ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Διαδηλώσεις αποδοκιμασίας για τον ερχομό στην Αθήνα του Ντομινίκ Στρος Καν

Πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα την Τρίτη 7/12 συγκέντρωση ενάντια στον ερχομό του Ντομινίκ Στρος Καν στη χώρα μας από το ΚΚΕ στο Σύνταγμα και αργότερα διαδήλωση από την πλατεία Κλαυθμώνος προς στο Σύνταγμα από συντονιστικό των πρωτοβαθμίων σωματείων και οργανώσεων της Αριστεράς. Οι δύο συγκεντρώσεις ήταν ισοδύναμες σε πλήθος και επαναλήφθηκε για μια ακόμα φορά η επιβολή υγειονομικής ζώνης προστασίας του ΚΚΕ, όταν πλησίασε προς το Σύνταγμα η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ απουσίαζαν μπροστά από το Ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας και από άλλα ανάλογα πόστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του ΚΚΕ, αφού την περιφρούρηση του χώρου είχαν αναλάβει δυνάμεις του ΚΚΕ. Μόλις όμως έφτασε η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, τότε οι δυνάμεις καταστολής ανέλαβαν και πάλι τις θέσεις τους...
Οι διαδηλώσεις δεν είχαν τον παλμό και το μέγεθος των διαδηλώσεων που έγιναν την προηγούμενη μέρα κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επίσης, ο μέρος όρος της ηλικίας των διαδηλωτών ήταν σαφώς μεγαλύτερος από διαδηλωτών της προηγούμενης μέρας. Εικόνες από την πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και την συνάντηση της με τις ομάδες περιφρούρησης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, στο παρακάτω video:

4 σχόλια :

  1. Σημαντική παρουσία στο μπλοκ του "συντονιστικού των πρωτοβαθμίων σωματείων" είχε ο ΣΥΝ, όπως φαίνεται εξάλλου και απ' ποιοί βρίσκονται στη "πρώτη γραμμή" του συντονιστικού. Εκτός από την παρουσία των συνδικαλιστών υπήρχε και εκπροσώπηση από αντιπροσωπεία βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστών κομματικών στελεχών. Επίσης στην πορεία υπήρχαν μπλοκ και πανό των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ), ενώ απουσίαζαν πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μια ΣΑΡΙΣΑ, είναι όπως λένε ξυπόλητος στ΄ αγκάθια, ή άλλως, τράβα μπρος κι ότι βρέξει ας κατεβάσει, ή άλλως μακάριοι οι φτωχοί το πνεύματι, ή άλλως να ΄χαμε να λέγαμε!

    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    Αλλά και μια οπισθοχώρηση στρουθοκαμηλισμού, μετά και την ερώσηση των κ.κ. Κοροβέση, και από κοινού Κουβέλη και Λαφαζάνη, ως και των Τσίπρα και Ψαριώτη είναι ότι καλύτερο της αρχής του διαίρει και βασίλευε επί των εξ ον συνετέθην.

    http://www.antinews.gr/?p=9367

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=17602

    σε μια καμπή προοπτικής νικηφόρας έκβασης μιας πολιτικής μάχης, πολιτικού δίκαιου, για το ευνομούμενο της πολιτείας,

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    εμπεριέχει μέσα της το "ουδέν κακόν αμιγές καλού", δηλαδή τροφή για μελέτη των μισοτελειωμένων παρεμβάσεων, για τους ιστοριογράφους και τους πολιτικούς αναλυτές του μέλλοντος.

    Μα αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα υπήρχε και λόγος για για την πληθώρα των κινημάτων, και είχε εξαλειφθεί και Ο ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ του "..τράβα μπρος και μη σε νοιάζει.."!

    Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, παραμένει η διέξοδος της ενότητας της μάχης στους δρόμους των μπλόνγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τονΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ. Δεν καπελώνει όμως και -προφανώς- δεν θα αφήσει τον ΣΥΝ να κάνει κάτι τέτιο!

    Καλή -αλλά ατολμη- η απόφαση της Αυτονομης Παρέμβασης να αποχωρήσει από το προεδρείο της ΓΣΕΕ (έπρεπε να το είχε κάνει χρόνια τώρα). Επόμενο βήμα, η αποτιναξη της γραφειοκρατικής καπελωτικής αντίληψής της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Παρατηρητικός

    Μπροστά στο πανώ από τα πρωτοβάθμια είναι και άνθρωποι από το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ(συγκεκριμμένα εργαζόμενους που μετέχουν και στην τοπική αυτοδιοίκηση).

    Όπως λέει και ο προηγούμενος, το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ δεν καπελώνει.
    Αλλά δεν θα αφήσει τα πρωτοβάθμια να τα καπελώσουν οι μέχρι πρότινως οπαδοί του Ευρώ και της ΕΕ(των λαών). Που δεν τολμούν να μιλήσουν γθα παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους. Που ακόμα δεν ξέρουν το που ανήκουν και σκέπτονται τυχοδιωκτικά. Που είναι μονίμως πίσω από τα γεγονότα. Που δεν είναι ξεκάθαροι στο τι θέλουν. Που ταυτίζουν την γραφειοκρατική καρέκλα, το 3% των εκλογών, την άκρατη θεσμολαγνεία με τα κινήματα και την εργατική τάξη. Και που επιδιώκουν να "καπελώνουν" για να διαπραγματευτούν με κυβέρνηση - σεβ από "καλύτερη" βάση.
    Που μέχρι πρόσφατα ήταν ουρά στους καθε λογής Παναγόπουλους. Και έφυγαν άρον άρον μόλις ανακαλύφθηκε η προφορική τους συμφωνία στα γραφεία του ΣΕΒ με τους ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕ - ΕΣΕΕ(μεγαλέμποροι)


    Αν τελειώσει(το προβλέπει το μνημόνιο) και η δυνατότητά της να καθορίζει τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων, τελειώνει και ο ρόλος της ΓΣΕΕ. Το θέμα είναι αν τα πρωτοβάθμια μπορούν να σηκώσουν το βάρος του συνδικαλιστικού αγώνα. Δύσκολο αλλά αναγκαίο ταξικό καθήκον


    Παρατηρητικότατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ