ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

"οι εκλογές σέρνουν καράβια..."



Χθες συνήλθε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην γνωστή γκαρσονιέρα της Βαλτετσίου. Όλοι ήταν εκεί εκτός από την ΔΕΑ, της οποίας η ηγεσία βρίσκεται εις Παρισίους. Είχαν προηγηθεί τα γνωστά κομπρεμί με την Κουμουνδούρου και είχε προσυμφωνηθεί η δημιουργία ενός ενδεκαμελούς (11) οργάνου αποτελούμενο από 3 ΣΥΝ, 3 Μέτωπο, 3 ΑΝΑΣΑ και οι 2 Γλέζος και ΔΗΚΚΙ. Γι αυτό και η Κουμουνδούρου παραβρέθηκε τρικέφαλη ( Λαφαζάνης, Τσίπρας, Βούτσης). Παραβρέθηκαν βεβαίως οι πρόθυμοι της ΑΝΑΣΑ (Ρόζα, Κόκκινο, Ξεκίνημα) η ΑΚΟΑ με τον αιώνιο αρχηγό της - που έχει από τον 20ο αιώνα - τον Γιάννη Μπανιά, οι δήθεν ανένταχτοι παράγοντες, ο Μ. Γλέζος ο Ν. Γαλάνης ΚΟΕ και ο Γ. Σαπουνάς ΑΠΟ.

Ο Τσίπρας τόνισε στην συνεδρίαση ότι στους 3 των Μετώπου και Ανάσας ο ένας (1) θα πρέπει να εκπροσωπεί τους ανένταχτους. αφού και το Μέτωπο και η Ανάσα έχουν πολλούς ανένταχτους ενώ για το ΣΥΝ δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν έχει ανένταχτους. Αυτό το 11μελές αυτό όργανο θα καθοδηγεί τον Σύριζα και θα ονομάζεται “Συντονιστικό της Γραμματείας”. Αυτή η απόφαση καταγράφει την θέληση της καθόδου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πριν από το καλοκαίρι. Όλοι πλην Γ. Σαπουνά και της Τ. Χριστοδουλοπούλου, έδειχναν να συμφωνούν με κάποιες αποχρώσεις. Ακόμα και η ΚΟΕ συμφώνησε, αν και επισήμανε το ενδεχόμενο όλα αυτά να γίνονται ενόψει επερχόμενων εκλογών.


Επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά - από τότε που ιδρύθηκε - το Μέτωπο παρουσιάστηκε με διαφορετικές απόψεις. Έχει ιδιαίτερη σημασία η τοποθέτηση του Ν. Γαλάνη ο οποίος είπε ότι η ΚΟΕ βρίσκεται σε εσωτερική διαδικασία συζήτησης, τα συζητάει ΟΛΑ, έως και την ΣΠΙΘΑ. Και με αυτό το δεδομένο, αφού όλα είναι υπό συζήτηση, συζητάει και αυτή την πρόταση. Τόνισε επίσης την ανάγκη επανακαθορισμού της πολιτικής συμφωνίας. Ο Γ. Θεωνάς ήταν ολόθερμα μέσα όπως και ο Μ. Γλέζος. Ο Γ. Σαπουνάς ήταν αντίθετος, έθεσε το θέμα της πολιτικής αναξιοπιστίας και του θέματος της δημοκρατίας και πρότεινε αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή πρώτα λειτουργία και 4η Πανελλαδική με Σύριζα μελών και μετά όργανα. Επίσης η Τ. Χριστοδουλοπούλου ήταν αντίθετη και πρότεινε να συμμετάσχουν στο προτεινόμενο όργανο εκλεγμένοι των κινημάτων ενώ υπερτόνισε την πολιτική αναξιοπιστία της αριστεράς. ενώ συμφώνησαν οι άλλοι ανένταχτοι (Τσακνιάς, Σπαθήςκ.λ.π) ο καθένας με τον ιδιαίτερο τρόπο του. Την "Γραμμή" έδωσε ο Π. Λαφαζάνης (ο οποίος δείχνει αναβαθμισμένος) με ολιγόλεπτη τοποθέτηση του, μετά την οποία αποχώρησε αφήνοντας στους άλλους την τελική διαμόρφωση.

Φαίνεται ότι ο ΣΥΝ επιμένει στο να μην θέλει Σύριζα μελών αλλά με την ολόθερμη βοήθεια Γ. Μπανιά και Γ. Θεωνά, οι οποίοι θέλουν στενό όργανο για να μπορούν να συνεννοούνται, επιχειρεί να αναστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκλογικό μηχανισμό( όπως την εποχή του Ν. Κωνσταντόπουλου), γιατί φοβάται πως αν οι εκλογές γίνουν πράγματι τον Απρίλιο, θα αποτύχει αν είναι μόνος του. Παραφράζοντας την γνωστή παροιμία, θα λέγαμε ότι “οι εκλογές σέρνουν καράβια...”

29 σχόλια :

  1. Αν όλη η πορεία του Μετώπου Α-Α έφτασε στο σταυροδρόμι είτε με τον Βούτση, είτε με τον Καραμπελιά, τότε λάθος ΔΡΟΜΟ έχουμε πάρει σύντροφοι!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @μετωπικό

    πρόσεχε φίλε μου γιατί υπάρχει ακόμα και μια εκδοχή χειρότερη απ' αυτή που περιγράφεις: Μήπως δεν έφτασε η στιγμή που χωρίζουν οι δρόμοι, αλλά που ενώνονται. Και τότε θα γίνει η υπέρβαση και να βρεθούν όλοι μαζί!

    Εξάλλου η σύμπλευση της Κουμουνδούρου - με τις ευλογίες του Π. Λαφαζάνη - με Μητρόπουλους και Χωραφάδες, δεν είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια ο Γαλάνης δήλωσε ότι σκέφτονται και την ΣΠΙΘΑ?
    Μέχρι που θα φτάσει η ξεφτίλα?
    Παίδες, αν δεν ισχύει η πληροφόρηση, ας βγει κάποιος να το διαψεύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...15 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:58 μ.μ.

    αν ισχύει η δήλωση ΚΟΕ περί Σπίθας,τότε αποκαλύπτεται ποιά ήταν η πεθερά σε τόσα post για Καζάκη,Μίκη,Σπίθα,ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα είναι πάντως και εύκολη απόφαση.

    Ο ΣΥΝ ταλαντεύεται αν θα είναι ο ίδιος κομμάτι του αντιμνημονιακού μετώπου με τους πασόκους που σπάνε, τη σπίθα, κλπ κλπ.

    Η ΚΟΕ και ο Αλαβάνος έχουν το ίδιο πρόβλημα. Με τον ΣΥΝ δυσκολεύονται να πάνε μετα τα όσα έχουν ειπωθεί. Με τη Σπίθα υπάρχει ο κίνδυνος να βγούνε έξω δεξιά. Και αν πάνε, θα είναι τουλάχιστον πρώτο βιολί; Ή θα είναι πάλι οι "μικροί" της παρέας;

    Το βέβαιο είναι ένα: πρώτα θα παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις ανάλογα με τη διάταξη των δυνάμεων και την εξέλιξη των συμμαχιών. Και μετά θα ακολουθήσει η ιδεολογική θωρακιση των πολιτικών κινήσεων. Η ιδεολογία έχει εδώ τον ρόλο σάλτσας.

    Έτσι ο Δρόμος μπορεί να κατήγγειλε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν τις εκλογές γιατί δεν στήριζε Πορτάλιου (γραμμή 1) και Αλαβάνο (γραμμή 2) που είναι ψηφοδέλτια με "αντικαπιταλιστικές αιχμές". Τώρα φλερτάρει με επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ (γραμμή 3- αντινεοφιλελεύθερο) ή συμμετοχή στη σπίθα (γραμμή 4-αντικατοχικό). Η ιδεολογία μεταμορφώνεται οβιδιακά αναλόγως.

    Το ίδιο και ο ΣΥΝ: Τσίπρας πρώτα με Κοκκινοπράσινο και ενιαίο ανασυνθετικό κόμμα με ΑΝΑΣΑ. Μετά βουρ δεξιά με Μπαλάφα και άλμα στον εθνικό μας πια Μητρόπουλο. Ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέα Κούλπα η διάσπαση με τον Κουβέλη. Και ξανά αριστερός ελιγμός: χέσιμο Κουβέλη, επανεκκίνηση ΣΥΡΙΖΑ, ραντεβού με συνιστώσες, και ολίγη από Μέτωπο. Και νέος έρωτας με τον Λαφαζάνη. Τελευταία ΚΠΕ: το κέντρο μετεωρίζεται τη στιγμή που ετοιμάζεται ο νέος ελιγμός: ο Λαφαζάνης γουστάρει, αλλά δεν ψηφίζει. Ο Μπαλάφας δεν γουστάρει, αλλά δεν καταψηφίζει. Ο Μπαλτάς στο μεταξύ ετοιμάζει μαζί με τον Μηλιό την νέα ιδεολογική θεωρητικοποίηση της γραμμής....

    Αλίμονο στους ιδεολογικά κολλημένους... Τουλάχιστον με δαύτους, ξέρεις τι να περιμένεις και τι να πεις.

    Καλοφάγωτος ο ΣΥΡΙΖΑ 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω τι κάνει ο μικρόκοσμος της υπαρκτής πολιτικής αριστεράς και του παρα-συριζα, όμως, αν ο Γαλάνης είπε πραγματικά για Σπίθα, τότε είναι άξιος συγχαρητηρίων, καθώς, η όποια κινήσιμη (και εργαζόμενη, ή, έστω, με ένσημα) κοινωνία εκεί προσβλέπει και σε κανέναν Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ούτε με τον αστυφύλαξ ούτε με τον χωροφύλαξ16 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:16 π.μ.

    Νάτα, ορίστε! Κάποιοι εδώ και καιρό το ψυχανεμίζονταν κι ας μην είχαν καμιά ιδιαίτερη πληροφόρηση. Η δουλειά πήγαινε γιά Σύριζα 3.
    Ας πιούνε διάφοροι τη σοδούλα τους να το χωνέψουν.
    Ελπίζω γιά πολλούς άλλους να ακουστεί πολύ δυνατά το σιχτίρι τους. Γιά να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    γράφεις: αν ισχύει η δήλωση ΚΟΕ περί Σπίθας,τότε αποκαλύπτεται ποιά ήταν η πεθερά σε τόσα post για Καζάκη,Μίκη,Σπίθα,ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

    Φαίνεται μόνον για το πολιτικό κουτσομπολιό ενδιαφέρεσαι. Περιμένω την απάντησή σου, γιατί αν και έχεις γράψει πολλά post για την ΣΠΙΘΑ το παίζεις σφίγγα. Σαν πολιτικό σχέδιο είναι ανταγωνιστικό με Αριστερά ή τα παιδιά που μαζεύονται εκεί, είναι συναγωνιστές μας και μαζί τους θα πρέπει να συγκροτήσουμε ένα πατριωτικό μέτωπο για να διώξουμε τους κατακτητές της Τρόικας και του ΔΝΤ;

    Στα άλλα ζητήματα που μου κάνεις κριτική, έχω καλυφθεί από την εύστοχη απάντηση που βρίσκεται εδώ: ούτε με τον αστυφύλαξ ούτε με τον χωροφύλαξ, γιαυτό δεν τα αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια Σπιθα ρε παιδια..παμε καλα; Μακαρι να ηταν απλα πατριωτες.Οι τυποι ειναι απλα ακδοδεξιοι.Στο group τους στο facebook μαλιστα γραφουν ωχετους! Δεν ξερω αν ξερει ο θεωδορακης με ποιους εχει μπλεξει.Αδυνατο να πιστεψω οτι αυτα που λενε ,τα πιστευει και αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει πολύ πλάκα. Είναι φανερό ότι πέραν της είδησης που έχει πολύ γέλιο από μόνη της, - ότι ξαναστήθηκε κάποιου είδους συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ - το πιο ζουμερό για όλους εμάς που διαβάζουμε ΕΟΣ είναι το comment no4 του αλτουσερ.... κ.λ.π που εξηγεί ότι μάλλον κάποιοι απο το Μετωπο το σκέφτονται να γίνουν σπιθάτοι.

    Για τον πανέξυπνο ιντερνετάκια που εγκαλεί την κοε να το διαψεύσθει: Αλοίμονο κι αν κάθε συλλογικότητα έψαχνε το νετ να δει τι βλακεια έχει γραφτεί και να διαψεύδει η να επιβεβαιώνει. Ημαρτον πια

    Η πλάκα είναι πως ο πολιτικός οπορτουνισμός κάποιων και η κρίση στρατηγική τους κάνουν όλα τα σενάρια πιθανα. Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα ξαναμαζεύονταν ένα συντονιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό όχι γιατί έχουν τσακωθεί τα παιδιά αλλά γιατί ο καθένας έχει 1 διαφορετική στρατηγική στο μυαλό του. Ακόμη κι η κοε που είναι μανούλα στον οπορτουνισμό εξ ου και 'τα συζητάω όλα' θεωρώ ότι δεν έχει την διάθεση να μπει σε 1 σχήμα που να μην λέει ξεκάθαρα όχι σε ευρωομόλογο, ή να ξαναμπεί σε συζητήσεις για τον χαρακτήρα της ΕΕ που αντιστοιχούν σε άλλη συγκυρία.

    Οσο για τον από πάνω δεν θα αντέξω στον πειρασμό παρά να απαντήσω:

    'Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς'

    Ξέρω για λαικό μέτωπο για ενιαιο, για εργατικό, για απελευθερωτικό για διάφορα... Για πατριωτικό μέτωπο δεν γνωρίζω. Είναι κάτι που συσπειρώνει τους πατριώτες;

    Για να κόψουμε την πλάκα: Το αν τα παιδιά είναι συναγωνιστές η εθνίκια θα κριθεί απ'το τι λένε και τι κάνουν. Ας μας πουν ξεκάθαρα λοιπόν. Με ποιες κοινωνικές συμμαχίες και πάνω σε ποιους στόχους θέλουν να συγκροτηθεί το μέτωπο που προτείνουν.

    θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και εννοώ τον Δεν μασαμε προφανώς

    θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...16 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:38 π.μ.

    @ δε μασάμε!

    -Μου γράφεις "Φαίνεται μόνον για το πολιτικό κουτσομπολιό ενδιαφέρεσαι".Να σαι καλά αδερφέ γέλασε το χειλάκι μου πρωινιάτικα και πήζω και στη δουλειά.Εδώ και πολλά post προσπαθώ να ξεκολλήσω την ΕΟΣ από το συνδικαλιάρικο κουτσομπολιό και να πει ανοιχτά το θέμα αντί να το γυροφέρνει με σχόλια για τον Καζάκη,τη Σπίθα,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.Και τώρα που το έκανε εσύ μου λες ότι εγώ ενδιαφέρομαι για το κουτσομπολιό!Είσαι γίγαντας λέμε.

    -Επειδή δεν αναπαράγω εύκολα ό,τι ακούγεται έγραψα "αν ισχύει η δήλωση ΚΟΕ περί Σπίθας".Έχει δίκιο ο ανώνυμος 4:03,μην τα λέμε όλα ως προφανή.Δεν αμφισβητώ την ΕΟΣ απαραίτητα,δεν την επιβεβαιώνω κιόλας.Ίδωμεν.

    -Αφού θες σαφή απάντηση λέω:Η Σπίθα είναι ανταγωνιστική προς μια αριστερά που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιόδου.Και δεν παλεύω για κανένα πατριωτικό μέτωπο.Παλεύω για ένα αριστερό μέτωπο σε αντικαπιταλιστική και αντιΕΕ κατεύθυνση.Και σκοπεύω να συμπορευτώ στο επίπεδο της κοινής δράσης,αλλά και των μετωπικών πολιτικών συνεργασιών με όσες δυνάμεις βλέπουν κάτι τέτοιο.Και βλέπω τέτοιες και στο Μέτωπο,και στο Αριστερό Ρεύμα και την Ανασύνθεση του ΣΥΝ και στο ΚΚΕ.

    -Απάντα λοιπόν αν θες και εσύ σαφώς:Εσύ θεωρείς τον αριστερό ευρωπαϊσμό απόστημα που ήρθε ο καιρός να σπάσει;Τον θεωρείς ανταγωνιστικό με την οικοδόμηση μιας αριστεράς αντίστοιχης στις ανάγκες της συγκυρίας;Θεωρείς τη Σπίθα πιο σοβαρό κίνδυνο από αυτόν και το σεχταρισμό του ΚΚΕ;Εγώ είμαι σαφής σε αυτά.

    -Για τα περί απάντησης του ούτε με τον αστυφύλαξ ούτε με τον χωροφύλαξ δες εκεί και τη δική μου απάντηση.Τουλάχιστον αυτός φαίνεται πιο ψύχραιμος στην κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    Τώρα ξεκαθάρισες μερικά βασικά ζητήματα - κυρίως για την ΣΠΙΘΑ - και μπορούμε να συζητήσουμε καλύτερα.

    Όμως σε μια ερώτηση απαντάς με μια άλλη: Εσύ θεωρείς τον αριστερό ευρωπαϊσμό απόστημα που ήρθε ο καιρός να σπάσει; Σε προηγούνο post έχεις επίσης εκφράσει την θέση: Επιμένω ότι την αντίθεση "πατριώτες"-"διεθνιστές" την έχει κεντρικοποιήσει το τσιπρέϊκο διόλου τυχαία.

    Προσπαθείς μου φαίνεται υπαρκτές πολιτικές αντιθέσεις για ζητήματα που θέτει η συγκυρία, αντιθέσεις που διαπερνούν όλους σχεδόν του πολιτικούς σχηματισμούς που αναφέρονται στην Αριστερά, να τις ξεπεράσεις με ιδεολογικούς όρους. Όμως έτσι δεν κάνουμε δουλειά! Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βγάλει ο καθένας τον "πατριωτισμό" του ή τον "διεθνισμό" και να μετράμε ποιός είναι ο μακρύτερος!

    Λοιπόν ας βάλουμε αυτά τα ζητήματα με πολιτικούς όρους. Την αντίθεση "πατριώτες"-"διεθνιστές" δεν την έχει αναδείξει το τσιπρέικο! Έχεις μείνει πολύ πίσω. Από την εποχή που επέλεξε συμμαχία με τον Μητρόπουλο, Χωραφά και άλλα πασοκικά εθνίκια δεν νομίζω ότι αναδεικνύει αυτή την αντίθεση. Εξάλλου αν την είχε αναδείξει, τότε θα πετούσε έξω από τον ΣΥΝ τον "πατριώτη" Λαβαζάνη και όχι τον "διεθνιστή" και "ευρωπαϊστή" Κουβέλη...

    Όμως η αντίθεση ανάμεσα στους πατριώτες και τους διεθνιστές, εκφράζεται - ή καλύτερα αντανακλάται - στην συγκυρία στο μεταναστευτικό ζήτημα. Με βάση λοιπόν την στάση που κρατούν απέναντι στο κίνημα των μεταναστών - γιατί είναι ένα αυτόνομο κίνημα που δεν καθοδηγείται, όπως ισχυρίζονται οι δυνάμεις του αστισμού - μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τους πολιτικούς σχηματισμούς της αριστεράς. Και νομίζω σε αυτό το επίπεδο έχει ήδη γίνει αρκετή συζήτηση.

    Το ίδιο πρόβλημα έχει η ιδεολογικοποίηση σε σχέση όχι με τον "αριστερό ευρωπαϊσμό" που θέτεις εσύ, αλλά ακόμα και το ευρώ και την "εθνική ανεξαρτησία", την "παραγωγική ανάπτυξη" της χώρας και άλλα συναφή. Μια "φραστική" καταδίκη κάποιων πραγμάτων δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αν αυτό δεν αντικατροπτίζεται σε πολιτικές παρεμβάσεις που τροποποιούν τον συσχετισμό στο πολιτικό και το κοινωνικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    Επίσης, στην ερώτηση: "Θεωρείς τη Σπίθα πιο σοβαρό κίνδυνο από αυτόν και το σεχταρισμό του ΚΚΕ;", η απάντηση είναι ΝΑΙ!

    Υ.Γ. Διαφωνώ όμως ότι το κύριο ζήτημα με το ΚΚΕ είναι ο "σεχταρισμός". Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και μπορούμε να το συζητήσουμε ξεχωριστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=22121

    3β. Η επανεκκίνηση και σε κεντρικό επίπεδο της λειτουργίας του συμμαχικού σχήματος, του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι άμεση και προσδοκούμε να αποτυπώσει στο δημόσιο χώρο, με βάση ένα κοινό προωθητικό πολιτικό πλαίσιο, τόσο τη συνέχεια στις αξίες και το εύρος των πρωτοβουλιών που προσέδωσαν κύρος και δυναμική στο εγχείρημα, όσο και την διακριτή α-συνέχεια σε επιλογές, νοοτροπίες και τη στενότητα πολιτικών αντιλήψεων που κατά καιρούς λειτούργησαν αρνητικά και αποθάρρυναν το ευρύ ακροατήριο της αριστεράς. Εκτιμούμε ότι μπορεί να διαμορφωθεί στο επόμενο διάστημα ακόμα καλύτερο κλίμα και πολιτική συναντίληψη για τη λειτουργία και το μέλλον του συμμαχικού μας σχήματος.

    Ο ΣΥΝ λέει ευθέως ότι δεν θέλει την ΚΟΕ, και μάλιστα το λέει υποτιμητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Θ.Τ

    Μια παρατήρηση μόνον.Γράφεις: Ας μας πουν ξεκάθαρα λοιπόν. Με ποιες κοινωνικές συμμαχίες και πάνω σε ποιους στόχους θέλουν να συγκροτηθεί το μέτωπο που προτείνουν.

    Πολιτικές συμμαχίες είναι κατανοητό πως γίνονται και τι σημαίνουν. Όμως δεν μας το κάνεις λίγο λιανά το τι σημαίνει "κοινωνικές συμμαχίες" και πως αυτές οικοδομούνται;

    Όπως τις αντιλαμβάνεται και τις πραγματοποιεί το ΚΚΕ, που έχει αυτοανακηρυχθεί κόμμα της εργατικής τάξης και διεκδικεί να έχει την πολιτική ηγεμονία σε αυτές τις συμμαχίες, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι και η εργατική τάξη ηγεμονεύει σε αυτές τις συμμαχίες;

    Για να γίνει μια "κοινωνική συμμαχία" σημαίνει ότι οι κοινωνικοί εταίροι αυτής της συμμαχίας έχουν κάποιους που τους εκπροσωπούν (τους ίδιους και τα συμφέροντά τους) καθώς επίσης και διαπραγματεύονται τους σκοπούς και τους στόχους αυτής της συμμαχίας.

    Σε αυτά τα ερωτήματα δεν θα πρέπει να έχουμε απαντήσει πριν αρχίσουμε να μιλάμε για "κοινωνικές συμμαχίες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @12:30 Ανώνυμο

    Μάλλον καταλαβαίνεις ότι θέλεις! Αυτό που γράφει "στενότητα πολιτικών αντιλήψεων που κατά καιρούς λειτούργησαν αρνητικά και αποθάρρυναν το ευρύ ακροατήριο της αριστεράς" το λέει για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ και τον Α. Αλαβάνο και όχι προφανώς για την ΚΟΕ η οποία προφανώς και δεν λειτούργησε με "στενότητα πολιτικών αντιλήψεων" αφού όπως δηλώνει ο σ. Ν. Γαλάνης σκέφτεται ακόμα και μετωπικές πατριωτικές συμμαχίες από την ΣΠΙΘΑ μέχρι τον ΣΥΝασπιμό. Επίσης με τις πρωτοβουλίες της ΚΟΕ για τα διόδια, τα δεν πληρώνω, στοπ στην ακρίβεια και άλλα παρόμοια προφανώς δεν "λειτούργησαν αρνητικά και αποθάρρυναν το ευρύ ακροατήριο της αριστεράς"

    Μάλλον με αυτά που γράφει επαινεί την ΚΟΕ για αυτά που κάνει και διαφοροποιείται από το ΜΕΤΩΠΟ ΑΑ και δεν την κατακρίνει!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...16 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:59 μ.μ.

    @ Δεν μασάμε!

    -Στις ερωτήσεις που έθεσα είπα ότι έχω απαντήσει σαφώς.Δεν απαντάω με ερώτηση.Προφανώς θεωρώ τον αριστερό ευρωπαϊσμό και τον σεχταρισμό του ΚΚΕ μεγαλύτερο πρόβλημα από τη Σπίθα.Εκτός από την ΕΟΣ δε νομίζω ότι υπάρχει άλλο μέσο στο δημόσιο λόγο που έχει ασχοληθεί τόσο με τη Σπίθα.Και στο site της ΟΑΚΚΕ αν μπεις όλο για τη Ρωσία λέει.Δεν σημαίνει ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη απειλή σήμερα!

    -Δεν ξεπερνάω τίποτα με ιδεολογικούς όρους.Αν εσύ θεωρείς ότι το ζήτημα της ΕΕ,του ευρώ,του χρέους είναι "ιδεολογισμός" στη συγκυρία που ζούμε,τότε αναρωτιέμαι τι είναι πολιτική παρέμβαση στη συγκυρία;Ιδεολογισμός είναι να αρνείσαι πεισματικά να πάρεις θέση για αυτά πετώντας την μπάλα στην κερκίδα με αφηρημένες αναλύσεις περί "εξάρτησης","ενιαίου πανευρωπαϊκού αγώνα" κλπ.Ό,τι κάνει ο Μηλιός και ο ΣΥΝ δηλαδή.

    -Παρεμπιπτόντως,ο θεός ο Γιάννης αφού έλουσε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσους λένε περί παύσης πληρωμών ότι είναι ενσωματώσιμη πρόταση,πρότεινε ευρωομόλογο!Και όταν άρχισαν να συζητάνε περί ευρωομόλογου στην ΕΕ τι απάντησε ο κωλοτούμπας;Εμείς εννοούμε άλλο πράγμα από αυτό που εννοούν αυτοί!Προφανώς,θα πιστεύει ακόμα ότι εμείς όταν λέμε παύση πληρωμών εννοούμε το ίδιο πράγμα με την αναδιάρθρωση χρέους όπως μας λέει και το ΚΚΕ...

    -Δεν υπάρχει πιο συστηματική αρθρογραφία περί της αντίθεσης "πατριωτών"-"διεθνιστών" από τις σχεδόν μονοθεματικές Θέσεις του Γιάννη τους τελευταίους μήνες και τα παλικάρια του Κοκκινοπράσινου και της νεολαίας ΣΥΝ στην Αυγή.Πολύ πριν σκάσει η Νομική και το μεταναστευτικό.

    -Ακριβώς επειδή μιλάμε με πολιτικούς όρους,δεν σημαίνει ότι επειδή συνεχίζουν να βάζουν αυτή την αντίθεση ως κύρια στην Αριστερα (δες π.χ. τις τελευταίες Θέσεις) δεν κάνουν απίστευτους οπορτουνισμούς (Μητρόπουλο κλπ.).Η βασική κριτική που κάνουν στο εσωτερικό μέτωπο (στο Λαφαζάνη) και στο εξωτερικό προς τα αριστερά (Μέτωπο,ΑΝΤΑΡΣΥΑ) βασίζεται σε αυτή την κριτική ακόμα.Και φυσικά αυτό είναι εξόχως αντιφατικό.

    -Το ότι δεν θέλω πατριωτικό μέτωπο δεν σημαίνει ότι είμαι τροτσκιστής.Δεν είμαι και δεν υποτιμώ το εθνικό ζήτημα ως πεδίο που η Αριστερά πρέπει να χαρίζει στους αστούς ειδικά όταν όψεις του αποκτούν σημασία στη συγκυρία (ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια και σε σχέση με τις ενεργειακές ροές,κίνηση για ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που θα δεσμεύουν ακόμα περισσότερο τις εθνικές αστικές πολιτικές κλπ.).Η πάλη για την ηγεμονία σε αυτά τα θέματα ήταν και παραμένει σημαντική.Στην Ελλάδα η Αριστερά σε αυτό οφείλει τις καλύτερες (ΕΑΜ) και τις χειρότερες στιγμές της (παλινωδίες που έφεραν την ήττα στον εμφύλιο και πιο μετά υποταγή στην πίεση να μπει στο "εθνικό τόξο" και να έχει λόγο εθνικού ακροατηρίου και όχι ταξικό).Αλλά τα πράγματα δεν είναι άσπρο ("πατριωτισμός")-μαύρο ("διεθνισμός"-κοσμοπολιτισμός).Εγώ λέω ότι είναι πιο διεθνιστικό να βγούμε από την ΕΕ κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος δίνοντας το παράδειγμα και στο κίνημα των άλλων χωρών από το να περιμένουμε τη δευτέρα παρουσία της "λαϊκής εξουσίας" ή του "ενιαίου πανευρωπαϊκού αγώνα των εργαζομένων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    Αν είναι μεγάλο ή μικρό πρόβλημα η ΣΠΙΘΑ, μιας και διαφωνούμε, ας το αφήσουμε να το κρίνει η ιστορία. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να το συζητήσουμε παραπέρα.

    Το πρόβλημα με την ΕΕ συνεχίζεις να το αντιμετωπίζεις με ιδεολογικούς και όχι πολιτικούς όρους. Σήμερα ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θεωρεί ότι μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κρίση έχουν οι πολιτικές επιλογές των διευθυντηρίων της Ε.Ε., όμως είναι επιφυλακτικός για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Γιατί άραγε;

    Η άρνηση της Ε.Ε του ευρώ και γενικότερα του καπιταλισμού δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση. Αν δεν βάλουμε καλά στο μυαλό μας αυτή την αδυναμία της Αριστεράς σήμερα, που δεν έχει ούτε άλλο πολιτικό σχέδιο ούτε εναλλακτικό όραμα απέναντι στις κυρίαρχες ιδεολογίες του αστισμού, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

    Μην μου πεις ότι αυτό το τεράστιο κενό στην πολιτική σου συγκρότηση, θα το καλύψεις με την συμβολή του Καζάκη, του Λαπαβίτσα και μερικών ακόμα οικονομολόγων. Δεν είναι απλά ένα διαχειριστικό κενό στην πολιτική σου γραμμή, το οποίο θέλεις κάποιους καλούς "λογιστές" για να σου κλείσουν μερικές τρύπες...

    Έτσι δεν αντιμετωπίζονται αυτά τα πράγματα φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...16 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:32 μ.μ.

    @ Δεν μασάμε

    -ας αφήσουμε να το κρίνει η ιστορία λοιπόν.Όπως όλα.Όπως και το αν η Ρωσία είναι πίσω από όλα όπως λέει η ΟΑΚΚΕ ή οι Λ που λέει κι ο Λιακό.Δεν αφήνει ποτέ κανείς σε ησυχία αυτή την Ιστορία τελοσπάντων;

    -Τι σχέση έχει η αποδοχή ενός θέματος με το αν κάποιος το αντιμετωπίζει πολιτικά ή ιδεολογικά;!!Φαντάζομαι ότι με το κριτήριό σου οι αριστερές θέσεις για το μεταναστευτικό είναι ιδεολογικές αφού η μεγάλη πλειοψηφία λέει άλλα;Άρα τι μας λες;Αφού λένε αυτά να πούμε κάτι πιο κοντά στο μέσο όρο και όχι έξοδο;Δεν ξέρω αν είσαι με τον Κουβέλη,αλλά αυτός τα λέει αυτά.Γιατί για αυτόν πολιτική=real politique.Συγγνώμη,αλλά εγώ αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως παρέμβαση στη συγκυρία και υπάρχει και ριζοσπαστική πολιτική εκτός από τη real.Όταν λοιπόν όπως λες και συ "η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θεωρεί ότι μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κρίση έχουν οι πολιτικές επιλογές των διευθυντηρίων της Ε.Ε." από εκεί που θεωρούσε ότι η ΕΕ είναι ο παράδεισος των επιχορηγήσεων και όταν ο ρόλος της ΕΕ αποκαλύπτεται συνεχώς είναι πολιτικό αίτημα που μπορεί να γίνει κοινωνικό εξαγόμενο η έξοδος ναι ή όχι;Εγώ λέω ναι αρκεί να μην έχεις τη στατική σκέψη του "αριστερού" ευρωπαϊσμού.

    Και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους.Για υλικούς (κάποια στρώματα ευνοήθηκαν από την ΕΕ),για ιδεολογικούς (κάποιοι πίστεψαν το παραμύθι),αλλά και πολιτικούς.Και στους τελευταίους σίγουρα ανήκει και η αριστερά του Κύρκου που με πολύ κόπο έσπειρε αυταπάτες σε τόσο και τόσο κόσμο της αριστεράς.Άξιος ο μισθός τους.Αυτοί δηλαδή έχουν σοβαρη εναλλακτική πρόταση επειδή λένε ότι έχουν;

    Δίκιο έχεις για τα περί εναλλακτικής πρότασης.Χαρήκαμε πολύ.Βλέπεις εσύ να έχει κανείς ολοκληρωμένη;Κανείς δεν έχει.Άρα τι;Να κρινουμε αφ'υψηλού;Για πες μας εσύ λοιπόν πώς "γίνονται αυτά τα πράγματα".Εμείς λέμε με συγκρότηση μεταβατικών αιτημάτων,βασανιστική επεξεργασία πολιτικού προγράμματος και πάνω από όλα κοινωνικό αγώνα για αλλαγή του συσχετισμού και ρίζωμα στην κοινωνία.Σίγουρα όχι με βολέ στην κερκίδα πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και τότε γιατί μιλά για α-συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    1. Αυτά με την ΟΑΚΚΕ και τον Λιακό, λέω να τα αφήσεις στην άκρη. Σου είπα καθαρά και ωραία: Αν είναι μεγάλο ή μικρό πρόβλημα η ΣΠΙΘΑ, μιας και διαφωνούμε, ας το αφήσουμε να το κρίνει η ιστορία. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να το συζητήσουμε παραπέρα. Λοιπόν, αφού δεν θέλεις να το κρίνει η ιστορία στο μέλλον, αντί να μας πεις την άποψή σου, πετάς λάσπη στα μούτρα του συνομιλητή σου!

    2. Άσε τους συνδικαλισμούς με τους ΚυρκοΚουβέληδες! Σε κατηγορώ ότι "Το πρόβλημα με την ΕΕ συνεχίζεις να το αντιμετωπίζεις με ιδεολογικούς και όχι πολιτικούς όρους." και ενώ στην πραγματικότητα το παραδέχεται κάνεις δήθεν πως δεν καταλαβαίνεις. Λοιπόν όταν αποδέχεσαι ότι η αριστερά δεν έχει εναλλακτική πρόταση τι άλλο χρειάζεται για να τεκμηριωθεί ο ισχυρισμός μου;

    2. Μια και εμφανίζεσαι ως η Αλτουσεριανή οσία παρθένος Μαρία ριζοσπαστικής πολιτικής, μήπως μπορείς να εξηγήσεις φαινόμενα όπως το ξύλο στην Πάτρα ή η συμμετοχή σε μηχανισμούς που δεν έχουν αναφορά στο κίνημα αλλά συγκροτούνται από διαννοούμενους και παράγοντες της πολιτικής τι σχέση έχουν με "ριζοσπαστική πολιτική"; Μήπως η ΑΡΑΝ έχει προσχωρήσει σε ένα ιδιότυπο είδος τροτσκιστικού εισοδισμού και συμμετέχει σε κάθε παραμάγαζο ελπίζοντας ότι θα διαβρώσει από τα μέσα τους μηχανισμούς της Αριστεράς και τους φέρει στον επαναστατικό δρόμο με τα φοβερά ιδεολογικά, θεωρητικά και πολιτικά εφόδια που έχει;

    Να το συζητήσουμε αυτό το ζήτημα ή να το αφήσουμε να το κρίνει η ιστορία;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...17 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:47 π.μ.

    @ Δεν μασάμε!

    1.Δεν είναι λάσπη το να λέω ευθέως ότι θεωρώ τη Σπίθα ισάξιου βεληνεκούς με κάτι αστειότητες τύπου ΟΑΚΚΕ.Το ξέρω τραβάω το κλαρί,δεν είναι το ίδιο.Αλλά το τραβάω γιατί ενώ η ΕΟΣ μας έχει αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο που έχει κάνει τόσο μεγάλο θέμα τη Σπίθα (την τοποθέτηση της ΚΟΕ δηλαδή) συνεχίζεται η συζήτηση σαν να μην έγινε τίποτα.Αν εσύ επιμένεις να το κρίνει η Ιστορία δικαίωμά σου.Αν εγώ λέω ότι το θεωρώ λίγο αστείο να λέμε τέτοιες μεγαλοστομίες με κάθε αφορμή δικαίωμά μου.Μην ακκίζεσαι.Δεν έχεις μόνο εσύ δικαίωμα να το θεωρείς τόσο μεγάλο θέμα.Έχω και εγώ να το υποτιμώ.

    2.Ατέχνως αποφεύγεις τις κακοτοπιές.Έγραψα για το αν υπάρχει σχέση της αποδοχής ενός θέματος με το αν κάποιος το αντιμετωπίζει πολιτικά ή ιδεολογικά και σε ρώτησα για το μεταναστευτικό υπό αυτό το πρίσμα.Έκανες την πάπια.Έγραψα περί του αν η πολιτική είναι μόνο η real politique ή πρέπει να βλέπουμε την πολιτική με άλλα κριτήρια στην Αριστερά.Έκανες την πάπια και μου απαντάς με συνδικαλιά "Άσε τους συνδικαλισμούς με τους ΚυρκοΚουβέληδες!" χωρίς να λες τίποτα.Το να βάζεις δε λόγια στο συνομιλητή σου ("στην πραγματικότητα το παραδέχεται κάνεις δήθεν πως δεν καταλαβαίνεις")είναι συνδικαλιά του ελέους.Έγραψα συγκεκριμένα πώς θεωρώ ότι μέρα με τη μέρα αναδεικνύεται η επικαιρότητα του θέματος ΕΕ (όπως και του χρέους,όπως και άλλα) και για αυτό απαιτούν πολιτική απάντηση.Και μου είπες ότι αφού δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική απάντηση δεν κάνουμε πολιτική.Συγγνώμη,δεν θεωρώ ότι κάνεις ιδεολογία μέχρι να γίνει ένα κλικ που θα βρεις την ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση και ξάφνου θα κάνεις Πολιτική (διόλου τυχαία δεν την έγραψα με Π κεφαλαίο,ένα κείμενο 5 μελών του ΣΥΝ, με τους οποίους κατά τα άλλα διαφωνώ, καλά τα λέει στο Τσιπρέϊκο για αυτό,με το οποίο κατά τα άλλα βέβαια συμφωνούν...).Άρα αν θες να τεκμηριωθεί ο ισχυρισμός σου βασάνισέ το περισσότερο.Και αυτό δεν το λέω ειρωνικά.

    3.Κι ενώ δεν απαντάς επί της ουσίας σε ό,τι ρωτάω το γυρνάς στο τσάμικο "πες μας για την Πάτρα,για το Βήμα" κλπ.Sorry αλλά αυτούς τους συνδικαλισμούς τους βαριόμουνα κι όταν ήμουν φοιτητής.Και αν και "πατριώτης" κατά Μηλιό είμαι ροκάς και δεν γουστάρω τσάμικα.Αν θες να μάθεις τι λέμε για αυτά ξέρεις σίγουρα πολλά μέρη στο internet να το βρεις.Αν θες να γίνεται κουβέντα απλά αδιαφορώ.Και μην μου αρχίσεις κανα πρωτοετοκνίτικο τσάμικο "αχα,δεν απαντάς δε σε συμφέρει,έχεις τη φωλιά σου χεσμένη"κλπ. γιατί πραγματικά θα ξεράσω πρωινιάτικα.

    Εχω ξαναγράψει:με όποιον θέλει κουβέντα κάνω,με όποιον θέλει κουβέντα να γίνεται απαντώ αναλόγως.Μην μου απαντήσεις και σε αυτό με συνδικαλιές δήθεν ακκιζόμενου.Σε προλαβαίνω.Ναι,δεν θεωρώ και πολύ σοβαρό τον τρόπο που γράφεις.Σόλαρε μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εκεί που διάβαζα Αυγή είδα το άρθρο με τίτλο: "Καλοστημένο θέατρο αλλά μην μας δουλεύουν" και επίσης το άρθρο με τίτλο: "Μας κοροιδεύουν κοντρ λα μουτρ!".

    Και λέω: ρε μπας και είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ 3;
    Όμως ευτυχώς, το υποκείμενο στα παραπάνω ήταν η κυβέρνηση, η Τρόικα, το ΔΝΤ, η ΕΕ κλπ κλπ κλπ...

    Ο οπορτουνισμός των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (όλων έτσι...) θα σου έκοβε την ανάσα, αν δεν ήταν τόσο μα τόσο αναμενόμενος.

    Να σας πω τι θα γίνει μετά: η ΚΟΕ θα κάνει τη δύσκολη, ο Νταβανέλος θα ζητήσει πολιτικό επαναπροσδιορισμό, η Βούλα Κεχαγιά θα γράψει τα άρθρα της για τη νέα τρικυμία στο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΑΣΑ θα ζητήσει τη σύγκληση της συνδιάσκεψης, ΣΥΡΙΖΑ των μελών βεβαίως βεβαίως, κλπ κλπ κλπ.

    Αναρωτιέμαι πόσος κόσμος θα την φάει αυτή τη φορά. Κάποτε η Πορτάλιου είχε πει (στο μεσοδιάστημα της κρίσης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2) ότι "η Κουμονδούρου μας θέλει για γλάστρες". Τώρα που βγήκε δημοτική σύμβουλος, πώς νιώθει;

    Αναρριχώμενο φυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3988:-1422011&catid=195:2010-01-26-15-03-18&Itemid=166

    δεν ξέρω αν είναι αριστερή, ακροαριστερή, οπορτουνιστική κλπ. Είναι σίγουρα πιο πραγματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3988:-1422011&catid=195:2010-01-26-15-03-18&Itemid=166

    Εδώ η τοποθέτηση της ΚΟΕ στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει το πολύ κουτσομπολιό περί Σπίθας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



    17η Φεβρουαρίου 2011



    Διευκρίνιση για την ανακοίνωση του «γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ»





    Οποιαδήποτε προσπάθεια ενεργοποίησης των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ (λειτουργία γραμματείας – διεξαγωγή 4ης πανελλαδικής Συνδιάσκεψης) και της παρέμβασής του σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, απαιτεί προσεκτικά βήματα, αίσθηση πως η αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης δεν καλύπτεται με εύκολους τρόπους, επαναξιολόγηση και ανάταξη της γενικής εικόνας της Αριστεράς στην κοινωνία.

    Επομένως, κάθε βηματάκι που δεν παίρνει υπόψη τα παραπάνω και γίνεται με βεβιασμένο τρόπο, μπορεί να δημιουργήσει άσχημες συνέπειες. Για παράδειγμα η πρόσφατη ανακοίνωση του «γραφείου τύπου» δεν απηχεί ακριβώς όσα έχουν συμφωνηθεί, ούτε είναι γραμμένη στο πνεύμα των πολύ προσεκτικών βημάτων που πρέπει να γίνουν.

    Ως ΚΟΕ δεν ρωτηθήκαμε καν για το περιεχόμενο, δεν συμφωνούμε σε πολλές διατυπώσεις, δεν (επανα)ξεκινάμε καλά…



    Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θεϊκό το σχόλιο του Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ. Ξεράθηκα στα γέλια! Ο ΣΥΡΙΖΑ 3.0 (sequel) σε νέες περιπέτειες. Είχα χάσει το δεύτερο season γιατί ήμουν στο εξωτερικό! Αλλά το κατέβασα χτες από το ίντερνετ και το είδα όλο, και τα 12 επεισόδια!

    Ανυπομονώ για το τρίτο season. Πόσα επεισόδια θα είναι, τι θα γίνει αναμεσα σε Αλέξη και Αλέκο, πώς θα μοιραστούν τα λεφτά οι πρωταγωνιστές κλπ. Πάντως το ξεκίνημα, με την ανακοίνωση της γραμματείας που ήταν συντονιστική και έγινε συντονιστικό γραμματείας (είναι κάτι σαν την ανάσταση του Γκάνταλφ στό sequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) και την ανταπάντηση της ΚΟΕ, μοιάζει πολύ συναρπαστικό!

    Σε ευχαριστούμε ΣΥΡΙΖΑ 3.0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβάζοντας την τοποθέτηση της ΚΟΕ στο συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ για την Σπίθα, ότι δηλαδή η Σπίθα είναι μια γέφυρα , όχι απόλυτα αριστερή αλλά έχει και δεξιά μέλη , διέγνωσα μια φιλική ουδετερότητα ( τουλάχιστον ) γι αυτήν ( την Σπίθα ). Συμφωνώ απόλυτα με το αρχικό σχόλιο του ΕΟΣ και συμφωνώ και με την έκταση και τη βαρύτητα που έδωσε στο φαινόμενο Σπίθα. Τελικά αυτό που ξαναέγραψα κάπου προηγουμένως ότι τοποθετήσεις περί << νέας κατοχής >>, << δωσιλόγων >>, Τσολάκογλου κ.λ.π. οδηγούν σε επικίνδυνες επαφές με σχηματισμούς της << πατριωτικής αριστεράς >> κι όχι μόνο.
    Δεν ξέρω , όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα της Αριστεράς είναι απλό , εύκολο να λυθεί κ.λ.π. πλανάται πλάνην οικτρά. Τα όρια αντιιμπεριαλισμού και πατριωτισμού - εθνικισμού για ωρισμένους είναι φαίνεται πολύ δυσδιάκριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ