ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Η ακροδεξιά στο τιμόνι της ΝΔ…


Το 2019 τον καταδίκαζαν, σήμερα τον έχουν κάνει "στρατηγό" στην επικοινωνιακή τους πολιτική...

Ο ακροδεξιός βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι από τους «άριστους» επαγγελματίες της ΝΔ στο χώρο της «επικοινωνίας». Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του έχει κάνει «μεταπτυχιακές σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας στη Στρατηγική Επικοινωνία». Είναι ένας από τους βασικούς στρατηγικούς διαμορφωτές του δόγματος ότι ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης θα πρέπει να γίνει ο Ερντογάν της Ελλάδας. Με βάση αυτό το δόγμα, προβάλει την γραμμή της ΝΔ για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα: Δεν τον θεωρεί «κρατούμενο» που θα πρέπει να έχει τα δικαιώματα που ορίζει ο νόμος αλλά «τρομοκράτη» που θα πρέπει να εξοντωθεί με κάθε τρόπο:

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN, επιχειρώντας να καλύψει εντελώς την αστυνομική βία της αστυνομίας του Νέου Ερτογάν χθες στην Νέας Σμύρνης προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου αθλιότητα. Έδωσε στον αέρα το όνομα ενός εκ των θυμάτων της αστυνομικής βίας που έχουν βρεθεί να είναι κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση, ενώ με ασφαλίτικη λογική υποστήριξε ότι ανήκει στη συλλογικότητα Ταξική Αντεπίθεση και ότι πρόσφατα είχε συμμετάσχει σε διαμαρτυρία για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στο υπουργείο Υγείας. Παραβιάζοντας κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων, τεκμηρίων αθώοτητας και της δικαστικής διαδικασίας ο βουλευτής κατέληξε να λέει ότι το θύμα αστυνομικής βίας «προσπάθησε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού», πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχετικό video  και άλλα αναλυτικά στοιχεία εδώ:

Ο κ. Κυρανάκης δεν είναι πρώτη φορά που εκδηλώνει το ασφαλίτικο και ακροδεξιό του προφίλ. Σήμερα το κάνει από αναβαθμισμένη θέση στους μηχανισμούς της ΝΔ αφού πλέον έχουν εξουδετερωθεί στο εσωτερική της οι κριτικές φωνές για τις ακροδεξιές του απόψεις.

Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2019 αντιδράσεις δημιούργησε η στήριξη του σε εθνικιστική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, που ανακοίνωσε εκδήλωση μπάρμπεκιου μπροστά στη δομή προσφύγων των Διαβατών. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Κουμουτσάκος,αλλά και ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδίκασαν τις δηλώσεις του, που χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ρατσιστικές.

Σήμερα όχι μόνον σιωπούν, αλλά τον έχουν ορίσει ως «στρατηγό» στην επικοινωνιακή τους πολιτική…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ