ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Μια πρόταση δημιουργική (;) και σωτήρια (;;) !

Μετά και την αδιέξοδη εισήγηση Τσίπρα στην ΚΠΕ του Συνασπισμού η εσωστρέφεια καλά κρατεί και μάλλον θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι .. και ποιός ξέρει για πόσο ακόμα!

Ο καθένας το τραβάει προς την κατεύθυνση που τον συμφέρει ή που τον «εμπνέει». Όλοι έχουν κι ένα παράπονο από όλους και προφανώς κανείς δεν θα κάνει πίσω (παράδοση αυτό στην αριστερά ..)

Όμως, αυτό που κινδυνεύει είναι η ίδια η αριστερά και το έργο της στην κοινωνία!

Κι επειδή όλοι έχουν και κάποιο δίκιο από την σκοπιά τους, η μόνη λύση είναι φυγή προς τα εμπρός, ΤΩΡΑ!

Προτείνουμε λοιπόν να γίνουν άμεσα και ταυτόχρονα δύο κινήσεις:

1. Να αποκτήσει οργανωτική δομή ο ΣΥΡΙΖΑ με μέλη, δημοκρατικές διαδικασίες και εκλεγμένα όργανα ( η ιστορία της ΕΔΑ δείχνει τον δρόμο της συνύπαρξης )

Να εγγραφούν μέλη τώρα και οι επόμενες συνδιασκέψεις να είναι αποφασιστικές κι όχι συμβουλευτικές όπως οι δύο προηγούμενες.

Οι συνιστώσες να εκλέγουν αντιπροσώπους ανάλογα με τα μέλη τους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑκαι οι ενταγμένοι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητοι - οι κακώς μέχρι σήμερα αποκαλούμενοι ανένταχτοι ή «οπαδοί», επίσης.

Αυτή η μέθοδος θα μαζικοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτυπώσει καθαρά τις αναλογίες και τη συμμετοχή, για μια δημοκρατική αντιπροσώπευση κι όχι συμφωνίες κορυφής και θα επιτρέψει επίσης μεγάλες ανασυνθέσεις ρευμάτων και ιδεών, συνεισφορά και ζωντάνια στις τάξεις του.

2. Να συμμετάσχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως διακριτές συνιστώσες, όλες ξεχωριστά οι τάσεις του Συνασπισμού.

Αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ίσως στον Συνασπισμό αλλά απελευθερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα «εσωτερικά» του.

Έτσι θα αποτυπωθεί μέσα στο ενωτικό σχήμα με σαφήνεια η δύναμη σε συμμετοχή των ανανεωτικών και της «αριστερής πλειοψηφίας» και δεν θα χρειάζεται να γίνονται υποθέσεις, σπέκουλα και δίκη προθέσεων.

Έτσι πχ ο Παπαδημούλης θα μπορούσε νομιμότατα να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση αν οι ανανεωτικοί αποδεικνυόντουσαν δεύτερη δύναμη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η μειοψηφική τάση του Συν που όμως αγγίζει το 35-40% της συνιστώσας αυτής, εξαφανίζεται ως ανεξάρτητη φωνή στις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό δημιουργεί εντάσεις, τριβές, παράπονα και υποψίες ένθεν κακείθεν για ύποπτες στοχεύσεις.

Αφού ο Τσίπρας αδυνατεί να εκφράσει τον όλο Συνασπισμό ας αντιπροσωπευτούν οι ανανεωτικοί μόνοι τους.

Καθαρές κουβέντες!

Με την πρόταση αυτή, από εσωτερικός εχθρός για μερικούς, η ανανεωτική πτέρυγα μπορεί σε μια βραδιά να μετατραπεί σε μια πολύτιμη και καλοδεχούμενη σοσιαλιστική συνιστώσα!

Η πρόταση απευθύνεται στους πάντες μέσα και έξω από τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σε όσους παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες προκρίνουν μια δημιουργική αριστερά με διαφορετικότητα, διάλογο και κοινή δράση αντί με μιζέρια, γκρίνια και καθεστωτισμούς και συμφωνίες κορυφής.

Ζητάμε τις απόψεις σας και την υποστήριξή σας στην παραπάνω πρόταση!
(http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/)

5 σχόλια :

  1. Η πλειοψηφία του κόσμου που είναι ή αισθάνεται δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμιά σχέση με τις οργανωμένες συνιστώσες του . Είμαστε πολλοί οι Αριστεροί που ψάχνουμε μια έκφραση μέσα από μια δημιουργική σύγχρονη Αριστερά με κατοχυρωμένη την διαφορετικότητα . Οι συμφωνίες κορυφής κάποια στιγμή ήταν απαραίτητες , σήμερα δεν φτάνουν , δεν αποτελούν διέξοδο .
    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση όπως αναφέρεται παραπάνω και στα τρία βασικά της σκέλη.
    Εγώ και πολλοί άλλοι που σήμερα βρισκόμαστε έξω απο κομματικούς μηχανισμούς και δεν έχουμε κανένα λόγο σε αυτά που αποφασίζονται και κάθε φορά μπαίνουμε στο δίλημμα να καθορίσουμε την στάση μας απέναντι στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπαμε πολύ θετικά την απόκτηση οργανωτικής δομής από το ΣΥΡΙΖΑ και την συμμετοχή σε διαδικασίες ενός δημοκρατικού πολυσυλλεκτικού αριστερού σχήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ [ΤΣΑΡ].ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΣΗΣΤΑΘΕΙ Η Ε.Δ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που η Αριστερά ζητά από τον κόσμο, ότι δηλαδή πρέπει να συμμετέχει στα κινήματα και σε άλλες συλλογικότητες γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά του, πρέπει να το εφαρμόσει και η ίδια. Να δεχθεί τους αριστερούς, είτε ανήκουν σε ομάδες είτε όχι. Να δημιουργήσει υποδομές συμμετοχής ουιαστικής και όχι τυπικής. Πλατιά δημοκρατία στις γραμμές της. Ένα εμβρυακό μοντέλο μιας μελλοντικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτό που η Αριστερά τονίζει στον κόσμο, ότι δηλαδή μόνο μέσα από την πιο πλατιά συμμετοχή του σε κινήματα, συλλογικότητες κλπ, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ή σε πρώτη φάση να να βελτιώσει τη ζωή του, πρέπει να το κάνει και η ίδια. Να ανοίξει τις γραμμές της σε ενταγμένους και ανένταχτους, με πλήρη και ουσιαστικά δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Εάν συμφωνήσει κανείς σε αυτό, τα υπόλοιπα βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς αυτά που προτείνονται σημαίνουν δημοκρατία μέσα στο κόμμα, και τέτοια δεν νοείται στα Αριστερά κόμματα σε αυτή τη χώρα τουλάχιστον. Γιατί να υπάρχουν οργανωμένες τάσεις και ρεύματα σε ένα αριστερό χώρο σαν το Συριζα που εκφράζει δήθεν το κάτι διαφορετικό στον πολιτικό χώρο;.Μα για να αντλούν εξουσία εγωπαθείς τύποι που ανέλαβαν εργολαβικά να μας σώσουν από τα νύχια του καπιταλισμού και της συντήρησης.Είναι δυνατόν τέτοιοι ηγετίσκοι να συμβάλλουν στην αυτοργάνωση του κινήματος; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι οι τύποι αυτοί θέλουν να αφουγκρστούν την εξέγερση του Δεκέμβρη, ότι παραγματικά τους ενδιαφέρουν οι νέοι, οι μετανάστες, οι απόκληροι; Η αστεία κουτσή καρέκλα του παραμάγαζου τους ενδιαφέρει και η όποια μάταιη εξουσία αντλούν από αυτό. Μην πιεστεύετε τίποτα από αυτούς, να στηρίζεστε στις δικές σας δυνάμεις, η Αριστερά είναι στη ματιά που ρίχνετε στο γείτονα, στο λόγο που λέτε στο παιδί σας, στη στάση σας απέναντι στο αφεντικό, στο δάκρυ, το γέλιο, τη σκέψη σας. Στα σταλινικά τσακάλια της όποιας εξουσίας χαρίστε μόνο τα ψοφήμια.
    Παλιός πολύ παλιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ