ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) στις 12.00 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δεκάδες υπογραφές προσωπικοτήτων που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ζητούν να ανοίξουν επιτέλους τα βιβλία του δημόσιου χρέους και να μάθει ο ελληνικός λαός τι οφείλει και σε ποιόν και υπό ποιούς όρους δανείστηκε.

Επίσης, θα γίνουν γνωστές οι επόμενες κινήσεις της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου κι ειδικότερα ανοιχτή δημόσια εκδήλωση και διεθνές συνέδριο με θέμα το δημόσιο χρέος που ήδη προετοιμάζονται.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν: Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας), Κατρούγκαλος Γιώργος (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας), Παναγιώτης Λαφαζάνης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Παπασπύρος Σπύρος (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ), Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη βουλευτής) και Διονύσης Τσακνής (μουσικοσυνθέτης). Θα συντονίζει ο Λεωνίδας Βατικιώτης.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6933323651 (Αριάδνη Αλαβάνου), 6972826665 (Λεωνίδας Βατικιώτης), 6936699586 (Αλίκη Βεγίρη), 2109420681 (Γιώργος Μητραλιάς), Δέσποινα Σπανού (6977278008), Γιάννης Τόλιος (6973032642) και 6977220783 (Στάθης Χατζόπουλος).

19 σχόλια :

  1. άλλο ένα "ΑΡΙΣΤΕΡΟ... ΒΗΜΑ" για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και ενωτικό ΒΗΜΑ από τον Παπασπύρου ως τον Λαπαβίστα.

    Μήπως πλησιάζουν εκλογές και συγκροτούνται συνδυασμοί και ψηφοδέλτια;

    Λέτε να δούμε όλους αυτές τις κυρίες και τους κυρίους υποψήφιους στο ίδιο ψηφοδέλτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ΚΟΕ δεν την βλέπω να συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία. Ψάχνεται ακόμα με την ΣΠΙΘΑ ή μήπως κρατάει πισινές και δεν εκτίθεται, γιατί θέλει να έχει ΟΛΕΣ τις πόρτες ανοιχτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμο 2:59 μ.μ.

    Και Καζάκη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν βλέπω...

    Το μόνο που φαίνεται είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ και ΠΑΣΟΚ.

    Την Σακοράφα που πολλοί την ζαχαρώνανε (έως και ο ΣΠΙΘΑτος Καραμπελιάς) λέτε τελικά να τα βρήκε με το ΒΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το σωστό είναι:

    ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - κομματάκι το ΠΑΣΟΚ

    Το σχέδιο ταιριάζει καλύτερα σε πατριωτική αριστερά με την γραμμή της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Μόνο που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απουσιάζει γιατί αναρωτιέται ακόμα: ποιός είμαι και που πάω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλες αυτές οι ιστορίες στήνονται "από πάνω". Μετά βρίσκονται και οι "από κάτω" για να κολλάνε καμία αφίσα και να μαζέψουν κανένα ψηφαλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κακο ,τρομακτικο πραγμα ο κακιωστρης που παντα και παντου βλεπει πονηρους ανθωπους ,κακιες ,συνωμοσιες κλπ κλπ .Αλλο ο παρατηρητικοτητα,η προσοχη .Αν ενα μεγαλυτερο ποσοστο φεροταν με τετοια κολοσιαια απαισιοδοξια αυτη την στιγμη ισως μας κυβερνουσε ο Καρατζαφερης ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...2 Μαρτίου 2011 στις 6:04 μ.μ.

    προς όλους τους επίδοξους "παρατηρητικούς" και σχολιαστές των τεκταινομένων από πληκτρολόγια:

    μην γρηγορείτε,ούτε καν για τη βασιλεία των ουρανών.ούτε αυτή δεν θα ρθει.ούτε όμως και οι φαντασιώσεις σας.κακό πράγμα να μένει η φαντασίωση ανικανοποίητη.αφήνει συμπλέγματα παντός είδους.

    προς οψίμως ανησυχούντες για την "απουσία" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

    προφανώς δεν μπορείτε να δείτε καλά ακόμα.κι αυτό σημάδι των καιρών μας είναι.των καιρών που στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος όπως είπε κάποτε κι ο Μπρεχτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    Δηλαδή, έχουν προχωρήσει τα πράγματα αλλά οι "τυφλοί" δεν τα βλέπουν;

    Ή μήπως το ένα μαγαζάκι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν γνωρίζει τι ποιεί το άλλο;

    Πάντως ο Παπασπύρου, ο Λαβαζάνης, ο Λαπαβίστας και η Βαλαβάνη, μάλλον δεν βρεθήκανε τυχαία και είπαν να "συντονιστούν"

    Υ.Γ. ενδιαφέρον έχουν και τα ονόματα για πληροφορίες: Σταματώ στον Μητραλιά και στην Σπανού και τον Τόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο Βατικιώτης τι είναι ρε παιδιά; Δημοκρατική Συμμαχία; ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμο 10:25μ.μ.
    Οπως και ο Δελαστικ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ξερει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμο 11.22.
    Α, τι να σου πω, δεν ξέρω. Είμαι στο Μέτωπο :-) Πώς λένε είμαι από άλλο χωριό, ε, κάπως έτσι.

    Και γιατί να μην το ξέρει δηλαδής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...3 Μαρτίου 2011 στις 8:34 π.μ.

    οι κουτσομπόλες παρακαλώ σε άλλη παραλία με το κουβαδάκι σας.

    αν σας νοιάζει τόσο πολύ αν το ξέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ας κάνατε τον κόπο να ρθείτε στην συζήτηση την πρώτη μέρα του διημέρου που διοργάνωσε στην Πάντειο.Γιατί ένα θέμα που μπήκε στη συζήτηση και συζητήθηκε αρκετά ήταν και αυτό,η ΕΛΕ.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως πολιτικός χώρος δεν είναι δυνατό να συμμετέχει σε μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου,όπως και κανένας πολιτικός χώρος δεν θα συμμετέχει ως τέτοιος.Θα υπογράψουν συμβολικά άτομα και από εκεί και πέρα υπάρχει η ευρύτερη στάση ενός χώρου προς το εγχείρημα.

    Θέλετε και τίτλο για να συνεχίσετε να trollάρετε αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε;Ας τον πούμε "κριτική στήριξη" λοιπόν.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αριστερά που θέλει να ανοίξει το ζήτημα του χρέους μπορεί να αξιοποιήσει πορίσματα της ΕΛΕ.Αλλά μπορεί και με τον αυτοτελή λόγο και ρόλο της και να συμβάλλει στη δική της λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @απογοητευμένο συν-Αλτουσεριανό, πρώην οπαδό της σκέψης Μηλιού

    Καλά και εσύ μην τσιμπάς. Για εμένα καλά κάνει και τη στηρίζει.

    Ο παραπάνω ανώνυμος Μετωπικός των 1.47.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...3 Μαρτίου 2011 στις 9:00 π.μ.

    @ ανώνυμε 8:42

    δεν απάντησα σε σένα.όπως καταλαβαίνεις όλοι οι ανώνυμοι είναι ακριβώς αυτό.ανώνυμοι.οπότε δεν μπορώ να διακρίνω ποιός λέει τι και κάνω ένα γενικό σχόλιο για το πνεύμα που έχουν αρκετά σχόλια και όχι φυσικά όλα.

    αν βλέπεις πώς γράφω συνήθως,θα παρατηρήσεις ότι κατά κανόνα απαντάω σε συγκεκριμένα post ονομαστικά.Απλά εδώ όλοι γράφουν ως ανώνυμοι και για αυτό νιώθεις να σε παίρνει η μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    1. Δηλαδή, με ίδιο σκεπτικό που συμμετέχει ο Λ.Βατικώτης στην "Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους", συμμετέχει ο Π. Σωτήρης στο RedNotebook(στοιχεία ταυτότητας)

    2. Επίσης, με το ίδιο σκεπτικό συμμετέχουν άλλα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ";

    Έχει προχωρήσει τόσο πολύ η δημοκρατία στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είναι συλλογικές οι αποφάσεις συμμετοχής σε όλα αυτά; Γιατί είχα την εντύπωση ότι τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα πληροφορούνται εκ των υστέρων, και μάλιστα μερικές φορές πέφτουν από τα σύννεφα!

    Αυτό στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ λέγεται "παραγοντισμός", στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως το λέτε;

    ο Ανώνυμο των11:22μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...3 Μαρτίου 2011 στις 9:58 π.μ.

    @ ανώνυμε 9:05

    1)Δηλαδή επειδή εσύ κι εγώ γράφουμε στην ΕΟΣ είμαστε στο Μέτωπο Α-Α;!Μα καλά,τι συγκρίνεις;Τι σχέση έχει η ΕΛΕ και ένα blog;!

    2)Γράφτηκε ποτέ ότι οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και δεν μπορούν να παίρνουν και αυτοτελώς πρωτοβουλίες;Είναι παραγοντισμός που ως ΑΡΑΝ (και όχι ατομικά ο Σωτήρης όπως έχω ξαναγράψει) έχουμε επιλογή στήριξης του Αριστερού Βήματος για συγκεκριμένους λόγους;Sorry κιόλας που απαιτείς να σου δώσουμε και λογαριασμό για το αν είμαστε παράγοντες επειδή έχουμε επιλογές με τις οποίες διαφωνείς.

    Αυτό που έχει νόημα να συζητηθεί είναι αν αυτές οι πρωτοβουλίες που παίρνει η ΑΡΑΝ,το ΣΕΚ,το ΝΑΡ (γιατί και αυτό παίρνει αυτοτελείς πρωτοβουλίες σε περίπτωση που το ξεχνάτε...) είναι ανταγωνιστικές με το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γίνονται εις βάρος της.Γενικά λέω όχι,παρόλο που όλες έχουν πυροδοτήσει συζήτηση στο εσωτερικό της.Συζήτηση που μέχρι στιγμής μπροστά την πήγε και όχι πίσω.

    Γράφεις λοιπόν "Έχει προχωρήσει τόσο πολύ η δημοκρατία στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είναι συλλογικές οι αποφάσεις συμμετοχής σε όλα αυτά;" και λέω όχι.Κανείς δεν έγραψε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει ως τέτοια στο Βήμα,οπότε αυτό που γράφεις είναι άνευ νοήματος.Και η δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει για αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κάνει σύντομα συνδιάσκεψη και με αυτό το θέμα.Στα 2 χρόνια ύπαρξής της όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ποτέ εδώ και 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωωωωωωπ!

    Ανώνυμε των 11.22, 9.05 κ.λπ. τώρα σου την είπε κανονικά: «Στα 2 χρόνια ύπαρξής της όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ποτέ εδώ και 8»!

    Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά μετά τα μασκαραλίκια του τσιπρισμού (και όχι μόνο) στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα δίκιο, πώς να το κάνουμε...

    Να απομονώσω και μία φράση του Παναγιώτη Σωτήρη (από προηγούμενη ανάρτηση) που έχει κάποια σημασία και γι' αυτούς που παλεύουν, πέρα από την κοινή δράση και την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς, για τη δημοκρατική συγκρότηση άλλων ομαδοποιήσεών της: «Εμείς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την τόλμη μας τη δείχνουμε στην ίδια την αυτοϋπέρβασης που σηματοδοτεί το πέρασμα από τη μέτωπο οργανώσεων στο δημοκρατικό μέτωπο, που θα στηρίζεται στην πλήρη δημοκρατία, στην «ΑΝΤΑΡΣΥΑ των συντρόφων», και σε νέες πολιτικές συνθέσεις, αλλά και από τη στράτευσή μας σε μια ευρύτερη ανασύγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που απαιτούν οι καιροί. Από άλλα κομμάτια περιμένουμε, αν μη τι άλλο, ανάλογη τόλμη.»

    Καλημέρα
    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εεεε! σύντροφοι σύμπασας της Αριστεράς!
    Ετσι που μαλιοτραβιώσαστε, (με λύπη μου το λέω),
    ξέρετε με τι μοιάζετε;
    σαν την αλίκη στη χώρα των θαυμάτων που ρωτούσε:
    που οδηγεί αυτός ο δρόμος;
    μα το ερώτημα δεν είναι αυτό,το ερώτημα είναι που
    θέλει η αριστερά να πάει;
    Δώστε πρώτα στην κοινωνία μια πειστική απάντηση
    που θέλετε να την πάτε την αριστερά και,μα τον άγιο διάβολο,τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.
    Εκτός και αν δεν μπορείτε,οπότε αφήστε ήσυχη την
    κοινωνία να αυτο-οργανωθεί.
    συντροφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...4 Μαρτίου 2011 στις 9:34 π.μ.

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ.

    Τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού χρέους


    Πάγια θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι στην σημερινή περίοδο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της επίθεσης στα λαϊκά - στρώματα, βασική προϋπόθεση για να υπερασπίσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους, είναι η μονομερής στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους, ως κομμάτι ενός αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος εργατικής απάντησης στην κρίση, και το οποίο περιλαμβάνει ακόμη την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη, συνολικά την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-λαϊκό έλεγχο και τη ριζική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων.



    Ειδικότερα για το χρέος θέση μας είναι ότι η λεγόμενη «κρίση του χρέους» είναι αποτέλεσμα: των τεράστιων πακέτων διάσωσης των τραπεζών από τις «φούσκες» που δημιούργησε η πολιτική τους, της προκλητικής νόμιμης και παράνομης φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, των τεράστιων σκανδάλων κλοπής του δημοσίου χρήματος του εγχώριου και πολυεθνικού κεφαλαίου (τεχνικές εταιρείες, σκάναδαλα SIEMENS, υποβρύχια κ.λπ.) και τέλος της δομικής ανισορροπίας της ευρωζώνης που εντείνει τις ανισορροπίες ανάμεσα στις ισχυρότερες χώρες του ιμπεριαλιστικού πυρήνα και τις υπόλοιπες. Με βάση τα παραπάνω το χρέος σε ότι αφορά την προέλευσή του αποτελεί αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, σύμπτωμα της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού και σε ότι αφορά την διαχείρισή του έναν τεράστιο μηχανισμό μεταφοράς πλούτου στους τραπεζίτες και τις άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου, αφορμή και στήριγμα της ιστορικής επίθεσης ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας. Είναι λοιπόν συνολικά αντιδραστικό και για αυτό η πρότασή μας συμπυκνώνεται στην «παύση πληρωμών - μη αναγνώριση - διαγραφή του χρέους». Είναι λογική ρήξης με τους εθνικούς και διεθνικούς μηχανισμούς καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των λαών.



    Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζουμε και το αίτημα του Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους. Το «άνοιγμα των βιβλίων», μπορεί να αποκαλύψει πλατιά στην κοινωνία τους μηχανισμούς του χρέους, να δείξει ποιος δανείστηκε και με ποιους όρους και ποιος καρπώθηκε τα δισεκατομμύρια, να αποκαλύψει ότι το έχουμε πληρώσει κατ’ επανάληψη, να πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άμεση στάση πληρωμών στο ληστρικό χρέος και τη διαγραφή του και έτσι να συνδεθεί η ίδια και να συμβάλλει με τον τρόπο της στο αίτημα για «παύση πληρωμών, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους»



    Εκτιμούμε ότι μια «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου» του χρέους, στο βαθμό, που κινείται με μια λογική εργατικού και λαϊκού ελέγχου και είναι πλήρως ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και τις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές εξωραισμού και συγκάλυψης των προβλημάτων και τα αστικά κέντρα που προωθούν την αντιδραστική αναδιάρθρωση του χρέους, μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Θα πρέπει γι’ αυτό το λόγο να απευθυνθεί πρώτα και κύρια στα κινήματα και τα μαχόμενα σωματεία, να στηριχθεί στους αγωνιστές μέσα στους χώρους όπως οι Τράπεζες, οι Δήμοι, το Δημόσιο, που ζουν καθημερινά όχι μόνο τις συνέπειες του χρέους αλλά και γνωρίζουν «από μέσα» τους μηχανισμούς που το γεννούν



    Παράλληλα η ΕΛΕ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για την νομιμοποίηση αυταπατών για μια άλλη ΕΕ προς όφελος των εργαζόμενων. Δεν μπορεί κανείς να ζητά ταυτόχρονα ΕΛΕ για το χρέος και «ευρωομόλογο»! Λύση σε ρήξη με την διεθνή των τραπεζιτών και των τοκογλύφων και λύση με την συμφωνία τους, όπως ορισμένες δυνάμεις της αριστεράς.



    Με βάση τα παραπάνω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το αίτημα για τη συγκρότηση ΕΛΕ του ελληνικού χρέους, επιμένοντας στην ανάγκη να έχει σαφή αγωνιστικό, κινηματικό προσανατολισμό, σε ρήξη με κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και διατηρώντας το αυτονόητο δικαίωμα να ασκήσει κριτική στη δράση ή το λόγο της επιτροπής, όπου αυτά δεν θα συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του κινήματος και την πάλη των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ