ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι “αντικαπιταλιστικές” ύαινες...



Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σήμερα στην διακαναλική συνέντευξη ότι δεν ρίχνει ζάρια στην πολιτική. Εξάλλου, έχει και ένα σοβαρό λόγο να αρνείται να  τα ρίξει,  αφού γνωρίζει από τις κρυφές δημοσκοπήσεις αλλά και από τα γραφεία στοιχημάτων ότι η "τύχη" δεν είναι με το μέρος του. Δυνάμεις από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθούν και αυτές τον ίδιο δρόμο. Δεν ρίχνουν ζάρια. Διαλέγουν σίγουρους δρόμους, παράλληλους με αυτούς που έχει χαράξει και πορεύεται με ευλάβεια το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια. Τι κάνουν; Απλά κελάρουν από μακριά τις εξελίξεις και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, “όταν η σκυτάλη πέσει” για να βγουν στο προσκήνιο και να την αρπάξουν, όπως κάνουν οι ύαινες στα θύματά τους την ώρα που πεθαίνουν...

Ιδού πως καταλήγει ένα άρθρο: Η κυβέρνηση, η αριστερά και η κασέτα της ΄άμεσης λύσης' που δημοσιεύεται στο αριστερό blog :"Με δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά. όταν η σκυτάλη πέσει, θα υπάρχουν οι δυνάμεις να την πάνε παρακάτω. Αλλά αυτό κρίνεται τώρα. Όχι αύριο!"

Προηγούνται 3551 λέξεις για να τεκμηριωθεί αυτή η πρόταση! Αν έχετε την αντοχή αξίζει να το διαβάστε. Είναι μια καλή ευκαιρία για να αντιληφθείτε γιατί θα μειωθεί πραγματικά το ποσοστό των ψήφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιούνη.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνον δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία, αλλά ούτε το ίδιο τους το σπίτι! Στις εκλογές της 6ης Μάη είχαν την δυνατότητα να ρίξουν τα ζάρια συμμαχώντας με άλλες δυνάμεις εκτός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυρίως με δυνάμεις προερχόμενες από το ΜΑΑ. Αυτό το ζάρι δεν το έριξαν γιατί με τον φαλλό της “κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης” μπροστά στα μάτια τους δεν μπόρεσαν να διακρίνουν μια μικρή ιστορική ευκαιρία για να κάνουν τις αναγκαίες υπερβάσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός τρίτου πόλου ανεξάρτητου από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ικανού να αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα και ίσως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.


Αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Τα πράγματα προχώρησαν. Σήμερα η καρδιά της Αριστεράς βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα είναι τώρα τα ιστορικά στοιχήματα που παίζονται. Και πάλι διαλέγουν να βρεθούν εκτός του παιχνιδιού. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, για ένα πράγμα για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι οι μπανιστηρτζήδες και οι αστρολόγοι δεν έχουν θέση σε καμία Αριστερά!...

10 σχόλια :

  1. κάποιοι πρέπει να φυλάνε και τα εικόνισμα! Εμείς δηλαδή άνεργοι θα μείνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ασχολείστε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αυτοί είναι τελειωμένοι.

    Εδώ έχουμε την Δευτέρα το ζήτημα της συγκρότησης της αριστερής κυβέρνησης. Ακούγεται ότι ο Νώντας Σκυφτούλης θα αναλάβει υπουργός δημόσιας τάξης. Αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται.

      Αν φτιαχτούν σοβιέτ από τις ταξικές δυνάμεις ΚΚΕ - ΝΑΡ...

      Διαγραφή
  3. ανώνυμε 2:39 Πουλώ και την ψυχή μου για να το δω αυτό.Υπουργός δημόσιας τάξης έστω και για μια βδομάδα!Πραγματικό ΣΟΚ και δέος για τα ΜΑΤ και τους ΧΑ! Μακάρι να γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (το ΚΚΕ είναι σχετικά διαφορετική περίπτωση) έχει την αυταρέσκεια να πιστεύει ότι η αριστερά στην Ελλάδα ορίζεται (και πιστοποιείται) από αυτήν. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι επαρκώς "αριστερό" (και καμια φορά τυγχάνει και ολίγον "υποπτο"). Δυστυχώς το "αριστερόμετρο" του λαού έχει άλλη κλίμακα. Πιθανόν με "αυταπάτες", με "ρομαντισμό" αλλά εξίσου πιθανόν με το ένστικτο του τι πραγματικά παιζεται εδω.

    Δυστυχώς τα πράγματα έχουν εκπέσει σε κάτι πολύ απλό: ΣΥΡΙΖΑ ("Αντιμνημόνιο") ή ΝΔ (με ολίγον ΠΑΣΟΚ) και αναδρομική πολιτική νομιμοποίηση των μνημονίων; ΣΥΡΙΖΑ ή υποταγή στους εκβιασμού και στο κλίμα φόβου των δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους;

    Ας σκεφτεί κάθε αριστερός τι θα σημάνει μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πόση απογοήτευση θα δημιουργήσει, πόσος χρόνος και κόπος (θυσίες) θα απαιτηθεί από το λαό για να ξαναφτάσουμε στο σημειο που ειμαστε σήμερα με δυσμενέστερους όρους. Ας σκεφτούμε αν μια ΝουΔουΠασοκική συγκυβέρνηση θα μας επιτρέψει να σηκώσουμε κεφάλι.
    Όσο για τις σκυτάλες... ο κίνδυνος δεν ειναι αμα πέσουν αλλά μήπως τις πιασουν οι μνημονιακοί και μας ανασκολοπίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Πράγματι! Το "αριστερό blog" όπως και ο "ρ" έχουν αναδείξει πρώτο τους εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ...

      Διαγραφή
  6. Ξέρετε κάτι;
    Οι συζητήσεις περί εκτιμήσεων πάντα έχουν ένα πρόβλημα. Είναι συζητήσεις περί εκτιμήσεων.
    Δηλαδή βασίζονται σε ένα μέρος τους σε αυθέρετες παραδοχές.
    Για να αποφύγουμε την άχαρη αυτή συζήτηση ας κάνουμε μια δίκαιη υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσουμε ότι είναι το ίδιο ισοπίθανο λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να γράψει με χρυσά γράμματα της ιστορίας των κινημάτων και της αριστεράς την έξοδο απο τη κρίση σε βάρος του κεφαλαίου και το ίδιο ισοπίθιανο αυτή η ακροβασία που κάνει να αποβεί σε ήττα, υποχώρηση και την ανάδυση συντηριτικής δεξιάς που θα τσακίσει τα πάντα.
    Στη πρώτη περίπτωση που αποδειχθεί σωστός ο ΣΥΡΙΖΑ οι υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν και να παραδεχθούν το σφάλμα τους, στη δεύτερη όμως θα είναι αργά για όλους και θα κλιθούμε να μαζεύουμε τα ασυμάζευτα.

    Συμπέρασμα: Λίγη λιγότερη έπαρση απο τους όψιμους ΣΥΡΙΖΑΙους τώρα που μπορούμε ακόμα να συζητάμε δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε αποδειχθεί "σωστός ο ΣΥΡΙΖΑ", είτε όχι, αυτό δεν έχει να κάνει με το τι λένε "οι υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ"...

      Διαγραφή
    2. Το κείμενο μας δεν περιέχει "εκτιμήσεις" ούτε προφητείες. Καταγράφει γεγονότα και σχολιάζει συγκεκριμένες στάσεις και πρακτικές που αφορούν την προεκλογική περίοδο.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ