ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση από την 1η Παναττική Συνέλευση του Μετώπου Α-Α

Πραγματοποιήθηκε στην Πάντειο το Σάββατο 27 /11 η Παναττική Συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής -Ελεύθερη Αττική. Στην συνάντηση μίλησαν 40 περίπου σύντροφοι με μέσο χρόνο ομιλίας 7 λεπτά, για το εκλογικό αποτέλεσμα, την Αριστερά και το μέλλον του Μετώπου. Μετά το πέρας των ομιλιών έγινε συζήτηση για το σχέδιο απόφασης, το οποίο παρουσίασε στην έναρξη της συνέλευσης ο σ. Δήμος Τσακνιάς. Αποφασίστηκε η συνέχιση και ανάπτυξη της δράσης και λειτουργίας του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» ως “Ανοικτού Πολιτικού Σχεδίου” που σκοπεύει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης, την απαλλαγή του λαού και της χώρας από τα δεσμά που μας επιβάλουν το ΔΝΤ και η Ε.Ε, την εναλλακτική ριζοσπαστική λύση.

Σε αυτά τα πλαίσια - και μετά από έντονη και παραγωγική συζήτηση - η παναττική συνέλευση του Μετώπου εκτίμησε σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα ανασυγκρότησης και δημιουργικής προσφοράς του σε μια μετωπική σύγκλιση ευρύτατων δυνάμεων. Αυτή δεν μπορεί να προέλθει από τη συνέχιση άγονων διεργασιών κορυφής. Μπορεί να προέλθει μόνο από τα μέλη του. Γι΄ αυτό είναι αναγκαίο να συνέλθει το αργότερο μέχρι το τέλος Γενάρη η 4η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα κατατεθούν οι διάφορες απόψεις και θα ληφθούν οι αποφάσεις στη βάση της αρχής «ένα μέλος, μία ψήφος».

Επίσης αποφασίστηκε ότι τα μέλη της Συνέλευσης, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει πάρουν όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προσέγγιση δυνάμεων που απελευθερώνονται από το κόμμα αυτό και που ούτε επιβαρύνονται από σκιές του παρελθόντος, ούτε διαπλέκονται με κέντρα του συστήματος στον επικοινωνιακό ή οικονομικό χώρο.

Σχετικά με τις ριζοσπαστικές οργανώσεις, ομάδες, κινήσεις που ούτε συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο αλλά κινούνται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της κοινωνικής διαμαρτυρίας, του οικολογικού ριζοσπαστισμού αποφασίστηκε ότι θα επιδιωχθεί η επικοινωνία μαζί τους και η διερεύνηση της δυνατότητας για κοινές δράσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Επίσης η συνέλευση αποφάσισε ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες συνάντησης, επικοινωνίας, συζήτησης της αριστεράς και αυθεντικές προοδευτικές περιφερειακές ή δημοτικές κινήσεις και ενωτικές εργατικές πρωτοβουλίες βάσης.

Μετά τις γιορτές αποφασίστηκε η διοργάνωση πανελλαδικής συνέλευσης των μελών για την παραπέρα επεξεργασία των πολιτικών θέσεων και την εκλογή συντονιστικού οργάνου. Το πλήρες κείμενο της απόφασης θα δοθεί στην δημοσιότητα από το γραφείο τύπου και το προεδρείο της συνέλευσης. 


15 σχόλια :

  1. Με αυτή την απόφαση για τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως το Μέτωπο Α-Α συμπεριφέρεται σαν συνιστώσα του, ενώ παράλληλα διακηρύσσει ότι είναι κάτι πιο πλατύ και ευρύτερο; Είναι βεβαίως γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που συσπειρώνεται στο Μέτωπο Α-Α προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει δώσει εκεί αρκετές μάχες. Σήμερα όμως όλος αυτός ο κόσμος τι ενδιαφέρον έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ;

    Βεβαίως δεν ξεχνάμε ότι από την περίοδο των βουλευτικών εκλογών και μετά, τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο Μέτωπο Α-Α είχαν σχεδόν σε όλα τα ζητήματα κοινή στάση. Όμως μήπως σήμερα το "μέτωπο Α-Α" δεν θα έπρεπε να έχει πλέον ενιαία στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμεύει τα μέλη του σχετικά με αυτό το ζήτημα; Αν τα αφήσει να κάνουν ότι θέλει ο καθένας, είτε να παραμείνει και να δώσει τις μάχες του εκεί, είτε να ενεργοποιηθεί σε άλλες πολιτικές δραστηριότητες που δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΣΥΝ που ήθελε και επέβαλε να έχει διπλοθετίση αρχηγό στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να επιβάλει παράλληλα στα μέλη του να συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν κάρτα μέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνέχεια)

    Είναι γνωστό ότι η Κουμουνδούρου θέλει να διώξει από τον ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων που έχουν στρατευτεί στο Μέτωπο Α-Α. Επίσης θα παίξει το χαρτί της δημοκρατικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ για να απομονώσει την ομάδα του Π. Λαφαζάνη. Είναι επίσης προφανές ότι αρκετοί στο Μέτωπο Α-Α εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να χαρίσουν στην Κουμουνδούρου τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που συμμετείχε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την μεριά του Μετώπου, είτε από την μεριά του ΣΥΝ και της ΑΝΑΣΑ είναι γνωστό ότι έχει πλέον πάψει να στηρίζει αυτό το εγχείρημα γιατί θεωρεί ότι έχει φάει τα ψωμιά του. Αρκετοί απ' αυτόν τον κόσμο αναζητούν άλλες πολιτικές δραστηριότητες.
    Μήπως το μέτωπο θα πρέπει να είναι ανοιχτό προς αυτόν τον κόσμο περισσότερο απ' ότι φαίνεται από τις πρακτικές που ακολουθεί και τις αποφάσεις που παίρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα στον σημερινό "Δρόμο" ένα περίγραμμα των απόψεων που παίζουν για το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα.
    Να με συμπαθάτε κιόλας,αλλά φαίνεται πως δεν έγινε σχεδόν τίποτα αντιληπτό.Ο λόγος που στήριξα την υποψηφιότητα (ο Αλέκος Αλαβάνος,αλλά κι η πολιτική κόντρα με τον ΣΥΝ ή την ομάδα γύρω από τον πρόεδρό του...),ήταν ίσως η κυριότερη αιτία που ο ανένταχτος κόσμος στήριξε είτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε έριξε άκυρο,είτε ενδεχομένως στήριξε τους 2 πιο soft Διάκο/Ψαριανό.

    Το να ανέβει ΜΟΝΟ η ομιλία του Α.Α. από την συνέλευση κι όχι και άλλες τοποθετήσεις,είναι τραγικό!!!

    Παρακαλώ,όπως προσθέσετε κι άλλα.
    Ευχαριστώ


    υ.γ. όταν γράφω κόντρα,εννοώ τα προφανή διαφορετικά πολιτικά σχέδια.
    Πάντως ούτε το "Ελεύθερη Αττική" κυριολεκτικά ήταν σοβαρή πολιτική επεξεργασία.Η "επανάσταση σε μια μόνο χώρα" ή "η αυτάρκης σοσιαλιστική πατρίδα" νομίζω πως μας έχουν δώσει διδάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @bhoy

    να ανεβάσουμε και 40 περίπου ομιλίες είναι τεχνικά φοβερά χρονοβόρο. Το να δημοσιεύουμε κάποιες απ' αυτές και να μην δημοσιεύσουμε κάποιες άλλες επίσης δεν το κρίνουμε σωστό γιατί κατά τη γνώμη μας όλοι σχεδόν οι ομιλητές είχαν να πουν σημαντικά πράγματα και οι τοποθετήσεις τους ήταν σαφώς διακριτές και δεν επαναλάμβαναν πράγματα που είχαν ειπωθεί από άλλους. Ούτε επίσης έχει κάποιο νόημα το να δημοσιεύσουμε κάποιες "αντιπροσωπευτικές" από διάφορους πολιτικούς χώρους που συμμετέχουν στο μέτωπο γιατί στην πραγματικότητα όλες οι ομιλίες είχαν έντονα το προσωπικό στοιχείο. Γι αυτό θα αρκεστούμε μόνον στην ομιλία του Α.Α.

    Εξάλλου, αυτά τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι ανοικτά και θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα ακόμα. Ο διάλογος συνεχίζεται και δεν σταματά με τις τοποθετήσεις που έγιναν στην Πάντειο. Ως εκ τούτου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε απόψεις και θέσεις για αυτά τα θέματα το επόμενο χρονικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς στα δικά μου αυτιά η ομιλία ηχεί ως μάντρωμα πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ
    Προς τι τότε η όλη προσπάθεια . Με υπομονή και επιμονή το μύνημα της ΚΟΕ-ΚΕΔΑ-ΔΕΑ-μερίδας του ΣΥΝ θα μπορούσε να πάρει δυναμικά χαρακτηριστικά .
    Η κίνηση επιστροφής μάλλον υποδηλώνει ητ τοπαθή στάση και ίσως με μικρές μόνο παραχωρήσεις εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΝ να υπάρχει και ικανοποίηση .
    Όμως το κύρος , και ναι μετράει πολύ αυτό στον αριστερό κόσμο -δες που πήγε το ΚΚΕ σε δύναμη και η Ανταρσία και γιατί -, θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα πια(εντάξει ίσως όχι ανεπανόρθωτα αλλά για αρκετό καιρό ) .
    Αντίθετα μια ανεξάρτητη πορεία , παρά τις αρχικές δυσκολίες, θα έχει αργά η γρήγορα επιθυμητά αποτελέσματα .
    Διάλογος ναι αλλά πρώτα και κύρια ανασυντξη και ξεκαθάρισμα τον στόχων .
    Σύμπραξη από τα κάτω ναι αλλά όχι πια στείρα κομματική ενίσχυση του ΣΥΝ , ο οποίος όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν στην πρώτη στροφή θα διασπάσει το ΜΑΑ και θα το πετάξει εκτός συνεργασίας .
    Υποθέτω , χωρίς να γνωρίζω, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δεκτική σε συμμαχία από τα κάτω και όχι μόνο . Ένα τέτοιο σχήμα θα μπορούσε να αποκτήσει αλλά χαρακτηριστικά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα .Σταδιακά θα μπορούσε και να παραμερίσει το μάλλον θνησιγενές μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η επιστροφή του Μετώπου στο σχήμα ΣΥΝ-Σ ακόμα κι αν γίνεται για λόγους τακτικής είναι μεγάλο λάθος στρατηγικής και πισογύρισμα που αφήνει έκθετη τη βάση και τον ανένταχτο αριστερό κόσμο που το στηριξε.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΊΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΑΤΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο 10:42
    βεβαίως, σωστές οι επιφυλάξεις σου ότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ!, όχι μόνον την ΗΓΕΣΙΑ του μετώπου, αλλά καμία ηγεσία της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    Όμως, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πολιτικά ΑΤΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ, όμως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ καμία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κανένα ΚΚΕ! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ θα είχαν δικαιωθεί αν η πολιτική τους γραμμή είχε απήχηση στην κοινωνία και είχε ανατρέψει ή τουλάχιστον βάλει κάποιους φραγμούς στην επιθετική πολιτική του αστισμού απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και απ' ότι φαίνεται ούτε προβλέπεται να συμβεί. Ο κόσμος που αποδεσμεύεται από τα ιδεολογήματα του αστισμού σχετικά την τον χαρακτήρα της κρίσης και τους μονοδρόμους δεν εμπιστεύεται την αριστερά. Αν νομίζουμε ότι το πρόβλημα για το κίνημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον την έχουμε πατήσει χοντρά!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί bhoy και ..ΕΟΣ

    Δεν θα σταθώ αναλυτικά (λόγω χρόνου) στα σχόλια του bhoy της 28 Νοεμβρίου 2010 1:06 π.μ., αλλά ...

    επειδή και εγώ θεωρώ (πάρα πολύ) τραγικό!!.. να ανέβει ΜΟΝΟ η ομιλία του Α.Α. από την συνέλευση κι όχι και οι άλλες 40 τοποθετήσεις που προτείνει,

    παρακαλώ πολύ τον αγαπητό ΕΟΣ να φιλοξενήσει τον bhoy στο χώρο του ΕΟΣ όσες ώρες χρειάζεται ώστε να ανεβάσει ο ίδιος (δεν είναι και τόσο δύσκολο, με την ανάλογη βοήθεια του ΕΟΣ) και τις 40 ομιλίες και μάλιστα να τις σχολιάσει (Ολες όμως..) αν θέλει .

    Να δούμε τότε, ποιό θα είναι πιό τραγικό, το να διαθέτεις το ..λίγο χρόνο για να ανεβάζεις τις 40 ομιλίες ή να γράφεις σε 2 λεπτά τα σχόλια που θέλεις για τραγικότητες και άλλα τινά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακολούθησα την συνάντηση στο ΠΑΝΤΕΙΟ και δυστυχώς το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ μου είναι: Οι 'συνιστώσες' στον ΣΥΡΙΖΑ και τα 'ρεύματα' στον ΣΥΝ δεν 'αντέχουν' την δημοκρατική συγκρότηση του οποιουδήποτε "ΜΕΤΩΠΟΥ". Να' στε καλά, αλλά συμμέτοχο στην τρέλα του 'συνεχώς' συζητάμε για να επικυρώσουμε 'προειλημμένες' αποφάσεις των συνιστωσών...ΔΕΝ θα με έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η επιστροφη στο συριζα-συνασπισμο απο τους ευρωλιγουρηδες ειναι μια λογικη προταση.Οσοι ειναι εναντια σε ευρω και εοκ παμε ανταρσυα.Οσοι γουσταρουν δερματινα ρουχα σαδομαζο ,πανε τσιπρα ,οι αλλοι ανταρσυα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεωρώ και εγώ πισωγύρισμα και πολιτική υποχώρηση την εκτίμηση του Μετώπου Α.Α για το ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα ανασυγκρότησης και δημιουργικής προσφοράς του, ειδικά μετά τη σαφέστατη δεξιά στροφή της ηγεσίας του ΣΥΝ.
    Ακόμα πιο λυπηρή βρίσκω τη στάση του Αριστερού Ρεύματος που δεν τολμά να συγκρουστεί ανοιχτά με την ηγετική ομάδα. Τηρουμένων των αναλογιών μου θυμιζει την Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ που μιλάει για κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών και ταυτόχρονα στηρίζει τον Παπανδρέου. Κρατώ μια επιφύλαξη φυσικά γιατί δεν έχω μάθει ακόμα τι έγινε στη σημερινή ΚΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύντροφοι,
    δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τη σύσκεψη του Μετώπου, γιατί τα Σάββατα δουλεύω, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το νόημα της απόφασης είναι η "επιστροφή" στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Θα αναμένω σχετική πιο αναλυτική ενημέρωση, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ εντελώς ανούσια (επιεικώς) οποιαδήποτε ενασχόληση με οποιαδήποτε "διαδικασία" του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ποιος πιστεύει πραγματικά ότι υπάρχει περίπτωση να βγεί κάτι θετικό από κάτι τέτοιο?
    Πολύ θα ήθελα να δω κάποιο σχετικό επιχείρημα...
    αρκεί να μην αναφέρεται σε "λόγους τακτικής"....

    Δ.Π. (από Χαλάνδρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1/ Aυτό το κάπως ασύνταχτο σχόλιο που έγραψα και προφανώς έθιξε τα ιερά κι όσια των ΚΟΕ/ΚΕΔΑ/ΔΕΑ και λοιπών,το έγραψα επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ταυτίζεται μια αριστερή κίνηση με ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ κι ας θεωρείται ως ο ηγέτης της,δίχως όμως "δημοκρατική συγκρότηση από τα κάτω"...

    2/ Η τεχνική αιτιολόγηση μου αρκεί,αλλά όχι πολιτικά.Όσο για τον επίδοξο υπερασπιστή ΜΟΝΟ της ομιλίας του Α.Α. του επιστρέφω το υφάκι και την ειρωνία.Ας πάει να εγκλειστεί στο κομματικό του γραφειάκι,μηχανορραφώντας τρόπους και τακτικές για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ "ΣΥΡΙΖΑ των μελών του"...

    3/ Ναι,1000 φορές να ανέβουν είτε ομιλίες των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών τουλάχιστον,είτε και των διαφόρον "μικρών ηγετών" εφόσον αυτός είναι ο τρόπος κι η μεθοδολογία.

    4/ Εκτιμώ το ιστολόγιο αυτό,αλλά όποιες παρεκτροπές θα μπαίνουν στην θέση τους.

    5/ Ναι ρε! Τραγικότητα είναι η λαικίστικη αφίσα με την βιαστική δήλωση περί "φυλακής και εξασφάλιση εργασίας των παιδιών μας",όπως και τ' αυτοκόλλητα με τον αντάρτη,όπως κι οι δηλώσεις που έγιναν κυρίαρχες στον προεκλογικό λόγο περί "Αττικής νησίδας εκτός ΔΝΤ και τρόικας" που παραπέμπουν σε ηττημένες αντιλήψεις του ιστορικού εργατικού/μαρξιστικού κινήματος...
    Αλλά,τί κάθομαι και γράφω;ΚΟΕ & ΚΕΔΑ τί άλλο θα μπροούσαν,γαμώ τον μπελλά μου;Καλά να πάθω που στήριξα ό,τι στήριξα εργαλειακά και "τακτικίστικα"...

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το τελευταίο που χρειάζεται το ΜΑΑ είναι ένας πόλεμος μεταξύ «οργανωμένων» και «ανένταχτων».
    Σίγουρα μπιχόι πρέπει να ανέβουν και ομιλίες άλλων σ., αλλά εγώ αυτό που είδα τόσον καιρό με το ΜΑΑ είναι ότι υπάρχει άκρατη προσωπολατρία στον Α.Αλαβάνο κυρίως από ανένταχτους.
    Η αφίσα ΚΟΕ΅/ΚΕΔΑ και το αντίστοιχο φλαϊεράκι της ΔΕΑ με την αποτυχημένη δήλωση Αλαβάνου, βαρύνει πρώτα τον σ.Αλαβάνο που την ξεστόμισε και μετά τις συνιστώσες που την ανέδειξαν. Πάντως, σαν κίνηση ήταν πολύ σωστή, κάθε μια συνιστώσα να βγάλει και κάτι ξεχωριστό, ώστε να μη φαίνεται σαν υποψηφιότητα «Αλαβάνος και λάτρες του».
    Επίσης: το στρογγύλεμα και το «κούρεμα» των θέσεων της Ελ. Αττικής, με χαρακτηριστικότερη τη θέση για τη διαπραγμάτευση που κάνουν ανεκτή την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, έπαιξε ρόλο ώστε να φανεί η Ελ.Αττική ως προσωπικό γινάτι κάποιου. Αν έκανες προεκλογική εκστρατεία, θα είδες ότι μόλις μοίραζες υλικό, σου την έπεφταν για το σ.Αλέκο, όχι για τις θέσεις σου, αφού αυτές τις είχες καταχωνιάσει, με ευθύνη όχι πάντως των συνιστωσών που κατηγορείς.
    Τέλος, για το ΣΥΡΙΖΑ: δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σε δύο μήνες. Μπορεί, ως τότε, να σου έχει προκύψει κόμμα Δημαρά (βλ. ομιλία Αλαβάνου, να μην υποτιμούμε τους ελιγμούς του συστήματος), ή καμμία νέα έκρηξη τύπου Δεκέμβρη, οπότε, φαντάζεσαι με ποια πλευρά θα είναι το κόμμα Τσίπρα. Επίσης, υπάρχουν και άλλα ζητήματα, πιο πρακτικά. Τι κάνεις με τις κοινές δημοτικές, συνδικαλιστικές και φοιτητικές παρατάξεις. Τι προτείνεις για όλα αυτά;

    ΥΓ. Λίγος σεβασμός ειδικά σε ΚΟΕ και ΚΕΔΑ που έκλεισαν και τις εφημερίδες τους για πιο ενωτικά πράγματα και περισσότερο χώρο σε ανένταχτες φωνές (που χωρίς το Δρόμο, δεν ξέρουμε πού θα ήταν), δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγοράζω τον "ΔΡΟΜΟ" κι ας διαβάζω εκφράσεις τύπου ¨εξαρτημένοι μεταπράτες¨ και σέβομαι.Το θέμα είναι αν σέβονται αυτές κάποιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ