ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανάμεσα σε δύο εξορίες μεσολαβεί ένα Βατερλό

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ"

Απογοητευμένος από την αποτυχία Βούτση να εκλεγεί στο νέο περιφερειακό συμβούλιο και με κομμένα φτερά από τα τρύπια τσαρούχια του Μητρόπουλου με τα οποία θα πέρναγε στο δεύτερο γύρο, επανέρχομαι μετεκλογικά με μετά Χριστόν προφητικές σκέψεις:

Αν και το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ απεδείχθη χαντάκι (γράνα που θα ‘λεγε κι ο Βύρων), η ηγεσία του κόμματος απεφάνθη ότι θριάμβευσε η τακτική διεμβολισμού του κυβερνητικού κόμματος και οσονούπω ετοιμάζει πρόταση ανασύνθεσης των ενωτικών σχημάτων στην αριστερά, συγκροτώντας και επισήμως τη σοσιαλιστική συνιστώσα. Το ερώτημα είναι αν η σοσιαλιστική συνιστώσα θα δεχτεί να γίνει συνιστώσα, καθότι καλόμαθε στο ψείρισμα της Κουμουνδούρου και δεν θέλει να υποβιβασθεί σε έναν ακόμη εταίρο στο κλουβί με τις τρελές. Άσε που και το Ρεύμα μετά την ψήφο στην Ανταρσύα ριζοσπαστικοποιήθηκε σούμπιτα κι επαναστατικά και δεν θέλει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με το ρήγμα που απεδείχθη γράνα. Κι έτσι μπρος γκρεμός και πίσω ρέ(υ)μα για την ηγεσία που θα ήθελε να τραβήξει την ιστορία Μητρόπουλου, μόνο που αυτό θα στρίμωχνε το Ρεύμα και την Ανάσα και θα ξώμενε σε τρυφερό τετατετ ο Βίτσας με τον Μαριά μοναχούλια τους.

Από την άλλη, η Ελεύθερη Αττική είχε τόση επιτυχία όση και η ελεύθερη Παλαιστίνη. Σωστή γραμμή η Ιντιφάντα, αλλά ζόρικη και αιματηρή. Στην προκειμένη η Ελεύθερη Αττική πέτυχε το ακατόρθωτο. Να είναι το τελευταίο ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια, πίσω και από την αντικαπιταλιστική, επαναστατική, ριζοσπαστική, έξωαπότηνεε, παύσηπληρωμών αριστερά. Τούτων δοθέντων αρχίζω να πιστεύω ότι ο επόμενος χώρος που θα χαρίσει γέλιο είναι η Ανταρσύα, καθότι θα μεθύσει από την επιτυχία της γραμμής και των συνθημάτων της και θα μας προσφέρει ανεπανάληπτες δηλώσεις.

Η Ελεύθερη Αττική δεν ήταν απλά ήττα και αποτυχία, ήταν μαύρισμα και τιμωρία. Στο πρόσωπο του Αλαβάνου η κοινωνία και οι αριστεροί τιμώρησαν τις αθλιότητες, τις ανικανότητες, τις ανεπάρκειες της αριστεράς και του Σύριζα. Έφτασα να αναρωτιέμαι αν η Ελεύθερη Αττική θα πήγαινε καλύτερα με επικεφαλής τον Σαπουνά.


Αποδείχτηκε ότι το μαοϊκό απόφθεγμα περί της πολιτικής που είναι στο τιμόνι, δεν αρκεί όταν υπάρχει θέμα ηθικής και αξιοπιστίας. Ήδη άλλωστε είπαμε ότι οι μαοϊκοί μετακόμισαν στην ΠΓ του κόμματος και τα μαοϊκά αποφθέγματα δεν ευνοούν τον Αλέκο.

Όση κι αν ήταν η πολιτική ευφυΐα του Αλαβάνου, όσο κι αν δίδαξε τι σημαίνει αριστερό αντανακλαστικό και πολιτική γραμμή την εποχή της χρεοκοπίας και του μνημονίου, δεν μπόρεσε να πηδήσει πάνω από τον τοίχο που επί μήνες έχτιζαν αντίπαλοι και πρώην σύντροφοι. Το καράβι της Ελεύθερης Αττικής φούνταρε ακριβώς επειδή ο επικεφαλής της ταυτίστηκε με την κρίση, τη διάσπαση, το δαχτυλίδι, τα μπρος και πίσω, τα πέρα και δώθε, την αναξιοπιστία, τον εγωισμό, τον ρεβανσισμό και άλλα τόσα με τα οποία στόλιζαν τον Αλαβάνο καθεστωτικοί δημοσιογράφοι και αριστεροί κομματικοί μηχανισμοί. Η προσωπική απαξίωση και η επίθεση στον Αλαβάνο είχε δουλευτεί καιρό για να ανατραπεί από την εκφώνηση μιας σωστής και αναγκαίας πολιτικής γραμμής. Και από κει που ετοιμαζόμασταν να μπούμε στο δεύτερο γύρο ήρθαμε τελευταίοι και τώρα προσδοκάμε τον τρίτο γύρο τον κοινωνικό…

Ο Αλέκος μαθημένος να δίνει μόνος του τις μάχες, σχεδίαζε να νικήσει και πάλι μόνος εναντίον όλων. Θα μπορούσε να ζητήσει συγνώμη που πίκρανε τον κόσμο της αριστεράς. Θα μπορούσε να μιλήσει δημόσια για το λάθος του. Θα μπορούσε να εξηγήσει ανοικτά και καθαρά τις ευθύνες του. Θα μπορούσε δηλαδή να ανοίξει ρωγμές στον τοίχο που τον φυλάκιζε. Δεν το έκανε πριν, δεν έχει νόημα να το επιχειρήσει τώρα.

Το σχέδιο ήταν να θέσει το μνημόνιο αλλά το μνημόνιο το θέσαν όλοι. Να πολιτικοποιήσει τη μάχη της Αττικής, αλλά η μάχη αποπολιτικοποιήθηκε. Με το δίλημμα του ΓΑΠ ήρθε πρωτοσέλιδα η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών από όπου ο Αλέκος ήταν εκτός. Το σχέδιο ήταν να κερδίσει τηλεοπτικά, αλλά αποκλείστηκε πανηγυρικά. Να πετύχει αποτέλεσμα που να επιτρέπει εξελίξεις, ανατροπές, διεργασίες και αναζητήσεις. Να βάλει όλα τα λεφτά στην Αττική, αλλά η ρουλέτα είναι πόρνη.

Από αυτή την άποψη το αποτέλεσμα είναι ήττα. Ποιος θα αποφάσιζε να κατέβει ως Ελεύθερη Αττική αν περίμενε ότι θα πάτωνε; Ποιος θα αποφάσιζε να αυτοκτονήσει και να σπαταλήσει το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο Αλαβάνου; Ποιος θα αποφάσιζε να βρεθεί την επόμενη μέρα με ελάχιστες δυνατότητες διεισδυτικού λόγου και απαξιωμένη παρουσία;

Ο Ναπολέων πριν και μετά το Βατερλό έζησε την εξορία στην Έλβα και στην Αγία Ελένη. Από την Έλβα επανήλθε, από την Αγία Ελένη όχι, αν και φήμες λένε πως το έσκασε από τους Άγγλους, παντρεύτηκε στο νησί και την πέρασε ζάχαρη μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το σημερινό ερώτημα είναι τι θα κάνει το Μέτωπο και ο επικεφαλής του: Μετά από ένα Βατερλό θα διαλέξει την εξορία, θα ξαναορμήσει στον τοίχο ή υπάρχει τρίτος δρόμος;

Το αυριανό ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Σύριζα: Θα υπάρξει επιστροφή, νεκρανάσταση ή διαζύγιο λόγω ξαφνικού γεροντοέρωτα με τον Μητρόπουλο;

Στα ερωτήματα αυτά, πρόχειρες απαντήσεις προσεχώς.

Αυτό που δεν είναι ερώτημα είναι τι θα κάνει το Αριστερό Ρεύμα. Έχει ήδη απαντηθεί από μια παλιά διαφήμιση: Παίζει με τις τάπες των βαρελιών περιμένοντας το ουίσκυ να ωριμάσει.

26 σχόλια :

  1. Η αυτοκριτική είναι η πρώτη αρετή.
    Οταν το πάθος κυβερνάει την Λογική τι να πει κανείς?
    Ο Λαός γνωρίζει και τιμωρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν όλοι μαζί, σαν τρελαμένοι δρυοκολάπτες, έχετε κάνει τον πάτο της βάρκας σουρωτήρι, είναι ανώφελο να καταλογίζετε το ναυάγιο στον (πρώην) καπετάνιο.
    Όλο αυτό το "ταξίδι", εδώ και 1 - 2 δεκαετίες, είναι ένα λάθος. Δεν φταίει μόνον η στραβοτιμονιά μετά το 2008.
    Πουθενά, σε καμμιά Ευρωπαική χώρα, τέτοια αριστερά δεν πήγε καλά. Καταλάβετέ το επιτέλους. Άν πάλι βλέπετε ως επιτυχία το ΚΚΕ αυτό είναι πέραν συγκρίσεων. "Επέτυχε" επειδή τέτοιο πράγμα υπάρχει μόνον εδώ (και στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To "μνημόνιο" το έθεσαν γρήγορα-γρήγορα ο Αντώνιος ο "αριστερίστας" και η Αλέκα η "εθνικο-πατριώτισσα".
    Κυρ Αλέκο, κυρ Αλέξη, κυρ Αλέξη, κυρ Γιάννη, θυμηθήτε τα λόγια του Μανόλη: "Έφτασες αργά, σου πήρε άλλος τη θέση...
    Δεν σου φταίει κανείς, επέρασε ο καιρός σου"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι με τον Σαπουνά επικεφαλής θα πήγαινε πολύ καλύτερα το πράγμα. Θα ήταν κάτι σαν τον Λεβέντη της αριστεράς. Θα έπαιρνε πολύ χαβαλέ ψήφο.
    Να μην μας περνάει από το μυαλό ότι όσα κατηγορούν τον Αλέκο είναι περισσότερο ή λιγότερο βάσιμα. Γιατί έτσι θα χάσουμε την ευκαιρία να πάμε στην επόμενη πατάτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=SV8bJt5CK-I&feature=player_embedded#%21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αλεκος καταλαβε οτι το πολιτικο συστημα θα διαλυθει.

    Ο Αλεκος ειχε μια ξεκαθαρα ρεαλιστικη θεση, σε συγκριση με τους γενικολογους αγωνες του Αλεξη και την λαικη εξουσια της Αλεκας.

    Ο Αλεκος ειχε αναγνωρισιμοτητα που δεν ειχε ο Χαγιος.

    Ο Αλεκος ειχε ρητορικες ικανοτητες.

    Ο Αλεκος ειχε σημαντικες επικοινωνιακες κινησεις.

    Ο Αλεκος ομως, δεν καταλαβε το σημαντικοτερο: Το νεο πολιτικο συστημα δεν θα φτιαχτει με τα παλια υλικα,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αληθεύει ότι την ίδια στιγμή που το μέτωπο καλεί το αριστερό ρεύμα να διαχωριστεί από τον ΣΥΝ, το καταψηφίζει στην Πετρούπολη υπέρ του ΚΚΕ υποψηφίου?
    Προσοχή. Δεν εννοώ ότι κακώς το κάνει, αλλά αν αληθεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρω ότι το κάνουν ΚΟΕ και ΚΕΔΑ και καλώς το κάνουν. Η περίπτωση Βλάχου καθώς και το πώς υφαρπάχτηκε η στήριξη των μελών του ΣΥΝ στην Πετρούπολη από τον επαγγελματικό μηχανισμό του ΣΥΝ στον Δήμο, είναι θλιβερά πράγματα.
    Ακόμα πιο θλιβερά τα πράγματα στο Ίλιον που είναι ο μοναδικός Δήμος για τον οποίο ο ΣΥΝ δεν τοποθετήθηκε. Για την ακρίβεια ο τοπικός ΣΥΝ κατέβηκε στο ψ/δ του ΠΑΣΟΚ (Ζενέτος) και μόνο κάποια μέλη του διαφοροποιήθηκαν ονομαστικά και στήριξαν το Αριστερό Σχήμα Ιλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ , ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΕΤΣΙ ;
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ..ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΜΕΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Βλάχος πάντως μια χαρά δήμαρχος είναι συγκρινόμενος με τον προηγούμενο (Γώγο) του ΚΚΕ.

    Οι διαφωνίες στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προέκυψαν λόγω του επίσημου χρήσματος του ΠΑΣΟΚ στον Βλάχο.

    Εγώ πάω προς άκυρο/αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΗΝΗΣ- Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ! ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΟΥΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ. ΗΔΗ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΦΤΑ ΚΙΛΑ ΜΥΤΖΗΘΡΑ,ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙΛΑ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΙΝΕΚΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΕΡΟΣ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΙΓΜΑ ΜΙΞΗΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ ΠΡΟΒΙΟΥ ΜΕ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. to metopo kai mono poy katevhke ephtyxia htan oso afora th dyalysh toy syriza th eyuhnh thn exoi o syn me tis askopes palinodies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ αν ξαναδώ το Μέτωπο να συνεργάζεται με τον ΣΥΝ, θα πάω καρφί στην Ανταρσύα. Αν μας ξανά εξαπατήσει η ΚΟΕ και η ΔΕΑ και για τα φράγκα μας πάνε ξανά σε συμμαχία με την τσιπροπαρέα και τους Στρατούληδες της ΓΣΕΕ θα ρίξω ντομάτες και αυγά. Να προσέξουν γιατί είναι ως εδώ μετά από ένα μήνα τρέξιμο για τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αύριο έχει Λαική σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Σύντροφε των 3:42 π΄γαινε κατά τις δυόμισυ-τρεις που έχουνμείνει τα σαπάκια και άρχισε να μαζεύεις. Εγώ αυτό θα κάνω.
    Διότι πιό χύμα, άνευρη και αμήχανη ανακοίνωση από της ΚΟΕ γιά τα αποτελε΄σματα δεν έχω ξαναδεί. Λένε και μιά μαλακία περί "ανάταξης" του Σύριζα.
    Επίσης γενικά και αόριστα περί διαλόγου με τις άλλες δυνάμεις της εξωκοιν.
    Ας μην συγχυζόμαστε. ΚΟΕ και ΔΕΑ είναι βέβαιο ότι θα κωλοτρίβονται με το Συν και τους πρόθυμους όσο καιρό ακόμα μπορούν. Όχι γιά τα φράγκα ή όχι κυρίως γιά τα φράγκα αλλά γιατί μόνο αυτόν τον τρόπο έχουν μάθει να κάνουν "πολιτική". Σαφές δείγμα η μεσοβέζικη στάση σε σωρό δήμους και πριφέρειες.
    θα είναι στο μπουρου μπουρου όσο τους το επιτρέπει η τσιπροπαρέα.
    Να πάνε στη Ανταρσύα δαρμένοι με κατεβασμένα τα αυτιά δε γίνεται ούτε έχουν καμιά πρόταση γιά πολιτικές πρωτοβουλίες "από τα κάτω" παρόλο το περί αυτού ευχολόγιο.
    Είναι τρόπος ζωής γιά τα άτομα και καλόμαθαν στην υψηλή πολιτική με το Σύριζα και τον Αλαβάνο. Ξεχάστες τες όσοι τρέφετε ελπίδες ότι πρόκειται να βγούν ποτέ μπροστά.
    Χαρακτηριστικά γράφει η ανακοίνωσή τους ότι υποστηρίζουν Γκότση στη Ν. Ιωνία ενώ τα ντόπια μέλη τους είχαν εναντιωθεί στη επιλογή του. από την άλλη υποστηρίζουν τον ΚΚΕ στην Πετρούπολη κόντρα στο λαμόγιο που υποστηρίζει ο επίσημος Συν και μέρος μόνο του ντόπιου.
    Ποτέ δεν είπαν καθαρά και επίσημα ποιούς υποψήφιους υποστήριζαν στις δημοτικές και ούτε ξεκαθάρισαν τη στάση τους σε πολλές περιφέρειες που η επίσημη υπιοψηφιότητα του Συν συναντούσε σοβαρές αντιστάσεις στο ΡΙΖΑ.
    Αηδία είναι και να τελειώνουμε με όλο αυτό το ατέρμονο ψάρεμα στα θολά νερά.
    Τι θα κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ξέρω. Μεγάλες ελπίδες δεν έχω αλλά ας δούμε πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χα χα σιγά τα αίματα ρε σύντροφοι που αποφασίσατε να τα χώσετε στην ΔΕΑ και την ΚΟΕ. Αυτοί σας έφταιξαν για το αποτέλεσμα της Αττικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα μπερδεύει λίγο ο παραπάνω. ΚΟΕ-ΚΕΔΑ είχαν στον προηγούμενο "Δρόμο" ποιους στηρίζουν πανελλαδικά. Επίσης, επειδή είμαι και της γειτονιάς, δεν έχω δει μέλος της ΚΟΕ εκεί.Αλλά και η ΚΟΕ δεν είναι οργάνωση με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Πώς ξέρει ο φίλος ποια θέση είχε ποιος και πού; Πετά άδεια για να πιάσει γεμάτα;


    Κακό, επίσης, είναι και το "τσουβάλιασμα" ΚΟΕ και ΔΕΑ. Η ΔΕΑ μιλά για το Μέτωπο ως αριστερή πτέρυγα ΣΥΡΙΖΑ. Η ΚΟΕ ούτε καν, το θεωρεί ως κάτι πιο μεγαλεπήβολο.

    Αυτά, λοιπόν, στο ΣΥΝ και στην Τσιπροπαρέα, φίλε.

    Όποιος ξέρει να διαβάζει πολιτικές ανακοινώσεις βλέπει το εξής σε αυτή της ΚΟΕ: "Υποτιμήθηκε όμως η κρίση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Και αυτό αναδείχτηκε πιο ισχυρό από την δύναμη της πολιτικής γραμμής ειδικά σε συνθήκες μιας σκληρής εκλογικής αναμέτρησης. Η ΚΟΕ στέκεται αυτοκριτικά σε αυτό το σημείο."

    Δεν το παραθέτω το απόσπασμα για να της πούμε και μπράβο που κάνει δημοσίως αυτοκριτική,είναι αυτονόητο για κομμουνιστές.

    Διαβάζοντας αυτό, μπορεί κανείς να δει από αυτοκριτική για το ότι δεν σταμάτησε τα περί "αριστερής πτέρυγας του Συριζα" και του εμφυλίου του Σύριζα έως και αυτοκριτική για το ότι δεν υπολόγισε τη φθορά του Αλαβάνου από τα ίδια τα λάθη του.

    Χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με πιο σκεπτικό η ΚΟΕ και η ΔΕΑ βλέπουν ως σύμμαχο το Αριστερό Ρεύμα.

    Αυτό δεν είναι που ακόμα και σήμερα λέει ότι κακώς έφυγαν οι ανανεωτικοί από τον ΣΥΝ;

    Αυτό δεν είναι που οι συνδικαλιστές του αποφάσισαν την συμμετοχή στο προεδρείο της ΓΣΕΕ;

    Αυτό δεν είναι που στην Πετρούπολη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του επίσημου ΠΑΣΟΚου Βλάχου, ενώ για τον Μητρόπουλο δεχόταν ότι είναι έγκλημα η στήριξη του και πρότεινε Βαλαβάνη;

    Αυτό δεν είναι που στην Πελοπόννησο πρωτινέ και στήριξε των Πετράκο που είναι στέλεχος του και υπεύθυνος για την αθλιότητα του ΠΟΤΑ.

    Ρε παιδιά, λίγα πράγματα καταλαβαίνω από πολιτική. Αλλά αυτό το γλύψιμο ΚΟΕ και ΔΕΑ προς το αριστερό ρεύμα δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το γλύψιμο ΚΟΕ, ΚΕΔΑ, Μετώπου (και πολύ λιγότερο της ΔΕΑ) προς το Ρεύμα είχε ημερομηνία λήξης την 7/11/2010. Και για να είμαστε πραγματικοί, το γλύψιμο μεταξύ ΚΟΕ - ΚΕΔΑ - Ρεύματος - Αλαβάνου δεν αφορά το πότε προσδοκούν οι μεν ότι οι δε θα φύγουν από τον ΣΥΝ, ούτε το πότε προσδοκούν οι δε ότι οι μεν θα επανακάμψουν. Αφορά το πολιτικό ζήτημα και τον τρόπο ανάγνωσης της συγκυρίας στην εποχή της τρόικας. Εκεί οι Αλαβάνος, Λαφαζάνης, ΚΟΕ, εφημερίδα Δρόμος, Ίσκρα κλπ, μοιάζουν εκπληκτικά, παρά τις διαφορές στην τακτική τους.
    Και επειδή η "πολιτική" ή η πολιτική είναι άτιμο πράγμα, να θυμίσω ότι την αλλαξοκωλιά Βαλαβάνη την έκανε ο Αλαβάνος προσωπικά σε ον λάιν γραμμή με τον Παναγιώτη. Το μη σπάσιμο στην Πελοπόννησο το επεδίωξε από όσο κατάλαβα από τον διάλογο στη λίστα του Μετώπου το όλον Μέτωπο κεντρικά και όχι η ΚΟΕ και η ΔΕΑ από μόνες τους επειδή γουστάρουν το μουστάκι του Πετράκου.
    Το ερώτημα για το Μέτωπο είναι αν το όλο Μέτωπο θα αποσαφηνίσει από κοινού μια προσέγγιση στο καυτό ερώτημα τι θα γίνει στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Αλλιώς ο καθείς θα επιλέξει με βάση τις πιέσεις και τα συμφέροντά του. Κατά τη γνώμη μου η ΔΕΑ και η ΚΕΔΑ θα πάνε κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ θα γκρινιάξει αλλά θα πάει κι αυτή διότι είναι η μόνη πραγματική επιλογή. Πολύ λίγοι θα κάνουν την επιλογή της Ανταρσύα, και οι περισσότεροι από τους ανέντακτους του Μετώπου θα πάνε καναπέ.
    Αυτά αν θεωρήσουμε ότι ο Αλαβάνος δεν κάνει νέο σάλτο μορτάλε με νέο φορέα και αν επίσης θεωρήσουμε ότι η Ανταρσύα δεν ανατρέψει ευχάριστα τον εαυτό της. Στην πρώτη περίπτωση δεν ξέρω πια πόσοι θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη περίπτωση, το Μέτωπο και ο Αλέκος θα πιεστούν ευχάριστα και αποδοτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Ανώνυμο 10:16μμ

    Παιχνίδια και αλλαξοκωλιές γίνονται όπου δεν υπάρχει διαφάνεια και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Τετοια έχουν γίνει με το Αριστερό Ρεύμα και το Βήμα διαλόγου όπως και με συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίζει καλή μπάλα με τον Π. Λαφαζάνη (εντός και εντός Αριστερού Βήματος) με το πρόσχημα ότι είναι πολιτικά πιο συγγενείς απ' ότι με τον Α. Αλαβάνο και το Μέτωπο Α-Α. Μερικοί απ' αυτούς τα πιστεύουν, οι άλλοι απλώς τα κάνουν για να κοντίνουν τον Α.Α. και το μέτωπο. Δεν πιστεύω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έχει διαφορετική πορεία από γον ΣΥΡΙΖΑ. Μια λυκοφιλία ήταν και παραμένει Σκοτόνωντε ποιός θα ηγεμονεύσει. Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας.

    Υ.Γ. Όσο για την πολιτική πρακτική τους λίγο διαφέρει από του ΚΚΕ. Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων Σωματειων, από πολλούς προβάλλεται και χειρίζεται πολιτικιά όπως το ΠΑΜΕ από το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. o syriza kai o synaspismos όπως και το κκε ειναι εμποδια στην ανπτυξη του εργατικου κινηματοσ.Οποιος θελει να τον μεταχειριζεται ο βουτσης ο παπαδημουλης και ο τσιπρασ σαν πριφυλλακτικο εχει καλως να παει συνασπισμο και συριζα.Οσοι θελουν αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες καταργηση πασης φυσεως ηγεσιων και νομενκλατουρας παμε ανταρσυα για να τα κανουμε αυτα.Οι μηχανισμοι του συνασπισμου ήταν ανικητοι δεδομενου οτι μελη και ψηφοφοροι του συνασπισμου ειναι προβατα που απαιτουνε τον τσελιγκα τους τσιπρα σημερα δαμανακη κωνσταντοπουλο χτες.Παμε ανταρσυα να δωσουμε τη μαχω των μελών που χαθηκε στο συριζα.Και ο αλαβανος με τη μεγαλη οικονομιλη επιφανεια τα λατομεια και τα ξενοδοχεια πρεπει να βοηθησει και οικονομικα την προσπαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ωχ! νεα γελια με την ανταρσυα... αμεσοδημοκρατης ο αιωνιος χαγιος, ο εναλλακτικος κατιντζαρος κλπ. δεν εχω τιποτε με τους ανθρωπους, αλλα εαν γρατζουνιστουν σταλιν θα σταξει, οχι αιμα. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ούτως ή άλλως, όλη η αριστερά γεμάτη αιώνιους είναι... στην ανταρσύα τουλάχιστον είναι πιο εύκολο να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ των ανένταχτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και όμως, σύντροφοι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί σε ενιαίο πολιτικό μέτωπο (με μέλη και αποφασιστικές διαδικασίες)!!

    Και πολύ πιο στέρες πολιτική συμφωνία στο περιεχόμενο υπάρχει και πολύ πιο σαφες πολιτκό στίγμα υπάρχει... Βέβαια, και σωστά στην κατευθυνση οικοδόμησης της ανικαπιταλισιτκής κομμουνιστικής Αριστεράς που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και όχι της αντινεοφιλελεύθερης τύπου ΣΥΡΙΖΑ...

    Μόνιμη καταρα και κίνδυνος βέβαια, η μικροϊδιοκτησία που ταλανίζει όλη την Αριστερά και γεννά φαινόμενα τύπου Πάτρας...

    Όμως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί καιπρέπει να τα καταφέρει!

    Από την άλλη συντροφοι, για δέστε! Σήμερα στην πορεία καλεί ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ στο Πολυτεχνείο και ξεσκίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να πει και αυτός ότι διοργανώνει μαζί με τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ... Δηλαδή μιλάμε για καραμπινάτη και απελπισμένη (ο πνιγμένος...) προσπάθεια καπελώματος αλά ΚΚΕ/ΠΑΜΕ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ! Επεσε μάλιστα χοντρό κράξιμο στο TVXS καιλίγο τα μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ... Αντίθετα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ κα ιδιάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι! Διαφορά κουλτούρας και αντίληψης πως να το κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δίκιο έχεις. Το ΝΑΡ κα το ΣΕΚ είναι γνωστά στο πανελλήνιο για αυτή την διαφορετική τους κουλτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έλα ρε παιδιά, μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ είναι και αυτός ένα προσωπείο, όπως προσωπεία είναι το ΠΑΜΕ, το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ κλπ κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων. Βάζουμε μπροστά στο προσωπείο και μετά λέμε ότι θα συμμετέχουμε σε ότι αποφασίσει αυτό! Κανένα απ' όλα αυτά τα σχήματα δεν εκφράζει κάποια αμεσοδημοκρατική διαδικασία βάσης. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ότι είναι το ΠΑΜΕ για το ΚΚΕ είναι και το "συντονιστικό" για κάποιους άλλους. Πιο τίμιο λοιπόν είναι - εφόσον δεν υπάρχουν συμμετοχικές κινηματικές διαδικασίες - οι πολιτικοί φορείς την ευθύνη για τις διάφορες πρωτοβουλίες και καλέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ