ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Για την “υποψηφιότητα” Τσακνή στον Δήμο της Αθήνας

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: Θέατρο Δρόμου.

Δεν θα με ενοχλούσε αν κατέβαινε ο Τσακνής υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ (ή και του ΣΥΡΙΖΑ) στον Δήμο της Αθήνας.

Δεν θα με ενοχλούσε, μολονότι μια τέτοια επιλογή δεν θα ήταν ακριβώς αυτό που λέμε “σεβασμός στη συλλογικότητα” (εν προκειμένω την Ανοιχή Πόλη), ούτε ακριβώς χειραφέτηση του χώρου από τους “νόμους” της πολιτικής επικοινωνίας (συνήθως η έμφαση στο “επικοινωνίας”), ούτε ακριβώς επιλογή μακράς πνοής -και μένω σ’αυτά, γιατί οι κατά καιρούς πατριωτικές του εξάρσεις είναι απολύτως δευτερεύουσας σημασίας, τόσο στη συγκυρία που συζητάμε, όσο και στα αυτοδιοικητικά γενικότερα.

Αυτό το οποίο με ενοχλεί, είναι η ψοφοδεής δήλωση κομματικής πειθαρχίας του Τσακνή και υποστήριξης “του συντρόφου Νίκου Σοφιανού”, που κατά θαυματουργό τρόπο συνυπάρχει με την -όχι και τόσο μετριόφρονα, εδώ που τα λέμε- φιλοδοξία του να ενώσει την Αριστερά υπό την (ματαιωθείσα) υποψηφιότητά του΄ κι όλα αυτά, λίγες μέρες έπειτα από συνέντευξή του στην Αυγή, όπου, αφήνοντας στην άκρη τον κνίτη μέσα του, δήλωνε τα αυτονόητα: “Ορισμένα ζητήματα τακτικής πρέπει να αναθεωρηθούν, ορισμένα ζητήματα που αφορούν τις συμμαχίες και τον διάλογο πρέπει να ξανατεθούν. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν λογικές αποκλεισμών λόγω διαφοροποιήσεων. Όταν έχεις ένα Μνημόνιο, μια οικονομική βαρβαρότητα η οποία επελαύνει, όταν έχεις τέτοια περιρρέουσα πολιτική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση, δεν μπορείς να προβάλλεις μόνο την καθαρότητα των θέσεών σου” .

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, ωστόσο, (περισσότερο κι απ’τα διλήμματα του Τσακνή, την κνίτικη νομιμοφροσύνη του και τον αριστερό ναρκισσισμό του -εκκωφαντικό, παρεμπιπτόντως, στον τρόπο με τον οποίο τραγουδά), είναι το πώς χειρίστηκαν το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Συνασπισμός. Με ενοχλεί τόσο η λογική του ταχυδακτυλουργού που βγάζει λαγούς απ’το καπέλο (λέγε με ευκαιριακές επιλογές που υπαγορεύονται από το ακαταμάχητο κριτήριο της επικοινωνιακής απήχησης-του-επιλεγέντος-για-την-άμεση-εκλογική-επιτυχία-της-συλλογικότητας) όσο και η αδυναμία, επιεικώς, του χώρου να περιφρουρήσει τους σχεδιασμούς του από διαρροές, με αποτέλεσμα, όταν οι διερευνητικές επαφές αποτυγχάνουν και οι διερευνώμενοι διαχωρίζουν βιαίως εαυτούς από τη φημολογία (π.χ. η Σακοράφα διαψεύδει με συνέντευξη στο Βήμα και ο Τσακνής στηρίζει δημόσια …ΚΚΕ), ο χώρος και τα μέλη του να εκτίθενται.

Έχει πάψει πια να με συγκινεί η γυρισμένη πλάτη του Τσακνή στο μέλλον και νομίζω πως, στη συγκυρία που διανύουμε, είναι σωστό να μην ψάχνουμε μόνο ανάμεσά μας, όταν στους μεγάλους Δήμους και την περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πάθει μεγάλο κάζο για τα άθλια μέτρα που προωθεί μαζί με την ακροδεξιά. Από αυτήν την άποψη, νομίζω ότι η παρουσία του χώρου στις επερχόμενες εκλογές -κυρίως, όμως, εκεί που παίζεται το σκληρό ντέρμπι μέσα στην κρίση: δίπλα σ’αυτούς που τσακίζει η κρίση- θα είναι αυτή που πρέπει. Απλά να, η γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει να φαίνεται και σοβαρή, εκτός απ’το να είναι.

14 σχόλια :

  1. Δεύτερο χαστούκι στην κλίκα Τσίπρα και στο ΣΥΝ.
    Μετά το ξεμπρόστιασμα του Τσίπρα από την Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος Τσίπρας δέχεται άλλο ένα εκκωφαντικό χαστούκι από το Διονύση Τσακνή.
    Αυτό που καθαρά φαίνεται πλέον είναι ότι ο ΣΥΝ ξεπερνώντας τον χειρότερο οπορτουνιστικό του εαυτό, πέρασε στα χωράφια της ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ. Με μπροστάρη τον Αλέξη και την κλίκα του.
    Φάνηκε ακόμα η όλη ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ κόμματος που ονομάζεται ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Και -τολμώ να πω- η αναμενόμενη ΠΤΩΣΗ και οπεραιτέρω ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ.
    Σκληρά όλα αυτά αλλά πραγματικά.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σχήμα ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ χωρίς κάποια προοπτική πια. Εν μέσω κρίσης πόσο βολονταριστής μπορεί να είναι κάποιοις για να ζητησει επαναπροσδιορισμό του χαρακτήρα του σχήματος.
    Εξάλλου, ο ΣΥΝ και ο Αλέξης με την παρέα του έχουν διαφορετικό σχεδιασμό από ορισμένες συνιστώσες και ορισμένους αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
    Όσον αφορά τον Τσακνή. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε κάποιοι μαζί του. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι για να πειθαρχήσει σ' αυτόν ο Τσακνής; Ο ένας και μοναδικός εκφραστής της Αριστεράς στην Ελλάδα σήμερα; Δηλαδή το θέμα είναι η "κνιτικη πειθαρχία"; Με τόσο ΦΑΙΔΡΕΣ κριτικές σε άλλες κινηματικές δυνάμεις τι θα βγει; Μονάχα η εικόνα ενός χώρου (της Αριστεράς) που στέκεται όχι μέσα στην κοινωνία, αλλά πάνω απ'αυτήν. Πράγμα που ΔΕΝ ισχυει, παρά τις πολλές αντιφάσεις, τις μεγάλες διαφωνίες μεταξύ μας και -ενίοτε- τις σοβαρές συγκρούσεις ,για τις οποίες υπεθυνο δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, αλλά ΟΛΕΣ οι σημερινές δυνάμεις. Και τολ΄μω να πω κύριος υπεύθυνος είναι ο ΣΥΝ. Αλλά ας αφήσουμε τις ευθύνες.
    Ο Τσακνής δεν είχε καμιά υποχρέωση να δεχτεί την πρόταση των ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Σωστά έπραξε. Διαχρονικά στο ΚΚΕ ήταν προσκείμενος. Και είναι πολύ θετικό ένας άνθρωπος που σταθερά ανήκει στο ΚΚΕ να στηρίξει μια ενωτική κίνηση όπως το Αριστερό Βήμα, όπως και ο σ.Χουρμουζιάδης άλλωστε.
    Και κάτι άλλο: είναι λανθασμένη η πειθαρχία στη γραμμή του ΚΚΕ και σωστή η πειθαρχία σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει! Αίσχος, Τσίπρα! Σήκω και φύγε!Χαλάμε την ζωή μας, για να τρώμε καζούρα όπου κι αν σταθούμε, για αυτούς τους ανόητους!Ε όχι και να τελειώνει τόσο άδοξα ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τα χαχανητά του συστήματος!

    Υπάρχει χειρότερο ρεζιλίκι από κάτι τέτοιο; Να προτείνεις κάποιον χωρίς την άδειά του, και αυτός, όχι μόνο να λέει όχι, αλλά να λέει και ότι στηρίζει κάτι άλλο.
    Όσο για τη δημοκρατικότητα; Χίλιες φορές αυτό που κάνει το ΚΚΕ.Έστω, εκεί,ένας μηχανισμός, ξέρει πως ο τάδε ή ο δείνα θα τα καταφέρει καλύτερα εκεί. Εδώ, κανείς δε μας ρώτησε.Δεν έχουν καν τη διανοητική ικανότητα να διαβάζουν μια συνέντευξη σωστά.

    Και δεν είναι μόνο η αντιδημοκρατικότητα στη λήψη της ηλίθιας "απόφασης", είναι και ο τρόπος δημοσιοποίησής της: η διαρροή!
    Ρε, εμείς την αριστερά την μαθαμε ότι τα λέει όλα ανοιχτά, δημόσια και ξάστερα!
    Ψιθύρους, υπονοούμενα, στοχοποιήσεις, στην Ακροδεξιά, να πάτε να τα κάνετε!

    Αλέκο, δεν θα μπορείς ούτε εσύ να σταθείς στην καμμένη γη που θα παραλάβεις. Κάνε το βήμα τώρα! Που οι Κουμουνδουριανοί είναι ζαλισμένοι από το νέο χτύπημα.

    Αλλά και πεσμένοι που είναι, συνεχίζουν:κοιτάχτε τη νέα "γραμμή", στα σημερινά Νέα
    "Το θέμα θα τεθεί στα όργανα του ΣΥΝ τις επόμενες ημέρες" είναι η τελευταία πρόταση του "άρθρου". Προσέξατε; ΤΟΥ ΣΥΝ!Όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι σύντροφοι του ΣΥΝ ας πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αλλιώς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ανυποληψία, όταν διαλυθεί ο ΣΥΝ, θα βαρύνει έναν έναν από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θεωρώ καθόλου τιμητική -το αντίθετο: μάλλον δυσφημιστική- την αναδημοσίευση του κειμένου μου σε ένα μπλογκ όπως αυτό των "Οπαδών", όσο αυτό συνεχίζει την ...ευγενή παράδοση στον κανιβαλισμό των απόψεων με τις οποίες διαφωνεί -και που "συμβαίνει" να είναι αποκλειστικά και μόνο απόψεις (και φορείς) εντός της Αρισεράς και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να δημοσιευτεί το σχόλιό μου, το οποίο (όπως ο Neobolshevik90) αναδημοσιεύω στο Θέατρο Δρόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας κατηγορείς για “κανιβαλισμό” επειδή τα “χώνουμε” στην Κουμουνδούρου γιατί φρόντισε να καταστρέψει ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ενωτικά εγχειρήματα στο χώρο της Αριστεράς και δεν κάνουμε “γόνιμη κριτική”, όπως για παράδειγμα - λέμε τώρα - η υπερκομματική φιλοτσιπρική φράξια της ΑΝΑΣΑ. Διατηρείς για τον εαυτό του την οριοθέτηση των κριτηρίων ανάμεσα στην “γόνιμη” και “συντροφική” κριτική και τον “κανιβαλισμό” όχι κρίνοντας τις συγκεκριμένες μας θέσεις ή απόψεις μας, αλλά κρίνοντας το ποιοί είναι οι πολιτικοί μας φίλοι και ποιοί είναι οι αντίπαλοι μας.

    Επίσης, μη φοβάσαι ότι θα σε κακοχαρακτηρήσει η Τσιπροπαρέα και σου κόψει την καλημέρα, επειδή δημοσιεύσαμε το κείμενό σου. Αυτοί, τούτη την περίοδο είναι πνιγμένοι στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει μόνοι τους και δεν ασχολούνται με τέτοια μικροπράγματα. Εξάλλου θα εκτιμήσουν σίγουρα την απαξιωτική αναφορά σου στην λέξη “οπαδός”, γιατί πράγματι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που τους ενοχλεί, επειδή καταγράφει την αποτυχία της δημιουργίας του “ΣΥΡΙΖΑ των μελών” και την κυριαρχία της μικροπολιτικής των μηχανισμών. Γι αυτό το λόγο αισθανόμαστε περήφανοι γιατί είμαστε “οπαδοί”, όπως εξηγούμε και στο κείμενό μας “Ποιοί είμαστε;

    Υ.Γ. Στο κείμενό σου κάνεις σωστές διαπιστώσεις για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τον Δ. Τσακνή. Όμως κάνεις μια λάθος εκτίμηση όταν γράφεις “..όταν στους μεγάλους Δήμους και την περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πάθει μεγάλο κάζο για τα άθλια μέτρα που προωθεί μαζί με την ακροδεξιά.” Είσαι πολύ αισιόδοξος για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, στο κίνημα στην Αριστερά. Εμείς δεν προβλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάθει μεγάλο κάζο. Στην καλύτερη περίπτωση θα πάθει μικρό κάζο και στην χειρότερη θα πάρει μια καθαρή εκλογική νίκη. Μακάρι όμως οι κοινές επιθυμίες μας να γίνουν πραγματικότητα και να βγεις σωστός και σε αυτό το σημείο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΕΟΣ: Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς τόσο ειρωνική γλώσσα απέναντι στο Theatrodromou. Ας μην τρώμε τις σάρκες μας.
    Τίθεται πια επιτακτικά το ζήτημα της συννενόησης των κινηματικών δυνάμεων, χωρίς οργανωτίστικα πλαίσια, χωρίς αναγκαστικά οι συννενοήσεις να πάρουν κάποιο συμμαχικό σχήμα, κάποια οργανωτική μορφή.
    Δεν μπορεί μια δύναμη, αυτήν την εποχή, ακόμα και ο πλαδαρός ΣΥΝ, να δείχνει τόσο φαιδρό-τολμώ να πω- προφίλ στην κοινωνία, με παραγοντίστικα παιχνίδια μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οφείλω να μην παραλείψω να κάνω την εξής παρατήρηση: βλέπω μια διαδικτυακή κόντρα της Ένωσης και του Θεάτρου. Μπορώ να αντιληφθώ ότι στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση τάσεις, δυνάμεις κλπ. Κυρίως δύο διακριτές δυνάμεις: οι πιο ριζοσπαστικές που αναζητούν περισσότερο την υπέρβαση των γραφειοκρατικών νοοτροπιών (χονδρικά ΚΟΕ, ΚΕΔΑ, ΔΕΑ, Αλαβάνος, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ, Κοροβέσης και άλλοι ανένταχτοι) και από την άλλη μια πιο μετριοπαθής χωρίς ριζοσπαστικά αιτήματα, με αόριστες αναφορές στη μετανεωτερικότητα (πλειοψηφία ΣΥΝ και σιωπηλές συνιστώσες). Προφανώς εκφράζοντας τη συμπάθεια μου για τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, ρωτάω το εξής απευθυνόμενος τόσο στην Ένωση όσο και στο Θέατρο Δρόμου: Πως τελικά μπορεί να υπερβεί αυτό τον ιδιότυπο διχασμό ο ΣΥΡΙΖΑ; Η οργανωτική ενότητα κάτω από ένα σχήμα είναι αυτοσκοπός;
    Θα παρακαλούσα και το Θέατρο να γράψει κάτι, χωρίς φόβο για τους ανθρωποφάγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρεπιπτόμπτως να ρωτήσω, οι επερχόμενες εκλογές θα έχουν πολιτικό κέντρο ενάντια στο μνημόνιο όπως ευελπιστούν πολλοί σύντροφοι, θα έχουν "αντιδεξιό" περιεχόμενο και κόντρα στην "κλεπτοκρατία" μαζί με το υγιές ΠΑΣΟΚ όπως κατήγγειλε ο σ.Ταρπάγκος για τη Θεσ\νίκη ή αυτοδιοικητικό περιεχόμενο σαν να ήταν όλα όπως χθές.Υποψήφιος της αριστεράς ο σ.Κορτζίδης,υποψήφιος της αριστεράς και ο Κοκαλίνος ο Ιωακειμίδης. Έχουμε μάθει να βουτάμε την ιστορία μας στα σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι αλήθεια ότι και ο Μητρόπουλος ουσιαστικά απέρριψε ουσιαστικά την πρόταση να ειναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν στηριζεται ακια απο άλλες δυνάμεις και πέραν της Αριστεράς. Θα είναι η ταφόπλακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι παθογένειες της αριστεράς ξανά στο προσκήνιο: 1.Παραγοντισμός και οι μεγάλοι ηγέτες, 2.Βερμπαλισμός και συνθηματολαγνία. Η κομμουνιστική πολιτική δεν γίνεται με τις λέξεις ή με τη λέξη "κομμουνισμός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανωνυμε 9:52 , αν διαβάσεις τα μπλογκ του συριζα και πολυ περισσοτερο του συν θα δεις σε όλο του το μεγαλείο τον παραγοντισμό και την αγιοποίηση των ηγετών(θυμίζουν σοβιετία πολλοί σύντροφοι του συριζα) όπως γίνεται και εδώ μέσα με τον αλαβάνο. ολα τα θέματα καταλήγουν σε ξεκατίνιασμα μηχανισμών, αν θέσεις και κανένα θέμα τότε τρως την ειρωνεία (εσύ που θες έξοδο από την εε είσαι εκτός τόπου και χρόνου , εσύ που ζητάς ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος μακριά από την ΓΣΕΕ είσαι διασπαστής και τα λοιπά..) έτσι μην σου κάνει εντύπωση αυτό που βλέπεις. εδώ γράφει ο άλλος " κατέβα αλέκο (εννοεί τον αλαβάνο) να τους πάρεις τα μυαλά " λες και πρόκειται για γήπεδο. δεν θα πω τίποτα για τον αλαβάνο αυτός αυτοσχολιάζεται έτσι κι΄αλλιώς και στην χώρα μας γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά.
    ευχομαι να μην το κόψεις το σχόλιο ένωση οπαδών (πρώην μελών δυστυχώς ..αλλά κάποιοι τα λέγανε και δεν ....τους ακούγατε...νά' ναι καλά οι δημοσκοπήσεις.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς ανώνυμο 2:28

    Εγώ είπα να κατέβει ο Αλαβάνος κι αυτό για να σώσει την αξιοπρέπεια της αριστεράς της πέραν του ΚΚΕ..Η πολιτική συμφωνία μου με τον Αλαβάνο μπορεί να είναι οριακή,μαζί από όσο κατάλαβα συμφωνούμε περισσότερο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι και αξιόλογο, και με αγωνιστικές περγαμηνές (στα 19 του ήταν ήδη στην ΕΣΑ), και με εμπειρία, και με επικοινωνιακό "κλικ".Νομίζω ότι έχει άνετα και τον Κικίλια και τον Παφίλη και, κακά τα ψέμματα, μια εκλογική νίκη (δεν μιλώ απλά για καλό εκλογικό ποσοστό) μπορεί να κάνει και τον "λαό της αριστεράς", τον μικρόκοσμό μας δηλαδή που έχει σαστίσει από την πρώτη ήττα, και τον ίδιο το λαό, να αναθαρρήσει.Τώρα μήπως είμαι και εκλογολάγνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν η πολιτική γίνονταν με τους όρους που επικαλέισαι -από πάνω- τότε η αριστερά θα έπρεπε να το γυρίσει στις πασαρέλες και να αφήσει τον δρόμο.

    Η προσωπικότητα του Αλαβάνου θα φροντίσει για την κατίσχυση των συσχετισμών; Οι μεσσίες έχουν πεθάνει σ/φε και ο Λένιν - όπως κι ο κάθε ηγέτης - είχε από πίσω του ένα συλλογικό εργαλείο που λεγόταν Μπολσεβίκοι που μ....μουσε κι έδερνε. Ο Αλαβάνος μάλλον απέχει απ'τον Λένιν όχι γιατί δεν έκανε την επανάσταση αλλά γιατί δεν κατάφερε να πείσει 1 ανθρωπο απ'το πρώην κόμμα ΤΟΥ για το πολιτικό σχεδιο που υλοποιεί από την αποχώρησή του από την ηγεσία της Κ.Ο

    φιλιά καλοκαιρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολοένα και περισσότερο επιμένω στην άποψή μου μετά από τα σχόλια που διαβάζω κατά καιρούς εδώ και αλλού:

    Ο καθενας θα ακολουθησει την συνειδηση του, την καρδιά και ..τις επιλογές που θα του “δοθούν” .. αρκεί όμως να σκεφτεί και ΓΕΝΙΚΑ και όχι μόνο τοπικά:

    ΠΡΟΤΕΙΝΑ σε όλους απλά ΝΑ ΜΗ ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ – ΝΔ,
    όχι μόνο στις περιφερειακές (όσους υποψηφιους δηλαδή παίρνουν το γνωστό “χρίσμα” από τους “Αχρηστους” κομματικούς εκμεταλευτές,
    αλλά και σε κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση..
    ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ κάποιο μικρότερο κόμμα και
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ..

    Και τι με κάνει να επιμενω σ' αυτή την "γραμμή άμυνας" ;!

    το γεγονός ότι δεν μου εγγυάται κανείς τι σόι προθεσεις έχει ο κάθε "Αποφασιστικός"-"μαχητικός"-"αυθεντικός"-"αριστερός"-"δημοκράτης"-"έμπειρος"-"διορατικός"-"καινοτόμος"-"επανασταστικός" .. και τουλάχιστον, ακόμη κι αν θεωρησω ότι έχει τις καλυτερες προθεσεις, .. κανεις δεν μου εγγυάται τι είδους παιδαριώδη (ή ώριμα) λάθη θα κάνει και κυρίως πότε θα τα κάνει..!

    Υπερασπιστηκα τον Τσίπρα αρκτές φορές αλλά δεν έχω κανενα προβλημα να διαμαρτυρηθώ για την εικόνα που δειχνει ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτές τις "ατυχείς εξελίξεις" και η ευθυνη πρεπει να αναληφθεί από τον ίδιο κυρίως ..

    Από την άλλη όμως διαπιστώνω και την δική μου ευθύνη:

    Ο μοναδικός κοινός παρονομαστης είναι οι ανάγκες της κοινωνίας μας. Ο εχθρός είναι απέναντι σε όλους μας και "στοχοποιείται" στους πολιτικούς χώρους του ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ - ΝΔ..

    Αυτόν οφείλω να έχω στο στόχαστρό μου και να το μεταδώσω σε πολίτες (ειδικά της περιφέρειας και του καφενείου) που ακόμη σκέφτονται με όρους "ομάδας" (αφελείς) ή "ρουσφετιού" (κουτο-πονηροί). Αυτοι είναι η πλειοψηφία που θα κάνει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να πανηγυρίζουν το βραδυ καθε εκλογικής αναμετρησης... (75% + - 5%) κι εμεις ακόμη θα "διυλίζουμε τον κώνωπα" (αφου θα συνεχίζουμε να καταπίνουμε καμήλα με τρείς καμπούρες ..-και τεταρτη την Μπακογιάννη!..)

    Προσπαθω να απλοποιήσω το μηνυμα για τους "αφελείς" και τους "κουτοπονηρους":

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ..
    ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ-ΝΔ/ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
    ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ/ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ/ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ ..

    ΒΟΗΘΕΊΣΤΕ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ...

    .. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΙΓΩΝ "ΑΡΕΣΤΩΝ" .."ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ".. "ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ".."ΙΣΧΥΡΩΝ" ..

    Η ευθυνη μου λοιπόν είναι να "ζυγίσω" το ποσοστό των "πυρών" μου ..

    4 φορές πρεπει να γράφω "εναντίον" τους μαχητικά και..
    1 φορά μεταξύ μας "βελτιωτικά" ...

    που κάνω λάθος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς ανώνυμο 5:09

    δεν είσαι εκλογολάγνος και δεν έχω μαζί σου τέτοιες διαφορές και το καταλαβαίνεις. όμως επίτρεψε μου να έχω την άποψη πως τα στοιχεία που θεωρείς ως τα δυνατά του αλαβάνου είναι και τα αδύνατά. 1)περγαμηνές .... ξέρω κάποιους που ήταν εξορία και δεν το εξαργύρωσαν ποτέ τους
    2)εμπειρεία... αν κρίνω από τις κινήσεις του με τσίπρα , φεύγω-δε φεύγω μάλλον μπατάρει η κατάσταση.
    3)επικοινωνιακά κλικ ... θα συμφωνήσω εδώ με τον επόμενο ανώνυμο από σένα που μιλά για πασαρέλες (αν η διασύνδεσή του με το συγκρότημα λαμπράκη βοηθούσε να αναπτυχθεί το κίνημα εως τώρα ,τότε θα συμφωνούσα ...δεν το είδα όμως αυτό ποτέ. απεναντίας ο σύριζα έγινε ένα κόμμα ακτιβιστών ή διανοούμενων ανάλογα με την θέση στην παραγωγή του κάθε μέλους και πάντα μακριά από το εργατικό κίνημα)έτσι <ακόμα και στην επικοινωνια υπάρχει σοβαρή ένσταση. συνεργασία λοιπόν ναι αλλά με ξεκάθαρους όρους και με καθαρή πολιτική γραμμή πάνω στα βασικά-βασικότατα ζητήματα του χρέους,της εε και του εργατικού κινήματος(εννοείται συναντίληψη στο θέμα του καλλικράτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ