ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο παρ' ολίγον "ιστορικός συμβιβασμός"...


Σήμερα 6 Μάη 2010, μετά από πολλά χρόνια το ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε με πορεία προς άλλη συγκέντρωση. Στο Σύνταγμα είχε οργανωθεί συγκέντρωση με πρωτοβουλία σωματείων αλλά και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια στα μέτρα που θα ψήφιζε στην βουλή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΜΕ είχε οργανώσει συγκέντρωση στην Ομόνοια και μετά έκανε πορεία προς την βουλή. Βέβαια όταν έφτασε κράτησε τις απαραίτητες αποστάσεις. Όμως αρκετός κόσμος  κατευθύνθηκε προς αυτό και οι δύο συγκεντρώσεις ουσιαστικά ενώθηκαν. Τότε το ΠΑΜΕ έβαλε ομάδα περιφρούρησης και διεξήχθη διάλογος μέσα από ντουντούκες.  Μετά από λίγη ώρα το ΠΑΜΕ έκανε μεταβολή και αποχώρησε από την συγκέντρωση που έγινε στην βουλή.


Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος ήταν αναρτημένη σε αρκετά σημεία μια άλλη σημαία εκτός της Ελληνικής. Επειδή δεν γνωρίζαμε σε ποιό κράτος ανήκει, ρωτήσαμε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους. Δυστυχώς κανείς δεν μας απάντησε με σιγουριά...

6 σχόλια :

  1. Η σημαία είναι του Qatar.
    πδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σημαία είναι του Κατάρ. Είχε έρθει ο πρωθυπουργός ή κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Bahrain

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σύντροφοι,
    είχε μπει προς τιμήν επίσημου επισκέπτη από το Κατάρ,που είχε έρθει αρχές της βδομάδας και υποσχέθηκε επενδύσεις. Μοιάζει με τη σημαία του Μπαχρέιν, μόνο που το μη άσπρο τμήμα της σημαίας του Μπαχρέιν (σημαίνει:"2 θάλασσες" στα αραβικά) είναι πιο κόκκινο, όχι μπορντό.

    Πέραν αυτών, θα πρέπει να δούμε την αλητεία Στρατούλη, που ειρωνευόταν τους ανθρώπους που ρωτούσαν "γιατί φεύγετε;" ή του έλεγαν "δε σας ξαναψηφίζω", και αυτός απαντούσε χυδαία με φράσεις όπως "δε μας ενδιαφέρει η ψήφος σου". Πήρε στο λαιμό του και άλλες συνιστώσες.Σουρεαλιστικό σκηνικό.
    Η αριστερά χτες δεν έπρεπε να είχε σχέση με κανέναν μπαγλαμά Στρατούλη, αλλά με όλο τον ανένταχτο και -πάνω από όλα- μη αριστερό απλό κόσμο, που, όχι μόνο ξεπέρασε το προχτεσινό σοκ (πιο γρήγορα από την αριστερά),αλλά και παρέμεινε μετά τη φυγή των "επισήμων αριστερών".

    Οι διάφοροι Στρατούληδες τελείωσαν με το χτεσινό που συνέβη εντός και εκτός Βουλής. Η αριστερά πρέπει να κοιτάξει τώρα πέραν των συσχετισμών του κάθε ΣΥΡΙΖΑ, και πάνω από όλα τους μη αριστερούς. Οι μη αριστεροί είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν. Ας τους αγκαλιάσουμε, προτείνοντάς τους οργανωμένες μορφές δράσης, και όχι να τους πρήζουμε με το μονομερή -και από δύο μεριές- ενδοσυριζικό εμφύλιο των "υπεραριστερών"Τσιπρόφιλων συνιστωσών σχετικά με την αναγκαιότητα στάσης πληρωμών ή των δεξιών που λένε πως ούτε αναδιαπραγμάτευση είναι σωστή.
    Αλλιώς τα σκάγια θα πάρουν κι εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοι φεύγανε και πού πηγαίνανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ