ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Το Ρωμαϊκό Καλοκαίρι των Ναυαγίων

Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Βιβλιόραμα» σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας ένα ακόμη βιβλίο της σειράς «Μαρτυρίες», που ξεκίνησε ο Άγγελος Ελεφάντης και συνεχίζει ο Στρατής Μπουρνάζος. Πρόκειται για το Ρωμαϊκό καλοκαίρι των ναυαγίων του Δημήτρη Καραχάλιου, μέλους του γραφείου της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, που έχοντας γλυτώσει τη σύλληψη τις πρώτες φοβερές ημέρες της δικτατορίας των συνταγματαρχών, καταφεύγει, τον Ιούνιο του 1967, στη Ρώμη. Εκεί, στην «Pensione San Michele», μαζί με άλλους Έλληνες αριστερούς, φοιτητές αλλά και παλαιότερους αγωνιστές, θα έρθει σε επαφή με τις πολιτικές και πνευματικές αναζητήσεις της ιταλικής αριστεράς, αλλά και θα αντιμετωπίσει το αμιγώς κομματικό πνεύμα που βλέπει με καχυποψία τους Λαμπράκηδες και την ΕΔΑ. Στο Ρωμαϊκό καλοκαίρι των ναυαγίων αποτυπώνεται όλη η ατμόσφαιρα των πρώτων μηνών της ελληνικής δικτατορίας στη Ρώμη των Ελλήνων εξορίστων, αλλά και οι πολιτικές αντιθέσεις και αποκλίσεις που θα οδηγήσουν, λίγο μετά, στη διάσπαση του 1968. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη από τις «Μαρτυρίες» που δεν αφορά τα βιώματα του Αλβανικού, της Αντίστασης και του Εμφυλίου. Ο Δημήτρης Καραχάλιος αφηγείται με διεισδυτικότητα, χιούμορ και χαμηλούς τόνους, αποτυπώνοντας με ενάργεια τους ανθρώπινους τύπους και το κλίμα εκείνων των παράξενων και μετέωρων ημερών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΚΙ και οι εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ σας προσκαλούν την 
Πέμπτη 1η Ιουλίου, ώρα 8.30 μ.μ.

στο Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Αη Στράτη, Αγίων Ασωμάτων 31, Κεραμεικός στην παρουσίαση της νέας έκδοσης στη σειρά «Μαρτυρίες» (ΑΣΚΙ/Βιβλιόραμα)

Δημήτρης Καραχάλιος: Το Ρωμαϊκό Καλοκαίρι των Ναυαγίων
Θα μιλήσουν οι:
Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Παύλος Κρέμος, Ξανθίππη Μίχα και ο συγγραφέας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Πορφυρογένη.

Μετά την παρουσίαση θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί, καλωσορίζοντας έτσι και το καινούργιο τεύχος του Αρχειοταξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ