ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Για τον αγωνιστή Δημήτρη Κουτσούνη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡ.ΠΑ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ –
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

Στις 7/4/2010, στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, αποχαιρετίσαμε τον αγωνιστή της εργατικής τάξης Δημήτρη Κουτσούνη. Η ΑΡ.ΠΑ Ν. Σμύρνης – ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ αισθάνεται την ανάγκη ν’ αποτίσει φόρο τιμής στον οικοδόμο που αφιέρωσε με ανιδιοτέλεια τη ζωή του «για μια ζωή ελεύθερη κι ωραία»: απ’ τις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ της δεκαετίας του `50, στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Γραμματέας της οργάνωσης μπετατζήδων της ΕΔΑ. Και πάλι στην παρανομία στα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα, από τις γραμμές του ΠΑΜ και του Αντιδικτατορικού Εργατικού Μετώπου. Μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού και του Συνασπισμού από την ίδρυσή τους. Συνδικαλιστικό στέλεχος με πλούσια δράση, συμμετείχε στους αγώνες του λαϊκού κινήματος για πάνω από 50 χρόνια. Αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για τις ιδέες του απ’ τα μετερίζια που αυτός διάλεξε.

Είχαμε την τιμή να συμπορευτούμε μαζί του στα κινήματα για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων στη Νέα Σμύρνη. Παλέψαμε μαζί, συζητήσαμε, συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε. Αντιπαρατεθήκαμε πολιτικά με ευπρέπεια.


Τα παρακάτω λόγια γράφτηκαν για τους μεγαλειώδεις αγώνες των οικοδόμων του `60: «Ήταν εργάτες, ήταν ανήσυχοι, έγιναν μαστόροι. Έγιναν άρχοντες μέσα στη φτώχεια. Μαρτύρησαν, έδωσαν το αίμα τους. Δεν κέρδισαν τίποτα πέρα από τον σεβασμό και την αγάπη μας. Όμως ήταν και είναι όλοι τους ΩΡΑΙΟΙ». Δικά σου είναι τα λόγια αυτά σύντροφε. Σου τα επιστρέφουμε. Μαζί με το τραγούδι του Καζαντζίδη: «Οικοδόμοι – παλληκάρια, με περήφανη ψυχή…»

Οι γενιές που έρχονται, θα θυμούνται σίγουρα την αγωνιστικότητα και το ήθος σου σε καιρούς δύσκολους για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά. Τίποτα δεν πάει χαμένο.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΙΜΑ

Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης – ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ