ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Να φύγει αυτή η Κυβέρνηση...


Δελτίο τύπου

Στην Ελλάδα δεν έχουμε κυβέρνηση. Έχουμε φερέφωνα” τόνισε στο Ηράκλειο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην “μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στο κοινωνικό κράτος” και στην “χειρότερη από την ανεξαρτησία της Ελλάδας κι έπειτα” Σκληρή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε, αναφερόμενος στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σαφές πως “καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε ποτέ να λάβει τέτοια μέτρα”. “Το ΠΑΣΟΚ μετά απ’ όλα αυτά συνεχίζει να αποκαλείται Σοσιαλιστικό κόμμα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος, προσθέτοντας:“Το ΠΑΣΟΚ πλέον θα έπρεπε να αποκαλείται ΠΑΟΚ, αφού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σοσιαλισμό”.

Εντονότατη ήταν η κριτική που άσκησε παράλληλα ο κ. Αλαβάνος και στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου, αποκαλώντας τον “υπεύθυνο Τύπου” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό πως η Ελλάδα έχει μία ξένη κυβέρνηση. Στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα δεν μας κυβερνά η Ελλάδα, αλλά το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο έχουμε απολέσει ακόμα και το δικαίωμα ψήφου” τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα έχει μια ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει.“Η κυβέρνηση δεν είχε καμία ταυτότητα και δεν είχε θέσεις” τόνισε ο κ. Αλαβάνος, υποστηρίζοντας πως αφού χώρες όπως η Ισπανία με συσσωρευμένα προβλήματα μπόρεσαν να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα, μπορεί κάλλιστα και η Ελλάδα. 

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των μέτρων ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καμία λύση, παρά μόνο σε πάγωμα της οικονομίας και μείωση των δημόσιων πόρων.Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της δυσμενούς κατάστασης της χώρας, οι οποίοι δεν έχουν το χαρακτήρα του “σοκ” που επέλεξε να τους προσδώσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.“Φυσικά και υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση” τόνισε ο κ. Αλαβάνος, διευκρινίζοντας: “Μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την ισχυρή διαπραγματευτική μας θέση στην Ευρώπη. Να προχωρήσουμε σε μειώσεις του ελλείμματος με πολιτικές προς άλλες κατευθύνσεις, όπως είναι οι εξοπλισμοί, τα νοσοκομεία, οι off – shore εταιρίες, η πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Θα έπρεπε παράλληλα να προχωρήσουμε σε επενδύσεις άμεσης ή γρήγορης απόδοσης, αλλά και σε επενδύσεις πυρηνικού χαρακτήρα που θα αλλάξουν τον πυρήνα της οικονομίας”. 

Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε καταληκτικά πως για όλα αυτά τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού πουθενά στο πρόγραμμα του δεν ανέφερε τέτοιες πολιτικές.

1 σχόλιο :

  1. Τελικά ο οπορτουνισμός του τσακίζει κόκαλα. Ο Αλέκος Αλαβάνος (γιατί περί αυτού ο λόγος), αφού 1) δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου κομματική κρίση στον ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, αφού 2) μισο-αναχώρησε από το προσκήνιο και αφού 3) βλέπει ότι ο Τσίπρας «διαχειρίζεται μίζερα» αυτήν την κρίση, πραγματοποιεί ένα ταρατατζούμ comeback και «προδιαγράφει με τέχνη και πειθώ, δρόμους διεξόδου» (Εγώ θα έλεγα ανοίγει δρόμους πρωτοφανούς πολιτικής ολίσθησης που φτάνει στα όρια της ασυναρτησίας, και θα το διαπιστώσετε αμέσως πιο κάτω). Ανάμεσα στα άλλα, λοιπόν, φτιάχνει ένα Μέτωπο …« ανατροπής και αλληλεγγύης» και στο άψε-σβήσε κάνει και δηλώσεις από δέκα σημεία, παρακαλώ (!) …μέσα από τα οποία αποκαθηλώνει το ελεεινό ΠΑΣΟΚ και καλεί τον Παπανδρέου να …φύγει!

    Να τι ακριβώς είπε τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε συγκέντρωση στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Εκστάν στα Πατήσια, για να καταλάβετε πως ένας αριστερός ιδεολόγος που επιλέγει τον τακτικισμό και τον οπορτουνισμού, μπορεί να ολισθήσει στον πολιτικό ξεπεσμό…


    «1ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση...!!!
    2ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματική κυβέρνηση της χώρας...!!!!!!
    3ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί έχει ταπεινώσει σε απίστευτο βαθμό την Ελλάδα.
    4ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί ο Γ. Παπανδρέου διατελεί, σε πλήρη σύγχυση ανάμεσα στις πολιτικές του υποχρεώσεις και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.
    5ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν υπερασπίστηκε τη χώρα.
    6ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί παρέδωσε τη χώρα μας στα χέρια των πιο ακόρεστων, και αναίσχυντων τοκογλύφων.

    7ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί η πολιτική της είναι όχι ο μόνος δρόμος που υπάρχει, αλλά και ο μόνος δρόμος που οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο, που μπορεί να τις σφραγίσει για όλον τον 21ο αιώνα.
    8ο: Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί είναι προϋπόθεση να αρθούν όλα τα επώδυνα για δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους μέτρα.
    9ο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να φύγει ακριβώς γιατί υπάρχει σαφής, συγκεκριμένη, ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική που θα συνεγείρει την κοινωνία...!!!
    10ο: H κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό γιατί δεν έχει καμία απολύτως βάση η άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη κυβερνητική εκδοχή...!!!

    Αρκεί και μόνο να επισημάνουμε την κορώνα: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου … δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση» για να πούμε ότι τα λεγόμενα Αλαβάνου δεν αξίζουν ούτε «ένα λεπτό του ευρώ» ανάλυσης και κριτικής.

    Θα μου πείτε: λόγια ενός απελπισμένου; λόγια ενός οργισμένου; λόγια ενός επαναστάτη; λόγια ενός μανιασμένου ιεροεξεταστή ή ότι διάολο άλλο θέλει να ‘ναι; Διαλέξτε ότι θέλετε ή προσθέστε ότι άλλο νομίζετε.
    Εμένα περισσότερο μου ακούγονται σαν κουβέντες κάποιου αποκλεισμένου. Κάποιου που είναι έξω την πραγματικότητα της χώρας και μακριά από τα αληθινά κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Κάποιου, που με αυτό τον τρόπο επιζητά «αυτιά» για να τον ακούσουν… που προσπαθεί «να τρυπώσει»…
    Και λέει ότι του κατέβει!
    Γιατί μέσα στον ορυμαγδό της Κρίσης θεωρεί ότι μόνο τέτοια λόγια «πιάνουν»…
    Για τούτο ας μην οργιστούμε, κι ας τον αγνοήσουμε
    (ή και συγχωρήσουμε)!
    Φουκαρά Αλέκο!


    http://1klik-aristera.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ