ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΚΕ ενστερνίζεται την γραμμή “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω”

Τα μαζικά χαρακτηριστικά που αποκτά κάθε μέρα όλο και περισσότερο το κίνημα ανυπακοής “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω” με αιχμή τα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών ανάγκασαν και το ΚΚΕ να υιοθετήσει τα συνθήματά του και τις πρακτικές άρνησης πληρωμής. Με μια σύντομη ανακοίνωση στο “ρ” καταγράφεται αυτή η αλλαγή:

Με αφορμή τις εξελίξεις στις συγκοινωνίες και τη νέα αύξηση στα εισιτήρια, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε σχετικά: «Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει στις προκλητικές αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, με οργανωμένο αγώνα και με ανάπτυξη πρωτοβουλιών άρνησης πληρωμής εισιτηρίων».

Η βασική αντίρρηση του ΚΚΕ ήταν ότι το να σηκώνει κάποιος τις μπάρες και να περνάει από τα διόδια ή να μην πληρώνει εισιτήριο στα αστικά ΜΜΕ που χρησιμοποιεί καθημερινά ο κόσμος για να πάει στην δουλειά του είναι ατομικές πρακτικές και δεν αποτελούν εκδηλώσεις οργανωμένου αγώνα που καθοδηγείται και περιφρουρείται από τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις. Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του βάζοντας ένα “και” πάει ένα βήμα παραπέρα: "με οργανωμένο αγώνα και με ανάπτυξη πρωτοβουλιών άρνησης πληρωμής εισιτηρίων".

Θεωρούμε αυτή η αλλαγή είναι θετική εξέλιξη. Όσο πιο μαζικά χαρακτηριστικά παίρνει το κίνημα της “στάσης πληρωμών των εργαζομένων” τόσο πιο πολύ προχωρά η κατάργηση στην πράξη των κυβερνητικών μέτρων. Και αυτή την δυναμική του κινήματος φοβάται περισσότερο απ' όλα η κυβέρνηση: Αν μάθει ο κόσμος και διεκδικεί με παρόμοιους τρόπους τα δικαιώματά του, δύσκολα μετά μπορεί να τον σταματήσει....

4 σχόλια :

  1. Τι έγινε, άρχισε και το ΚΚΕ «σαν καρακάξα να μαζεύει ό,τι γυαλίζει στο πολιτικό οπλοστάσιό του»;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα,μην ανησυχήτε,απλά επειδή καταλαβαίνει ότι η
    κοινωνία πάντα βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά,
    προσπαθεί να δικαιλογήσει την τάχα μου πρωτοπορεία
    του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι σωστό να διαγκωνιζόμαστε για την "πατρότητα" τέτοιων ενεργειών από τις οποίες το κίνημα μόνο κερδισμένο βγαίνει αλλά ούτε και είναι σωστό κάποιοι να τοποθετούν την αλήθεια "με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω". Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

    Το ΚΚΕ για ιδιωτικές παραλίες από το 2007
    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4141986

    ΚΚΕ για διόδια από το 2009
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5181511&textCriteriaClause=

    Το ΠΑΜΕ για τα εισιτήρια το Γενάρη
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4615095

    Μαντέψτε ποιο θα είναι ένα από τα επόμενα πεδία εκδήλωσης του κινήματος:

    Το ΚΚΕ για το εισιτήριο στα νοσοκομεία
    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5972822&publDate=2010-11-28%2000:00:00.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κακιασμενα σχολια ειναι αυτα?
    Το ΚΚΕ παντα συμμετεχει στην αυθορμτες λαικες κινητοποιησεις βαζοντας πλαισια.
    Δεν υποστηριζει,κραζετε,υποστηριζει,κραζετε.
    Ποιος ειναι η καρακαξα τελικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ