ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ντοκουμέντα...

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια της Αυγής και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων από τα εκδοτικά συγκροτήματα να ωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση. Δημοσιεύονται άρθρα και ρεπορτάζ για το Μέτωπο που βρίθουν ανακριβειών, εικασιών, και κατασκευασμένων ειδήσεων. Πρόσφατα έγινε στόχος ο Χ. Κατσούλας, στέλεχος της ΚΟΕ στον οποίο αποδίδονται λόγια που είπε πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα.Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ντοκουμέντα (εδώ: Ενημέρωση από την εκδήλωση της Νεολαία ΚΟΕ στην Πάτρα).  

Πριν λίγες μέρες ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί όταν η Κουμουνδούρου προωθούσε χονδροειδή ψεύδη ως ενημέρωση από την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. (εδώ:Η αναξιοπιστία της Αριστεράς...και εδώ:Πώς διαδίδονται τα ψεύδη...

Δημοσιεύουμε μια απάντηση της ΚΟΕ σχετικά με  δημοσιεύματα που αφορούν τον Χ. Κατσούλα:

 Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ

Στην Κυριακάτικη Αυγή δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος του άρθρου είναι να αποδείξει ότι το Μέτωπο οργανώνει «σχέδιο διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της δίκης προθέσεων και των εικασιών (που παραμένουν στο επίπεδο της υποκειμενικής αντίληψης), επιστρατεύεται ένα «γεγονός»: Η αποστροφή του Χ. Κατσούλα, στελέχους της ΚΟΕ από πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα. «Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή, είπε το στέλεχος της ΚΟΕ». Κατά διαβολική σύμπτωση, ακριβώς το ίδιο «γεγονός» αναφέρεται και σε σχόλιο του Φ.Π. στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Επίσης, κατά διαβολική σύμπτωση, το «γεγονός» αυτό διαδίδεται εδώ και μέρες από γνωστούς κύκλους, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εφαρμόζεται σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντονισμένη αυτή αναπαραγωγή συνεχίζεται και σήμερα από άλλο εκδοτικό συγκρότημα.


Η ατυχία των εμπνευστών αυτής της εκστρατείας, είναι ότι πρόκειται για ανύπαρκτο «γεγονός». Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στην βιντεοσκοπημένη ομιλία που κυκλοφορεί ολόκληρη στο διαδίκτυο. Η φράση (εντός εισαγωγικών μάλιστα), ποτέ δεν εκστομίστηκε. Οπότε οι προπαγανδιστές της διάσπασης ας περιοριστούν στα σενάρια, στους μύχιους πόθους και στην εσωστρεφή αναζήτηση των χρήσιμων κακών. Όσο για το τι είναι και τι θέλει το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης και ποια είναι η επιδίωξη της ΚΟΕ, θα κατατεθεί ανοικτή και δημόσια πρόταση στη συγκέντρωση της 27/5.

5 σχόλια :

  1. Η προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ εκ των ένδον (με ευθύνη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ που λειτουργούν ΜΑΖΙ με τους Ανανεωτικούς, οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ την απέχθειά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ) με ψέμματα και διαστρεβλώσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    Ο στόχος του συστήματος για έναν ΣΥΡΙΖΑ αποστεωμένο, ένα σχήμα στην πραγματικότητα ΣΥΝ (όχι ολόκληρου) και δορυφόροι, όχημα για την εκλογική επιβίωση και αναπαραγωγή των μηχανισμών δεν θα περάσει.

    Η αριστερά θα βγει και από αυτή τη φάση ενωμένη και πιο δημοκρατική και θα παλαίψει με τα λαϊκά στρώματα για να παρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα πίσω, να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και να φτιαχτούν οι προϋποθέσεις σύντομα για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστικό ρόλο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Τα ίδια τα μέλη του ΣΥΝ καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απομονώσουν αυτούς που απεργάζονται το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που η επίθεση της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ, της ΝΔ, του ΔΝΤ και της ΕΕ απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ενότητα μέσα ΠΑΝΤΑ από όρους δημοκρατίας και συμμετοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έγινε με την Αυγή είναι άθλιο. Άλλο πράγμα οι εκτιμήσεις - ακόμη και οι τραβηγμένες από τα μαλλιά, και άλλο πράγμα οι κατασκευασμένες συκοφαντίες για να στηθεί το μέτωπο του κομματικού πατριωτισμού.
    Η ηγεσία ΣΥΝ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι στόχος προφανώς δεν είναι η ΚΟΕ, αλλά οι 30 του ρεύματος. Η μαλακία όμως με το απόσπασμα της ομιλίας δείχνει είτε ότι είναι πολύ βλάκες (δεν περίμεναν ότι θα υπήρχε βίντεο;), είτε ότι έχουν τελείως πανικοβληθεί και δεν ελέγχουν την παραμικρή σκευωριούλα που στήνουν.
    Αν η Αυγή θέλει να έχει την ελάχιστη αξιοπιστία, ας αποκαταστήσει άμεσα την πραγματικότητα, δίνοντας το όνομα του υποβολέα της "είδησης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ακόλουθο κομμάτι από το"συκοφαντικό" άρθρο της Αυγής

    Τελευταία σημάδια αποσυσπείρωσης (και μάλιστα πολιτικο-ιδεολογικής) η τοποθέτηση Αλαβάνου, ότι πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φύγουν από τη Βουλή μέχρι τις εκλογές. Την πρόταση έσπευσε να υιοθετήσει η ΚΟΕ, σύμμαχος του Αλ. Αλβάνου στο "Μέτωπο Ανατροπής", το οποίο εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο ως ξεχωριστό πολιτικό σχήμα, με μπλοκ έξω από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στο πανεργατικό συλλαλητήριο, με ανοιχτά αντιευρωπαϊκή συνθηματολογία και μεθαύριο με πολιτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

    Μήπως το προκάλεσε λεω εγώ!!! η τελευταία παράγραφος του σχόλιου της ΚΟΕ στις 10/5 που και εσείς είχατε δημοσιεύσει τότε, αλλά πολύ γρήγορα την κατεβάσατε;

    http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3954:-1052010&catid=193:2010-01-26-15-02-35&Itemid=115
    ......................
    Για το λόγο αυτό η ΚΟΕ επαναφέρει την πρότασή της για τελείως τυπική συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, και έξοδό της προς την κοινωνία. Οι βουλευτές της αριστεράς πρέπει να καταγγείλουν την συμπαιγνία, να αποχωρήσουν από τη σκηνή της παράστασης, και να συμμετάσχουν σε μια παλλαϊκή εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα, για να οργανωθεί η αντίσταση και η αλληλεγγύη. Γιατί η αριστερά δεν είναι ίδια με τους υπεύθυνους της πολιτικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμο (18 Μαϊου 2:07 π.μ.)

    Δεν συνηθίζουμε να κατεβάζουμε κείμενα που έχουμε δημοσιεύει. Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι είναι παραμένει δημοσιεύμενο εδώ: Η τοποθέτηση της ΚΟΕ στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν φαίνεται στην πρώτη σελίδα γιατί έχουν δημοσιευτεί αρκετά κείμενα από τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα.
    Δηλαδή έχουμε σαφή συγκεκριμένη και αποδεικνυόμενη καταγγελία για προβοκάτσια στο τι είπε ο Κατσούλας από την ΚΟΕ,
    και απαντάει κάποιος σε άλλο ζήτημα (για το μέσα ή έξω από τη Βουλή)!
    Με τέτοια ήθη η αριστερά είναι καταδικασμένη. Όχι απλά δεν διαφέρει από τους άλλους, αλλά με ψεμματάκια, ίντριγκες και κατασκευασμένες ειδήσεις, γίνεται ακριβώς ίδια με το πολιτικό σύστημα που δήθεν πάει να ανατρέψει.
    Από κει και πέρα ο καθένας έχει όποια γνώμη θέλει για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζεσταίνει τα έδρανα του κοινοβουλίου ή να πάει να οργανώσει κατιτίς στην κοινωνία.
    Το πρόβλημα όμως παραμένει: Σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε άθλια επίθεση που υπηρετεί το στόχο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, από την ηγετική ομάδα του ΣΥΝ και την Αυγή. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να κάνουν σωστά. Πέρα δηλαδή από πολιτική ανεπάρκεια, υπάρχει καραμπινάτη ανικανότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ