηκε στην έκκληση του ΚΚΕ (μ-λ) και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του με δημοσίευμα στον σημερινό ριζοσπάστη, που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο: Απαράδεκτη επίθεση: "Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν και χθες οι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» πολίτες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Χτες, γύρω στις 8.30 το βράδυ, ομάδα «αγανακτισμένων» προέβη σε μια απαράδεκτη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ(μ-λ) που βρίσκονταν στο χώρο με τραπεζάκι για να μοιράσουν υλικό στον κόσμο. Συγκεκριμένα, περίπου 10 άτομα έφτασαν μπροστά στο τραπέζι που έχουν στήσει εδώ και μέρες οι τελευταίοι, τούς επιτέθηκαν, έριξαν τους καφέδες και τα υλικά τους και απαίτησαν να φύγουν από το χώρο, στη λογική ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κόμματα στο Σύνταγμα, λογική αντιδραστική και επικίνδυνη."


Οι σύντροφοι του ΚΚΕ (μ-λ) προσπαθούν να βγάλουν από την ...μύγα ξύγκι και μαζί τους όλοι όσοι αντιλαμβάνονται ότι τρίζουν οι καρέκλες τους από το νέο κίνημα που αναπτύσσεται στις πλατείες όλης της χώρας. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα - όπως εξάλλου και το ΚΚΕ - με τις ελληνικές σημαίες και τα πατριωτικά συνθήματα και τους “πάνω” της πλατείας, όπως έχουν ορισμένοι άλλοι αριστεροί και αντιεξουσιαστές. Το ΚΚΕ Μ-Λ ανήκει και αυτό στις "πατριωτικές δυνάμεις" που αγωνίζονται για να “απελευθερωθεί” η χώρα από την ξένη κατοχή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Στην πραγματικότητα οι πολιτικές στοχεύσεις του για την συγκυρία είναι συγκλίνουσες απ' αυτές της ΣΠΙΘΑΣ και άλλων ανάλογων “πατριωτικών” κύκλων.

Εκείνο που ενόχλησε τους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ) είναι άλλο. Ότι αυτό το κίνημα δεν τους αναγνωρίζει τον καθοδηγητικό τους ρόλο ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Που αμφισβητεί την αξίωσή τους ως πολιτικά υποκείμενα να “πολιτικοποιήσουν” σύμφωνα με τα τα δικά τους ήθη, τα έθιμα και τις “κομμουνιστικές” τους παραδόσεις το κίνημα των “αγανακτισμένων”. Που ακυρώνει εμπράκτως την εικόνα που προβάλλουν για αυτό: Ότι είναι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα από πολιτικά αμόρφωτα και αστοιχείωτα άτομα και που χωρίς την βοήθεια του ΚΚΕ(μ-λ) και των άλλων πρωτοπόρων οργανώσεων της αριστεράς, δεν θα έχει στον ήλιο μοίρα..

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι στην Πλατεία Συντάγματος υπάρχει μια πραγματική αμεσοδημοκρατική διαδικασία με την Συνέλευση και τις αποφάσεις της. Δεν χρειάζεται τεχνικούς της εξουσίας, ούτε πολιτικές χειραγωγήσεις. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο, το οποίο αυτοπροσδιορίζει τον χαρακτήρα αυτής της συλλογικής δράσης. Προφανώς υπήρξαν - και θα υπάρξουν και - περιστατικά που είναι εκτός ή στα όρια αυτού του κλίματος. Όταν ο κόσμος είναι "αγανακτισμένος" είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλαπλές αντιδράσεις που δεν υπόκεινται στους τυπικούς κανόνες της “καλής” συμπεριφοράς . Πρόκειται για "αντιθέσεις στους κόλπους του λαού". Το ΚΚΕ (μ-λ) εφόσον ισχυρίζεται ότι έχει μαοϊκή κουλτούρα, θα έπρεπε να είχε πάρει χαμπάρι απ' αυτές τις αντιθέσεις. Στην Πολιτιστική επανάσταση,  οι ερυθροφουροί στους γραφειοκράτες κομμουνιστές δεν έπαιρναν τα κεφάλια τους. Όμως τους διαπόμπευαν και τους αντιμετώπιζαν με ανάλογο τρόπο ασκώντας "πολιτική βία" εναντίον τους. Οι ανάγκες του κινήματος είναι πάνω από τις ανάγκες αναπαραγωγής των κομματικών μηχανισμών. Και αυτές τις ανάγκες θα πρέπει κάποτε να μάθουν να τις υπηρετούν με συστηματικό τρόπο, όσοι διεκδικούν ότι στρατεύονται στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της Αριστεράς...

Σε όλους αυτούς τους συντρόφους αφιερώνουμε ένα τραγουδάκι, που είναι πιο πολιτικό από αρκετά μανιφέστα που κυκλοφορούν στους χώρους της Αριστεράς σε τούτη την δύσκολη συγκυρία:

36 σχόλια :

  1. Κρίμα στα παιδιά να υποστούν "..μια απαράδεκτη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ(μ-λ) που βρίσκονταν στο χώρο με τραπεζάκι για να μοιράσουν υλικό στον κόσμο.."
    και μάλιστα ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ .. για να φωτίσουν τους αγανακτισμένους για ...

    .. ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    και στους χαλεπούς καιρούς χρίζει κι ένα
    ...ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    τώρα ο κλήρος πέφτει στο γεναίο, Ε.Ο.Σ. να καταλαγιάσει η αγανάκτηση του ΚΚΕ (μ-λ)
    καθώς "..Οι ανάγκες του κινήματος είναι πάνω από τις ανάγκες αναπαραγωγής των κομματικών μηχανισμών .."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To KKE την έχει στημένη στη γωνία και περιμένει.
    Όταν έλθει η ώρα, κάποιοι θα προσπαθούν ν' αποδείξουν, ως συνήθως, ότι δεν έχουν προβοσκίδα, μάτια πλάνα κι αυτιά αεροπλάνα.
    Το ότι επί 35 χρόνια Μεταπολίτευσης, το ΚΚΕ κυριαρχεί στο λεγόμενο αριστερό μέρος του πολιτικού φάσματος, δεν αποδεικνύει τη δική του του πολιτική επάρκεια, αλλά την πολιτική ανεπάρκεια των "ενδοαριστερών" ανταγωνιστών του κόμματος αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://nosferatos.blogspot.com/2011/06/35.html
    Το ΚΚΕ (μ-λ) εχει μια συνεχή και σοβαρή παρουσια στον Χωρο της Αριστεράς και των Κοινωνικών και πολιτικών αγώνων για πανω απο 35 χρόνια τουλαχιστον ως Κομμα (και υπήρχε ως υπαρκτο πολιτικό ρευμα και Προδιδακτορικά.......................)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για άλλη μια φορά οι ανόητοι ,,επαναστάτες,,του γλυκού νερού δείχνουν την ανεπάρκειά τους και ανωριμότητά τους.
    Απλά δεν γνωρίζουν πως να δουλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αμεσοδημοκρατία δεν χρειάζεταικαθοδηγητές, ούτε όμως χρειάζεται να διώχνει και να τραμπουκίζει τα κόμματα της αριστεράς ενώ ανέχεται τους παπάδες, τους δικέφαλους και άλλα φασιστικά... Οι ειλικρινείς δημοκράτες, όσο κι αν είναι ενάντια σε κόματα η συνδικάτα, δεν έχουν ανάγκη από τραμπουκισμούς και εξωστρακισμούς. Θα έπρεπε να έχουν το θάρρος οι συνελεύσεις ν' αφήνουν ελεύθερη την είσοδο σε όλους στην πλατεία, χωρίς αποκλεισμούς, ίσως με κάποια κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @προηγούμενο Ανώνυμο (9:13 μ.μ.)

    Ανέχεται τους παπάδες, όπως γράφεις αλλά και τους κομμουνιστές. Δεν ανέχεται την εκκλησία και τα διάφορα μαγαζάκια της Αριστεράς που αυτοαποκαλούνται πρωτοπορίες της εργατικής τάξης. Στις συνελεύσεις μάλιστα, αρκετοί κομμουνισταράδες παίρνουν τον λόγο και και βγάζουν δεκάρικους. Ακόμα και το ΣΕΚ μερικά βράδια βάζει το δισκάκι με την "ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ" και παίζει πολλές φορές στην συνέλευση. Όμως το πολυ το κύριε ελέησον το βαριέται και παπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά έτσι είναι η "άλλη" άποψη; Αφήνουμε τους κομουνισταράδες να μιλάνε, για να μην μας πουν αντιδημοκράτες, αλλά η πλατεία είναι "ιδιοκτησία" μας και δεν γουστάρουμε τα μαγαζάκια με τις προκυρήξεις τους γιατί μας πιάνει φοβία (λες και τόσα χρόνια που στηνουν τραπεζάκια κατάφεραν τίποτα, τα ίδια σκατά έμειναν 30 χρόνια τώρα). Από την άλλη, καλούμε όμως τον Κατρούγκαλο, και τους άλλους ΕΛΕ Πατριώτες και τους δίνουμε το λόγο να μας "Διαφωτίσουν". Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι, όχι τα τραπεζάκια του μουλού και των άλλων κολημμένων αρχαιοαριστερών
    Λαμπρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...Όταν ο κόσμος είναι "αγανακτισμένος" είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλαπλές αντιδράσεις που δεν υπόκεινται στους τυπικούς κανόνες της “καλής” συμπεριφοράς . Πρόκειται για "αντιθέσεις στους κόλπους του λαού"....
    Απο πότε η αντιδημοκρατία, και η υποταγή στον μονοκομματισμό του "όχι κόμματα, όχι συνδικάτα", ονομάζεται αντίθεση στους κόλπους του λαού;
    Είναι στοιχειώδες για κάθε αριστερό και δημοκρατικό άνθρωπο, όχι μόνο να διαχωριστεί από τις φασίζουσες πρακτικές "αγανακτισμένων" πλην όμως πονηρών, αλλά να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης. Και τότε ας ξεχωρίσει ο καθείς το σωστό και το λάθος, την αλήθεια ή το ψέμμα. Δεν προκρίνω τις επιλογές των αγωνιστών του ΚΚΕ(μ-λ), αλλά εκτιμώ πως δεν υπάρχει δίλημμα για το δικαίωμά τους. Στο κάτω - κάτω κανείς αγανακτισμένος δεν θα είχε αγανακτήσει αν καιρό πρίν η εν το συνόλω αριστερά (ναι αυτή η απαράδεκτη δεν είχε λιώσει παπούτσια, ακάματες προσπάθειες και απόπειρες, για να κάνει κτήμα του κόσμου την πραγματικότητα, την ανάγκη αντίστασης στην λαίλαπα). Ξέρετε κάτι αγαπητέ ΕΟΣ και λοιποί συμφωνούντες, δεν υπάρχουν παρθενογεννέσεις, εκτός και αν φαντασιώνεστε το αντίθετο, οπότε δικαιούμαστε να υποθέτουμε πως όλο "κάτι πίνετε και δεν μας δίνετε". Προσοχή πάντως στις στροφές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε όποιους αρέσουμε! Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...

    Λοιπόν αυτά που λέτε να τα εφαρμόσετε πρώτα απ' όλα στα κόμματά σας, στους σύριζες και στις ανταρύες σας, που τρέμουν την άμεση δημοκρατία και δεν κάνουν καμία ανοιχτή διαδικασία αν δεν τα έχουν προσυμφωνήσει. Όσο για το τι προσέφερε η αριστερά το έχει ήδη κρίνει η ιστορία, δεν χρειάζεται να το κρίνουμε ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όλοι την έχουν πέσει στην συνέλευση γιατί δεν τους αφήνει να βγαίνουν σαν κόμματα και λένε "μα αυτό είναι φασισμός"! Σωπάτε ρε παιδιά! Δηλαδή φασισμός είναι να μην φαίνεται η σέχτα σας; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ; ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΕΧΤΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; Τόσο καταλαβαίνετε από την κρίση, την ανεργία και την φτώχεια του κόσμου;
    Κι ύστερα λένε πως πάνω είναι κερκίδα και γήπεδο και εθνικισμός και παπάδες!
    ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ; Βάλτε διόδια αριστεροσύνης στην Αμαλίας και στην Πανεπιστημίου κάντε και φέης κοντρόλ, να κατέβουν μόνο οι μετέχοντες στις πορείες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ...Τι καταφέρατε τόσα χρόνια ρε, στις ουρές των στημένων πορειών των εργατοπατέρων;

    ΚΚΕ-ΜΛ, ΞΛ, ΣΛ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΣΑΣ ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ Η ΚΑΘΕ ΣΕΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ...Α Π Ο Τ Υ Χ Α Τ Ε ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ...

    Γιάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κάτοικος της πλατείας συντάγματος.9 Ιουνίου 2011 στις 1:28 π.μ.

    Αμάν πια με τους "αγανακτισμένους" αριστερούς, που αγανάκτησαν επειδή στερήθηκαν δήθεν την ελευθερία τους για να εκφραστούν. Σαν την Μέρκελ συμπεριφέρονται στην προσπάθειά τους να διευρύνουν την αγορά και να εμπορεύονται την μπαγιάτικη πολιτική πραμάτεια τους σε πάγκους δίπλα στην τσίκνα από τα σουβλάκια και τα λουκάνικα της πλατείας συντάγματος. Αν δεν γουστάρουν, ας πάνε αλλού να πουλήσουν, όπως στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

    Αυτό που τους χρειάζεται είναι να κρεμάσουμε κουδούνια σε όλα τα κομματικά της στελέχη της Αριστεράς και να κάνουν παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος απαγγέλοντας τα επαναστατικά τους προγράμματα. Έτσι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι, και αυτοί που βλέπουν αυτό το θέαμα, αλλά και οι ίδιοι που προβάλουν την κομματική τους γραμμή στον λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο ΚΚΕ(μ-λ) δεν πήγε χθες στην πλατεία ως ΚΚΕ(μ-λ), αλλά μοίρασε υλικό σαν "Αριστερά στην Πλατεία". Θα πίστευε κανείς ότι αυτό θα "ηρεμούσε" την αντιπαράθεση που έχει ανοίξει όλες αυτές τις ημέρες με βάση το κομματικό - μη-κομματικό. Κι όμως η "περιφρούρηση" μαζί με τους "ανένταχτους αγανακτισμένους" ασχολιόντουσαν και πάλι επιλεκτικά με αυτό το χώρο...

    Αναρωτήθηκε κανένας γιατί;
    Κατά την άποψη μου το περιεχόμενο του χαρτιού που ενόχλησε είναι διαφωτιστικό. Να μερικά αποσπάσματα:

    "...
    Χωρίς να περάσει μέσα από ουσιαστική συζήτηση, με στόχο να αποφευχθεί η αντιπαράθεση απόψεων και λογικών για τον προσανατολισμό του κινήματός μας (στα μουλωχτά στην πραγματικότητα) πάρθηκε η απόφαση για “ΗΜΕΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ".
    ...
    Για τις ανάγκες της μεθόδευσης δημιουργείται ανοιχτή ομάδα οργάνωσης η οποία “κατά σύμπτωση” επιλεγεί τους ομιλητές. Τελικά, για τη Δευτέρα 6/6 καλείται εκδήλωση (συνέλευση τη βαφτίζουν) με ομιλητές "ειδικούς" και αστέρες των καναλιών (κομματικά στελέχη κάποιοι από αυτούς) για να περάσουν και με δήθεν νομιμοποίηση της συνέλευσης τις απόψεις τους για την κρίση.
    ...
    Αυτό που μεθοδεύεται στο Σύνταγμα είναι μια άθλια προπαγάνδα υπέρ της συγκρότησης Επιτροπής Λογιστικού Έλεγχου (ΕΛΕ).
    ...
    Το σύστημα στη χώρα, στη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί από τις τεράστιες καθημερινές συγκεντρώσεις στις πλατείες, καλοβλέπει το ενδεχόμενο η λαϊκή οργή και αγανάκτηση να ενσωματωθεί σε ΕΛΕ "ειδικών" και να μην βηματίσει το δρόμο της αντισυστημικής πάλης ενάντια στα μέτρα τρόικας και κυβέρνησης.
    ...

    "χώρος Αριστερά στην πλατεία"

    Υ.Γ.: Κόμματα που παίρνουν από το κράτος, δηλαδή από τον ιδρώτα του λαού μας, τεράστια ποσά για τις πάσης φύσης δραστηριότητές τους, τα ποσά αυτά σε ποιο μέρος του χρέους θα τα εντάξουν; Είναι στο κομμάτι που θα πληρώσει ο λαός ή στο άλλο που θα διαγραφεί...;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν παιδιά μην τυφλωνόμαστε από το "νέο". Η άμεση δημοκρατία δεν μπορεί να απαγορεύει τη συλλογική έκφραση. Ο καθένας να κατεβαίνει όπως θέλει. Στις πορείες κανείς δεν "καπελώθηκε" επειδή εκτός από ανένταχτους ήταν και κόμματα μαζί. ΕΟΣ έχεις υπερενθουσιαστεί από την αμεσοδημοκρατική συνέλευση αλλά δε βλέπεις ότι δεν έχει δικαίωμα καμία συνέλευση να πει στον καθένα πώς θα βρίσκεται στο σύνταγμα. ΚΚΕ-ΜΛ δεν έχω ψηφίσει ποτέ και μάλλον ούτε πρόκειται, αλλά δεν μπορώ παρά να υπερασπιστώ το δικαίωμά τους να επικοινωνούν τις ιδέες τους όπως θέλουν στο δημόσιο χώρο. Είναι μια δημοκρατική μου ευαισθησία. Παράξενο που έρχεται σε αντίθεση με το... απαύγασμα της δημοκρατίας, τη συνέλευση του συντάγματος, που εδώ και δυο βδομάδες είναι η υπέρτατη αρχή που αποφασίζει για τα πάντα, ε;
    Πάνος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το "χώρος αριστερά στην πλατεία" ήταν η προβιά του ΚΚΕ-ΜΛ λοιπόν;
    όλα τα ΚΚΕ έχουν την ίδιαν όψη τελικά...
    με ή χωρίς ΜΛ...

    Γιάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι που μια σύντομη παρέμβαση "ανώνυμος στις 12.45, 9-6-2011" σήκωσε μια ορισμένη συζήτηση, έστω και αν τα "αυτονόητα" δεν είναι τόσο αυτονόητα. Θεωρώ πως προς όλους μας είναι διδακτικό, ανεξάρτητα των απόψεών μας. Ισχυρίζομαι πως είναι χρήσιμο άσχετα με το αν συμμερίζομαι την α ή την β πλευρά όσων διαμοίβονται στην κουβέντα. Πάντως διακρίνω έναν ορισμένο αυτισμό στην άποψη των αντιπάλων στις "σέχτες" που τα "σκάτωσαν" κλπ.
    Ξέρετε τυχαίνει προσωπικά να τα έχω ξαναζήσει ως απόψεις την περίοδο του φοιτητικού κινήματος 1979 - 1982. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις πολλών όσων εκείνη την περίοδο θεοποιούσαν την αυτονομία και επαγγέλονταν το τέλος των οργανώσεων, την ζούμε ακόμα και σήμερα, ως θεατές "διάττοντων αστέρων" στην ΤV, εν γένει στα ΜΜΕ, και φυσικά στις επιχειρήσεις... Γιατί αλήθεια;
    Αλλά στο σήμερα, αλήθεια μας απωθεί η δυνατότητα να συνυπάρξουν στο πολιτικό διακύβευμα, οι δυνάμεις που μπορούν με βάση πολιτικά προτάγματα να είναι μαζί για το πολιτικά αιχμιακό, που πηγαίνει τα πράγματα μπροστά ή όχι; Ή απλώς τους θέλουμε κοντά μας αρκεί να μας δώσουν "δηλώσεις μετανοίας", για τα αμαρτήματα της σύμπασας αριστεράς, και να αποδεχτούν (μετανοημένοι όντες), την όποια ιδεολογική μας κατάληξη "κάτω τα κόμματα και τα συνδικάτα", ζήτω η κίνηση του "κλέφτες" και γ... ο Πάγκαλος κλπ. Ειλικρινά σπάνια έχω συναντήσει τέτοια ολοκληρωτικού χαρακτήρα πολιτική αστειότητα. Και που βρίσκεται αλήθεια η ανάγκη για την ευρύτερη συσπείρωση και μαχητική ενεργοποίηση μαζών, κόσμου, να το πείτε όπως θέλετε με τους αιχμιακούς πολιτικούς στόχους. Καλό θα είναι να σκεφτούν όσοι επαγγέλλονται τα ανάλογα με τις γραμμές διαχωρισμού και αποκλεισμών αντιδημοκρατικού χαρακτήρα, ποιό ακριβώς στρατόπεδο δυναμώνουν, της αντίστασης ή της υποταγής. Και τελικά το πολιτικά επίδικο ζητάει απάντηση, αυτό δεν πρέπει να αποφεύγεται να προσπερνιέται με κατάρες για τα κόμματα και τις οργανώσεις, και είναι και το ζητούμενο όταν μας αφορά η κίνηση των μαζών, η έκφραση της οργής και της αγανάκτησης, και πάνω από όλα ο προσανατολισμός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ μ-λ έγραφε για την ημερίδα για το χρέος

    "Αυτό που μεθοδεύεται στο Σύνταγμα είναι μια άθλια προπαγάνδα υπέρ της συγκρότησης Επιτροπής Λογιστικού Έλεγχου (ΕΛΕ)."

    Οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί και βαθιά νυχτωμένοι ακριβώς επειδή η σχέση τους με τα τεκταινόμενα της πλατείας είναι αφ'υψηλού και εξωτερική.Στην πρώτη ημερίδα δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους 3 οικονομολόγους που να υποστηρίζουν την ΕΛΕ.Τη μέρα που έγινε δεν μπορούσε κανείς από την ΕΛΕ και οριακά αυτό μεθοδεύτηκε από το ΣΥΝ (και έχει υπάρξει ανάλογη κριτική για αυτό και ευρύτερα για απόπειρες καπελωμάτων του ΣΥΝ).Ο ΣΥΝ έστησε σχεδόν κομματική συγκέντρωση τη Δευτέρα,κάτι που φαινόταν στην κλάκα που έτρωγε ο ανεκδιήγητος Τσακαλώτος (ας φέρουν το Γιαννάκη το Μηλιό ρε γαμότο,τι έφεραν το φελλό τον Τσακαλώτο;!).Το ΚΚΕ μ-λ φυσικά χαμπάρι δεν πήρε για όλα αυτά γιατί ουδεμία επαφή έχει.Ξέρει όμως να επιλέγει εχθρό και δεν επιλέγει το ΣΥΝ,αλλά τις κοντινές και πιο επικίνδυνες απόψεις εντός του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής δυστυχώς.

    Στην ουσία τώρα,κάθε κίνημα διαμορφώνει τους κανόνες του και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό.Σε μια τοπική κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί από επιτροπή κατοίκων έχω πετύχει πολλές φορές τον κόσμο επιτροπών κατοίκων (και μάλιστα αριστερό!) να κράζει π.χ.το ΣΕΚ ή άλλους που έρχονται με κομματικό υλικό,ακριβώς επειδή θέλει να περιφρουρήσει την αυτονομία της κινητοποίησης.Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό.Το ίδιο και στο φοιτητικό κίνημα.Αν η μία όψη είναι ο αστικός φιλελευθερισμός που επικαλείται το μ-λ για το δικαίωμά του να μοιράζει τα υλικά του παντού,υπάρχει και ο σεβασμός στην αυτονομία των κινημάτων και η παρέμβαση εντός αυτών που τη σέβεται και δεν λειτουργεί εξωτερικά και αφ'υψηλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. EOS ap to kako sto xeirotero mas pas...meta to theiko sou arthro to savvato gia ti poreia ton somation irthe tora allo ena pessimo xydaio stin epanastatiki aristera..De drepomaste ligo..gia xari tou afthormitou kai tou dithen akomatistou na krivoume oti eimaste kommounistes.??Kai kai kati akoma gia olous aftous pou kanoun pos den katalavenoun kai dithen anarotioude .......
    Ma giati erxeste me ti kommatiki sas tautotia i KOE as pou me (oti poio aisxro uparxei pleon apo aristera sto sydagma..) giati paremvenei san prosopikotiites...Eseis de kai kala na kapelosete to kinima kai na stratologisete kosmo thelete!!!!!!
    Loipon, opoios exei ligo myallo katalavenei pos to na stratologisei i aristera i na katefthinei to kosmo kanontas faneri ti politiki tis tautotia sto sydegma einai polli poio dyskolo ALLA SINAMA KAI POIO ILIKRINES PROS TO KOSMO. De krivoume se kanenena oti paleuoume gi tin epanastasi kai to sosialismo, de krivoume se KANENA oti mesa apo APERGIES DIARKEIAS MONO kai oxi genika apo tis kataskinoseis ..tha klimakothoun ta pragmata kai mporei na odigithoume se mia klimakomeni sygrousi mme to idido to systima (auto gia ton ''sydrofo'' pou milaei poiio pano gia ti kaseta pou paizei kathe mera to sek...sa de drepomaste)
    Episeis einai polli eukolo na dei kaneis pos osoi kai kala aristeroi maxonte gia tin akomatisti..kai aneksartitoi paremvasi stin ousia prospathoun na oikiopiithoun kai na kerdisoun kosmo me to meros tous me ton poio APOLITIKO TROPO...Stin ousia prokeitai gia paragontes tou kerata (pou sto pos leitourgoun sto syntagma den exoun kai polli diafora ap tous pasokous stis sxoles..oraia atoma, dialaktika, provlimatismena kai foul paragontiliki)
    AN AYTO DE SPASEI STO SYNTAGMA ETSI DE PAME POUTHENA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ε! ψιτ! επαναστατική αριστερά! σε σένα μιλάω...κάνε την επανάσταση χωρίς εμάς κορίτσι μου ...Κάνε μας την χάρη!

    Γιάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παιδια δεν καταλαβαίνω. μου είναι δυσκολο να σας παρακολουθήσω. Ισως που είμαι εργάτης και εσεις έχεται ένα υφος καθηγητη πανεπιστιμιου.
    Μια κομμουνσιτική οργανωση παέι σε μια λαική κινητοποιση και μοιράζει κομματικά χαρτια. Καποιοι την εμποδιζουν. Και αντι να ξεσηκωθουν ολοι οι αριστεροι και οι αναρχικοι και να πουν κατω τα χερια δε βλέπω πουθενα καμια ανακοινοση. Και οχι μονο αυτο αλλά εσεις κανετε και πλακιτσα. Λετε οι επαναστατες του γλυκου νερου, οι προβια του μουλου, κανε την επανασταση χωρις εμας κοριτσι μου και τετια. Ειστε πιο εξιπνοι, πιο πανω, πιο σιμαντικοι απο αυτους.
    Ισως αν δεν ειχαν τα σφυροδρεπανα και ειχαν τιποτα πολυχρωμα σηματακια θα τους σεβοσασταν πιο πολυ τι να πω.
    Εγω θέλω και τα συμβολα. Και θελω και τα σφυρδρ. Δεν το ξέρω το μουλου αλλα είναι τιμιο αυτο που κανει και δυσκολο.
    Και να πω και κατι αλλο. Εχω παει στη συνελεφση τρεις φορες. τις δυο πηρα χαρτακι να μιλησω αλλα δεν κληροθηκα. οταν δεν κληροθηκα χαρηκα γιατι τι να πω σε ένα λεπτο και με τα δαχτιλακια των χεριων ετοιμα να ανεβοκατεβουν σα να ειμαι σε αρενα. Και ουτε μπορω να περιμενω μεχρι τις μια τη νυχτα ακόμα εχω δουλεια. Συζητηση ειναι αυτο που γινετε εκει;
    και εγώ ναι θελω να μοιραζουν ολοι τις προκυρηξεις τους και να παω σπιτι να τις δω με την ανεση μου. ποιος λεει τι. Δε σας ανυσηχει ότι κατω δεν έχει εργατες ουτε μεταναστες;
    Συγνωμη για τα λαθη. Ξερω και τι θα σκεφτεστε. Συγνωμη και που δε θα γραψω ξανα, τωρα γραφω απο δανικό υπολογιστη και γενικα δεν ειμια πολυ εξικοιωμενος με το ιντερνετ. Εφτυχως ειχα τωρα βοηθεια και ειπα να εκμεταλεφτω το ρεπο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @1.32: Μπράβο ρε φίλε, λες τα αυτονόητα. Ώρες ώρες νομίζω ότι οι αριστεροί έχουν πάθει μαζική παράκρουση τελευταία με τις πλατείες. Δεν έχει σημασία αν συμφωνεί κάποιος με το ΜΛ. Ούτε εγώ συμφωνώ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει την ατομική συμμετοχή και τη δίωξη των συλλογικοτήτων. Αυτό μου θυμίζει λίγο τις ατομικές συμβάσεις εργασίας! Η συλλογική δράση είναι δύναμη... και το πλήθος στο σύνταγμα είναι, όπως και να το κάνουμε, ένα ετερόκλητο πλήθος (από αναρχικούς και κομμουνιστές μέχρι εθνίκια και παπάδες έχει ο μπαξές). Το να οργανώνεται σε ομάδες με επιμέρους κοινούς στόχους είναι υγιές και οι αριστεροί πρώτοι από όλους πρέπει να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα.
    Πάνος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Nα πάνε τα ΚΝΑΤ να διαλύσουν την συνέλευση των απολίτικων...αρκετά τους ανεχτήκαμε...ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΡΕ! Μόνο επαναστατική αριστερά...όχι άλλοι μικροαστοί στην επαναστατική μας καθαρότητα...

    Γιάννης Κ.

    (ΥΓ. Συμφωνώ να κάνει ο καθένας ο,τι θέλει, δεν συμφωνώ να διώχνεται κανένας, αλλά αν πείς ΚΑΝΕΙΣ δεν διώχνεται, τότε μην παραπονιέστε για τους "πατριώτες" και τους παπάδες. Όλα δικά σας τα θέλετε; Τεσπα, να κάνει κανείς ό,τι θέλει, οκ, οπότε κι εγώ θέλω να κάνω πλακίτσα με τα απολιθώματα του Μαοϊσμού, κι όλων των -σμών, μέχρι να με πείσουν για το λόγο της πολιτικής τους ύπαρξης. Μην μου το απαγορεύετε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ποιο τργικο είναι οτι καποιοι εδω και με΄σα και μιαλω σαν ανένταχτο μέλλος του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι αυτό που γίνεται είναι η άμεση δημοκρατία στο μεγαλίο της...
    Ει ΨΙΤ ...''συντροφε'' που είμαι σίγουρος ότι είσαι και σύντροφος από το χώρο του συριζα....(ας μη γίνω ποιο κακος) όταν μιλάμε για την ιστορία της επαναστατικής αριστεράς στην ελλάδα καλύτερα να πλένουμε το στόμα μας με νερό ακόμα και αν δε συμφωνούμε με αυτή...Μιλάμε για οργανώσεις που δε συμβιβάστικαν με τη λογική της ήττας και δίναν αγώνες στα ζόρικα χρόνια της χούντας (βλέπε ΕΚΚΕ,ΜΛ. κτλ) μιλάμε για οργανώσεις που φτιάχτικαν στη φλώγα της εξέγερσης του πολυτεχνείου (βλέπε ΟΣΕ- ΣΕΚ,Συσπρώσεις..) για οργανώσεις που στα πέτρινα χρόνια του τζανετακισμού σπάσαν απ τη βολή τους και άλλαξαν πορεία (βλέπε ΝΑΡ)
    Ακόμα και αν αυτοί σήμερα βαδίζουν ΤΑΚΤΙΚΑ σε λάθος δρόμο για μένα (ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη ελπίδα για την ενώτητα)στους δρόμους και στους χώρους είναι οι πλέον συνεπείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ δεν είπα να διώξει κανείς τους παπάδες. Μόνο οι φασίστες δε χωράνε στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Αλλά λέω ότι είναι προφανέστατα σε αλαλούμ όποιος θέλει τους παπάδες αλλά διώχνει τις οργανώσεις. Και αν τα "απολιθώματα" δεν έχουν λόγο πολιτικής ύπαρξης, τότε οι μισοί και βάλε που κατεβαίνουν στο σύνταγμα για να μουτζώσουν και μέχρι χτες ψήφιζαν πασόκ τι πολιτική βαρύτητα έχουν; Είναι "ο λαός"; Ενώ οι οργανωμένοι κομμουνιστές είναι εξωγήινοι; Δε συμφωνώ με το μλ. Αλλά παίρνω το φυλλαδιάκι του, αν θέλω το διαβάζω, αν θέλω υιοθετώ ή απορρίπτω τις απόψεις του. Είναι απολύτως υγιές και θεμελιώδες δημοκρατικό κεκτημένο. Είπαμε, να θέλουμε "πραγματική δημοκρατία", αλλά αν η πραγματική δημοκρατία είναι η δικτατορία της πλειοψηφίας (που "δε θέλει κόμματα") τότε να τη βράσω... θυμήσου, εσύ μου τα έλεγες αυτά, καιρός τώρα να στα πω κι εγώ =Ρ
    πδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Oxi sydrofe as ginoume kai ligo kaoi pleon sto esoteriko tou SYRIZA i kakomoiria sto esoteriko mas pou apotiponete me katafanestato tropo kai stin EOS tis teleutaies meres exei onoma ...kai milao gia tin KOE!
    O ksepesmos stous sto syntagma den exei teleiomo kai grafontas kai autes tis pipes kai tis sykofanties edo pera...pernei i bala olo to syriza.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. διευκρίνηση:
    δεν έχω καμμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ...Ήμουν παλιά εκεί, αλλά έχω φύγει εδώ και πολύ καιρό...ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ αριστερέ, υπάρχουν και προσωπικές απόψεις.
    Η Ιστορία του κάθε χώρου, δεν αποτελεί άλλοθι για το παρόν. Αν ήταν έτσι θα ήμασταν όλοι στο ΚΚΕ..
    Αν μου εξηγήσεις εσύ γιατί σήμερα πρέπει να υπάρχουν 15 διαφορετικά κομμ. κόματα και γιατί η αριστερά πρέπει να κατεβαίνει με 5 διαφορετικές παρατάξεις σε κάθε σωματείο ΣΗΜΕΡΑ, να μιλήσουμε μετά και για το παρελθόν.
    Πάντως πέρα απο ψέμα είναι και ανέντιμο να αντιμετωπίζεις μια άποψη με το να κατατάσεις τον φορέα της σε ένα χώρο...
    Όμως αριστερός δεν είσαι; τι να περιμένει κανείς;

    Πάνο, συμφωνούμε ρε...απλά μου την δίνει η υποκρισία των αριστερών...εντάξει τους βαρέθηκα...40 χρόνια οι ίδιες μαλακίες...

    Γιάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αμπελοφιλόσοφος9 Ιουνίου 2011 στις 8:30 μ.μ.

    Εμένα από την άλλη μου τη δίνει η υποκρισία του κόσμου που ψήφιζε 40 χρόνια πασοκ και τώρα θέλει να σωθεί κι απ΄ την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. όπως λέει κι ο Μπρέχτ σύντροφε:

    δεν έχεις παρά να καθαιρέσεις τον κόσμο που σου την δίνει, και να εκλέξεις έναν άλλον κόσμο στην θέση του...

    Γιάννης Κ.
    (αν η αριστερά κόπτεται τόσο για την αδιαμεσολάβητη δημοκρατία, γιατί δεν την εφαρμόζει στο εσωτερικό της; ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΕΓΩ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μεγάλη δυστυχία, φτώχεια πολιτικής σκέψης, βλέπω στην πασαρέλα του ιδεολογικού στερεώματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τώρα γιτί το όλο θέμα το κάναμε μεσανατολικό δεν ξέρω. Χωρίς να έχω προσωπική γνώση των γεγονότων, φυσικά κάθε συλλογικότητα δικαιούται να διαδώσει τις απόψεις της σε ένα κίνημα , σε ένα χώρο κ.λ.π. Ενδεχομένως το να πάς να μεταδώσεις από έξω πολιτική συνείδηση σε ένα χώρο, κίνημα κ.λ.π. να είναι λάθος , να το πληρώσεις αλλά μόνο πολιτικά. Κανείς δεν πρέπει να απαγορεύει τη διάδοση ιδεών. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και τα ακριβή περιστατικά αλλά από αυτά που διαβάζω το θέμα μου φαίνεται σχετικά απλό για τη λύση του,δεν καταλαβαίνω γιατί μπλεχτήκαμε πάλι μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Σαν τους κλέφτες κατέθεσαν σήμερα το Μεσοπρόθεσμο

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

    Η παράνομη κυβέρνηση Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΚΤ, επωφελούμενη από την απουσία δελτίων ειδήσεων σήμερα και αύριο, κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη βουλή το νέο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο) απόψε στις 9. Νωρίτερα το ενέκρινε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο.

    Όλοι στο Σύνταγμα, όλοι στους δρόμους και τις πλατείες! Αυτή η κυβέρνηση, με την φανερή ή κρυφή συναίνεση των προθύμων ΛΑΟΣ, ΝΔ, κ.ά., με τις ευλογίες των τραπεζιτών, του ΣΕΒ, των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, περιφρονεί το λαό, καταπατά το Σύνταγμα, σαρώνει εκ θεμελίων το κοινωνικό κράτος. Είναι παράνομοι και επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα. Ώρα να τελειώνουμε μαζί τους.

    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ (και σε τμήματα) εδώ:
    http://kdrasi.wordpress.com/2011/06/10/mesoprothesmo_synagermos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να μην αφήσουμε να ψηφιστεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο – Να ανατρέψουμε ΤΩΡΑ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ή αυτοί ή εμείς!

    http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=9712

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
    ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! Αφού ξεπούλησαν/κατάργησαν ΌΛΑ τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα – μέσα σε ένα χρόνο(!!!) -, αφού κατάντησαν την Ελλάδα και το λαό της μια χώρα πεινασμένων, εξαθλιωμένων αλλά και αγανακτισμένων, τώρα την πουλάνε κομμάτι – κομμάτι στο ξένο κεφάλαιο αδιαφορώντας για τον ξεσηκωμό ολόκληρης της χώρας που βρίσκεται στους δρόμους 17 ολόκληρες ημέρες!!! Δεν μας μένει τίποτα άλλο πια να κάνουμε από το ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο. Η ιδιότυπη ΧΟΥΝΤΑ του Παπανδρέου πρέπει να πέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η παράνομη κυβέρνηση Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΚΤ, επωφελούμενη από την απουσία δελτίων ειδήσεων σήμερα και αύριο, κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη βουλή το νέο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο) χθες το βράδυ στις 9! Νωρίτερα το ενέκρινε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο. Προσέχτε: Στο υπό ψήφιση Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: ο όμιλος του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", τα 29 περιφερειακά αεροδρόμια, τα 4 αεροσκάφη Airbus A340-300, η Εγνατία οδός, οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι, τα λιμάνια, οι υπηρεσίες ύδρευσης- αποχέτευσης, τα τυχερά παιχνίδια και τα καζίνο, ο ΟΔΙΕ, ο ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία, η ενέργεια (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου "Νότια Καβάλα"), οι τηλεπικοινωνίες και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, άδειες κινητής τηλεφωνίας, ψηφιακό Μέρισμα και άλλες συχνότητες), οι αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ), ο τραπεζικός τομέας (ΑΤΕ και οι συμμετοχές της σε επιχειρήσεις, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες), Μεταλλευτικές εταιρείες και μεταλλεία (ΛΑΡΚΟ). ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ. Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 είναι αναρτημένο στο site της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για ογκοδέστατο κείμενο σε μορφή pdf. Όποιος επιθυμεί να το μελετήσει, βρίσκεται σε αυτόν το σύνδεσμο: Όλο το Μεσοπρόθεσμο. Όλοι στο Σύνταγμα, όλοι στους δρόμους και τις πλατείες! Αυτή η κυβέρνηση, με την φανερή ή κρυφή συναίνεση των προθύμων ΛΑΟΣ, ΝΔ, κ.ά., με τις ευλογίες των τραπεζιτών, του ΣΕΒ, των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, περιφρονεί το λαό, καταπατά το Σύνταγμα, σαρώνει εκ θεμελίων το κοινωνικό κράτος. Είναι παράνομοι και επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα. Ώρα να τελειώνουμε μαζί τους.
    Βήχος Παναγιώτης

    http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=9712

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με αποκλεισμό δυσάρεστου για την ΕΟΣ σχολίου και στο παρελθόν, μου αρκεί να το διαβάσετε.

    Συνεχίζοντας την συνεισφορά η ΕΟΣ στο χτίσιμο των κινημάτων, με στόχο να πυρποληθούν τα «Γενικά Επιτελεία», μετά την καθολική απαγόρευση -με απόφαση της Συνέλευσης η «Κάτω Πλατεία», η «Πάνω Πλατεία» το επέβαλε δια βοής- αριστερών κομμάτων, αριστερών πολιτικών οργανώσεων, συνδικάτων και λοιπών εχθρών των κινημάτων, την επιβολή της φυσικής ατομικής παρουσίας χωρίς ιδεολογικές – πολιτικές στρατεύσεις, αυτοοργανωμένα, αμεσοδημοκρατικά, αδιαμεσολάβητα, ακομμάτιστα, ακαπέλωτα κ.α πιασάρικα, προσθέτει μια ακόμα θεωρητική πεζούλα στο οπλοστάσιο των κινημάτων: Οι απαγορεύσεις αυτές και οι τραμπουκισμοί ενάντια στο «Χώρος Αριστερά στην Πλατεία» προέκυψαν γιατί στο ΚΚΕ(μ-λ) «αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι στην Πλατεία Συντάγματος υπάρχει μια πραγματική αμεσοδημοκρατική διαδικασία με την Συνέλευση και τις αποφάσεις της. Δεν χρειάζεται τεχνικούς της εξουσίας, ούτε πολιτικές χειραγωγήσεις. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο, το οποίο αυτοπροσδιορίζει τον χαρακτήρα αυτής της συλλογικής δράσης. Προφανώς υπήρξαν - και θα υπάρξουν και - περιστατικά που είναι εκτός ή στα όρια αυτού του κλίματος. Όταν ο κόσμος είναι "αγανακτισμένος" είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλαπλές αντιδράσεις που δεν υπόκεινται στους τυπικούς κανόνες της “καλής” συμπεριφοράς». Κάτι σαν «παράπλευρες απώλειες» σα να λέμε.
    Ότι το ΚΚΕ(μ-λ) και λοιπές αριστερές, αναρχοελευθεριακές δυνάμεις υποτάχθηκαν στην απαίτηση του «αυθόρμητου», συμμετέχοντας σύμφωνα με την απαίτηση των «αγανακτισμένων» χωρίς πολιτικές, ιδεολογικές ταυτότητες δεν σημαίνει πως οι αυτοοργανωμένοι, αμεσοδημοκρατικοί, αδιαμεσολάβητοι, ακομμάτιστοι, ακαπέλωτοι κ.α δεν θα ανακάλυπταν πως πίσω από το «Χώρος Αριστερά στην Πλατεία» κρύβονταν το ΚΚΕ(μ-λ). «Αγανακτισμένοι» είναι, όχι κορόιδα (λέμε τώρα). Οι έρευνες για παρεισφρήσαντες -και από άλλες αριστερές, αναρχοελευθεριακές ομάδες, καθώς και πασοκοδεξιοί, εθνικιστές – ρατσιστές, φασίστες κλπ στην «Πάνω Πλατεία»- συνεχίζονται (όλους τους ξέρουμε), αλλά… μόλις ο συσχετισμός δύναμης το επιτρέψει, θα τους «κάψουμε τα Γενικά Επιτελεία» αυτοοργανωμένα, αμεσοδημοκρατικά, αδιαμεσολάβητα, ακομμάτιστα, ακαπέλωτα κλπ.
    Εκείνο όμως που πραγματικά κάνει ογκόλιθο τη θεωρητική συνεισφορά της ΕΟΣ στα κινήματα είναι που ανακάλυψε τα πραγματικά κίνητρα του ΚΚΕ(μ-λ): «Εκείνο που ενόχλησε τους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ) είναι άλλο. Ότι αυτό το κίνημα δεν τους αναγνωρίζει τον καθοδηγητικό τους ρόλο ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Που αμφισβητεί την αξίωσή τους ως πολιτικά υποκείμενα να “πολιτικοποιήσουν” σύμφωνα με τα δικά τους ήθη, τα έθιμα και τις “κομμουνιστικές” τους παραδόσεις το κίνημα των “αγανακτισμένων”. Που ακυρώνει εμπράκτως την εικόνα που προβάλλουν για αυτό: Ότι είναι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα από πολιτικά αμόρφωτα και αστοιχείωτα άτομα και που χωρίς την βοήθεια του ΚΚΕ(μ-λ) και των άλλων πρωτοπόρων οργανώσεων της αριστεράς, δεν θα έχει στον ήλιο μοίρα.» Σε αντίθεση με την ΕΟΣ που από ώρα σε ώρα θα «βάλει φωτιά στα Γενικά Επιτελεία», με το αυτοοργανωμένο, αμεσοδημοκρατικό, αδιαμεσολάβητο, ακομμάτιστο, ακαπέλωτο κ.α κίνημα των «αγανακτισμένων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συνέχεια...

    Εκτός αυτού η ΕΟΣ μας ανοίγει και τα μάτια. Οι τραμπουκισμοί ήταν σύγκρουση μαοϊκών για την ηγεμονία του χώρου: οι «αγανακτισμένοι» είναι και κρυπτομαοϊκοί γιατί όπως και στην πολιτιστική επανάσταση «πρόκειται για "αντιθέσεις στους κόλπους του λαού". Το ΚΚΕ (μ-λ) εφόσον ισχυρίζεται ότι έχει μαοϊκή κουλτούρα, θα έπρεπε να είχε πάρει χαμπάρι απ' αυτές τις αντιθέσεις. Στην Πολιτιστική επανάσταση, οι ερυθροφουροί στους γραφειοκράτες κομμουνιστές δεν έπαιρναν τα κεφάλια τους. Όμως τους διαπόμπευαν και τους αντιμετώπιζαν με ανάλογο τρόπο ασκώντας "πολιτική βία" εναντίον τους. Οι ανάγκες του κινήματος είναι πάνω από τις ανάγκες αναπαραγωγής των κομματικών μηχανισμών.» Εδώ στο Σύνταγμα το κρκυπτομαοϊκό, αυτοοργανωμένο, αμεσοδημοκρατικό, αδιαμεσολάβητο, ακομμάτιστο, ακαπέλωτο κ.α κίνημα των «αγανακτισμένων» απλά τους απαγόρευσε και τους τραμπούκισε.
    Παρένθεση: Οι προφήτες - χαρτορίχτρες της ΕΟΣ ας δίνουν και τα νούμερα του λοτο και του προτο για τις επερχόμενες κληρώσεις στα αυτοοργανωμένα, αμεσοδημοκρατικά, αδιαμεσολάβητα, ακομμάτιστα, ακαπέλωτα κ.α κινήματα ώστε να έχουν και τα απαιτούμενα μέσα στην πάλη τους να «κάψουν τα Γενικά Επιτελεία».
    Όμως αυτό που ξεμπροστιάζει το «Χώρος Αριστερά στην Πλατεία», το κρυπτοΚΚΕ(μ-λ) και τον ύποπτο ρόλο του, είναι πως το γεγονός το καταδίκασε το ΚΚΕ, που έχει «αποκαταστήσει τον ηγετικό ρόλο του Στάλιν […] και πολλά κομματικά του στελέχη, που παλαιότερα είχαν μπει στο περιθώριο ως "σταλινικοί" με πρώτο και καλύτερο τον Ν. Ζαχαριάδη. Μόνον στον Άρη Βελουχιώτη δεν σκοπεύει να δώσει πίσω την κομματική ταυτότητα, γιατί το κόμμα όλα τα πολιτικά αμαρτήματα μπορεί να τα συγχωρέσει εκτός από την ανυπακοή στις κομματικές εντολές.» ΑΙΣΧΟΣ και πάλι ΑΙΣΧΟΣ στο ΚΚΕ(μ-λ) που προσπαθούν «να βγάλουν από την ...μύγα ξύγκι και μαζί τους όλοι όσοι αντιλαμβάνονται ότι τρίζουν οι καρέκλες τους από το νέο κίνημα που αναπτύσσεται στις πλατείες όλης της χώρας.!» Και πως είναι κοντά η ώρα να «βάλουμε φωτιά στα Γενικά τους Επιτελεία» προσθέτω εγώ. Όχι η ΕΟΣ δεν στάζει χολή ενάντια στο ΚΚΕ κακόπιστοι. Κι αυτό το στηρίζω στο γεγονός πως ο Κάρολος Μάρξ εμπνεύστηκε και έγραψε το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» από την Επανάσταση του 1821! Ο εθνικιστής!
    Ποιος σταθερά και επίμονα προβάλει το στερεότυπο «καπελώματα», «υποκινητές», «κόμματα που βρίσκονται πίσω από κινητοποιήσεις», για «απεργίες που κάνουν συνδικαλιστές» κ.α δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε και πολύ σύμφωνα με την ΕΟΣ. Να μην «καπελωθούν» οι «αγανακτισμένοι» λέει η ΕΟΣ. Ότι αυτό είναι απαίτηση και της εξουσίας και του κεφαλαίου είναι μια μικρή λεπτομέρεια αφού προέχει ο στόχος να «βάλουμε φωτιά στα Γενικά Επιτελεία». Ότι ο κρατικός μηχανισμός, τα ΜΜΕ, και όλος μηχανισμός της κρατικής εξουσίας είναι το μεγάλο «καπέλο» στους «αγανακτισμένους», σιγά τα λάχανα για ένα αυτοοργανωμένο, αμεσοδημοκρατικό, αδιαμεσολάβητο, ακομμάτιστο, ακαπέλωτο κ.α κίνημα των «αγανακτισμένων». Έτσι το σύστημα δεν χρειάζεται να κάνει καμιά προσπάθεια να τους «καπελώσει». Του αρκεί να αποκλειστεί το «καπέλωμα» από όσους βάζουν σε κίνδυνο την εξουσία του.
    Κάνουν όμως μεγάλο λάθος. Μόλις η ΕΟΣ και τα αυτοοργανωμένα, αμεσοδημοκρατικά, αδιαμεσολάβητα, ακομμάτιστα, ακαπέλωτα κ.α κινήματα «βάλουν φωτιά στα Γενικά Επιτελεία», θα ‘ρθει και η σειρά του καπιταλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. προς προηγούμενο ανώνυμο,

    Μια μικρή ερώτηση: το ΚΚΕ (μ-λ) τόσα χρόνια πριν, αλλά και σήμερα είναι εκτός του καπιταλισμού; Σε ποιά χώρα ζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στο Σείριο με τους ΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για το κίνημα των αγανακτισμένων και τη στάση της αριστεράς

    Το κίνημα των αγανακτισμένων συγκεντρώνει ένα κοινωνικά ετερόκλητο μωσαϊκό ανθρώπων. Σ’ αυτό θα βρεις το δημόσιο υπάλληλο που η εμπειρία της έως τώρα πάλης ενάντια στο μνημόνιο και για την υπεράσπιση των κεκτημένων του τον έχει πείσει ότι τα συνδικαλιστικά εργαλεία είναι ανεπαρκή. Δίπλα σ΄ αυτόν μπορεί να συναντήσεις έναν ιδιωτικό υπάλληλο που ενδεχομένως πιστεύει πως η βασική αιτία της ελληνικής χρεωκοπίας είναι οι αθρόοι διορισμοί τόσων «κηφήνων» στο δημόσιο από το «πελατειακό, κομματικό κράτος». Θα βρεις επίσης το μικροαστό που η επαγγελματική του επιβίωση είναι πλέον ένα χαμένο στοίχημα. Θα βρεις τον άνεργο, το φοιτητή, τη νοικοκυρά.

    Το κίνημα είναι καρπός της απώλειας εμπιστοσύνης τεράστιων λαϊκών στρωμάτων στην κυβέρνηση του μνημονίου, η οποία είναι αδύνατον πλέον να πείσει ότι όσα γίνονται είναι αναγκαία για να αποφευχθεί η χρεωκοπία, ειδικά όταν παρά το νέο πακέτο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος η χρεωκοπία φαίνεται όσο ποτέ αναπόφευκτη.
    Ανάγνωση του υπολοίπου: http://wp.me/pryYN-Gw

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ