ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Πολιτική ανικανότητα ή «κομπρεμί»;


Ο τρόπος που αποφάσισε  η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκέντρωση – ομιλία του Α. Τσίπρα στον «Πανελλήνιο» ήταν αρκετά …εκπαιδευτική για όποιον ήθελε να αντιληφθεί τι σημαίνει η «λειτουργική ομοφωνία». Η «λειτουργική ομοφωνία» είναι η μέθοδος λήψης αποφάσεων της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ως νέα παγκόσμια κατάκτηση της ανανεωτικής αριστεράς έχει θεωρητικά τεκμηριωθεί από τον Αριστείδη Μπαλτά, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν (Ούτε με τον Άγγελο, ούτε με τον Μιχάλη!)


Δεν αναφερόμαστε στην άρνηση του ΣΥΝ να είναι ένας από τους ομιλητές της συγκέντρωσης ο Α. Αλαβάνος, αλλά στην επιλογή του χώρου. Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί το θέμα του χώρου από τον Χρήστο Καραμάνο και τον Μανώλη Γλέζο αλλά δεν εισακούστηκαν. Εξάλλου, μπροστά στο πρόβλημα της προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον "διχαστικό" Αλαβάνο ο κίνδυνος από τον "φιλικό" Κυριακού θεωρήθηκε αμελητέος. Όμως, όταν το ζήτημα πήρε διαστάσεις και αφού έκαναν την εμφάνισή τους δημόσια καταγγελίες, όπως η καταγγελία  που παραθέτουμε παρακάτω, η Γραμματεία αποφάσισε να το ξανασυζητήσει. Επισημαίνουμε ότι η «Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως» είναι μια πλατιά και ...σπάνια επιτροπή, που εκτός από ανένταχτους συμμετέχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ταυτόχρονα:

Η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγματοποιεί συγκέντρωση στο γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου την Πέμπτη 18-2-2010.Είναι γνωστό ότι εδώ και 11 χρόνια ο Πανελλήνιος ,υπό την προεδρία Κυριακού κόβει δέντρα και χτίζει παράνομα κτήρια μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Τα 5 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης που υπάρχουν και οι αγώνες των κατοίκων ενάντια στις παράνομες επεκτάσεις του Πανελληνίου είναι γνωστά. Οποιαδήποτε εκδήλωση επίσημου φορέα μέσα στα παράνομα κτήρια είναι μια ντε φάκτο νομιμοποίηση τους. Επί σειρά ετών έχουν καταγγελθεί όλες οι παρουσίες πολιτικών, δημάρχων, βουλευτών και υπουργών των κυβερνητικών σχηματισμών στις φιέστες του Κυριακού στα παράνομα και αυθαίρετα κτήρια. Τώρα έχουμε ακόμα μία απόπειρα νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών στο χώρο εκ μέρους του Κυριακού με την συναίνεση και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Προς τι λοιπόν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής μας ενάντια στις παρανομίες του Κυριακού. Η υποκρισία σ’ αυτό τον πολιτικό χώρο περισσεύει.

Χθες λοιπόν που ξανασυζητήθηκε το θέμα στην Γραμματεία, ο Μ. Γλέζος ξαναέβαλε το θέμα να αναβληθεί για μια δυο μέρες η εκδήλωση και να γίνει σε άλλο χώρο. Σε αυτή την θέση συμφώνησαν ο Δ. Τσακνιάς, ο Ν. Γαλάνης, Γ. Σαπουνάς και ο Μ. Σπαθής, αλλά τελικά αποφασίστηκε αυτό που θέλει ο ΣΥΝασπισμός, δηλαδή ότι είπε στο κλείσιμο ο Δ. Βίτσας: Στην ομιλία του ο Α. Τσίπρας θα πει και δυο κουβέντες για τις αυθαιρεσίες του Κυριακού. Βέβαια, αξίζει να επισημάνουμε την πολιτική στήριξη με ποικιλόμορφα επιχειρήματα στον ΣΥΝασπισμού από στελέχη της ΑΝΑΣΑ (προεξέχοντος του Ε. Τσακαλώτου) αλλά και ο Α. Νταβανέλος τους συναγωνίστηκε επάξια. Τουλάχιστον ο άλλος «συνομιλητής» του Α. Τσίπρα στην εκδήλωση της Πέμπτης, ο Γ. Μπανιάς, κράτησε «ουδέτερη» στάση και δεν είπε κουβέντα….

Υπενθυμίζουμε - για όσους έχουν ασθενή μνήμη - μια ανακοίνωση του "Παναττικού Δικτύου κινημάτων πόλης και ενεργών πολιτών" στις 12-09-09 ανέφερε ότι:

Την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, δικάζονται με την κατηγορία της «απείθειας κατά της αρχής», τρεις ενεργοί πολίτες, ο Θοδωρής Κοκκινάκης, ο Αχιλλέας Σάιντ και η Μαρίνα Βήχου, πρώην δημοτική σύμβουλος 6ου διαμερίσματος, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2007 στο επί χρόνια παράνομα καταπατημένο από τον Πανελλήνιο του κ. Κυριακού, τμήμα του Πεδίου του Άρεως.

Η Ανοιχτή Πόλη, τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων που σύρονται στα δικαστήρια επειδή έπραξαν το αυτονόητο και υπερασπίστηκαν το πάρκο και το δημόσιο συμφέρον έναντι ιδιωτικών συμφερόντων. Ζητάμε την άμεση παύση κάθε δίωξης. Παράλληλα απαιτούμε να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική, όλο και συχνότερα πολίτες και συλλογικότητες που αγωνίζονται για ζητήματα περιβάλλοντος και ελεύθερων χώρων να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και να σύρονται στα δικαστήρια.

Σε μια πόλη που όλοι πια συνηθίζουν να μιλούν για την ανάγκη προστασίας και αύξησης του πρασίνου, καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τον Δήμο και την Υπερνομαρχία, να αποδείξουν το σεβασμό τους στη νομιμότητα και τις ανάγκες της πόλης, εφαρμόζοντας επιτέλους τα 5 πρωτόκολλα κατεδάφισης των παράνομων επεκτάσεων του Πανελληνίου, προκειμένου να αποδοθεί το Πεδίον του Άρεως στους κατοίκους της Αθήνας.

Αναλυτική ενημέρωση για το τι συζητήθηκε στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ εδώ: 

8 σχόλια :

  1. δυστυχώς η εξελιξη αυτή είναι απογοητευτική. Ακουσα ότι η Μαρίνα Βήχου ύστερα από αυτό δήλωσε οτι αποσύρεται απο τα πολιτικά δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όχι μόνο παράλογο αλλα πολιτικά ηλίθιο ένα ζήτημα τόσο απλό όπως η ανευρεση χώρου για μια σημαντική πολιτική εκδήλωση να αντιμετωπίζεται τόσο χαζά σε σημείο που να δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα αξιοπιστίας. Χίλιες φορές να αναβληθεί ή και να μη γίνει καθόλου. Τα μιτνιακα τερτίπια του στυλ θα πουμε και 2 λόγια γι ατον Κυριακού ειναι απλώς προσβολή.Δυστυχώς η ηγεσία του ΣΥΝ και οι παρατρεχαμενοι της έχουν χάσει τ ααυγά και τα πασχάλια. Και καλα να μη θέλουν τον Αλαβανο ομιλητη αλλα να μην υπολογίζουν ότι με τη κίνηση τους αυτή θα αποστρατευτούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με απολύτων γειωμενη πολιτικη δραση στην πραγματικότητα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά άσε τη λεει η ΜΒ πάντα έτσι λειτουργεί. Εδώ και καιρό, λέει πάνω από χρόνο λέει ότι δεν ειναι συριζα αλλά όλο και κάπου θα τη δεις να "... τρίβεται" σε συγκεντρώσεις του. Από οσο γνωρίζω δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με το συριζα 6ου διαμερίσματος, νομίζω ούτε καν μέλος του δεν είναι.
    Ντροπή πάντως γι αυτή την επιλογή. Στρέφεται ευθέως κατά των κινημάτων πόλης. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για να γίνουν συγκεντρώσεις.
    Εκτός, και αν κρύβονται άλλα πίσω από αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Καλοποροαίρητη" ερώτηση :
    πως αποφάσισε η Γραμματεία, όταν 4 μέλη της τοποθετήθηκαν διαφορετικά;
    Απέσυραν την ένστασή τους ή "τους έγραψαν";

    Και καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο... οι σύντροφοι που υποστήριξαν μέχρι τέλους την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο αυθαίρετο μαγαζί του Κυριακού, τι παίρνουν και δε μας δίνουν;
    Εκτός αν το μυστικό σχέδιο είναι να καταληφθεί (με τη μέθοδο του Δούρειου Ιππου) ο Πανελλήνιος και να γίνει από αύριο το βράδυ το κέντρο του ανένδοτου αγώνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο Σύμφωνο Σταθερότητας και σε όσους αμφισβητούν την απόλυτη εξουσία του σ. Τσίπρα.
    Η΄ μήπως ο Κυριακού έχει προσεταιριστεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και έχει δεσμευτεί να μετατρέψει τον ΑΝΤ1 σε "ΚΟΚΚΙΝΟ TV";

    Δ.Π. (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα του Πεδίου του Άρεως την ψήφισαν όλες οι συνιστώσες της, μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες; Το ΚΚΕ συμμετείχε; Έτσι ενημερωτικά αν θέλετε, γιατί ως προς την ουσία της δεν αλλάζει τίποτα βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολιτικη βλακεια της ηγεσιας του ΣΥΝ εχει ξεπερασει καθε όριο! Απο την μια οι ισσοροπιες αναμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΠ, από την άλλη περιοδιες του Τσίπρα σαν προεδρου του ΣΥΝ στην νοτια ευρωπη, γραφειο τυπου κλπ. εχουν (ξανα-)γραφτει στα γεννετικα οργανα καποιων στελεχων του ΣΥΝ. Ηρθε η ωρα τα ΜΕΛΗ του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρησουνε σε ρηξη με αυτες τις γελοιότητες,...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζω από την κατάληξη της ανακοίνωσης της Επιτροπής Αγώνα:

    "Προς τι λοιπόν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής μας ενάντια στις παρανομίες του Κυριακού. Η υποκρισία σ’ αυτό τον πολιτικό χώρο περισσεύει."

    ρε σύντροφοι, τέτοια ανακοίνωση δεν βγάζουν αυτόνομα κινήματα, αλλά κομματικές οργανώσεις. Πείτε μας καμιά πληροφορία όσοι συριζαίοι συμμετέχετε στην γειτονιά αυτή τι ακριβώς έχει παιχτεί, γιατί αυτή η φράση τουλάχιστον μυρίζει κουκουέδικη σπέκουλα.

    ΥΓ: Προφανώς η επιλογή του χώρου ήταν άστοχη, τουλάχιστον επικοινινωνιακά. Αυτό όμως δεν ακυρώνει την όλη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα κινήματα υπεράσπισης δημόσιων χώρω, αν σε έναν τομέα τα έχουμε καταφέρει, αυτός είναι.

    Δ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λεγόμενη Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πεδίου του Άρεως είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα φάντασμα. Η ανεπιφύλακτη συναίνεσή της στην ανάπλαση του Πεδίου με πολυδάπανα έργα βιτρίνας για να αποροφηθεί από την Υ/Νομαρχία ένα κονδύλι 9 εκ. ευρώ οδήγησε στην διάλυση και εξαφάνισή της. Η Επιτροπή δεν εχει καμια λειτουργία ή παρουσία και υπάρχει μόνο σαν σφραγίδα που χρησιμοποιήται από συγκεκριμένο άτομο αναλόγως των περιστάσεων και της σκοπιμότητας.
    Η επιλογή πάντως του Πανελλήνιου ως χώρου για την εκδήλωση είναι όντως δείγμα μεγάλης υποκρισίας κι ανακολουθίας αν όχι τίποτα χειρότερο. Αδειάζει όσους αγωνίστηκαν ενάντια στα αυθαιρετα του Κυριακού και του προσφερει συναίνεση κι εγκυρότητα από εκεί που δεν είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. της κοντης ......της φταινε οι τριχες λενε στο χωριο μου.Αυτό το μπάχαλο πλέον είναι εξοργιστικό , στην περιοχή μου (πετράλωνα) ντρεπόμαστε κάποιοι να πούμε ότι υπήρξαμε απλά ψηφοφόροι του συριζα. Σύντροφε που βρέθηκες πριν καιρό σε συζήτηση (μην κρύβεσαι... εσύ που όταν ρώτησα γι' αυτό το χάλι μου απάντησες πως θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σύντομα) για τους ελέυθερους χώρους μήπως να κόψεις το δούλεμα , δεν είμαστε κνιτάκια να μας παραμυθιάζεις έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ