Αυτός ο πανικός καθρεφτίζεται και στην κατάπτυστη αφίσα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική συγκέντρωση της Τρίτης. Η αφίσα προβάλει μόνο το όνομα του Αλέξη Τσίπρα! Δεν έχει κανένα άλλο περιεχόμενο. Ούτε ένα σύνθημα δεν υπάρχει! Και τα ονόματα των άλλων ομιλητών είναι με μικρά και ψιλά γράμματα. Αυτή είναι η εφαρμογή της αρχής της ισοτιμίας μεταξύ των συνιστωσών. Μας παραξενεύει η μηδενική αντίδραση από διάφορες συνιστώσες, όπως το «ΚΟΚΚΙΝΟ», το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ» και την «ΡΟΖΑ» που είχαν κάνει σημαία τους τον πόλεμο ενάντια στους «αρχηγούς» και την «προσωπολατρία». Φαίνεται αυτό τον καιρό ασχολούνται με την επαναδιαπραγμάτευση των ποσοστών τους από την οικονομική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν παραμελήσει τα άλλα καθήκοντα…
Μέσα σε αυτό το κλίμα τα ΜΜΕ που ελέγχει ο ΣΥΝασπισμός έχουν εντείνει τα μέτρα επαγρύπνησης ενάντια στους εχθρούς του κόμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έμμεση λογοκρισία και κακοποίηση ενός άρθρου του Κ. Βεργόπουλου που δημοσιεύτηκε χθες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Oι συντάκτες της «ΑΥΓΗΣ» αναδημοσιεύουν το πιο απονευρωμένο και ουδέτερο απόσπασμα από το άρθρο και παραλείπουν τα πιο σημαντικά ζητήματα κριτικής στην πολιτική γραμμή της Κουμουνδούρου για το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδημοσιεύουμε αυτό το κείμενο και με χρώμα μπλε σημειώνουμε το απόσπασμα που δημοσιεύει η «ΑΥΓΗ» Αφήνουμε τον αναγνώστη να βγάλει τα συμπεράσματά του:
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Με την είσοδο στην τελική ευθεία αναμέτρησης των πολιτικών δυνάμεων, επιβεβαιώνονται όχι ένα, αλλά δύο τουλάχιστον ελληνικά «παράδοξα» στον ευρωπαϊκό χώρο.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέχρι σήμερα, η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, παρά πάσαν προσδοκίαν, ενισχύει συντηρητικές δυνάμεις, κονιορτοποιεί σοσιαλδημοκρατικές και αριστερές, υπό οιαδήποτε εκδοχή τους. Στη χώρα μας, σημειώνεται ακριβώς αντίθετη εξέλιξη. Η Δεξιά καταρρέει σε συνθήκες ευρυνόμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας, ενώ η ελληνική παραλλαγή της Σοσιαλδημοκρατίας βρίσκει απροσδόκητα ανανεωμένη κοινωνική αξιοπιστία, οδεύει προς άνετη κατίσχυση και αυτοδυναμία.
Δεύτερο ελληνικό «παράδοξο» είναι η καθημερινά επιβεβαιούμενη πολιτική κάμψη της λεγόμενης «ριζοσπαστικής Αριστεράς», αυτής ακριβώς που μέχρι πρόσφατα ανερχόταν, με κατά πολύ υπέρτερη κοινωνική απήχηση, επαγγελλόμενη την «αντισυστημική» ανατροπή. Το δεύτερο σημείο εγγίζει τα όρια αινίγματος, εάν ληφθεί υπ'όψη ότι επέρχεται σε στιγμή βαθύτατου πολιτικού και οικονομικού αδιεξόδου της χώρας, με καταγεγραμμένη ευρύτατη λαϊκή δυσαρέσκεια όλων των κατηγοριών του πληθυσμού, δηλαδή σε ιστορική στιγμή, κατά την οποία θα έπρεπε η ριζοσπαστική πολιτική να αποκομίζει τα μέγιστα οφέλη. Δεν αποκλείεται, η απάντηση στα δύο «παράδοξα» να δίδεται με ενιαίο τρόπο, δηλαδή η εξήγηση του ενός να ισχύει ταυτόχρονα και για το άλλο.
Το κλειδί για την αναστήλωση της ελληνικής εκδοχής της Σοσιαλδημοκρατίας θα πρέπει ν' αναζητηθεί λιγότερο στην ικανότητά της να ανταποκρίνεται στις λαϊκές προσδοκίες και περισσότερο στην πρωτοφανή αποτυχία των άλλων δύο πολιτικών πτερύγων ν' ανταποκριθούν στις αναμονές, που είχαν αμφότερες αρχικά υποδαυλίσει, αποκομίζοντας οπωσδήποτε κάποια προσωρινά πλεονεκτήματα, που όμως σήμερα πλέον έχουν και για τις δύο χαθεί. Η Νέα Δημοκρατία είχε επανέλθει στην πολιτική σκηνή όχι με συντηρητικά συνθήματα, αλλά με κεντρώο στίγμα και στην επαγγελία κάποιου «καλού ΠΑΣΟΚ», πέραν της διαπλοκής και διαφθοράς των ετών που είχαν προηγηθεί. Ομως ο απολογισμός της στάθηκε αποκαρδιωτικός σε όλα τα πεδία ανεξαιρέτως. Επί πλέον, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές συντηρητικές κυβερνήσεις, που σήμερα επαγγέλλονται τη διατήρηση του λαϊκού εισοδήματος κατά την οικονομική κρίση, η ελληνική Δεξιά, πανικόβλητη μπροστά στην επιτήρηση των Βρυξελλών, προεξοφλεί ως δήθεν «αναπόφευκτη» την περικοπή των λαϊκών εισοδημάτων όλων των κατηγοριών. Η κατάρρευση δεν θα ήταν μοιραία, θα μπορούσε να την αποφύγει, εάν είχε επιλέξει την πολιτική των Ευρωπαίων συντηρητικών ομολόγων της. Ομως, διολίσθησε σε αντίθετες και απροκάλυπτα αντιδραστικές επιλογές, των οποίων σήμερα καταβάλλει το τίμημα.
Το κενό εξουσίας, που έγινε αισθητό πολύπλευρα από το φθινόπωρο του 2008, πυροδότησε προσδοκίες ταχείας επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας σε παρένθεση προφανείς και καίριες αδυναμίες του, στο μέτρο που η ελληνική παραλλαγή της Σοσιαλδημοκρατίας, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές, επαγγέλλεται όχι τη συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος, αλλά την ενίσχυσή του. Οχι την τυφλή υποταγή στον Αλμούνια, αλλά την επαναδιαπραγμάτευση. Ομως, η ελληνική κοινωνία δεν είναι θύμα απλής υστέρησης των εισοδημάτων, αλλά θύμα «λουμπενοποίησης» ευρύτατων κατηγοριών του πληθυσμού, ιδίως στις νεανικές ηλικίες, που παραμένουν επί δεκαετίες χωρίς την παραμικρή κοινωνική ένταξη. Η δικαιότερη κατανομή των εισοδημάτων συνιστά σοβαρό και επείγον αίτημα, όμως, στις ελληνικές συνθήκες, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού προσβλέπουν όχι μόνον σε ποσοτικές μεταβολές, αλλά και σε ριζοσπαστικές ανατροπές, που θ' ανοίξουν την ελληνική κοινωνία στους νέους. Η διάθεση αυτή καταγράφηκε κοινωνικά, και για λογαριασμό πολλών άλλων ευρωπαϊκών κοινωνιών, με την μαζική και «μαύρη» νεανική εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη, που έτυχε ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κατανόησης στον ορίζοντα του σημερινού παγκόσμιου αδιεξόδου. Ομως, το τμήμα της Αριστεράς, που έπραξε το καθήκον του ανιδιοτελώς, χωρίς πολιτικό έλεγχο των εξεγερμένων, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να διατυπώσει πολιτικό πρόταγμα αντίστοιχο του μηνύματος που η κοινωνία είχε εκπέμψει. Ο κοινωνικός ριζοσπαστισμός υπάρχει και συνεχίζει να επεκτείνεται, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός απουσιάζει, παραμένει μέχρι σήμερα υποθετικός και ανεύρετος.
Δεν είναι πρώτη φορά στην Ιστορία που, μετά από λαϊκή εξέγερση, η κάλπη εκφράζεται διαφορετικά. Από την επιτυχή εξέγερση του Φεβρουαρίου του 1848 στη Γαλλία, προέκυψε αυταρχικό Κοινοβούλιο τον άμεσως επόμενο μήνα. Η ιστορική εξέγερση του Μάη του 1968 κατέληξε σε σαρωτική εκλογική κατίσχυση του Ντε Γκολ. Η κοινωνική αφύπνιση δεν βρήκε αντίκρισμα στις ψήφους.
Οταν ο Συνασπισμός διαβεβαιώνει ότι το κατεστημένο έχει θορυβηθεί με τον λαϊκό ριζοσπαστισμό, δεν σφάλλει. Ομως, ο ίδιος δεν είναι αμέτοχος αυτής της ανησυχίας. Απώλεσε αξιοπιστία στη διεκδίκηση του ριζοσπαστικού κοινωνικού χώρου και σήμερα ουδένα πολιτικό φόβο προκαλεί. Η πολιτική δυναμική του εκάμφθη, στο μέτρο που δεν εξέπεμψε σαφές πολιτικό στίγμα ούτε προσδιόρισε διαδικασίες που θα απέφεραν το ζητούμενο. Οταν οι δημοσκοπήσεις τον επίστωναν με υψηλή συμπάθεια κοινής γνώμης, αυτό, αντί ευεξίας και πολιτικής ευφευρετικότητος, προκαλούσε αμηχανία και πανικό στις οργανώσεις του: το πολιτικό επίτευγμα εισπραττόνταν ως οργανωτική αδυναμία. Η χαμηλή επίδοση στις ευρωεκλογές, αντί να κατανοηθεί ως έλλειμμα πολιτικού στίγματος και προοπτικής, παρουσιάστηκε ως οργανωτικό πρόβλημα. Ομως, η μετατροπή των ιδεολογικών και πολιτικών ζητημάτων σε οργανωτικά δεν συνιστά ριζοσπαστισμό και μάλιστα διαθέτει αρνητικές περγαμηνές από το παρελθόν. Η άποψη «καλύτερα λιγότεροι αλλά οργανωμένοι, παρά περισσότεροι αλλά ανοργάνωτοι» δεν είναι καινούργια, αλλά φορτισμένη με δυσάρεστες αναμνήσεις. Τα οργανωτικά αντανακλαστικά υπερίσχυσαν του ανοίγματος στην κοινωνία και αυτή εξωθήθηκε σε ακόμη βαθύτερη απόγνωση. Παρά την αναμόρφωση του ΠΑΣΟΚ, η ανανεωμένη αξιοπιστία του προέρχεται λιγότερο από το ίδιο και περισσότερο από την επέκταση της κοινωνικής απόγνωσης και την αποτυχία των άλλων πτερύγων να την εκφράσουν πολιτικά. Ομως η εκλογική επιτυχία δεν συνεπάγεται διόλου και την κοινωνική. Το σημείο αυτό, ενώ ανησυχεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, εν τούτοις εντυπωσιακά απουσιάζει από την προεκλογική ρητορική.
αν θυμάμαι καλά και στην προεκλογική κεντρική εκδήλωση του 2007 το όνομα του Αλαβάνου δεν ήταν εκείνο που κυριαρχούσε;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι διαφορετικά να είναι βρε παιδιά δε νομίζετε ότι κάνετε σανκακές πεθερές στην παροιμία:"όλα τα στραβά τα κουλούρια της νύφης είναι"
Τι να σας πω; Θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας και σεις και να μην είστε στο απυρόβλητο. Μία απλή αυτοκριτική. Αναμένω έστρω και μετά τις εκλογές
Σ.Π.Α.
Πολύ ωραία! Οι καταγγελλίες συγκεκριμενοποιήθηκαν! Αυτές οι τρείς << κακές συνιστώσες >> θέλουν να αυξήσουν το μεριδιό τους και σιωπούν η αλλάζουν τις θέσεις τους! Υποθέτω ότι κάποια απόδειξη θα υπάρχει για αυτό ( νομικά τουλάχιστον ο καταγγέλων φέρει το βάρος της απόδειξης των καταγγελιών του ). Αλλά εμένα το στομάχι μου ανακατεύεται και ειλικρινά μού ρχεται να πάω εκδρομή στις 4 Οκτωβρίου. Επίσης στο δρόμο είδα αφίσες της ΚΟΕ όπου η λέξη ΣΥΡΙΖΑ ίσα που φαίνεται και της ΔΕΑ που δεν φαίνεται γατί μάλλον δεν υπάχει ( μπορεί στην τελευταία περίπτωση να σφάλλω ). Επιπλέον σημειώνω την τελευταία παράγραφο της ΚΟΕ ( καλής συνιστώσας ) στην απάντηση στο << Ξ >> : Προεκλοφικά, λίγες μέρες πριν τις εκλογές είναι ανάγκη όλα αυτά να συζητούνται δημόσια; ( η κάπως έτσι )
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ.Σκόποευα να σταυρώσω Κώστα Αθανασίου ( Ρόζα ) στην Α Αθηνών. Ειλικρινά κατά την γνώμη σας πέστε μου να το κάνω;
Δ.Υ.
Πράγματι είναι εξοργιστικός ο τρόπος προβολής του Α.Τσίπρα. Προτείνω στην Α Αθήνας να γίνει εκστρατεία τέτοια, που να ενισχύονται όλοι οι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να "χτυπήσουν" τον Τσίπρα. Συγκεκριμένα προτείνω οπωσδήποτε σταυρό σε Κοροβέση και Φιλίνη (επίσης σε Πορτάλιου και Καραμάνο, οι οποίοι όμως δεν νομίζω ότι θα καταφέρουν να πάνε στην κορυφή)
ΑπάντησηΔιαγραφήDollie
Καλό θα είναι να μάθετε την έννοια του timing στην πολιτική
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιο απλά τα πράγματα
Οι αστοί φοβούμενοι την στάση του ΣΥΡΡΙΖΑ στα γεγονότα του Δεκέμβρη, έβαλαν Ανανεωτικούς να τον διαλύσουν
Πιθανό αντάλλαγμα τους η "οικολογική κυβερνώσα αριστερά" με τον Giorgos.
Ένας λόγος που Ανανεωτικοίτου ΣΥΝ δεν έκαναν συμμαχία με Οικολόγους ήταν ότι χρονικά δεν προλάβαιναν να την κάνουν
Δυστυχώς την πρωτοβουλία την έχουν οι Aνανεωτικοί.Σε αυτό φταίνε και οι υπόλοιποι του ΣΥΝ(Αριστερό Ρεύμα) και οι άλλες συνιστώσες που δεν τους απομάκρυναν έγκαιρα.
Αλλά μπροστά στο "κανάκεμα" των δημοσκοπήσεων για ένα χρόνο, όλα ήταν μέλι - γάλα.
Μετά τις καταγγελίες Γλέζου - συνιστωσών ότι στις Ευρωεκλογές κάποιοι του ΣΥΝ στήριξαν τους Οικολόγους, ήταν η τελευταία ευκαιρία σας να πάρετε την σωστή απόφαση
Καλό θα είναι να μάθετε τις έννοιες της αποφασιστικότητας και του timing στην πολιτική.
Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Είσαστε πλέον πίσω από τις εξελίξεις. Το άσχημο είναι πως απογοητεύσατε κόσμο που έβλεπε να αρχίζει μια ισχυρή - ριζοσπαστικτική αντικαπιταλιστική αριστερά χωρίς να θυμιατίζει τον "Πατερούλη" του Περισσού
Αυτή η αφίσα είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς κανένας συριζέος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα γίνει θα γίνει αφισοκολλητής του Τσίπρα. Ας κάνουν αφισοκόλληση τα ...τσιπράκία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως, ούτε αυτό θα γίνει τελικά. Θα πάρουν μετανάστες και θα τους πληρώσουν βέβαια ούτε με δελτίο παροχής υπηρεσιών...
Φοβερό το μήνυμα της αφίσας:
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΡΙΠΡΑΣ
και μετά κάποιοι καταγγέλλουν την προσωπολατρία και τον σταλινισμό!
Μετά την προπαγάνδα σταυροδοσίας του Α. ΤΣΙΠΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήως οπαδός του Π. Κοροβέση καλώ όλους τους σ. του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να στηρίζουν τον Π. Κοροβέση, να τον σταυρώνουν παντού, όχι στην Α' ΑΘήνας, ακόμα και στην ...Πάτρα!
Χα,χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά θα πρέπει να διαβάζουμε "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" για να να μαθαίνουμε χωρίς λογοκρισία τις απόψεις σοβαρών συντρόφων, όπως του Κ. Βεργόπουλου που ασκεί κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝασπισμού σχετικά με το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για την ΑΥΓΗ δημοσιεύει μόνο ένα ανούσιο και αποπροσανατολιστικό απόσπασμα στην ηλεκτρονική έκδοση. Στην έντυπη έκδοση δεν δημοσιεύει τίποτα, γιατί είναι γεμάτη με την προβολή των υποψηφίων που είναι αρεστοί την ηγεσία του ΣΥΝ.
Όλους αυτούς μαυρίστε τους στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Είναι το καλύτερο δυνατό που έχετε να κάνετε για τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την ημέρα!
Με τον σ. Φλαμπουράρη υπεύθυνο της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ποιός περίμενε καλύτερη αφίσα;
ΑπάντησηΔιαγραφήαφίσα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι κίτρινη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά δεν θα βάλουν μόνο το όνομα του μεγάλου αρχηγού, αλλά και την φωτογραφία του! Μετά από δημοσκόπηση που έκανε η VPRC για λογαριασμό του Φλαμπουράρη, διαπιστώθηκε ότι έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα η φωτογραφία από το όνομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιλάμε έχετε πολύ γέλιο.....ΑΦΑΝΤΑΣΤΟ ΓΕΛΙΟ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμονο ηενωτητα θα ξαναφερει την ελπιδα και την προοπτικη ολα ταυπολοιπα ειναι τασεις εσωστρεφικης αυτοκτονιας.ενας παλιος Ρηγας
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ενότητα λέμε ΝΑΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα Τσιπρικά καπέλα του ΣΥΝ λέμε ΟΧΙ!
ανένταχτος του ΣΥΡΙΖΑ
Το απόσπασμα από το άρθρο του Βεργόπουλου που παραλείφθηκε δεν βλέπω να λέει κάτι συγκλονιστικό και πρωτάκουστο που να είχε κανένα λόγο να το "λογοκρίνει" η Αυγή. Μέλη και στελέχη του ΣΥΝ σε άρθρα τους έχουν διατυπώσει πολύ χειρότερες επικρίσεις και έχουν μπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφιερωμένο εξαιρετικά στον προηγούμενο "ανώνυμο"το παρακάτω απόσπασμα:
ΑπάντησηΔιαγραφή..Απώλεσε αξιοπιστία ( ο ΣΥΝασπισμός) στη διεκδίκηση του ριζοσπαστικού κοινωνικού χώρου και σήμερα ουδένα πολιτικό φόβο προκαλεί. Η πολιτική δυναμική του εκάμφθη, στο μέτρο που δεν εξέπεμψε σαφές πολιτικό στίγμα ούτε προσδιόρισε διαδικασίες που θα απέφεραν το ζητούμενο. Οταν οι δημοσκοπήσεις τον επίστωναν με υψηλή συμπάθεια κοινής γνώμης, αυτό, αντί ευεξίας και πολιτικής ευφευρετικότητος, προκαλούσε αμηχανία και πανικό στις οργανώσεις του: το πολιτικό επίτευγμα εισπραττόνταν ως οργανωτική αδυναμία. Η χαμηλή επίδοση στις ευρωεκλογές, αντί να κατανοηθεί ως έλλειμμα πολιτικού στίγματος και προοπτικής, παρουσιάστηκε ως οργανωτικό πρόβλημα. Ομως, η μετατροπή των ιδεολογικών και πολιτικών ζητημάτων σε οργανωτικά δεν συνιστά ριζοσπαστισμό και μάλιστα διαθέτει αρνητικές περγαμηνές από το παρελθόν. Η άποψη «καλύτερα λιγότεροι αλλά οργανωμένοι, παρά περισσότεροι αλλά ανοργάνωτοι» δεν είναι καινούργια, αλλά φορτισμένη με δυσάρεστες αναμνήσεις. Τα οργανωτικά αντανακλαστικά υπερίσχυσαν του ανοίγματος στην κοινωνία και αυτή εξωθήθηκε σε ακόμη βαθύτερη απόγνωση. Παρά την αναμόρφωση του ΠΑΣΟΚ, η ανανεωμένη αξιοπιστία του προέρχεται λιγότερο από το ίδιο και περισσότερο από την επέκταση της κοινωνικής απόγνωσης και την αποτυχία των άλλων πτερύγων να την εκφράσουν πολιτικά. Ομως η εκλογική επιτυχία δεν συνεπάγεται διόλου και την κοινωνική. Το σημείο αυτό, ενώ ανησυχεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, εν τούτοις εντυπωσιακά απουσιάζει από την προεκλογική ρητορική.
Μπράβο παιδιά,τόσο αξιόπιστη και πολιτική κριτική ούτε ο Λαμπράκης και ο Πρετεντέρης.Και φυσικά έχει δίκιο ο παραπα΄νω που λεει για το 07.Μαλιστα είχε και φωτογραφία του Αλαβάνου,αλλά αυτό προφανω΄ς είναι αριστερό.Όπως επίσης και ηπριμοδότηση μιας συγκεκριμένης υποψήφιας με το να είναι στο βήμα.Αλλά ξέχασα αυτή είναι πολύ πιο αριστερή αποτους α΄λλους υποψήφιους της Β γιαυτό δεν λέτε κουβέντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχικά παρακολουθούσα την ΕΟΣ με συμπάθεια αφού θεωρούσα ότι μπορεί να συμβάλει στον προβληματισμό που υπάρχει σε σχέση με τα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά όμως φαίνεται ότι κι εσείς δε μπορείτε να ξεφύγετε από την ελεεινολογία, τα ύπουλα χτυπήματα και την αναπαραγωγή φημών. Από που και ως που στο άρθρο εκτοξεύεται λάσπη για τη Ρόζα, το Κόκκινο και το Ξεκίνημα ότι διαπραγματεύονται για τα χρήματα? Μήπως διαπραγματεύονται αυτές οι οργανώσεις ενώ κάποιες άλλες (πχ όπως η φίλτατη σε αυτόν ΚΟΕ) όχι? Γιατί αυτό δεν ισχύει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης το θέμα για τα ονόματα των αρχηγών στις αφίσες τα θυμηθήκατε τώρα που είναι ο Τσίπρας, ενώ αν ήταν ο Αλαβάνος θα ήταν καλά? Προφανώς και τα δύο είναι γελοία και δεν έχουν δυστυχώς σχέση με την Αριστερά αφού αυτή θέλει να προτάσσει την πολιτική και όχι τα πρόσωπα. Όμως ελεος πια με αυτήν την απολιτίκ παραφιλολογία που χτυπά όσες συνιστώσες δε μπήκαν στο παιχνιδάκι Τσίπρας ή Αλαβάνος και τώρα προσπαθούν να αποδείξουν ότι υπάρχει παρασκηνιακή υποστήριξη Τσίπρα γιατί αυτό καταντά σκέτη συκκοφαντία.
σ. Ανώνυμε,
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και το τι διαπραγματεύεται κάθε συνιστώσα θα αναφερθούμε αναλυτικά σε ειδικό άρθρο.
Όσο για τις αφίσες τι έγινε το 2007 ή σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να σου απαντήσουμε. Επίσης αυτό δεν αναιρεί τους λόγους της κριτικής μας
Αφού θα αναφερθείτε σε ειδικό άρθρο γιατί δεν περιμένατε μέχρι τότε για να κάνετε ειδική αναφορά στις 3 συνιστώσες που υπάρχουν στο άρθρο? Γιατί τότε το μόνο που μένει είναι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι κάποιοι διαπραγματεύονται για φράγκα ερήμην των άλλων ενώ κάποιοι άλλοι όχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ. Καλύτερα να είστε πιο συγκρατημένοι στο τι γράφετε γιατί ευτυχώς υπάρχουν και αποδείξεις του τι συζητιέται αυτή τη στιγμή για τα οικονομικά (3 επίσημα χαρτιά έχουν κατατεθεί μέχρι αυτή τη στιγμή) και μπορούν να βγουν στη φόρα. Και τότε θα δούμε ποιοι κάνουν διαπραγματεύσεις και ποιοι όχι...
Γι αυτό είναι απόλυτη ανάγκη να γίνονται όλα -μα όλα- δημόσια. Το στυλάκι "μη μιλάτε γιατί αν μιλήσετε θα μιλήσουμε κι εμείς" είναι αισχρά σιχαμένο και μόνο στην αριστερά δεν ταιριάζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήο παραπανω διαλογος ειναι ο λογος που ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθει. οι κομματικοι πατριτισμοι και οι απολυτες αληθειες,...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ο Λαζόπουλος στη φράξια Τσίπρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήείδατε μήπως τη χθεσινή εκπομπή Λαζόπουλου όπου παρουσίαζε τον tsi ως το νέο ηγέτη που έσωσε τον Συν από τον Αλαβάνο "που ήθελε να τον πάει στο ΠΑΣΟΚ?"
είναι απίστευτο το που έχουν φτάσει τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου για τον επιβάλουν.
Εμένα πάντως μετά & από αυτό με χάσανε οριστικά και αμετάκλητα
ρε οπαδοί του ΣΥ-ΡΙΖΑ θα μας πείτε τίποτα για την πολιτική σας στάση από δω και πέρα (όχι απλά στις εκλογές) στα σωματεία και στις απεργίες. Θα φτύσετε την ΓΣΕΕ ,θα σταματήσετε τις συμφωνίες στην ΑΔΕΔΥ , θα συμμετέχετε σε σχήματα των συνασπισμένων ή θα πάτε πιο πέρα.... περιμένουμε να δούμε αν όντως τα βαρύγδουπα για ριζοσπαστική αριστερά ισχύουν και δεν είναι πομφόλυγες για εκλογική διείσδυση σε έναν κόσμο που αγωνίζεται χρόνια έξω από την επίσημη αριστερά (φοιτητές,δάσκαλοι,νεολαίοι,εργαζόμενοι σε ΙΤ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟφείλω να διορθώσω κάτι που έγραψα παραπάνω: Στην αφίσα της ΔΕΑ η λέξη ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανέστατα γραμμένη.Ειλικρινά ζητώ συγγνώμην από τους σύντρόφους της ΔΕΑ. Επειδή η στάση στα εργατικά σωματεία επανέρχεται συνέχεια σε αυτό το blog , υπόψη ότι στα περισσότερα Αβάθμια και Βάθμια σωματεία , μιλάμε σε ποσοτό 80% , υπάρχουν αντιπροσωπευτικά προεδρεία, οπότε τί διαφοροποιεί την στάση στα Γβάθμια ( ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ );υπόψη οι συσχετισμοί είναι συντριπτικοί σε βάρος της Αριστεράς ( της όποας Αριστεράς ). Η άλλη λύση θα ήταν προγραμματικά προεδρεία. Με ποιούς; Με την ΠΑΣΚΕ; θά θέλαμε κάτι τέτοιο; Σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαικής ¨Ενωσης υπάρχουν πολλες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις: η Δεξιά, η Ρεφορμιστική, η Επαναστατική ( π.χ. Γαλλία, Ιταλία ). Εδώ ο νόμος 1264/82 το απαγορεύει. Θα θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο κι εδώ; Επίσης την απεργία των δασκάλων ( ΔΟΕ ) την στήριξε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ με αρκετές απεργίες, στάσεις εργασίας κ.λ.π. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ , Ο Μπράτης ανήκει στην ΠΑΣΚΕ. Τέλος στην τελευταία απεργία της ΑΔΕΔΥ , στις συγκεντρώσεις ήταν 300 άτομα στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος, 300 σε αυτήν του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και 10 -15 των Συσπειρώσεων στα Προπύλαια, που ενωθήκαν με αυτά της ΑΔΕΔΥ στο τέλος. Τι νόημα είχαν οι 2,5 συγκεντρώσεις; Κάπου να λαμβάνουμε υπόψη και τους πραγματικούς συσχετισμούς, την πραγματικότητα θα έλεγα.
ΑπάντησηΔιαγραφή