ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Το ΚΚΕ δημιουργεί πανικό στο ...«κόμμα της δραχμής»!




Κατάσταση πανικού επικρατεί στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει από την στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε - κάπως καθυστερημένα γιατί η πρωτιά ανήκει στον Θ. Κατσανέβα - ως το “κόμμα της δραχμής”.

Η πρόσφατη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμα στην ΕΡΤ1, αν και δεν είχε καμία συγκεκριμένη αναφορά στο κόμμα της δραχμής, δημιούργησε “σοκ και δέος” στο επιτελείο του. Η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΚΚΕ, εκπλήσσει ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς του Π. Λαφαζάνη, αφού μέχρι χθες, πριν κάνει προμετωπίδα την δραχμή, είχε στην θέση της την “ενότητα της Αριστεράς” . Για να πάρετε μια μυρουδιά από την κρίση πανικού του ΑΡ/ΛΑΕ, αναδημοσιεύουμε την πρώτη παράγραφο από άρθρο του iskra.gr:

Η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 902.gr. Δεν αναρτήθηκε, όμως, ολόκληρη, αλλά «λογοκριμένη». Ο 902.gr, ενώ δημοσίευσε όλες τις ερωταπαντήσεις παρέλειψε, προφανώς με εντολή της ηγεσίας του ΚΚΕ και μάλλον του ιδίου του Δ. Κουτσούμπα, πέντε κρίσιμες ερωταπαντήσεις. Κι αυτές οι «λογοκριμένες» ερωταπαντήσεις, όλως τυχαίως, αφορούσαν το κρίσιμο δίλημμα του νομίσματος, ευρώ ή εθνικό νόμισμα, για το οποίο διεξάγεται σήμερα μεγάλη διαμάχη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκεται στα χείλη ολόκληρου του ελληνικού λαού, ενώ το ελληνικό μαζί με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα για να δυσφημίσουν και να αποτρέψουν ένα Grexit στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.


Πως τα καταφέρνει ο συντάκτης του iskra.gr σε μια παράγραφο 108 λέξεων να “αποκαλύψει” μια συνωμοσία (αυτο)λογοκρισίας, να παραποιήσει ένα δημοσίευμα του 902 και να προβάλλει ένα μεγάλο ψέμμα για τις προθέσεις του Σόιμπλε και όχι μόνο , είναι μεγάλο κατόρθωμα!

- Τι παραποίησε; Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Ο 902.gr έχει δημοσιεύσει ολόκληρο το video (είναι αυτό που παραθέτουμε).
2. Η συνέντευξη είναι διάρκειας 41 λεπτών
3. Το απομαγνηνοφωνημένο κείμενο, όπως αναφέρει στον τίτλο του ότι είναι “αποσπάσματα” από την συνέντευξη.

- Ποίο είναι το μεγάλο ψέμα; Η τελευταία φράση:
«το ελληνικό μαζί με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα για να δυσφημίσουν και να αποτρέψουν ένα Grexit στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος».

- Μήπως έχετε απορίες και δεν καταλάβατε πιο είναι το ψέμα;

Τότε σπάστε την φράση στα δύο:
1. το ελληνικό μαζί με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα για να δυσφημίσουν και να αποτρέψουν ένα Grexit
2. στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.

Ξεκινήστε απ' την δεύτερο μέρος:
Μην σας μπερδεύουν τα μεγάλα λόγια. Το “ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα” είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Το εξηγεί καθαρά στο δημοσίευμα η αμέσως προηγούμενη φράση, η οποία αναφέρεται στο «κρίσιμο δίλημμα του νομίσματος, ευρώ ή εθνικό νόμισμα, για το οποίο διεξάγεται σήμερα μεγάλη διαμάχη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», δίλημμα για το οποίο εγκαλείται ο Δ. Κουτσούμπας ότι δεν παίρνει καθαρή στάση και θέτει τον εαυτό του και το κόμμα του εκτός του ριζοσπαστικού προοδευτικού χώρου...

Τώρα, ας πάμε στην πρώτο μέρος που αναφέρεται στο Grexit:
Σε αντίθεση με το δημοσίευμα, δεν φαίνεται να έχει λυσσάξει κανένας στην Ευρώπη για να αποτραπεί το Grexit, το αντίθετο μάλιστα:

Στην συνέντευξη, εμμέσα και με εύσχημο τρόπο, ο Δ. Κουτσούμας εγκαλεί όσους προτάσουν την κεντρικότητα του ζητήματος του “εθνικού νομίσματος” , να εξηγήσουν που διαφοροποιούνται στις επιδιώξεις τους από την Λεπέν, τον Χανς-Βέρνερ Ζιν και άλλους παρόμοιους ακροδεξιούς και σκληρούς νεοφιλελεύθερους.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το “κόμμα της δραχμής” αν προσπαθούσε να οριοθετηθεί από τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, τότε σχεδόν όλα τα επιχειρήματά του, θα ήταν δανεισμένα από το ...ΚΚΕ!.

Το δεύτερο αστείο της υπόθεσης είναι ότι σε άλλο δημοσίευμα κατηγορεί άλλους για «εμπάθεια» με αφορμή ένα πολιτικό κείμενο πολιτικής κριτικής πολύ χαμηλότερων τόνων, σε σχέση με αυτό που αναφερόμαστε:

Το τρίτο αστείο της υπόθεσης είναι ότι το iskra.gr - μέσα στην κρίση πανικού που έχει πάθει - φτάνει στο σημείο να γίνει φερέφωνο του Σόιμπλε. αναδημοσιεύοντας μια πρόσφατη δήλωση που έκανε, αφού εκμαίευσε για άλλη μια φορά την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης;



Μόνο ένας αφελής δεν αντιλαμβάνεται τη προφανή πολιτική σκοπιμότητα αυτής της δήλωσης. Ενώ υποψιάζονται σκοπιμότητες για τον Δ. Κουτσούμπα και αποκαλύπτουν τις συνωμοσίες που κάνει στον 902., δεν υποψιάζονται τίποτα παρόμοιο στην δήλωση του Σόιμπλε!... Φαίνεται πως τον εμπιστεύονται όπως τον Α. Τσίπρα. Αύριο, όταν αποδειχτεί ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, τότε φανταζόμαστε ότι θα κατηγορήσουν και αυτόν ότι τους εξαπάτησε, τους πρόδωσε και άλλα παρόμοια...

Υπάρχει και ένα σοβαρό:
Με αυτά και άλλα παρόμοια του ΑΡ/ΛΑΕ, θα μας κάνουν τελικά οπαδούς του ΚΚΕ, χωρίς να το καταλάβουμε!....

2 σχόλια :

  1. Αυτή η ανάλυση είναι σωστή. Η άδικη και αισχρή παραποίηση της συνέντευξης Κουτσούμπα βγάζει μάτι και ορθώς αποδομείται.

    Ακόμη χειρότερα, η κατεύθυνση της ΛΑΕ είναι σαφέστατα, αν και όχι 100% φανερά, προς ένα απολύτως "βελούδινο grexit". Δες και άρθρο Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 23 Σεπτ 2016, που εξυμνεί τις θέσεις του Στίγκλιτς, ο οποίος τυγχάνει και επικεφαλής οικονομολόγος της ροζ "Ιταλικής Αριστεράς" (διάβαζε "λίστα Τσίπρα").

    http://www.anixneuseis.gr/?p=151138

    (το είχε δημοσιεύσει ΚΑΙ η Ισκρα, αλλά δεν υπάρχει πια εκεί. Δεν ξέρω αν κρύφτηκε σκόπιμα, η λόγω του αλαλούμ της "αναβάθμισης". Πιο πιθανό θεωρώ το πρώτο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρόσφατη ακραία παραπλάνηση του ελληνικού κοινού "δένει γλυκά" με όλα αυτά. Ξαναδίνω το λινκ στο σχετικό άρθρο (που είχε πάνω από 1000 αναγνώσεις, αλλά προκάλεσε... εκκωφαντική σιγή ιχθύος)

    http://omadeon.wordpress.com/2017/02/23/manestra-italiana/

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ