ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Οι μικρές ειδήσεις και οι μεγάλοι φόβοι...


Διαβάζουμε στην σημερινή ΑΥΓΗ:


Ο Αλ. Τσίπρας δραστηριοποιείται στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο οποίο τις πρώτες θέσεις θα καταλάβουν προσωπικότητες έξω από τον χώρο του ΣΥΝ και των υπολοίπων συνιστωσών. Στις τελευταίες τιμητικές θέσεις αναμένεται να τοποθετηθούν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάννης Μπανιάς, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από ποιο πόστο θα συμμετάσχει στον αγώνα ο Μανώλης Γλέζος.
 


Με τα έως τώρα δημοσκοπικά δεδομένα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει 1 έδρα στην Α' Αθηνών, 3 έδρες στην Β' Αθηνών, 1 έδρα στην Περιφέρεια Αττικής, 1 έδρα στην Β' Πειραιά και 1 έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης. Πιθανότερες έδρες είναι, από εκεί και πέρα, στην Αχαΐα και στην Α' Πειραιά, ενώ, αν πιάσει το 4%, είναι εφικτός ο στόχος της εκλογής βουλευτή Επικρατείας.

Σε άλλη στήλη, με τίτλο “ Δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ” διαβάζουμε:

Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πολλοί είναι οι άνθρωποι από τον χώρο των ΜΜΕ που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει "κλείσει" ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στη δεύτερη περιφέρεια της Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο τακτικός αρθρογράφος της "Ελευθεροτυπίας" και συνεργάτης μας, Γρηγόρης Ρουμπάνης, αλλά και ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος. Στη Β' Αθήνας θα είναι, επίσης, υποψήφια και η "δική μας", στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΝ, Δάφνη Σφέτσα.

Μετά απ' αυτά, φαίνεται ότι:
1.Ο Μ. Γλέζος κατάλαβε φαίνεται έστω και καθυστερημένα το λάθος του να αποδεχτεί άκριτα την πρόταση του ΣΥΝ που ουσιαστικά γυρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή του Ν. Κωνσταντόπουλου.
2. Μόνον ο Π. Λαφαζάνης έχει πιθανότητες να βγει από το “Αριστερό Ρεύμα”
3.Ο Α. Τσίπρας δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι βγαίνει βουλευτής αν δεν τον στηρίξει η Ανανεωτική Πτέρυγα.

Επίσης, ο Α. Τσίπρας ας ελπίσουμε ότι δεν θα βάλει πρώτο έναν “εθνικιστή” στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας, με την συγκρότηση του οποίου ασχολείται. Δεν φανταζόμαστε να αδειάσει με αυτό τον τρόπο τους στενούς συμμάχους του, οι οποίοι του συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες ώρες που πέρασε μέχρι να αναρριχηθεί στην αρχηγία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

16 σχόλια :

  1. Αντε πάλι σταυρομαγειρέματα ( κατά το εκλογομαγειρέματα )! Καλέ μου σύντροφε στην Α Θεσσαλονίκης δεν βγήκε ο Κουράκης , που ανήκει στο Αριστερό Ρεύμα; Γιατί να μην ξαναβγεί; Και στη Β Αθηνών , εκτός του Κουβέλη ποιοί θα βγούν; Ο Ψαριανός; Δεν το νομίζω. Αν , και επιμένω σε αυτό, πολύ το φοβάμαι ότι μ αυτά και μ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην επόμενη βουλή! Εκεί να δείς γλέντια! Για τον Στάθη συμφωνώ κι επαυξάνω γι αυτά που λές, μόνο τι τα θές τα εισαγωγικά στο εθνικιστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από Εφημερίδα Μακεδονία:

    Η μέχρι και χθες ρευστή κατάσταση κράτησε κλειστές τις συζητήσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του συμμαχικού σχήματος στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης. Από σήμερα όμως αναμένεται να αρχίσει μία σκληρή παρτίδα «πόκερ» για τους υποψήφιους βουλευτές τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΝ όσο και μεταξύ των μικρότερων συνιστωσών του συμμαχικού σχήματος:

    Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης θα έχει στην εκλογική μάχη την υποστήριξη της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, καθώς έχει σταθεί δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα σε όλο το διάστημα της κρίσης που ξέσπασε μετά τις 7 Ιουνίου. Παρ’ όλα αυτά το ρήγμα που υπάρχει στο Αριστερό Ρεύμα και οι αντιθέσεις μεταξύ του ΣΥΝ και των άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μειώσουν τους σταυρούς προτίμησής του.

    Η δεύτερη υποψηφιότητα, που θα έχει την υποστήριξη της Κουμουνδούρου, θα είναι αυτή της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, η οποία είναι στενή συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΝ.

    Από την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ η Ασημίνα Ξηροτύρη, πρώην βουλευτής, ετοιμάζεται για τη μάχη της 4ης Οκτωβρίου και φαίνεται πως η υποψηφιότητά της συσπειρώνει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων των «ανανεωτικών» στη Θεσσαλονίκη.

    Μία δεύτερη -νέα- υποψηφιότητα από αυτό το χώρο αναμένεται να είναι αυτή της Φανής Γουργούρη, που πέρασε το τεστ του εσωκομματικού δημοψηφίσματος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Από το «βαθύ» Αριστερό Ρεύμα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να ενταχθεί η Χριστίνα Σουλτανίδου.

    Από την ΑΚΟΑ υποψήφιος θα είναι ο Στράτος Κερσανίδης.

    Από την ΚΟΕ είναι πιθανή η μετακίνηση της Μαριάννας Μπρεκάση από το ψηφοδέλτιο της Β’ σε αυτό της Α’ Θεσσαλονίκης.

    Στη Β’ Θεσσαλονίκης η νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου δεν φαίνεται πως θα έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τη μάχη του σταυρού, αλλά το θέμα είναι αν θα μπορέσει το συμμαχικό σχήμα να διατηρήσει την έδρα του σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια. "


    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=43785

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι πράγματι ο Στάθης, είναι λίγο εθνικιστής, και οι απόψεις του απέχουω από αυτές της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων του Συριζά, ως προς τα λεγόμενα εθνικά θέματα.
    Για να είμαστε όμως δίκαιοι, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ίδιο ισχύει και με το ΔΗΚΚΙ, το οποίο κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον Συριζά. Το συγκεκριμένο κόμμα είναι υπερεθνικιστικό (αρκεί μόνο να διαβάσεις την ιστοσελίδα του), δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τα στελέχη του, δεν διαθέτουν ούτε στο ελάχιστο το βάθος της πολιτικής σκέψης του Στάθη.
    Επειδή λοιπόν σύντροφοί της ΕΟΣ για την παρουσία του ΔΗΚΚΙ στο Σύριζα δεν ακούω να διαμαρτύρεστε, οφείλω να σας ρωτήσω μήπως η ένσταση σας για τον Στάθη, δεν οφείλεται στις εθνικιστικές θέσεις του, αλλά στην σαφή και δημόσια διαφωνιά του και μάλιστα με στοιχεία, στις άπαράδεκτες δηλώσεις του Κοροβέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε, Ανώνυμε
    αν παρακολουθείς τα κείμενά μας, έχουμε κάνει κριτική και στο ΔΗΚΚΙ για τις εθνικιστικές απόψεις που έχει, όπως και σε μέλη του ΣΥΝ. Όμως αναφερόμαστε στον Στάθη γιατί ακούγεται ότι θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας. Αν είναι μια θέση πριν από τον Γιάννη Μπανιά δεν θα λέγαμε κουβέντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνετε κακό στο ΣΥΡΙΖΑ.Στην πράξη θέλετε να αποτύχει.Το εσωτερικό αλάθητο που νομίζετε ότι έχετε σας κάνει να λέτε ανακρίβειες, πραγματοποιείτε μη ουσιαστική κριτική. Δε χρειάζεται πολύ για να καταλάβει κάποιος ότι συμπεριφέρεστε σαν το Μπίρμπα και το Χατζησωκράτη, με "αριστερή" φρασεολογία.Μόνο που αυτοί σταμάτησαν.Εσείς πότε θα σταματήσετε. Η κατηφόρα σας δεν έχει τέλος
    Άντε παιδιά σας περιμένω στο πανελλαδικό σώμα για να βάλετε προς ψήφιση τις προτάσεις σας. Να δούμε βρε παιδάκι μου τι λέει κι ο κόσμος.

    ΥΓ: Μ΄αυτό το πλευρό να κοιμάστε που δε θα βγει ο Τσίπρας.
    Δ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάμε καλά; Ο Στάθης απολύεται γιατί κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με την Αριστερά. Και εμείς ψειρίζουμε τη μαϊμου; Λέτε να είναι στημένο από το μηχανισμό του Τσίπρα που θέλει έναν "ήρωα"; Με το Στάθη διαφωνώ σε πολλά, και ιδιαίτερα στα "εθνικά", αλλά είναι, αν μη τι άλλο, άνθρωπος που φαίνεται να πονάει για την υπόθσή μας. Τόσο πολύ σας πείραξε που την είπε στον Κοροβέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανένταχτος που ΣΥΡΙΖΑ16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:02 π.μ.

    Ο Στάθης είναι εθνικιστής. Στην δική μου αριστερά δεν χωράει! Και αυτός είναι λόγος για να μην ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Όσο αν απολύθηκε κακώς απολύθηκε και να του συμπαρασταθούμε, όχι όμως και να τον ψηφίσουμε! Σιγά μην κάνουμε και ήρωα τον Στάθη επειδή έπεσε στην μάχη της ...κάλπης!

    Μετά τις εκλογές τα ξαναλέμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας εθνικιστής επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ....

    Μαύρο στον ΣΥΡΙΖΑ

    Αναμένω ανακοινώσεις τουλάχιστον από το ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ, το ΚΟΚΚΙΝΟ, την ΡΟΖΑ, την ΔΕΑ ανακοινώσεις για το ζήτημα, γιατί τουλάχιστον σε αυτά τα ζητήματα έχουν καθαρή άποψη. Θα κάνουν και αυτό το ζήτημα πάλι γαργάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέτοιες κωλοτούμπες από τον ΑΛΕΞΗ δεν τις περιμέναμε. Βέβαια έκανε πολλές τώρα τελευταία, αλλά να πουλήσει και τους κολλητούς του είναι αχαριστία. Αφού έκαναν όλο το βρώμικο παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις βγήκε αρχηγός τους άδειασε...
    Ας πρόσεχαν όμως, δεν είναι μικρά παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι που παίζει τον αρχηγό ο Τσίπρας, τελικά θα μείνει μόνος του. Και την πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται! Κάποτε θα πρέπει να αποφασίζουμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 19 + 1 λόγοι για να μην ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ!

    Το σκεφτόμουνα αν θα ψηφίσω μετά απ' αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό ήταν το κερασάκι.

    Με επικεφαλής έναν εθνικιστή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στις υπεύθυνα εθνικές δυνάμεις. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με ενδιαφέρει. Ελπίζω να μην αρχίσουν να καίνε και βιβλία στις προεκλογικές συγκεντρώστεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με την φόρα που έχουν πάρει τίποτα πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγά γίνατε όλοι "αντεθνικιστές" τώρα;; Τι άλλο θ΄ακούσουμε από σας; τελευταίο ανώνυμο υπάρχει ένας λόγος να μη ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ!
    Ποτέ σου δε τον ψήφισες. Δεν είναι τίποτε.Μη ψάχνεις 19*1 λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλοι της ΕΟΣ,
    Η συγκρότηση μιας πραγματικα ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θεωρώ ότι περνάει μέσα από τη διάσπαση του Συνασπισμού, για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, δηλαδή να ξεκουμπιστούν οι δεξιοί και να κληθεί η πλειοψηφία να επιλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΣΙΠΡΑ. Σας καλώ λοιπόν, να σταυρώσετε μαζικά την ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΝΗ, (που έχει τις σοβαρότερες πιθανότητες εκλογής).
    Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταλάβουν τις περισσότερες έδρες οι Ανανεωτικοί. Αυτοί θέλουν να είναι με το σύστημα, ας το υπηρετήσουν λοιπόν. Η άνασυγκρότηση της πραγματικής αριστεράς απαιτεί παρουσία στους δρόμους και στα κινήματα και όχι αναγκαστικά στον καθωσπρεπισμό του κοινοβουλίου. Για την ώρα τουλάχιστον. Μαύρο λοιπόν στον ωραίο Αλέξη και ψήφο στην δεξιά Φιλίνη για να κάνει αυτή τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί ρε φίλε Φιλίνη; Ο Κοροβέσης δεν σου κάνει; Ο Καραμάνος; Η Πορτάλιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν θεωρείται Εθνικιστή το "Στάθη", τότε λυπάμαι ειλικρινά που όλο αυτό τον καιρό διάβαζα και έπαιρνα στα σοβαρά όσα γράφατε.



    Αυτό ξεπερνά πιά τα όρια της λογικής και τις κριτικής.

    Καταντάει εντελώς κομπλεξική, προβληματική και αντικοινωνική συμπεριφορά.



    Προφανώς μερικοί από εσάς θα έχουν πρόβλημα ακόμη και με τον καθρέπτη τους, που τους δείχνει αλλιώς από ότι φαντάζονται ότι είναι !



    Υμαρτον δηλαδή ρε μάγκες! Ηρεμήστε λίγο!

    Δεν είναι όλοι εναντίον όλως πιά !



    Μαζέψτε λίγο τα συμπλέγματά σας, αν θέλετε να παριστάνετε ότι ασχολείστε με την πολιτική .....



    Αλλιώς καθίστε γύρω γύρω μεταξύ σας, σε κάνα μικρό δωμάτιο, να βρίζετε όλους τους άλλους πριν αρχίσετε να βρίζεστε και μεταξύ σας.



    Αντε και περαστικά ......



    - Τελικά αν εννοείται εθνικιστή το "Στάθη", δεν είστε απαίδευτοι (η λέξη μπορεί και να σας δυσκολεύει).

    Είστε απλώς για κλάμματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με την ψήφο στη Φιλίνη. Εννοείται ότι στηρίζουμε τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ (Πορτάλιου, Κοροβέση, Καραμάνο). Από αυτούς όμως μόνο ο Περικλής έχει ελάχιστες ελπίδες εκλογής (η έδρα θα είναι κατά 90% μία στην Α΄ Αθήνας). Και έμαθα ότι στον ΣΥΝ "κάνουν ενέσεις" στα μέλη του να βγει ο ωραίος Αλέξης πρώτος και με διαφορά. Μέχρι και μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας ψήνουν να τον φέρουν πρώτο. Η Φιλίνη μαζεύει πολλούς ψήφους από μόνη της. Αν την σπρώξουμε κι εμείς δίνοντάς την την 4η ψήφο μας, μπορεί να τους χαλάσουμε τη μαγιονέζα! Σατανικό, δεν βρίσκετε;
    Κώστας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ