ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Από ήττα σε ήττα μέχρι την τελική νίκη

Αναδημοσίευση από το  "Αναμνήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Πολλά dislike για την αριστερά

Μετά από πολύμηνη σιγή ασυρμάτου, οι «αναμνήσεις από τον Σύριζα» δεν μπορούν να μην ασχοληθούν με τη νέα περίλαμπρη επιτυχία της καθ’ ημάς αριστεράς. Το μαοϊκό απόφθεγμα του τίτλου συνοψίζει άψογα την αριστερή ταχτική ου μην και στρατηγική  απέναντι στους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.

Γιατί δεν γίνεται ρε φίλε κοτζάμ αριστερά, ρεφορμιστική, επαναστατική ή ερμαφρόδιτη να κωλοχτυπιέται μήνες και να μην μπορεί να φτιάξει μια τέτοια κατάσταση ούτε στο υποδεκαπλάσιό της. Κι έρχεται και το κάνει ποιος; Το facebook!

Ε όχι.

Όπως υπογράμμισε γνωστό στέλεχος της επανάστασης «δεν μπορώ να το πιστέψω. Κάτι άλλο υπάρχει από πίσω». Και καλά, η άτιμη η CIA βάλθηκε να ξεδοντιάσει την στέρεα αξιοπιστία του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Δικαίωμά της.

Αλλά άμα το δούμε από την σκοπιά της διοργάνωσης, ο εργάτης ο σωστός, ο ντούρος, ο πρόστυχος, ο έμπυρος, δεν ενημερώνεται ρε παιδιά από το facebook. Έλεος. Ενημερώνεται από την αφίσα, από την προκήρυξη και από τα κόκκινα συνθήματα στους τοίχους.

Αυτές τις μέρες δεν θα ήθελα να ‘μουνα στη θέση του Φίλη. Διότι ο Νίκος το ξέρει από παλιά ότι ο Αλαβάνος είναι φαρμακόγλωσσος. Τρεις στις τέσσερις ατάκες που αμολάει, βγαίνουν αληθινές. Τι τα ήθελε τα περί «Ταχρείων»; Και δώστου δεν είναι Κάιρο η Αθήνα. Και δώστου δεν είναι Ταχρίρ το Σύνταγμα. Και δώστου πόσο επικίνδυνος ο Αλέκος. Και όχι τίποτε άλλο άντε να βγάλουν φτερά οι νεολαίοι του ΣΥΝ που είδαν κόσμο στην πλατεία και μπήκαν, αλλά άμα πει κανείς «ψιτ ο Αλαβάνος» γυρνάνε τρομαγμένοι.

Η πλάκα είναι ότι το Μέτωπο πάσχιζε να φτιάξει την πλατεία για τις 23 Ιούνη κι είχε οργανώσει σύσκεψη για αυτό στις 27 Μάη. Όμως δεν πρόκαμε, διότι η ζωή έχει άλλους ρυθμούς, και η πλατεία γέμισε ένα μήνα πριν, χωρίς πολλά πολλά. Δεν είναι κακό, πολύς κόσμος γλύτωσε το τρέξιμο, τις συσκέψεις, τις αναλύσεις, τις εχτιμήσεις και τις αφισοκολλήσεις. Μπορεί να γλίτωσε και κάνα φράγκο που θα το δινε στον ψυχαναλυτή του.

Μέσα στον γενικό ορυμαγδό, ο Λαφαζάνης έβγαλε τη γραμμή «να δώσουμε αριστερό προσανατολισμό». Προσπερνώ την κακεντρέχεια του ξαδέρφου μου του Φώντα που αναρωτήθηκε πως «άμα ο Παναγιώτης δεν μπορεί να δώσει αριστερό προσανατολισμό στην πλατεία Κουμουνδούρου, πώς θα δώσει αριστερό προσανατολισμό στην πλατεία Συντάγματος;»
Στέκομαι όμως στην αυταρέσκεια, στην αφέλεια και στη συγκινητική αυτοπεποίθηση ότι οι παριστάμενοι περιμένουν έμπλεοι αγωνίας την αριστερά να τους δώσει γραμμή.

Μήνες και μήνες, σύμπασα η αριστερά, από το ΚΚΕ μέχρι την Ανταρσύα και σύμπασα η συνδικαλιστική πρωτοπορία, από το ΠΑΜΕ, μέχρι τον Μητσάρα τον Στρατούλη και τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων, χύναν τόνους σάλιου και ιδρώτα για να πείσουν ότι το να «πάμε Σύνταγμα και να μείνουμε Σύνταγμα» είναι ανέφικτο, τυχοδιωκτικό και άσκοπο. Η σωστή διαδήλωση δεν πάει να μείνει στο Σύνταγμα, δεν επιτρέπει ελληνικές σημαίες, έχει μπροστά τα Πρωτοβάθμια και το Σουμουτου, περνά τρέχοντας το Σύνταγμα διότι πέφτει χημικό με το τσουβάλι και μετά έχει να το λέει για βδομάδες, περιμένοντας την επόμενη γενική απεργία που θα κηρύξουν οι πουλημένοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.


Μόλις λοιπόν κυκλοφόρησε στην πιάτσα η συγκέντρωση της Τετάρτης έπεσε ειρωνία. Το καλό βέβαια με το facebook είναι ότι μπορείς να σβήσεις τα σχόλια που έκανες. Κι έτσι τα φαρμακερά σχόλια για τους απολίτικους, ελληναράδες, γηπεδοχουλιγκάνους, αγανακτισμένους ΟΝΝΕΔίτες, φασιστικά αποβράσματα, αλλά και φλώρους της πλατείας Συντάγματος, εξηφανίσθησαν και δώσαν τη θέση τους σε παραινέσεις παρέμβασης και εμπλοκής.

Ο ΣΥΝ στραβοκατάπιε τους Ταχρείους, το Κοκκινοπράσινο κάνει ότι δεν βλέπει τις ελληνικές σημαίες και δεν ακούει το βάρβαρο «και α και ου γαμώ το Δουνουτου», ο Τσίπρας έκανε και φιλική δήλωση διότι σου λέει τι έχω να χάσω; Φασούλι το φασούλι ανεβαίνει το ποσοστό. Κι εκεί που την πρώτη μέρα η ΠΓ του ΣΥΝ μέτραγε πόσες ελληνικές σημαίες κουνιούνται στο Σύνταγμα, ο όγκος των αγανακτισμένων, αλλά και η εξαιρετικά πολιτική συνέλευση της πλατείας, έδωσε το πρόσταγμα: Μετάαααααβολή!

Ο ίδιος ο προσφιλής μου Δημοσθένης αφού προβληματίστηκε από το συμβάν (εδώ μιλάμε πάντα με όρους Μπαντιού), κι αφού βεβαίως γκρίνιαξε διότι οι συγκεντρωμένοι δεν πάνε έξω από το Χρηματιστήριο ή την Τράπεζα της Ελλάδος, απεφάνθη ότι: «Τη διαδικασία αυτή, είτε θα την παρατηρεί κανείς και θα τη σχολιάζει απ’έξω, σαν κάτι εξωτικό και όχι τόσο τέλειο όσο θα όφειλε εξαρχής, είτε θα μπει για να δει -και να επηρεάσει- δυνατότητες και όρια». Οι αναγνώστες του Red Notebook ήταν ήδη τόσο ανατριχιασμένοι με τους αγανακτισμένους που έλουσαν τον Δημοσθένη με χαρακτηρισμούς. Ξεχνούν ότι και ο οπορτουνισμός θέλει την οξυδέρκειά του.

Όμως το ρεσιτάλ της πολιτικής αρχών εδόθη από την επαναστατική αριστερά. Στην αρχή χέσιμο με τη σέσουλα, μετέπειτα ένας κάποιος (ψιλός) προβληματισμός και τέλος κλιμάκωση της παρέμβασης με τη μαζική μπούκα στη Συνέλευση το Σαββατόβραδο. Η οποία ειρήσθω εν παρόδω θύμιζε εισβολή Ούννων σε μια κατά τα λοιπά ανθρώπινη διαδικασία. Περικύκλωσαν το προεδρείο, απαιτούσαν το λόγο πριν τους κοινούς θνητούς μαλάκες, βούτηξαν τα μικρόφωνα και θυμηθήκαμε όλοι την ωραία εποχή της Πισικάπα.

Τα συνδικάταααα ούρλιαζε ο ένας. Γενική απεργίαααα βράχνιαζε ο άλλος. Πολιτικό πλαίσιοοο γκάριζε ο τρίτος. Για καμιά ώρα η πλατεία έμοιαζε με φοιτητική συνέλευση τριανταπεντάρηδων και σαρανταπεντάρηδων.

Συνάδελφοι έλεγε ο ένας νομίζοντας ότι μιλάει στου Γκίνη. Σύντροφοι απαντούσε ο άλλος νομίζοντας ότι μιλάει στην ΟΒα του. Παιδιά ηρεμία ίδρωνε ο συντονιστής νομίζοντας ότι μιλά σε φυσιολογικούς ανθρώπους.

Είχε προηγηθεί ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων ο οποίος αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κόσμος μαζεμένος και να μην πάει η μαχόμενη κι από τα κάτω συνδικαλιζόμενη αριστερά να δώσει τη σωστή γραμμή. Τι διάολο πρωτοπορία είμαστε άμα αφήνουμε τους απολιτίκ φλώρους του real-democracy να διεξάγουν μια συνέλευση χιλιάδων ανθρώπων;

Να πάμε να τους επηρεάσουμε έλεγε ο ένας. Να πάμε να τους προστατεύσουμε έλεγε ο άλλος. Να πάμε να τους πολιτικοποιήσουμε έλεγε ο τρίτος. Και δεν εβρέθη κανένας θαρραλέος να συνοψίσει την γραμμή σε μια φράση: Να πάμε να τους διώξουμε… Εκεί ήταν το ζουμί.

Τέτοιες ώρες σκέφτεσαι στα σοβαρά: Μήπως αν έλειπε η αριστερά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;
Κι αναγκαστικά σε πιάνει μια μελαγχολία. Κανένας από την αριστερά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι τέτοιο. Κανένας δεν προβληματίστηκε από αυτή την αδυναμία. Κανένας δεν αναρωτήθηκε για την απαξίωση και τη στοχοποίηση όλου του πολιτικού συστήματος και όλης της Βουλής. Κανένας δεν έμαθε. Κατά πλειοψηφία οι αριστεροί χλεύασαν, απαξίωσαν, κορόιδεψαν. Στην καλύτερη στάθηκαν αμήχανοι και είπαν «έτσι είναι τα αυθόρμητα κινήματα». Και στο τέλος μπούκαραν να δώσουν τη γραμμή.

Δεν θέλει πολύ να καταλάβεις πως όπου δεν σκάει το χημικό του Ματατζή, σκάει η βλακεία του αριστερού.

11 σχόλια :

 1. Δυστυχώς για την αριστερά το σχόλιο είναι σωστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ωχ ..τετοια γινανε;

  Στην αρχή χέσιμο με τη σέσουλα, μετέπειτα ένας κάποιος (ψιλός) προβληματισμός και τέλος κλιμάκωση της παρέμβασης με τη μαζική μπούκα στη Συνέλευση το Σαββατόβραδο. Η οποία ειρήσθω εν παρόδω θύμιζε εισβολή Ούννων σε μια κατά τα λοιπά ανθρώπινη διαδικασία. Περικύκλωσαν το προεδρείο, απαιτούσαν το λόγο πριν τους κοινούς θνητούς μαλάκες, βούτηξαν τα μικρόφωνα και θυμηθήκαμε όλοι την ωραία εποχή της Πισικάπα.;

  ευτυχως εδώ πάνω δεν ....
  ελπίζω να μην μπουκαρει κανς ταυρος σε υαλοπωλειο...Προσοχή παιδια .. Οχι αλλες μλκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς οι ήττες θα συνεχίζονται απ΄ αόριστον καθώς, όπως από τότες που κάποιοι κάποτες! που σπούδαζαν ΝΟΜΙΚΑ ξεκίνησαν διαμαρτυρία κατά της δικτατορίας το φούντωσαν κι ΤΕΧΝΙΚΟΙ κι όλοι μαζί απαιτούσαν ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

  Μετά μας ΗΡΘΕ το Κυπριακό με τον Ιωαννίδη και ΠΗΡΑΝ στα ΧΕΡΙΑ τους τα ηνία της πολιτικής!

  Αποτέλεσμα των ΕΝΝΟΙΩΝτων ΑΞΙΩΝ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ που ΠΡΕΣΒΕΥΑΝ οι ΝΟΜΙΚΟΙ ως προς το ΨΩΜΙ, είναι

  α) να ΜΗΝ επιτρέπουν γεωργούς να σπέρνουν το χωράφι του ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ τους καταπατητές για να μετράνε τα τετραγωνικά χιλιόμετρα των καταπατήσεων της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ.

  Κατάργηση του ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ "ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" "Βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους"
  http://www.gopetition.com/petition/44615.html

  β) να αποκρύβουν στοιχεία από τη δικαιοσύνη που κατοχειρώνουν τα ΔΙΚΑΙΑ της Εκκλησίας του Δήμου.

  Τα πάντα έχουν ειπωθεί 11-11-2006
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

  γ) να αθωώνουν από την έδρα εισαγγελείς και πρόεδροι δικαστηρίων τους καταπατηρές μη λαμβάνοντας υπ΄ όψι καταγγελίες πολιτών με αδιάσηστα στοιχεία υπέρ των περιουσιακών του δημοσίου ή του Δήμου.

  ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

  δ) να εξαπατούν ακόμη ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΘΥΡΑΜΑΤΑ για να προβηβάσουν την ανωμαλία ως νομικά δεδικαμένη υπέρ των ΑΝΩΜΑΛΩΝ.

  ε) από κοινού να στηρίζουν δημάρχους για τη διαιώνηση της ΔΙΚΑΙΟΒΑΣΙΑΣ επί των ΝΟΜΙΜΩΝ της Εκκλησίας του Δήμου, προς οικανοποιηση των ΕΥΤΕΛΕΣΤΑΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ τους.

  ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ! «Έξω και πάνω από τα κόμματα η Αυτοδιοίκηση (σ.σ. των διαπλεκόμενων στη διαφθορά και την κατάχρηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσία)»
  http://www.aftodioikisi.gr/content/7740

  Τώρα ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι που μας φτάσανε στο ΔΝΤ ανοίγουν ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για τους συνδιαλαγόμενους τους ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

  Οχι δα και πως τους νοιάζει το τίμημα που οι συναθριζόμενοι στην πλατεία Συντάγματος καλούνται να πληρώσουν για τα υποχθόνια σχέδια που αναφύονται για το μελλούμενο του πλήρους εξευτελισμού των ΑΞΙΕΣ του πολιτικού λειτουργήματος που τους εμπιστεύθηκαν οι σκωτωμένοι τραυτίες και φυλακισμένοι ΚΑΙ που συνδράμαν και συμπαραστάθηκαν στα αιτήματα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  Ποτέ δεν είναι αργά!
  Όσω θα ισχύει το ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ!

  μόνο που θα πρέπει ο ΚΑΘΕ ένας να προσεγγισεί τον θεό ΤΟΥ,

  μέσα από τΗ ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

  και ένα από κοινού .
  ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
  http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

  Αυτή την αλλήθεια ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ούτε ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν τολμάει, άλλως δεν γνώθει ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ εαυτόν, για να την πει!

  Η κυρία όμως ξέρει τη λέει για τα περιουσιακά των προγώνων της στην Ελλάδα..
  http://www.cool-stuff.gr/?p=5095&cpage=1

  "..Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα στη χώρα σας, αλλά δεν παύει να είναι ένα μέρος όμορφο και ευλογημένο» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ
  Η οικογένειά της γνωρίζει καλά τη χώρα μας, από τον 19ο αιώνα. «Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ,.."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το αφ υψηλού στυλάκι που είναι πάντα μέσα και αντιλαμβάνεται πάντα κάθε τι το νέο που γεννιέται πάντα μου την έδινε. Μόνο να σκεφτεί κανείς πόσο νέο πνεύμα έχει πουλήσει τις τελευταίες δεκαετίες όλος αυτός ο ευρύτερος χώρος που ναρκισσεύεται και πόντα νεάζει πανγερος στο μυαλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. προς προηγούμενο Ανώνυμο,

  "αφ' υψηλού" είναι φίλε μου η δική σου τρικυμία στο κρανίο σου. Μάλλον έχεις κάψει φλάντζα και χάνεις λάδια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. έγραψε το σχόλιο που αναδημοσίευσες
  μόνο που ο σωστός τίτλος πρέπει να είναι
  "από ήττα σε ήττα μέχρι την τελική απαξίωση της αριστεράς"
  αυτό άλλωστε έγινε και σε άλλες χώρες που η αριστερά δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τον κόσμο και εξαφανίστηκε

  Λεωνίδας Φωτιάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγώ πάντως έχω την εξής απορία. Στα μπλογκ υπάρχει πληθώρα αριστερών με φοβερή αντίληψη και επαφή με την πραγματικότητα, που δεν καταλαβαίνει η αριστερά γενικά.Που είναι πάντα έτοιμοι έχοντας τη σωστή γραμμή μαζών να ξεσκίσουν τις οργανώσεις και τις συλλογικότητές της, που είναι εκτός επαφής με τον κόσμο. Που έχουν καταλάβει τι παίζει, σε αντίθεση με τους κακούς κολλημένους οργανωμένους. Είναι πραγματικά να απορρεί κανείς. Βέβαια πάντα υπάρχουν οι βάρβαροι στους οποίους τα ρίχνουμε. Ας κάνουν υπομονή. Σε λίγο όπως φαίνεται κατά τα λεγόμενά τους, ο κόσμος θα ξεπεράσει τις παλαιολιθικές αυτές οργανώσεις που εδώ και ενάμισυ χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οπότε θα διακιωθεί (για ακόμα μία φορά)η φιλάρεσκη αυτάρκειά τους.

  Κάτω οι οργανώσεις ζήτω οι έξυπνοι μπλογκοσχολιαστές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι θέσεις μας για τις πολιτικές οργανώσεις και τα όριά τους, τις έχουμε εκφράσει επανειλημμένα. Ένα αντιπροσωπευτικό κείμενο αυτών των θέσεων είναι εδώ: Αναπαραγωγή ή μετασχηματισμός;


  Ενα απόσπασμα απ΄ αυτό:

  Σήμερα, η ανασυγκρότηση της Αριστεράς δεν θα κριθεί τελικά από κάποια πολιτική συμφωνία, ούτε από το πόσο ολοκληρωμένο είναι ένα πολιτικό σχέδιο ή πρόγραμμα. Οι απαντήσεις που προϋποθέτει ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν μπορούν να δοθούν κυρίως με την προσφυγή στον «διάλογο». Δεν υπάρχουν πολιτικά υποκείμενα που κατέχουν ή θα ανακαλύψουν την απόλυτη αλήθεια. Οι σχετικές αλήθειες που κατέχει κάθε υποκείμενο ξεχωριστά, δεν είναι επαρκείς για την ανασύνθεση της Αριστεράς. Η τομή που απαιτείται, περνάει από την συντριβή του παλαιού με την μορφή που υπάρχει, και το ριζικό μετασχηματισμό του. Το νέο δεν πρόκειται να προκύψει από απλές αθροιστικές πράξεις μεταξύ συγγενών υποκειμένων, διατεταγμένων σε ομόκεντρους ή παράπλευρους κύκλους. Πρόκειται για μια σύνθεση αντιθέσεων, για τη διαλεκτική της οποίας ισχύει η ρήση του προέδρου Μάο: «Τα δύο δεν γίνονται ένα». Για να μην μιλάμε κινέζικα, το μέλλον των ενωτικών εγχειρημάτων που ευαγγελίζονται την ανασύνθεση της αριστεράς, θα κριθεί τελικά αν η ρήξη με το υπάρχον, που εμπεριέχει ο πυρήνας όλων αυτών εγχειρημάτων, οδηγήσει στην κυριαρχία των όρων μετασχηματισμού και στην καταστροφή των όρων αναπαραγωγής των υποκειμένων που μετέχουν σε αυτά.

  Και αυτή η θέση, επιβεβαιώνεται με την στάση που έχουν πολλές από τις οργανωμένες δυνάμεις της Αριστεράς αυτές τις μέρες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κουκούπετρος30 Μαΐου 2011 - 1:52 μ.μ.

  Oπου δεν σκάει το χημικό του Ματατζή, ούτε η βλακεία του "αριστερού", σκάει από το βρόντημα η κατσαρόλα του Φιλισταίου.
  Πού τον θυμήθημα ο αθεόφοβος, τον όρο του 19ου αιώνα! Συνειρμικό - ψυχαναλυτικό ήταν μάλλον: Οι Φιλισταίοι ήταν βάρβαροι και όπως γράφει η Παλαιά Διαθήκη (βιβλίο Β' Βασιλέων), πήγαιναν στη μάχη κραυγάζοντας «και α και ου, γαμώ τον Δαβίδ, τον Ναυή και τον Τωβία".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ποσο δικιο έχεις!!!! εξαιρετικό κείμενο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εχουν να δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την Εκδήλωση της ΣΠΙΘΑΣ την Τρίτη στα προπύλαια. Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα:

  Ο ΜΙΚΗΣ ΠΙΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ