ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τα νέα πολιτικά διλήμματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο...

Από την ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑ
σημειώνουμε τον συμβολισμό
του  ΜΑΥΡΟΥ
χρώματος του σωσίβιου....



Σήμερα αναδεικνύονται με το πιο ανάγλυφο τρόπο τα αδιέξοδα της οικονομίστικης προσέγγισης της κρίσης χρέους από ορισμένες δυνάμεις της Αριστεράς, οι οποίες έχουν αναδείξει ως πεμπτουσία του αντικαπιταλιστικού αγώνα την γραμμή που συμπυκνώνεται στο σύνθημα: “Στάση πληρωμών – έξοδος από την ΟΝΕ και τη Ε.Ε.” Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί σε αυτά τα θέματα (όπως εδώ: Η κρίση δανεισμού της "αντικαπιταλιστικής" αριστεράς και οι ανεκπλήρωτες πολιτικές επιταγές της... )  και δεν θα επαναλάβουμε τις απόψεις μας.

Σήμερα αυτά τα αδιέξοδα αναδεικνύονται πλήρως διότι τίθενται με κραυγαλέο τρόπο στο πεδίο των πολιτικών συμμαχιών. Ως γνωστόν, ο πολιτικός χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει προτάξει ως πλέον βασικό όρο για την ενότητα της αριστεράς την στάση πληρωμών και την έξοδο από την ΟΝΕ και τη Ε.Ε. Γι αυτό το λόγο δεν δεχόταν έως τώρα ούτε καν συζητήσει ζητήματα κοινής δράσης, πέρα από ευκαιριακές συμπτώσεις με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το “Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής”. Σήμερα όμως αυτή η σκληρή “αντικαπιταλιστική” γραμμή υιοθετείται και από δυνάμεις πέρα από την αριστερά που κινούνται στις παρυφές της ακροδεξιάς. Και μάλιστα αναλαμβάνουν να συγκροτήσουν μετωπικές πρωτοβουλίες με βάση αυτή την πολιτική γραμμή!

Στο άρθρο με τον τίτλο Ηρθε η ώρα να δράσουμε που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ διαβάσουμε:

Χθες, Σάββατο 12/3/2011, στην μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ, στις 4 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε το 2ο ευρύ συντονιστικό, από αρκετές κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών. Στόχος, η δημιουργία ενός μεγάλου, κατά το δυνατόν, μετώπου, πάνω σε κοινά αποδεκτό πολιτικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων.

Συμμετείχαν περίπου 60 άτομα από την Σεισάχθεια, από αρκετές Σπίθες εντός και εκτός Αττικής, από το κίνημα των Διοδίων, από το STOPCARTEL, από πρωτοβάθμια σωματεία φορτηγατζήδων, από το κίνημα της Κερατέας, από τον Ιατρικό σύλλογο, από το κίνημα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων, από την ένωση αλιέων, ανεξάρτητοι πολίτες που δεν συμμετέχουν πουθενά αλλά ανησυχούν και ίσως και κάποιοι που δεν μπορώ να θυμηθώ.

Έγινε ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, με προβληματισμό, με προτάσεις και ενστάσεις και κάποιες αντιρρήσεις. Τελικά ψηφίστηκε δημοκρατικά το κοινό πολιτικό πλαίσιο, το οποίο όταν καθαρογραφεί θα κοινοποιηθεί σε όλους. Αποφασίστηκε, σαν πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, να οργανωθεί μία μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα μάλλον στις 2 Απρίλη. Δημιουργήθηκε μία ομάδα για το καλλιτεχνικό μέρος και μία ομάδα για το οργανωτικό. Χρειάζεται να δημιουργηθούν και άλλες ομάδες πχ. για την επικοινωνία και για τα οικονομικά.

Όμως, άλλα πιο έγκυρα για το θέμα ιστολόγια - ήδη από την Παρασκευή, μια μέρα πριν -  δημοσιεύουν την πολιτική πλατφόρμα αυτής της κίνησης, όπως μπορείτε να την δείτε στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑ του Κέντρου ΑΘΗΝΑΣ αλλά και αλλού, όπως στην ιστοσελίδα “Ανεμος” ή στην ιστοσελίδα Ελληνικά Γεράκια . Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο, όπως αναφέραμε προηγουμένως, περιλαμβάνεται η πεμπτουσία της αντικαπιταλιστικής πολιτικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

"Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα, σημαίνει άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές του ελληνικού κράτους....Ήδη οι τράπεζες είναι υπό κατάρρευση. Ο μόνος τρόπος για να διασωθούν, μαζί με τις λαϊκές αποταμιεύσεις και καταθέσεις, είναι η εθνικοποίηση των βασικών τραπεζών και η μεταστροφή τους από ιδρύματα σαράφικης εκμετάλλευσης της επιχείρησης και του νοικοκυριού σε μοχλούς αναδιοργάνωσης και αναπτυξιακής στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, του ατομικού παραγωγού και επιχειρηματία και του νοικοκυριού. Έτσι μπορεί να ελεγχθεί και η εκροή κεφαλαίου στο εξωτερικό, που αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες πληγές της ελληνικής οικονομίας. Η μονομερής άρνηση της πληρωμής του χρέους,είναι ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η χώρα από την πτώχευση και την καταστροφή και η μόνη ευκαιρία για να διασώσουν οι εργαζόμενοι τα εισοδήματά τους,τη δουλειά τους, τις συντάξεις και τα δικαιώματά τους... Η μόνη λύση για να ανακτήσει η Ελλάδα μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητάς της, δεν είναι να δεχθεί ένα νέο σύμφωνο στα πλαίσια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Γερμανίας και άλλων χωρών της Β.Ευρώπης αλλά η υποτίμηση του νομίσματός της πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με την έξοδο της χώρας από τη νομισματική ένωση και την επιστροφή στη δραχμή"

Λοιπόν, τι θα κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διακηρύξεις της και τις πολιτικές της δηλώσεις, είναι δύσκολο να αρνηθεί ότι στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες! Θα προχωρήσει λοιπόν μαζί με την ΣΠΙΘΑ και με όσους συσπειρώνει γύρω της, όπως τον Πάνο Καμμένο και τον Στέλιο Παπαθεμελή; Και αν δε το κάνει, πως θα εξηγήσει την άρνησή της, εφόσον έχει την ίδια “πολιτική γραμμή” για την πολιτική συγκυρία με όλους αυτούς;

Ένα σημείο που περιπλέκει ακόμα παραπέρα τα πράγματα είναι ότι σε αυτή την πρωτοβουλία της ΣΠΙΘΑΣ και των συμμάχων της, μετέχουν ήδη και άλλες δυνάμεις της αριστεράς - πέραν του Δ. Καζάκη ο οποίος συμμετέχει στην “προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή” της - οι οποίες δεν θέλουν να φανερωθούν για λόγους τακτικής. Κάποιες όμως συμπεριφέρονται “σαν την χήρα στο κρεββάτι” και αυτοαποκαλύπτονται όσο και αν προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το ζήτημα . Αναφερόμαστε για ΕΕΚ και τον Β. Παπαδόπουλο που αρχικά συμμετείχε και αυτός στην “προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή” της ΣΠΙΘΑΣ, αλλά εξαφανίστηκε ξαφνικά το όνομά του και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΣΠΙΘΑ. Λοιπόν, το “κίνημα των διοδίων” που συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία, είναι ένα μαγαζάκι του ΕΕΚ με αρχηγό τον Β. Παπαδόπουλο. Πρόκειται για  καπηλεία  αυτού του κινήματος. Χρησιμοποιούν παρεμφερή λογότυπα και τίτλους στο internet (όπως εδώ: http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/, http://protovoria.blogspot.com/) και για να μπερδέψουν τον κόσμο στήνουν δικά τους αντίγραφα – μαϊμού κινήσεις.  Με αυτό τον τρόπο δημιουργήσουν την αίσθηση ότι  είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του  “κινήματος κατά των διοδίων” και “δεν πληρώνω”. Επίσης, το STOPCARTEL είναι άλλο ένα προσωπείο των αυτών ιδίων ανθρώπων,με το οποίο συμμετέχουν πολλαπλά και αυτή στην πρωτοβουλία.

Με αυτούς τους τροτσκιστές, που έχουν τον “εισοδισμό” στο πολιτικό τους DNA, δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει! Παλαιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ αρκετοί έτριβαν τα χέρια τους γιατί βρέθηκε εκεί η ΔΕΑ και όχι το ΣΕΚ, το οποίο εντάχθηκε αργότερα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού με κριτήριο τις γενικότερες πολιτικές τους θέσεις οι πιθανότητες έδειχναν ότι μάλλον αντίστροφα θα έπρεπε να είχαν συμβεί τα πράγματα. 

Τώρα σε αυτή την νέα πρωτοβουλία υπάρχει μια ανάλογη αντιστροφή ανάμεσα στο ΕΕΚ και την ΚΟΕ! Κάποιοι σύντροφοι από την ΚΟΕ που αλληθωρίζουν προς την ΣΠΙΘΑ και δραστηριοποιούνται σε αυτά τα κινήματα, έχουν πάθει πολιτική ματαίωση για το πως κατάφερε το ΕΕΚ να τους υποκαταστήσει σε αυτή την ...ΣΠΙΘΑτη πρωτοβουλία. Όμως υπάρχει καιρός για να επανορθώσουν. Ακόμα δεν έχουν παγιωθεί οι συμμαχίες και όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές!...

56 σχόλια :

  1. Για τους μικρο-αστούς το μέγα θέμα είναι το χρέος.
    Για τους Μαρξιστές όμως, το μέγα θέμα είναι ο καπιταλισμός!

    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντροφε δεν νομιζω ότι υπάρχει κάποιο δίλλημα εδώ. Το σύνθημα Παύση Πληρωμών- Εξοδος απο Ευρώ-ΕΕ, αποτελεί όντως την προμετωπίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με όρους τακτικής.Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το αίτημα αυτό αποτελεί οργανικό κομμάτι ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου που έχει ως στοχο τη νέα κομμουνιστική προοπτική. Αρα προφανώς δεν τίθεται θέμα ταύτισης με άλλες πολιτικές δυναμεις, "εθνικιστικές" "ακροδεξιές" και δεν συμμαζεύεται. Όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις που κάνεις ανηκουν στην τακτική του "ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα". Παλιότερα στη σχολή μου, λέγαν τα ΕΑΑΚ για διεύρυνση επαγγελματικών δικαιωμάτων εντος του ΤΕΕ, το ίδιο έλεγε και η ΔΑΠ. ΚΑι ρωτούσαν οι απολιτικ φοιτητές... ΜΑ καλα ρε παιδιά αφού το ίδιο αίτημα εχετε, γιατί δεν καταργούμε τις παρατάξεις για νακάνουμε όλοι μαζι κάτι καλό για τη σχολή?? Κια τους εξηγουσαμε:" Παιδιά άλλο οι μεμονωμένες προτάσεις, και άλλο οι προτάσεις ενός συγκροτημένου και σαφούς αριστερης κατευθύνσεως πολιτικού πλαισίου...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τρέλα δεν πάει στα βουνά!

    Το ΕΕΚ κάποτε πάσαρε τα βιβλία του Καντάφι, πρόσφατα από το ΜΕΡΑ δεν πήγε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί την θεωρούσε πολύ πλατιά για τα γούστα του, τώρα κάνει εισοδισμό στο Καραμπελιά και στον Ζουράρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλο ένα κείμενο στη λογική ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ναι κι'ό,τι να ναι θα λέω. Πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια αλλά μπορείτε και καλύτερα. Keep up the good work

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εος μας εχεις στειλει πραγματικα. η φαντασια σου (ελπιζω μονο αυτο) οργιαζει.στα συνδικατα θα μας πεις τι γινεται με τις αντιστοιχες δυναμεις; στο γενικο πολιτικο βλεπεις συνεχεια υπογειες διαδρομες και πονηρα σχεδια. Αλλου θα παιχτει το παιχνιδι και συ συνεχιζεις το γυρω - γυρω. παρτε θεση επιτελους για την εε , αν μεσα με ποιες συμμαχιες και με ποιους σχεδιασμους θα αντιμετωπισετε την κριση (την καπιταλιστικη ή της εργασιας που λεει και ο μηλιος) και ποια γραμμη στα συνδικατα και ποιες μορφες παλης; αν εξω απο την εε τοτε με ποιους ειστε με δυναμεις σαν την ανταρσυα που εχουν αλλους στοχους ή με τα παλληκαρια της σπιθας;
    δημητρης λαρισα
    *λαρισα η συντροφισα σας στην δ.α. ειναι αυτη που διακινουσε το καλεσμα της σπιθα. απο οσα γνωριζω ειναι στελεχος του συν και του νεου συριζα (τρομαρα σας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γαβουνές, ο Μαμουνές, ο Παστροκωλαράκης,
    Ο λαγναρμένιος Μπιθουλιάν και οι δυό σιαμαίοι Βούζοι,
    Ολόκληρα μερόνυχτα συνέχεια θραπακιάζαν:
    Μεσ' στο βουρκί του μαγαζιού του Μπιθουλιάν χλιχλίβαν,
    Τουμποκορδωμπαχλιάζονταν, λυσσοβουτοπαφτιάζαν,
    Τρεμουλοπεφτοθρίαζαν, ιαχογαυλιούσαν,
    Εναλλασσοπθακίζονταν κι' αλληλοσφιχτομπλάφαν,
    Κάναν ο ένας τ' αλλονού λαχτάρ-καπουλοφρίξεις,
    Κοιλιοδοντοτσικδισμούς και φτερνοσβερκοτρίγγια.
    Ο Γαβουνές βαυλάκισε τον Παστροκωλαράκη.
    Οι Βούζοι μακλατέψανε του Γαβουνέ τα οπίσθια,
    Και ξαναβαυλακίσανε τον Παστροκωλαράκη,
    Ο Μπιθουλιάν γλιβδίκωσε τρία αφτιά των Βούζων,
    Κι ο Μαμουνές τζιτζίφτισε του Μπιθουλιάν τα ούλα.
    Την πρώτη μέρα πλάνταξε ο Παστροκωλαράκης.
    Κι ό,τι έμενε απ' τον Μπιθουλιάν τη δεύτερη εβυθίσθη
    Και θάσπιφε μεσ' στο βουρκί, που πηχτογλοιογλούσε
    Απ' τον κρεατοσίελο και την ιδρωμυελόρροια
    Των θραπικών. Και το πρωί της τρίτης πιά ημέρας
    Οι μεν ήταν του θανατά, κι οι Βούζοι ξεκολλήσαν.

    (του Ελευθερίου Δούγια, ή κατά κόσμον Αλεξάνδρου Σχινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Κουκουπέτρος

    Σίγουρα δεν είναι του Ζουράρι;

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=461&t=389

    Για τους παλιούς, μια από τις "φωνές" της Ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle, επί δικτατορίας. Τότε που ακούγαμε το ραδιόφωνο στα βραχέα, με βαρειές, τραβηγμένες κουρτίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εντάξει, αφού ο ιστολόγος/λασπολόγος κατάφερε να ανακαλύψει και σχέση μεταξύ εεκ και των γραφικών πατριωτών της σπίθας, δεν μένει και τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει δίκιο ο ΕΟΣ. Οσο εξελίσσονται τα πράγματα τόσο οι αντιδραστικοί της Σπίθας θα ταιριάζουν με τους αιθεροβάμονες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεμιτό είναι να αποδίδεις όποια κατηγορία θες εναντίον οργανώσεων για τις δημόσια διακηρυγμένες θέσεις τους ή μελών τους. Αθέμιτο είναι να προσπαθείς να δείξεις πως κάτι παραπάνω ξέρεις για τα εσωτερικά των οργανώσεων.Και συγκεκριμένα της ΚΟΕ. Μιλάς για "κάποιους" συντρόφους της ΚΟΕ, όχι όλη την ΚΟΕ(ασχέτως, αν δεν ξέρεις καν τη θέση της ΚΟΕ, όπως και των άλλων οργανώσεων).
    Συνολικά το άρθρο σου αποδεικνύει πως κρίνεις βάσει των προσωπικών σου πολιτικών εμπειριών (φράξιες, μουρμούρες, διασπάσεις), αλλά και "από μακριά", βρε αδερφέ, από τα γραπτά... Περισσότερο με προβληματίζει,όμως, ότι αναδεικνύεται μια απελπισία από τα κείμενά σου. ΟΚ, σεβαστό το ότι απογοητεύτηκες από τα εγχειρήματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να σε φέρνει να κάνεις τέτοιες αναλύσεις. Θα μπορούσες να μοίραζες κανά φυλλάδιο "δεν πληρώνω" στη γειτονιά σου, το χρόνο αυτό που αφιέρωσες για να γράψεις αυτά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. www.denplirono.info

    ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΚΑΙ Η EΛΕ (Επιτροπή λογιστικού ελέγχου) Ή η νομιμοποίηση του «ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ»!

    http://denplirono.wordpress.com/2011/03/12/%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%83%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-e%CE%BB%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @denplirono.info

    Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη14 Μαρτίου 2011 στις 8:23 μ.μ.

    Δεν είναι σοβαρά αυτά που γράφεις ΕΟΣ και είναι ολοφάνερο.Δηλαδή αν αύριο ο Σαμαράς πει "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών",αυτό καθιστά απολογούμενη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Τι πασχίζεις να αποδείξεις;
    Πες μας τι σε βασανίζει πραγματικά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα προσπαθήσουμε να σε καλύψουμε.
    Και πάνω απ'όλα πες μας τις δικές σου προτάσεις για το χρέος.Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΟΣ είσαι καλά; Πώς νοιώθεις; Τι έχεις πάθει τελευταία με τις συνωμοσίες; Ποιό παλιόπαιδο σε πείραξε να το μαλώσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψυχραιμία σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    Ούτε καμία συνωμοσία πάμε να αποκαλύψουμε, ούτε έχουμε κανένα ιδιαίτερο βάσανο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Μια πολιτική διαπίστωση κάνουμε, η οποία κατά την γνώμη μας δημιουργεί πολιτικά προβλήματα.

    Και προφανώς δεν είναι το ζήτημα όπως το βάζει ο Γρηγόρης από την Θεσσαλονίκη: Δηλαδή αν αύριο ο Σαμαράς πει "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών",αυτό καθιστά απολογούμενη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Τι πασχίζεις να αποδείξεις;

    Λοιπόν, αν αύριο ο Σαμαράς παλεύει για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, (πράγμα που δεν το κάνει σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία της Αριστεράς) θα πω μπράβο του και να κάνουμε μέτωπο μαζί του για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος ( που σύμφωνα με την δική μου θέση, είναι πράγματι ένας στόχος που βάζει φουρνέλο στα θεμέλεια του καπιταλισμού των δυτικών κοινωνικών.) Και το ερώτημα που θέτει το κείμενο, είναι αν ακριβώς αυτή την στάση θα κρατήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στην ΣΠΙΘΑτη πρωτοβουλία που έκανε άλλο ένα βήμα στην συγκρότησή της το περασμένο Σάββατο...

    ΥΓ. Προς Ανώνυμο 5:15 μ.μ.
    Ποιά είναι η λασπολογία; Το ότι το ΕΕΚ έσπρωχνε τα βιβλία του Καντάφι ή ότι κωλοτρίβεται με την ΣΠΙΘΑ; Μήπως με αυτές τις ιστοσελίδες http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/, http://protovoria.blogspot.com/ και τον Β. Παπαδόπουλο το ΕΕΚ δεν έχει καμία σχέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Κουκούπετρο

    Πάνω Κάτω, Πάνω Κάτω
    Ανατολικά Δυτικά
    Ορδές Αγίων, Ορδές Δαιμόνων
    Ορδές Αγίων, Ορδές Στρατηγών.
    Αντίο Ήλιε, Αντίο Ήλιε, Αντίο Ήλιε
    Αντίο Φως
    Καληνύχτα


    (Μ. Θεοδωράκης, Ήλιος και Χρόνος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΚΑΙ Η EΛΕ (Επιτροπή λογιστικού ελέγχου) Ή η νομιμοποίηση του «ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ»!

    Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά εκτός από μια πρωτοβουλία από τα πάνω. Γιατί από τα κάτω, οι εργαζόμενοι ξέρουν και απαντούν «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

    Η συμμετοχή των Παπασπύρου (προέδρου ΑΔΕΔΥ και ενεργού μέλους του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ) και της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Σακοράφας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφιβολίες. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εργολαβία δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Ούτε έκπληξη προκαλεί η συμμετοχή μελών του «Σπίθα» που έχουν αναλάβει κατ΄ αποκοπή την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος. Η πραγματική έκπληξη είναι η συμμετοχή ανθρώπων και συλλογικοτήτων που θεωρητικά (απ ότι φαίνεται στα λόγια) αντιτίθενται σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και επόμενα στην διαχείριση του. Μάλιστα έχουν μαζέψει και υπογραφές από το εξωτερικό δείτε μία, ο «κύριος» De Jong που υπογράφει είναι ολλανδός ευρωβουλευτής με τους Πρασινοκόκκινους (GroenLinks) όπου ψήφισε πριν λίγες μέρες την νέα κατοχική στρατιωτικο-αστυνομική αποστολή της Ολλανδίας στο Αφχανιστάν. Χωρίς τις δικές τους ψήφους η αποστολή δεν θα εγκρινόταν από τη Βουλή. Όλοι οι καλοί χωράνε στην ΕΛΕ.

    ................................................Ποιος περίμενε την από τα αριστερά δικαίωση του Πάγκαλου;;; Κι όμως…

    Σε Ευρώπη και Αμερική έψαχνε ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του ένα τέχνασμα για να περάσουν κι άλλα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων. Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (στη συνέντευξη τύπου της ΕΛΕ) και τα γραφεία της Κουμουνδούρου όμως τη βρήκε: «Έλεγχος για το λογιστικό χρέος» και μετά από αυτή διαγραφή του απεχθούς τμήματος αυτού»
    ................................................

    Δεν πρόκειται για άλλη μια θλιβερή στάση μέρους της αριστεράς, εντός κι εκτός κοινοβουλίου. Είναι το δεκανίκι που αναζητούν η ντόπια και η διεθνής ολιγαρχία του πλούτου προκειμένου να καθυστερήσουν και μετά να ποδηγετήσουν τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα κινήματα αντίστασης και αμφισβήτησης. Πρόκειται για πρωτοβουλία συγκράτησης της αυτοργάνωσης των εργαζομένων που δεν πρόκειται να περιμένουν πορίσματα ελέγχων για να κληθούν να ξαναπληρώσουν. Δεν τα φάγαμε μαζί! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους.

    Ολόκληρο το άρθρο στο www.denplirono.info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πράγματι, το απόσπασμα αυτό από το www.denplirono.info επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της ΕΟΣ!

    Γράφει, λοιπόν, για την ΣΠΙΘΑ:

    ..Ούτε έκπληξη προκαλεί η συμμετοχή μελών του «Σπίθα» που έχουν αναλάβει κατ΄ αποκοπή την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος..

    Ενώ π.χ. για τον ΣΥΡΙΖΑ:
    Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εργολαβία δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη., που στο κάτω - κάτω της γραφής δεν ήταν και απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ...

    δείχνει ότι με την ΣΠΙΘΑ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ΜΟΝΟΝ με κάποια άτακτα μέλη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χεσέ Ψηλά και Αγναντευέ15 Μαρτίου 2011 στις 1:27 π.μ.

    Πραγματικά, κανείς δεν φανταζόταν πόσο κακό θα κάνει η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ...
    Α, ρε Λένιν, έπρεπε να σε κλωνοπιήσουν τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Χεσέ Ψηλά και Αγναντευέ

    Το πράγμα είχε σαπίσει πολύ πιο παλιά! Η κατάρρευση απλώς επισφράγισε μια τελειωμένη κατάσταση.

    Και δεν κατέρρευσε το "ανατολικό μπλοκ" αλλά ο "κομμουνισμός"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρωτον θελω να σας συγχαρω με την εληψει επικοινωνιας που εχεται με την καθετη συριζα.

    Παρεπιπτοντως η ΣΠΙΘΑ ποτε δεν ηθελε νομιμοποιηση ολων τωνν μεταναστων ,γι αυτο δεν θα μπει στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    και αναρωτιεμαι τωρα , το συριζα θελει να νομιμοποιηθουν ολοι οι μεταναστες ?
    Φυσικα και οχι ! Γιατι οπως ειπαις ... δεν θελετε εξοδο απο την ΕΕ και ΟΝΕ.
    Δηλαδη δεν θελετε εξοδο απο τον καπιταλισμο.
    Που οι κρισεις του καπιταλισμου , φαιρνουν τον ρατσισμο , μην τα ξεχναμε αυτα , οι Τροτσκιστες του συριζα επρεπε να ξερουν κατι τετοιο απο πριν !

    Ποτε δεν ξερεις , μπορει το σπιθα να μπει στο συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλα το πατε εσεις στο συριζα...αφου μπερδεψατε τα μπουτια σας , τωρα μπερδευεται και τον εχθρο...Αλλα ειναι καιρος ισως να αναρωτηθειτε γιατι ολοι οι ανενταχτοι αγωνιστες της Αριστερας επιλεγουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ειδικότερα το ΝΑΡ για να αγωνιστουν και οχι το ΚΚΕ η τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ;;;ειτε σας αρεσει ειτε οχι ο πολιτικος λογος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι πολυ πιο αξιοπιστος απο τον δικό σας και αυτο θα πρεπει να σας δωσει εναυσμα για γενικο μαζεμα της αριστερας και οχι για ανουσιες κριτικες με σκοπο και στοχο το κυνηγι ψηφων...οσο για το ΕΕΚ εχει πιο δυναμικη παρουσια απο σας σε κοινωνικους αγωνες ....εμφανιζεται απο την αρχη κι οχι στο τελειωμα ( σαν κι εσας) μπας και αποκομισει κανα ψηφαλακι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. synistw anepifylakta to parakatw video:http://www.youtube.com/watch?v=ybvsZ7YjBL0
    VC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ανοησία τελικά δεν πάει στα βουνά!

    γράφει ο Ανώνυμος των 8:35

    Φυσικα και οχι ! Γιατι οπως ειπαις ... δεν θελετε εξοδο απο την ΕΕ και ΟΝΕ. Δηλαδη δεν θελετε εξοδο απο τον καπιταλισμο.

    ακριβώς!
    Οι χώρες που είναι έξω από την ΕΕ και την ΟΝΕ, δεν έχουν καπιταλισμό, αλλά σοσιαλισμό!
    Επίσης, στον πλανήτη μας το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στις χώρες τις ΕΕ και ΟΝΕ είναι πολύ χειρότερο από τις χώρες που επιτέλους έχουν αποδεσμευτεί από αυτά τα δεσμά της ΕΕ και της ΟΝΕ...

    Είπε κανένας να μπει η ΣΠΙΘΑ στην ΑΝΑΡΣΥΑ και δεν το πήραμε χαμπάρι; Παρεπιπτοντως η ΣΠΙΘΑ ποτε δεν ηθελε νομιμοποιηση ολων τωνν μεταναστων ,γι αυτο δεν θα μπει στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τι παίρνεις φίλε και δεν μας το λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Ανώνυμο 15 Μαρτίου 2011 9:25 π.μ.

    Σε πιο επαναστατικό καθρέπτη κάθεσαι μπροστά και βλέπεις όλα αυτά που γράφεις;

    Δεν τα έμαθες τα νέα; Μάθε λοιπόν ότι επειδή ο πολιτικος λογος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι πολυ πιο αξιοπιστος, έχει απήχηση και σε μερικούς ακροδεξιούς της παρέας του Καραμπελια, του Παπαθεμελή και του Καμμένου! Και κτίζουν το νέο ΕΑΜ με αυτόν το λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Δεν μασάμε!

    Να είναι καλά ο Δ. Καζάκης, που σε αυτόν οφείλεται η επιβολή των κεντρικών πολιτικών στόχων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΣΠΙΘΑ!

    Όσοι αριστεροί καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, έρχονται στην ΣΠΙΘΑ για να παλαίψουν με μαζικούς όρους για "ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ και έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την ΟΝΕ". Δεν κάθονται να παίζουν κουμπαριές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το τι είπε ο ένας και τι έκανε ο άλλος!

    Ακόμα και κόσμος από το ΚΚΕ έρχεται στην ΣΠΙΘΑ, γι αυτό βγήκε ο Μαϊλης και άρχισε τις καταγγελίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ιδού το ερώτημα:

    ποιοί είναι οι πραγματικοί αντιευρωπαϊστές;
    οι ακροδεξιοί ή οι ακροαριστεροί;

    και το στοίχημα:
    ποιοί τελικά θα κερδίσουν τις "πατριωτικές" καρδιές των ελληναράδων μικρομεσαίων που σήμερα τους ξεζουμίζει, όπως και τους εργαζόμενους, το κεφάλαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κακό συναπάντημα15 Μαρτίου 2011 στις 10:23 π.μ.

    Μα φυσικά οι ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!

    ο λόγος είναι απλός:
    Και οι δύο θέλουν "ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ και έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την ΟΝΕ",

    όμως οι ακροδεξιοί το θέλουν για το καλό της "πατρίδας", ενώ οι ακροαριστεροί για να μας πάνε "κομμουνισμό"

    Και είναι προφανές γιατί έχουν το πάνω χέρι οι "πατριώτες" σε αυτή την αναμέτρηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι και μερικοί, όπως η ΚΟΕ, που θέλει και τα δύο, και την πατρίδα και τον κομμουνισμό και έχει μπερδευτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "ΥΓ. Προς Ανώνυμο 5:15 μ.μ.
    Ποιά είναι η λασπολογία; Το ότι το ΕΕΚ έσπρωχνε τα βιβλία του Καντάφι ή ότι κωλοτρίβεται με την ΣΠΙΘΑ; Μήπως με αυτές τις ιστοσελίδες http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/, http://protovoria.blogspot.com/ και τον Β. Παπαδόπουλο το ΕΕΚ δεν έχει καμία σχέση; "

    "Φίλε" μου, τι λινκ είναι αυτά που μου βάζεις και τι επιτροπές μου τσαμπουνάς; Ποιόν νοιάζουν όλ' αυτά; εγώ τον Παπαδόπουλο που αναφέρεις δεν τον ξέρω και δεν με νοιάζει να τον μάθω γιατί ελάχιστα έχω ασχοληθεί με τα διόδια πλην του τι διαβάζω στο ιντυμίντια.
    Το ζήτημα δεν είν' αυτό. Το ζήτημα είναι λειτουργώντας παντελώς ανεύθυνα, χωρίς καμιά απόδειξη ή έστω ένδειξη, εντελώς λασπολογικά σε τελική ανάλυση, ανακαλύπτεις μυστικές σχέσεις, φλερτ και εισοδισμούς του ΕΕΚ στην... ΣΠΙΘΑ!
    Αναφέρεις πως ο Β.Π. εμφανίστηκε ως μετέχων σε μια επιτροπή της σπίθας και μετά το όνομα του αποσύρθηκε. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει καμιά σχέση και πως δεν είναι αυτός. Εσύ το αρνείσαι. Εγώ σε ρωτώ: πως το αρνείσαι; έχεις το οποιοδήποτε στοιχείο για να αποδείξεις ότι ο Β.Π. λέει ψέμματα, πέρα από εικασίες και ψυχανεμίσματα; έχεις το οποιοδήποτε στοιχείο για να αποδείξεις ότι ο Β.Π. συμμετείχε σε κάποια διαδικασία της σπίθας από τις πολλές που έγιναν, έτσι ώστε να φτάσει να συμμετέχει και σε ανώτερη επιτροπή; έχεις το οποιοδήποτε στοιχείο για να αποδείξεις πως ο Β.Π. έχει τις όποιες σχέσεις με την σπίθα; ένα βίντεο, μια φωτό, ένα κείμενο, ένα σχόλιο στήριξης, ΚΑΤΙ ρε αδερφέ! Πως φτάνεις να βγάζεις ψεύτες ανθρώπους κι από αυτό να παράγεις σενάρια χωρίς ΕΝΑ στοιχείο;! Κι αν τα έχεις αυτά τα στοιχεία, γιατί πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχουν, γιατί δεν τα παραθέτεις στο άρθρο σου, παρά μόνο γράφεις μια εμπαθή προσωπική σου εικασία χωρίς τεκμηρίωση;
    Παρακάτω...
    Άντε και είναι ο ίδιος ο Β.Π... Πως από αυτό, δλδ από μια πιθανολογούμενη επιλογή ενός μέλους η οποία μάλιστα όπως λες δεν διήρκησε και πάρθηκε πίσω (ΑΝ ίσχυσε ποτέ) εσύ φτάνεις στο συμπέρασμα πως το ίδιο το ΕΕΚ φτάνει να φτλερτάρει με την... ΣΠΙΘΑ (!!!) και μάλιστα να κάνει εισοδισμό (!) σε αυτή;! Πόθεν προκύπτει αυτό για ένα συγκεκριμένο κόμμα με συγκεκριμένες θέσεις; Από μια υπογραφή ενός ανθρώπου που κάπου κάπως κάποτε εμφανίστηκε διαδικτυακά και μετά εξαφανίστηκε; Καταλαβαίνεις ότι έτσι αποδεικνύεις απαράμιλλη εμπάθεια προς το ΕΕΚ σαν να το περίμενες στη γωνία να το λασπώσεις με την πρώτη έωλη κατηγορία που σου ήρθε στο μυαλό;! Ξέρεις η πολιτική, και πόσο μάλλον η ριζοσπαστικά αριστερή, ΔΕΝ είναι κουτσομπολιό, ψίθυροι και λάσπες. Αυτά είναι χαρακτηριστικά της μικροαστικής τάξης κι είναι καρκινώματα για την όποια αριστερά.
    Και τέλος, ας αφήσουμε τις αστυνομικές έρευνες, κι ας πιάσουμε την Λογική. Είναι δυνατόν, όσοι από εμάς παρακολουθούμε έστω κι εξ αποστάσεως το ΕΕΚ, μέσα από τα κείμενα του κι από τις πράξεις του στο κίνημα, να φανταστούμε και να πιστέψουμε αβίαστα πως μπορεί να έχουν τις όποιες σχέσεις με την σπίθα, των εθνικιστών και των θεοδοράκηδων; Ακόμα κι αν διαφωνώ με το ΕΕΚ σε κάποια ζητήματα, ε όχι ρε αδερφέ, η μέρα με τη νύχτα δεν συνδιάζονται, όσο κι αν το θέλουν τα λασπολογικά σου γούστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμο 11:29 π.μ.

    Τα πράγματα είναι απλά:

    1. Ποιός κάνει κουμάντο σε αυτά τα μαγαζάκια:
    http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/, http://protovoria.blogspot.com/;

    2. Γιατί σε όσες ιστοσελίδες της ΣΠΙΘΑΣ υπάρχουν link για το κίνημα κατά των διοδίων και δεν πληρώνω είναι μόνον προς αυτές τις ιστοσελίδες;

    Τυχαίο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!...

    Επίσης στην ΣΠΙΘΟσυνάντηση του Σαββάτου που αναφέρεται το δημοσίευμα της ΕΟΣ, συμμετείχαν ή όχι μέλη του ΕΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το πρόβλημα θα ήτο αγαπητέ, αν είχαν λινκ από το μπλογκ των διοδίων προς την σπίθα, όχι το αντίστροφο! Σε αυτή τη περίπτωση, ποιός μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να αναρτήσει ένα σύνδεσμο στο σάιτ, ή και ακόμα να προσπαθήσει να προσεγγίσει ένα κίνημα/χώρο ανεξάρτητα αποτελέσματος...

    Για την "ΣΠΙΘΟσυνάντηση του Σαββάτου", ΕΓΩ δεν ξέρω.
    ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ;
    Και κυρίως ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ποιοί πήγαν άραγε "από το κίνημα των Διοδίων", από το "STOPCARTEL"; Μας δουλεύεις ρε φίλε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τι είναι το STOP CARTEL ακριβώς και πως γνωρίζεις ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτό ΕΙΝΑΙ του ΕΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το γράφει στην ούγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Α, καλά κατάλαβα... δεν έχεις στοιχεία δλδ...
    την επόμενη φορά που θα πιαστείτε κλέπτοντας οπώρας τουλάχιστον να έχετε την στοιχειώδη πολιτική τσίπα να πείτε ότι αερολογείτε λασπολογώντας κι όχι να αρχίζετε "ο μπατζανάκης του περιπτερά του πρώην συντρόφου ενός μέλους του εεκ" διότι το πράγμα βγάζει πολύ γέλιο...
    και ψιτ, που είστε, αυτά παθαίνετε όταν νομίζετε ότι η ζωή είναι σαν το ίντερνετ κι οι οργανώσεις σαν τα μπλογκς, τα λινκς τα βλέπεις πολιτικές σχέσεις, τις διαδικτυακές κουβέντες πολίτική ζύμωση, και τον χριστό φαντάρο.
    άιντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι πατριώτες συζητούν για την σωτηρία του έθνους:

    Στο τελευταίο τεύχος του Δρόμου έχει δημοσιευθεί ένα άρθρο του
    Π. Ραδίση: "Η πολιτική του δόγματος σοκ, η ενότητα της Αριστεράς και η Σπίθα"

    Ποιός είναι ο Π. Ραδίσης; Η ΑΥΓΗ τον παρουσιάζει ως φιλοΠΑΣΟΚ:
    Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχονται οι υποψήφιοι πρόεδροι Χρ. Βάρδας (Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων), Γ. Κοτζαμανίδης (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Δικηγορικής Επαγρύπνησης), Π. Ραδίσης (Ελευθερία και Δικαιοσύνη) και Γ. Παναγοπούλου (Ανοιχτοί Ορίζοντες)

    Όμως, άρθρα του δημοσιεύονται στο περιοδικό ΑΡΔΗΝ του Γ. Καραμπελιά:
    1. Ελευθερία και Δικαιοσύνη Άρδην τ. 81
    2. Ελεύθεροι Έλληνες πολίτες Άρδην τ.69

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σύντροφοι αφήστε τα σενάρια και την οποιαδήποτε εικασία και δείτε την ουσία:

    1. Είναι τυχαία η φιλοξενία logo/link του "Συντονιστικοϋ" ΒΑ Αττικής (εδώ) και η απουσία των Επιτροπών Αγώνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" που έχουν ανοιχτές συνελεύσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα; Είναι τυχαία η αποφυγή αναφοράς στη μεγάλη συγκέντρωση της 1Ης Μάρτη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

    2. Ποιός πολιτικός χώρος προσπαθεί εναγωνίως να εκμετελλευτεί την μεγάλη απεύθυνση του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, χωρίς ουσιαστικά να έχει αναπτύξει αξιόλογες δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτή τη λογικη;

    3. Ποιοί καλλιεργούν τα σενάρια περί καθόδου στις εκλογές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και δημιουργούν πανικό σε κάποιους άλλους κοινοβουλευτικόπληκτους;;;

    Το κίνημα των Επ. Αγώνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους του σχετικά με τον κοινοβουλευτισμό, την εκπροσώπηση και την αντιπροσώπευση. Είναι πράγματι ένα αμεσοδημοκρατικό κίνημα απο τα κάτω. Δεν πλήττεται το κίνημα πολιτικά απο τα σενάρια περί καθόδου του στις εκλογές. Εάν αυτό υπήρχε περίπτωση να συμβεί να είστε σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξανάβλεπε βουλή ούτε στα ονειρά του. (οπότε πάει περίπατο η παχυλή κρατική επιχορήγηση - κλάμα τα επαγγελματικά στελέχια)

    4. Ρε σύντροφοι του ΕΟΣ μια ζωή είστε μεσα στη διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία, (και τι δεν έχετε γράψει...)αλλά στο τέλος πάντα στηρίζετε την "υπόθεση" ανεξάρτητα του πόσο τους έχετε ξεχέσει πριν. Τόσο φανατικούς "οπαδούς" ούτε η ΑΕΚ δεν έχει.Τυχαίο; Δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Α, ΡΕ ΕΟΣ...

    Ρε συ ΔΕΝ έχεις σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα, ούτε λογική...

    Βασικά, μόνο εμπάθεια βγάζεις και τπτπ άλλο...

    Δλδ ρε ΕΟΣ εάν έρθει μια αστική δύναμη και δώσει την απλή αναλογική, ή νομιμοποιήσει τους μετανάστες -έστω και μια μερίδα τους-, ή πραγματοποιήσει το Α Ή ΤΟ Β ΑΊΤΗΜΑ, παύει η αριστερά κα ιειδικά η επαναστατική να έχει...λόγο κα ιπράξη;; Στοχο και πρόγραμμα;;

    Ρε ΕΟΣ πας καλά;; ΑΥτή την κριτική έχεις να κάνεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;; Δεν βρήκες υπαρκτές της αδυναμίες να κρίνεις και βρήκες το σωστό της να απορρίψεις;;;

    Φυσικά το αίτημα "παύση πληρωμών/διαγραφή χρέους" είναι στην προμετωπίδα μας αυτή την περίοδο. Και πιο φυσικά ΕΟΣ μου, το αίτημα αυτό ΔΕΝ είναι ξεκομμένο, από ένα ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΟ πρόγραμμα που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (κουτσο, στραβό αλλά έχει). Ενα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που λέει πολλά. Μπορείς να μπεις στην κεντρική ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καινα το διαβάσεις..

    Κριμα ΕΟΣ, δενέχεις κουκούτσι μυαλό... Σε παρακαλώ, κάνε κριτικη σε υπαρκτές αδυναμίες/ανεπάρκειες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αφού κουτσομπολεύουμε για την σπίθα να πούμε και αυτό.
    -Την σπίθα με την Ανταρσυα την ενώνει η Κομμουνιστική ανανέωση.Στελέχη της τελευταίας έφτιαξαν την σεισαχθεια όπου συμμετέχουν και ανοιχτά ρατσιστές(γνωστός καθηγητης πανεπιστημίου που είναι κ στην επιτροπη κατα της λαθρομετανάστευσης).Μην ξεχνάμε οτι και ο θύμιος Παπανικολάου έχει περάσει από εκεί το 2000.
    - Surprise Τι ενώνει κουβέλη και σπίθα; Μα γνωστός(κυανέρυθρος) αθλητικός συντάκτης πρωην ακοα ,πρωην συριζα(κ υποψήφιος) ,πρωην(;) ρηξη/αρδην και νυν στο κόμμα Κουβέλη!Αν παρατηρήσετε πως κινείται ο εν λόγω θα καταλάβετε πολλά...
    Κουτσομπόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη15 Μαρτίου 2011 στις 6:26 μ.μ.

    Κουτσομπολιό,αστήρικτα επιχειρήματα,συμπεράσματα τραβηγμένα από τα μαλλιά,λασπίτσα,συκοφαντίες,υποψίες,υπόγειες διασυνδέσεις,κρυφά χαμόγελα,ανακαλύψεις που.. "πρώτοι σάς προσφέρουμε αναγνώστες μας",και δε συμμαζεύεται.ΕΟΣ θα μπορούσες επάξια να δουλέψεις και στο Πρώτο Θέμα.

    Όμως τα κίνητρά σου ΕΟΣ δεν είναι δύσκολο να τα καταλάβει κανείς.

    -Λάσπη στο ΕΕΚ που τολμά και βάζει πόδι σ'ένα κίνημα που το θεωρείς μόνο δικό σου (με ποιό δικαίωμα;) ,άρα και μόνο από σένα εκμεταλλεύσιμο όταν "έρθει η ώρα".

    -Αστήρικτο πέσιμο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,που σαν πολλές ψήφους πήρε τελευταία,και μας χαλάει τις σούπες.
    Όποιος θέλει να δει την επίσημη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ΕΛΕ,μπαίνει στο www.antarsya.org και τελειώνει η ιστορία.

    Όσο για σένα ΕΟΣ,αν θες να σε παίρνουν οι αναγνώστες στα σοβαρά,μάθε να κάνεις ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ αντί για φτηνά κουτσομπολιά.
    Αλλιώς φρόντισε να ξεκρεμάσεις την ταμπελίτσα "αγωνιζόμαστε για την συσπείρωση της ριζοσπαστικής αριστεράς στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα,και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε έναν ενιαίο αμεσοδημοκρατικό φορέα".
    Τρίχες κατσαρές.Για την πάρτη σου νοιάζεσαι και τίποτε περισσότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Απορία : Υπάρχει ακόμα ΣΥΡΙΖΑ; Όσο πιο πολύ αργεί το θάψιμο τόσο βρωμάει το πτώμα!
    Παιδιά κλείστε το φέρετρο να πάει ο καθ’ ένας σπίτι του (επί δεξιά για Κουβέλη) επ’ αριστερά (και θα βρουν την άκρη) οι αριστεροί.
    YΓ : Και για να μην έχεις απορίες :
    Η σπιθα, η ανταρσυα, το μέτωπο κλπ θα κριθούν, θα μετρηθούν στον κόσμο της Αριστεράς όπου και θα αναπτυχθούν σαν ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ είτε θα σβήσουν. Αντίθετα, ο συνασπισμός και λοιποί Κουβέληδες (θυμήσου : ενιαίο κόμμα οσονούπω) θα υπάρξουν σαν συστημικά (πασοκικά κλπ) σωσίβια ή θα σβήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό θα το ανεβάσετε? http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/10/blog-post_2918.html καιη αναγνώριση δημοκρατικών διακιωμάτων στους φασίστες http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/10/blog-post_7966.html
    και να μας απαντήσετε γιατί τα παλικάρια που ήταν στο ΔΙΟΝ αγκαζέ με τους φασίστες εξαφανίστηκαν από την αντιφασιστική συγκέντρωση της Λάρισας τη Κυριακή 13/3?
    Γιατί η Αντιρατσιστική Λάρισας αρνήθηκε να συμμετάσχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μία σοβαρή τάση θα προσπαθούσε να καθορίσει μεταβατικά αιτήματα και τελικούς στόχους. Η ΕΟΣ αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις θα έπρεπε να απαντήσει στο εξής: η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη (που από ότι καταλαβαίνω τη στηρίζει) βοηθά την πορεία προς την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού? Ή μήπως η πρόταση π.χ. του Μηλιού (και του ΣΥΝ) για έκδοση ευρωομόλογου, παραμονή στην ευρωζώνη και αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου (κευνσιανισμός ντυμένος με σοσιαλίζουσα ρητορεία) είναι επαναστατική? Είναι δυνατόν μέσα στην Ευρωπαική Ένωση & την ευρωζώνη με το δεδομένο συσχετισμό δυνάμεων να υπάρξει άλλη πολιτική ποιοτικά διαφορετική πέρα από αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου? Ή πιστεύει ότι η στάση πληρωμών είανι κάτι ασήμαντο? Αν δεν γίνει σημαντική διαγραφή του χρέους και καταβάλλεται σχεδόν το 10% του ΑΕΠ στους πιστωτές για τόκους και άνω του 50% του προϋπολογισμού για τοκοχρεολύσια θα υπάρξουν ελάχιστοι πόροι για κοινωνικό κράτος και θα καταβαραθρωθεί το εισόδημα και των εργαζομένων. Πιστεύει ότι είναι πιό εύκολο η Ελλάδα όντας μέλος της ευρωζώνης να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή τουλάχιστον σημαντικού μέρους του χρέους ή πιο εύκολο εκτός αυτής? Τι θα σημαίνει για τους εργαζόμενους χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης? Τι καθήκοντα θα έπρεπε να έχει μία εργατική κυβέρνηση, με δεδομένο ότι αν παρέμενε στην Ευρωπαική Ένωση δεν θα είχε κανένα περιθώριο άσκησης άλλης πολιτικής (αφού δεν θα μπορούσε να ασκήσει ούτε συναλλαγματική, ούτε νομισματική ούτε δημοσιονομική πολιτική και ούτε κλαδική πολιτική λόγω των περιορισμών που θέτουν οι κοινοτικές συνθήκες)? Ή θα έπρεπε να εξαντλήσει όλη την προσπάθεια της να αλλάξει τους συσχετισμούς και να παλέψει για μία άλλη Ευρώπη (ώστε η Ευρωπαική Ένωση του κεφαλαίου να μετασχηματιστεί σε Ευρώπη των λαών)? Πέρα από το ότι θεωρητικά είναι ερώτημα το αν μπορεί να αλλάξει ταξικό χαρακτήρα η Ε.Ε. Γιατί θα έπρεπε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εγκατλείψει το αίτημα για στάση πληρωμών, αποχώρηση από ευρωζώνη, εθνικοποίηση τραπεζικού συτήματος (και έλεγχο κινησης κεφαλαίων) ή να νοιώθει αμήχανα επειδή εθνικιστικές οργανώσεις το προβάλλουν? Γιατί είναι αρνητικό να αγκαλιαστούν τέτοια αιτήματα και από ευρύτερα λαϊκά στρώματα? Όπως έχει τονίσει ο Λαπαβίτσας τα αιτήματα για στάση πληρωμών κλπ. είναι μεταβατικά και εννοείται ότι αν γίνει εφικτό να υλοποιηθούν (κάτι που προϋποθέτει ανάπτυξη λαϊκού κινήματος) το τι θα γίνει στη συνέχεια και αν θα προχωρήσουμε πέρα από τον κρατικό καπιταλισμό. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο αδύνατος κρίκος λόγω της άνισης και συνδυασμένης ανάπτυξης. Η ΕΟΣ πιστεύει ότι πρέπει να περιμένουμε ώσπου να σπάσουν όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας ταυτόχρονα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις δεν βρίσκεται στο ποιος συναινεί ή όχι στα λόγια, αλλά ποιος προετοιμάζει, διευκολύνει και οργανώνει την επαναστατική πάλη του λαού και της εργατικής τάξης σήμερα, εδώ και τώρα. Όχι διακηρύσσοντας την έφοδο προς τον ουρανό, την διεκδίκηση της χίμαιρας, αλλά προτάσσοντας πολιτικά αιτήματα άμεσα υλοποιήσιμα που μπορούν να συσπειρώσουν ένα σύγχρονο παλλαϊκό κίνημα ανατροπής του καθεστώτος ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Και παλλαϊκό κίνημα, για να θυμηθούμε τον Λένιν, «δεν πρέπει να εννοούμε καθόλου ένα κίνημα που – στις συνθήκες της αστικοδημοκρατικής επανάστασης – θα είναι αλληλέγγυα μ’ αυτό ολόκληρη η αστική τάξη ή έστω και η φιλελεύθερη αστική τάξη. Έτσι βλέπουν το ζήτημα μόνο οι οπορτουνιστές. Όχι. Παλλαϊκό είναι το κίνημα που εκφράζει τις αντικειμενικές ανάγκες όλης της χώρας και κατευθύνει όλα τα σκληρά χτυπήματά του ενάντια στις κεντρικές δυνάμεις του εχθρού, ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας. Παλλαϊκό, είναι το κίνημα που το υποστηρίζει η συμπάθεια της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. προς redteam

    τι σημαίνει: εκφράζει τις αντικειμενικές ανάγκες όλης της χώρας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για να μη με κάνεις να "μεταφράσω" τον Λένιν θα εξηγηθώ με την άποψή μου. Για μένα η Αριστερά στο σύνολό της θα έπρεπε να βάλει μπροστά πέντε σημαντικά θέματα, προκειμένου να φτιάξει αυτό το παλλαϊκό Μέτωπο:
    1)Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους 2)Την έξοδο από το ευρώ στην προοπτική αποσύνδεσης από την ΕΕ
    3)Την εθνικοποίηση των τραπεζών
    4)Την παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος του λαού και
    5)Την κατάκτηση της Δημοκρατίας στη βάση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας

    Κι αν προχτές άκουγε κανείς στον Πρετεντέρη τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Θόδωρο Βάρδα να κατηγορεί τον Χρυσοχοΐδη για ακραίο νεοφιλελευθερισμό τότε μπορείτε να καταλάβετε πως μπορεί να χτιστεί ένα Μέτωπο και ποιοι μπορούν να μπουν έστω κι αν διαφωνούν σε άλλα ζητήματα. Νομίζω ότι με σαφή γραμμή μπορούμε να πείσουμε πολλούς. Οσο οι ηγεσίες της Αριστεράς κινούνται όπως σήμερα, νομίζω ότι μέχρι και την κατηγορία της προδοσίας του λαού και της εργατικής τάξης μπορεί κάποιος να της προσάψει. Προσέξτε τι έκανε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ηγεσία της Αριστεράς. Συναντήθηκε και με τον Παπανδρέου (και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα), συναντήθηκε και με τον Παπούλια. Η τέλεια συστημική Αριστερά, η οποία περί άλλων τυρβάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλάον όχι...17 Μαρτίου 2011 στις 10:25 π.μ.

    ευτυχώς είχα καιρό να μπω λόγω επαγγελματικών λόγων και απέφυγα να συμμετέχω σε αυτό το post.ΕΟΣ,το χάνεις μέρα με τη μέρα και έχεις πάρει δρόμο χωρίς γυρισμό πλέον.Σου φταίει η ΚΟΕ και η εσωτερική συζήτηση του Μετώπου (για την οποία λίγα έχεις πει πέραν των επίσημων κειμένων,ενώ για όλους τους άλλους το κουτσομπολιό πάει σύννεφο...) και ξεσπάς επί δικαίων και αδίκων.

    Στους δύσκολους καιρούς δεν λείπει η γραμμή,λείπει η μία γραμμή έλεγε ο Μπρεχτ.Εμείς προσπαθούμε να την ψηλαφίσουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,εσύ πουλάς τρέλα και οπαδιλίκι.Ευτυχώς το πνεύμα των περισσότερων σχολίων και σε αυτό το post και σε άλλα προηγούμενα δείχνει ότι ο κόσμος της αριστεράς θέλει να πάει μπροστά.Κράτα εσύ τον Δεν μασάμε για παρέα και συνεχίστε να μας διασκεδάζετε με τέτοια post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @αλτουσέρ ναι, μηλιός πλέον όχι...

    Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία σου να απαντήσεις για υπαρκτά πολιτικά προβλήματα που αναδεικνύονται από στην γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυρίως με τα αυτά που θεωρούνται η πεμπτουσία του Αντικαπιταλισμού δηλαδή με άλλα λόγια η πολιτική ταυτότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Αν νομίζεις ότι το γεγονός ότι η ΣΠΙΘΑ προχωράει στην συγκρότηση μετώπου με ακριβώς αυτά τα πολιτικά σημεία είναι ζήτημα που αξίζει μόνον να το "διασκεδάζετε", συνεχίστε να το διασκεδάζετε!

    Και θα δούμε ποιός θα γελάει στο τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΕΟΣ σόρρυ κιόλας, αλλά δεν έχει ειρμό η σκέψη και η κριτική σου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    1. Τα αιτήματα "παύση πληρωμών/διαγραφή χρέους", "έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ", "ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδεσμευση από την ΕΕ" εντάσσονται στη λογική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, μετάβασης ΑΠΟ τον καπιταλισμό, ΣΤΗΝ εργατική εξουσία/δημοκρατία.

    2. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ αδιαφορούμε ΠΛΗΡΩΣ εάν η κάθε σπίθα υιοθετεί κάποια από τα αιτήματα που προβάλλουμε. Καλό είναι, κακό ΔΕΝ είναι. ΑΠο κει και πέρα, τα αιτήματα αυτά, εντάσσονται -και το ξαναγράφω- στη λογική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος.

    3. Η λογική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος "Από, προς..." σημαίνει με απλά λόγια πως με το ένα πόδι πατάμε στο ΣΗΜΕΡΑ, στο επίπεδο συνείδησης της ε.τ. και των λαϊκών στρωμάτων και τις αναγκες του ΣΗΜΕΡΑ και με το άλλο πόδι πατάμε στο ΑΥΡΙΟ, στην εργατική εξουσία/δημοκρατία. Συνεπώς η τακτική μας φιλοδοξεί να ΓΕΦΥΡΩΣΕΙ το χάσμα ανάμεσα στις αναγκες και το ΠΩΣ τις συνειδητοποιεί η ε.τ. κα ιτα λα¨κά στρώματα σήμερα και στον στρατηγικό στοχο της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας.

    4. Ο αδυναμος κρίκος δεν σπάει παντού και ταυτόχρονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 5. Το κοινωνικό υποκείμενο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σαφώς η εργατική τάξη με όλη της την πολυπλοκότητα και τη πολυμορφία. Τα λαϊκά στρώματα των μικρομεσαίων και των αγροτών που προλεταριοποιούνται κάθε μέρα και περισσότεροι, θα είναι σύμμαχοι στην πάλη για την εργατική εξουσία/δημοκρατία, εάν και εφόσον καταφέρουμε να ηγεμονε'υσει ένα σοβαρό πρόγραμμα εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Προς Ανώνυμο - 16 Μαρτίου 2011 2:10 π.μ.

    Γράφεις:
    Γιατί θα έπρεπε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εγκατλείψει το αίτημα για στάση πληρωμών, αποχώρηση από ευρωζώνη, εθνικοποίηση τραπεζικού συτήματος (και έλεγχο κινησης κεφαλαίων) ή να νοιώθει αμήχανα επειδή εθνικιστικές οργανώσεις το προβάλλουν? Γιατί είναι αρνητικό να αγκαλιαστούν τέτοια αιτήματα και από ευρύτερα λαϊκά στρώματα?

    1. Άλλο ζήτημα το ότι τέτοια αιτήματα "προβάλλουν εθνικιστικές οργανώσεις" με το "να αγκαλιαστούν από ευρύτερα λαϊκά στρώματα". Το ένα ζήτημα δεν σχετίζεται με το άλλο...

    2. Τα ερωτήματα είναι είναι:

    α). Αν αυτά τα αιτήματα είναι μεταβατικά προς την κατεύθυνση της ανατροπής του καπιταλισμού.
    β). Ποίο είναι το πολιτικό και το κοινωνικό υποκείμενο που θα τα πραγματώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...17 Μαρτίου 2011 στις 9:55 μ.μ.

    @ ΕΟΣ

    άσε τα κολπάκια περί δήθεν "αμηχανίας" μου και αδυναμίας να απαντήσω εγώ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα λογικά άλματα που κάνεις εδώ και μήνες και διόλου τυχαία μετά το αποτέλεσμα των περιφερειακών.Όλος ο κόσμος της Αριστεράς βλέπει ότι τόσο το Τσιπραίϊκο όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν λιγότερη αμηχανία από το Μέτωπο τώρα...Λύστε τα του οίκου σας,αποφάσισε επιτέλους τι πραγματικά σου φταίει και μη γίνεσαι τιμητής.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υποτίθεται ότι επειδή λέει αυτά συνταυτίζεται και διεμβολίζεται από τη ΣΠΙΘΑ δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα.Όπως σωστά σου είπε κάποιος παραπάνω άλλα είναι τα προβλήματα και οι αντιφάσεις με τα οποία πρέπει να αναμετρηθεί.Ενώ η ΚΟΕ και άλλοι στο Μέτωπο που δεν λένε ανοιχτά παύση πληρωμών κλπ. από ό,τι φαίνεται διεμβολίζονται περισσότερο από τη ΣΠΙΘΑ...Πέστα στην πεθερά απευθείας και άσε τη νύφη ήσυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 1) Δυσκολεύομαι να καταλάβω την απάντηση στο σχόλιο στις 16/3/2011, 2.10 και τα 2 ερωτήματα της ΕΟΣ. Καταρχήν τα αιτήματα αυτά δεν τα υπερασπίζει καμία μερίδα της αστυκής τάξης, κανένα αστυκό κόμμα. Ολόκληρη η αστυκή τάξη και οι πολιτικοί εκφραστές της (ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΣΥ, οικολόγοι...) είναι υπέρ του μνημονίου (συμπεριλαμβάνεται και οι αντιμνημονιακές ΝΔ, ΔΗΜΑΡ (που υποστηρίζουν ότι ένα άλλο μνημόνιο είναι εφικτό και ζητούν αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου), της παραμονής στην ευρωζώνη, της αναδιάρθρωσης χρέους μόνο με συμφωνία με τους πιστωτές...Οργανώσεις όπως η Σπίθα εκφράζουν μικροαστικά στρώματα (και αντιθέτως με παλαιότερες εποχές δεν τα υποστηρίζει από όσο ξέρω καμία μερίδα του κεφαλαίου) που πλήττονται από την κρίση και ως γνωστό τα μικροαστυκά κόμματα δεν έχουν ανεξάρτητη πολιτική, αλλά σύρονται είτε από την αστυκή είτε από την εργατική πολιτική και για αυτό αν μικροαστικά κόμματα ανέλθουν στην εξουσία θα εφαρμόσουν κατά κανόνα αστική πολιτική, ερχόμενα σε ρήξη με τους οπαδούς τους. Αποκλείεται να υπερασπίσουν με συνέπεια αυτά τα συνθήματα και επιπλέον έχουν μηδαμινή επιρροή στο εργατικό κίνημα και δεν καταλαβαίνω την ειρωνική τοποθέτηση ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στριμώχτηκε και θα έπρεπε να συμμαχήσει και να κάνει κοινές εκλδηλώσεις και πορείες μαζί τους.
    2) Ναι τα αιτήματα αυτά είναι αναγκαίες αλλά όχι επαρκείς προϋποθέσεις για την ανατροπή του καπιταλισμού. Εαν γίνει αυτά, ανοίγει δρόμος για κοινωνική αλλαγή. Ενώ με βάση αυτά που υποστηρίζουν οι αρθρογράφοι της Αυγής όπως ο Μηλιός δεν ανοίγει ούτε χαραμάδα...
    β) Αυτή τη στιγμή, χάρη και στη στάση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, μέτωπο (το οποίο από ότι βλέπω δεν έχει ξεκάθαρη θέση ούτε για το ευρώ) τα αιτήματα δεν έχουν την απήχηση που θα έπρεπε. Το κοινωνικό υποκείμενο είναι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Για τον ανώνυμο που είπε πως:
    "Το κίνημα των Επ. Αγώνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους του σχετικά με τον κοινοβουλευτισμό, την εκπροσώπηση και την αντιπροσώπευση. Είναι πράγματι ένα αμεσοδημοκρατικό κίνημα απο τα κάτω."
    Ωραία θα ήταν, και στα λόγια είναι όντως έτσι. Στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αμεσοδημοκρατία και είναι κάργα καπελωμένο/ελεγχόμενο από τον Παπαδόπουλο και την οικογένειά του... που είναι όντως δραστήριοι και έχουν καταφέρει να μαζέψουν κόσμο σκούζοντας περί αμεσοδημοκρατίας και κινδύνου καπελώματος του κινήματος από όλους πλην των ιδίων... δημοκράτες όμως δεν είναι. Δυστυχώς, γιατί στα λόγια καλοί είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ