(Διαβάζοντας τα “ευαγγέλια” του Ριζοσπάστη της Τρίτης 23 Απρίλη 2013)
(πορεία προς το μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, την 143η επέτειο από τη γέννησή του. Φωτογραφία: Misha Japaridze)
Στην Σελίδα 5 διαβάζουμε:Ανήμερα της μαύρης επετείου κήρυξης της χούντας η «Ελευθεροτυπία» επέλεξε να προβάλει πρωτοσέλιδα δημοσκόπηση, όπου το 30% των ερωτηθέντων φέρεται να θεωρεί πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα». Στοιχείο που, ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι, διαμορφώνει αντικειμενικά συνείδηση τέτοια που να «καλλωπίζει» το προφίλ της χούντας.
Όμως στον“ριζοσπάστη” της ίδιας μέρας υπάρχει και μια εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στις δημοσκοπήσεις: Ούτε η αξιοπιστία τους, ούτε και η χρησιμότητά τους αμφισβητείται όταν “καλλωπίζουν” το προφίλ του Λένιν! Στην σελίδα 24 διαβάζουμε:
Δημοσκόπηση
Σε δημοσκόπηση του «Κέντρου Λεβάντα», που δημοσιεύτηκε σε ρωσικά ΜΜΕ, κι αφορούσε την ερώτηση «Πώς θα θυμούνται τον Λένιν οι άνθρωποι μετά από 50 χρόνια;», κυριαρχούν οι θετικές εκτιμήσεις. Το 28% δηλώνει ως «ιδρυτή του Σοβιετικού Κράτους», το 17% «ως τον ηγέτη που σε πρώτη μοίρα έθετε τα συμφέροντα των εργαζομένων», το 13% «ως μεγάλο διανοητή, που σωστά προέβλεψε το μέλλον», ενώ οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί του είδους «ως δικτάτορα», «ως τυχοδιώκτη» κ.ά., που καλλιεργούν εδώ και 20 χρόνια οι κυρίαρχες αστικές πολιτικές δυνάμεις στη Ρωσία, δεν ξεπερνούν όλες μαζί το 25%.Ο “ριζοσπάστης” συνεπής στο να υπηρετήσει τον ιερό στόχο της προπαγάνδας, δηλαδή να "διαμορφώσει αντικειμενικά συνείδηση" αντιστοιχούσα στον ευλαβή εορτασμό της 143η επετείου των γενεθλίων του Λένιν, παρέλειψε μερικά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία - όπως ήταν αναμενόμενο - τα οποία δεν συνάδουν με αυτή την εορταστική τελετή, όπως:
Στην ερώτηση ως προς τα πιο «εξέχοντα άτομα όλων των ηλικιών και των εθνών», ο Στάλιν πήρε την πρώτη θέση με 42%, ενώ ο Λένιν μοιράζεται την δεύτερη θέση με τον Πέτρο τον Α' (τον Μέγα) με 37%. Βέβαια, όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε σκεπτόμενος αναγνώστης, η πρωτιά του Στάλιν σχετίζεται πολύ περισσότερο με τον "εθνικισμό" των Ρώσων, και πολύ λιγότερο με τον "κομμουνισμό" του ριζοσπάστη. Ο Στάλιν φαίνεται πως ήταν περισσότερο "πατριώτης" από τον Λένιν και ιδού τα αποτελέσματα...
Ένας φίλος που έχει ζήσει στην Ρωσία ως πολιτικός πρόσφυγας εξέφρασε την παρακάτω εξήγηση για την μεγάλη δημοφιλία του Στάλιν:
ΑπάντησηΔιαγραφή- Σήμερα στην Ρωσία υπάρχει μεγάλη λαϊκή αγανάκτηση ενάντια στους νεόπλουτους, πολλοί από τους οποίους είναι εβραίοι. Ο Στάλιν είναι καταξιωμένος στην λαϊκή συνείδηση ως διώκτης όλων αυτών των «καθαρμάτων»…
Με αυτά τα δεδομένα, η «αγανάκτηση» των Ρώσων η οποία πυροδοτεί αυτή την δημοφιλία του Στάλιν, έχει να κάνει πολύ περισσότερο με το ιδεολογικό υπόβαθρο των χρυσαβγιτών και όχι των κουκουέδων. Ας μην χαίρονται λοιπόν τόσο πολύ με τις «δημοσκοπήσεις» που έρχονται από την Ρωσία και ας έχουν τουλάχιστον ανάλογη επιφυλακτική στάση με τις δημοσκοπήσεις που γίνονται στην χώρα μας…
Και ο Χίτλερ μείωσε την ανεργία κι έφτιαξε αυτοκινητόδρομους...Κατόπιν μείωσε κατα μερικά εκατομμύρια και το εργατικό δυναμικό (λόγω θανάτου) και οι αυτοκινητόδρομοι έγιναν χάλια απ'τις συμμαχικές ερπύστριες που πέρασαν απο πάνω τους
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τον πατριώτη Στάλιν, δεν νομίζω οτι μπορούμε να θεωρήσουμε και τόσο επιτυχημένη εκ μέρους του τη διαχείριση του πολέμου, ιδίως αν σκεφτούμε την αριθμητική υπεροχή και τις απώλειες των σοβιετικών. Μάλλον δεν ήταν η στρατηγική ιδιοφυία που νόμιζαν οι οπαδοί του
Αγαπητέ ανώνυμε 3:19
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Στάλιν όχι μόνο δεν ήταν στρατηγική ιδιοφυία,αλλά με την συμφωνία Μολότωφ-Ρίμπερτοφ,έδωσε την δυνατότητα στους ναζί να φτάσουν έξω απο την Μόσχα,και να υπάρχουν μέχρι τότε εκατομμύρια θύματα.
Ενώ οι Γερμανοί προέλαυναν ανενόχλητοι,ο ίδιος δεν έκανε τίποτα για την άμυνα της χώρας.
Η νίκη οφείλεται στον ηρωικό αγώνα των λαών της ΣΕ που πολεμούσαν υπερ βωμών και εστιών,και όχι για σταλινικές ιδεολογίες.
Στην πραγματικότητα ο Στάλιν,ειδικά με το μοίρασμα των λαών σε σφαίρες επορροής,αποδεικνύεται στυγνός δικτάτορας αλλά αγιοποιημένος απο απολιθώματα τύπου κκε.
Τι να πρωτοπιάσει κανείς. Η ασχετοσύνη, ίδιον των αριστεριστών και ανανεωτών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκινάμε:
Η δημοφιλία πράγματι έχει να κάνει με την μερική προβολή του Στάλιν από το καθεστώς Πούτιν. Κυρίως προβάλλεται το ότι κατέστησε μεγάλη δύναμη την ΕΣΣΔ. Από την άλλη, όλα τα αντικομμουνιστικά παραμύθια (Κατίν κλπ) προβάλλονται εξίσου. Αυτή όμως η δημοφιλία του Στάλιν που προωθείται αποκλειστικά για τον ως άνω λόγο από το καθεστώς, δεν μπορεί να ερμηνεύει τον ίδιο το Στάλιν.
Ο δεύτερος δεν έχει καταλάβει ότι η διαχείριση του πολέμου δεν μπορεί να είναι θέμα προς συζήτηση γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν τα ίδια κριτήρια με τα οποία μπορεί να κρίνει κανείς ένα νεότευκτο κράτος με σοσιαλιστική οικονομία και μια άλλη καπιταλιστική μεγάλη ή μικρή δύναμη. Την αριθμητική υπεροχή ως κριτήριο μπορεί να τα αναφέρει κάποιος που κρίνει με βάση τους πολέμους του μεσαίωνα ή της εποχής του Κόναν.
Ο τρίτος αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Το Σύμφωνο Ρίμπετροπ-Μολότοφ αν δεν το υπέγραφαν οι σοβιετικοί δεν θα έφταναν μόνο οι ναζί έξω από τη Μόσχα αλλά και οι λοιποί Δυτικοί που ως τότε είχαν συμφωνήσει στην κατάληψη Αυστρίας-Τσεχοσλοβακίας.
"Ο ίδιος δεν έκανε τίποτα για την άμυνα της χώρας", λες, απλώς γιατί είσαι άσχετος.
Η νίκη πράγματι οφείλεται γιατί οι λαοί της ΕΣΣΔ πολεμούσαν υπέρ βωμών και εστιών, και δευτερευόντως για το σοσιαλισμό (σταλινική ιδεολογία, που λένε οι αντισοσιαλιστές), γιατί η ίδια η ηγεσία της ΕΣΣΔ της έδωσε αυτό το χαρακτήρα (Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο τον αποκαλούσε), γιατί γνώριζε πως μέσα σε μια γενιά δεν μπορεί να κυριαρχήσει σε όλους τους πολίτες ο σοσιαλισμός.
Τέλος, τα περί σφαιρών επιρροής να τα πεις στους Κινέζους, τους Κορεάτες κλπ, τους οποίους ο Στάλιν (όχι ο Τσόρτσιλ;) δεν έγραψε σε κανένα χαρτάκι..
Είναι απίστευτη η πόρωση και η αντεπιστημονική σκέψη που κυριαρχεί σε αριστερούς κύκλους. Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ (και το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έτσι και βγουν θα καταρρεύσουν από μόνοι τους, υπό τα χαχανητά των αντιπάλων.
"Από την άλλη, όλα τα αντικομμουνιστικά παραμύθια (Κατίν κλπ) προβάλλονται εξίσου"
ΔιαγραφήΤο Νοέμβρη του 2010 η κρατική Δούμα (κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου)πέρασε ψήφισμα που αναγνώριζε οτι το έγκλημα του Κατυν εκτελέστηκε κατόπιν εντολών του Στάλιν και άλλων σοβιετικών αξιωματούχων και ζήτησε να διερευνηθεί περισσότερο το θέμα. Σου φτάνει; Αν δεν σου φτάνει ο ίδιος ο Πούτιν το αποκάλεσε "πολιτικό έγκλημα"
"(Κατίν κλπ)"
τι εννοείς με το "κλπ"; Τις δίκες της Μόσχας, τις εκκαθαρίσεις στο κόμμα, τον εκτοπισμό λαών απο τη γή τους, τα Γκούλαγκ, τη Σιβηρία, τις εκτελέσεις, τη συνωμοσία των γιατρών(!), τί τέλος πάντων; Πρέπει να είσαι συγκεκριμμένος..
"Το Σύμφωνο Ρίμπετροπ-Μολότοφ αν δεν το υπέγραφαν οι σοβιετικοί δεν θα έφταναν μόνο οι ναζί έξω από τη Μόσχα αλλά και οι λοιποί Δυτικοί που ως τότε είχαν συμφωνήσει στην κατάληψη Αυστρίας-Τσεχοσλοβακίας"
Πώς το σκέφτηκες αυτό; Αυτές τις δύο χώρες τις κατέλαβε ο Χίτλερ, όχι οι δυτικοί, αυτοί (ο Τσάμπερλεν κι ο Νταλαντιέ) απλά αποδέχτηκαν το τετελεσμένο για ν'αποφύγουν τον πόλεμο. Δεν πήραν αυτοί τη μισή Τσεχοσλοβακία, όπως έκανε ο Στάλιν με την Πολωνία...Απ'το μυαλό σου τα βγάζεις;
Σχετικά με την διαχείριση του πολέμου δεν νομίζεις οτι η ουσιαστική κατάρευση του μετώπου τους πρώτους μήνες θα μπορούσε ίσως να έχει αποφευχθεί αν ο Στάλιν δεν είχε πρακτικά διαλύσει το '38 το σώμα των αξιωματικών; Κατα δήλωση Βοροσίλωφ, 37,761 αξιωματικοί και κομισάριοι διώχτηκαν, 10,868 συνελλήφθησαν και 7,211 καταδικάστηκαν! Φυσικά εκτελέστηκε και ο Τουχατσέφσκι με το επιτελείο του μετά απο δίκη-παρωδία. Ποιός στρατός μπορεί να αντέξει τέτοια αποδιοργάνωση; Για το σοσιαλισμό έγιναν όλα αυτά ή για να παγιώσει την εξουσία του ο Στάλιν; Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι Γερμανοί έφτάσαν ως τη Μόσχα, κι ας ευχαριστούμε το ρώσικο χειμώνα και το αίμα που έχυσε ο λαός...
Επιπλέον, ένας λόγος που η ΕΣΣΔ πιάστηκε απροετοίμαστη στη γερμανική επίθεση ήταν οτι ο Στάλιν αρνιόταν πεισματικά να δεχτεί το πλήθος πλήθος πληροφοριών που την προέβλεπαν. Τίποτα άλλο;
"Τέλος, τα περί σφαιρών επιρροής να τα πεις στους Κινέζους, τους Κορεάτες κλπ, τους οποίους ο Στάλιν (όχι ο Τσόρτσιλ;) δεν έγραψε σε κανένα χαρτάκι.."
1 δηλαδή το οτι μοίρασε την Ευρώπη με ένα χαρτάκι δεν σου φτάνει;
2 δεν μοίρασε την Κορέα λίγο αργότερα; (ο 38ος παράλληλος τί ήταν;)
3 τι εννοείς "(όχι ο Τσόρτσιλ;)" Με τον εαυτό του μοίρασε την Ευρώπη ο Τσόρτσιλ;
Αν δεν σ'αρέσουν τα παραπάνω, τα παράπονά σου στην Ιστορία...
*Απαντήθηκε και πριν ότι η προώθηση του Στάλιν από το καθεστώς Πούτιν όσον αφορά το γεγονός ότι κατέστησε την ΕΣΣΔ μεγάλη δύναμη μπορεί άνετα να συμβαδίζει με την αντικομμουνιστική πρακτική του Πούτιν.
Διαγραφή* Οι Τσάμπερλεν-Νταλαντιέ δεν στάθηκαν παθητικά απλώς. Συνειδητά ενήργησαν, έστρεψαν το Χίτλερ προς Ανατολάς. Γνωρίζεις τις κωλυσιεργίες στη σύναψη αμυντικού συμφώνου ΕΣΣΔ-Αγγλίας-Γαλλίας που έκαναν; Μέχρι και πληρεξούσια δεν έδιναν στους αντιπροσώπους τους, Αύγουστο του 1939. Αντί να τους στείλουν με αεροπλάνο, τους έστειλαν με.. πλοίο. Η ιστορία δεν τους αθωώνει.
* Εφ’όσον γνωρίζεις κάποια στρατιωτικά, κατ’αρχάς να δεχτούμε ότι δεν μετρά απλώς και μόνο η αριθμητική υπεροχή. Μεσολαβούν και άλλα «όπλα». Στην περίπτωση της ΕΣΣΔ, στην αρχή του πολέμου όταν οι Ναζί προέλαυναν, μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν η κακή οργάνωση (αποτέλεσμα «της εκκαθάρισης των αξιωματικών»).
*Για το χαρτάκι. Πρώτον, απορώ πώς δέχεσαι ως ιστορικό γεγονός κάτι που ένας άνθρωπος, που είχε κίνητρα συγκεκριμένα, λέει κάτι το οποίο δεν μπορεί να επαληθευτεί από κανέναν άλλο. Δεύτερον, τα ίδια τα ποσοστά του «χαρτακίου» δεν μπορούν να επαληθευτούν (π.χ.ήταν η Βουλγαρία 75-25 ή 100%, η Ουγγαρία 50-50 και η Γιουγκοσλαβία 50%-50%;). Τρίτον, ο Στάλιν δεν είχε κίνητρο να διαπραγματευτεί με την Αγγλία καμία μοιρασιά, καθώς ως μεγάλη δύναμη στρατηγικά εξασθενούσε, όποια έκβαση και να είχε ο πόλεμος. Επίσης, η Αγγλία δεν είχε κίνητρο να ενδιαφερθεί τόσο για το διαμοιρασμό της κατεστραμμένης ανατολικής Ευρώπης, όσο για τη νότια Ασία και γενικότερα τον αναδυόμενο τρίτο κόσμο, και όπου διατηρούταν ακόμα ο ιμπεριαλισμός αλλά ανέκυπταν εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα με επικεφαλής συχνά κομμουνιστές. Εξάλλου, η Κορέα δεν μοιράστηκε. Οι σοβιετικοί έφυγαν το 1948 και έκτοτε η Βόρεια Κορέα είχε ανεξάρτητη πορεία, ανήκοντας στο Κίνημα των Αδεσμεύτων.
ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΡΟΖ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΞΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ
πλάκα κάνεις;
ΔιαγραφήΟ Στάλιν ήταν εμπνευστής των λαϊκών μετώπων που ξεπερνάνε τα όρια του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΕΔΑ που ιδρύθηκε επί Ζαχαριάδη δε σου λέει τίποτα;
Το ΚΚΕ ή θα είναι "ροζ", όπως ήταν στις μεγάλες στιγμές (που δεν έγιναν μεγαλύτερες όχι λόγω συμμαχιών, αλλά εσωτερικών λόγων) ή θα είναι "διάφανο", δηλαδή ανύπαρκτο.
Καλός ο Στάλιν: σκότωσε τον παπού, έστειλε τη γιαγιά στη Σιβηρία, αλλά τουλάχιστον τότε υπήρχε τάξη. Το ρωσικό "πού είσαι Στάλιν;" στα ελληνικά μεταφράζεται "πού'σαι ρε Γιώργο Παπαδόπουλε!"
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαζοχισμός; Μαζική δουλοπρέπεια; Μαζική ηλιθιότητα σίγουρα!
Στραβάδι είσαι;
ΔιαγραφήΣου απαντήσανε νωρίτερα.
Το ότι το καθεστώς Πούτιν προωθεί το ότι ο Στάλιν κατέστησε τη Ρωσία/ΕΣΣΔ μεγάλο κράτος, ειδικά απ'τη στιγμή που αναπαράγει όλα τα αντικομμουνιστικά παραμύθια, δε μπορεί να κρίνει τον ίδιο το Στάλιν. Βλάκα.
Γουστάρεις αυταρχισμό; Τάξη, μπάτσους και μπότες; Αντι να επιβάλλεις το συστηματάκι σου στους άλλους που δέ γουστάρουν, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι:
ΔιαγραφήKiss the boot of shiny, shiny leather
Shiny leather in the dark
Tongue of thongs,
the belt that does await you
Strike, dear mistress,
and cure his heart
speak so slightly
down on your bended knee
Taste the whip, in love not given lightly
Taste the whip, now plead for me
Lou Reed 1967
Σε όλους τους θαυμαστές του Στάλιν και σε όσους θεοποιούν ενα δικτάτορα παραχαράσσοντας βάναυσα την ιστορία. Στη περίοδο που ήταν σε ισχύ το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ,οι ναζί προμηθεύτηκαν απο την ΕΣΣΔ 865000 τόνους πετρέλαιο,648000 τόνους ξυλεία,14000 τόνους χαλκού και 1,5 εκατομμύρια σιτηρά.Φυσικά οι συναλλαγές αυτές μεταξύ των ναζί και της ''σοσιαλιστικής'' ΕΣΣΔ ήταν ουσιαστικά βοήθεια για την προετοιμασία πολέμου και την επίθεση στην ίδια την ΕΣΣΔ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχετικά με το σύμφωνο ''μη επίθεσης'',προκαλεί εντύπωση πως γίνεται ενα κράτος να υπογράφει τέτοια συμφωνία με ένα άλλο που η κυβέρνησή του έχει απο πολλά χρόνια πρίν σαν διακηρυγμένο στόχο την εκμηδένιση του εταίρου του.Χωρίς να τεθεί ούτε καν σαν όρος να μπεί τέλος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο διωγμό των Εβραίων,των κομμουνιστών,των αντιφρονούντων.
Αλλά πως θα μπορούσε ο Στάλιν να θέσει τέτιο όρο όταν στη χώρα του πρωτοστατεί ο ίδιος στους διωγμούς ανακαλύπτοντας παντού εχθρούς.
Η πορεία της επίθεσης των ναζί δείχνει καθαρά πως το σύμφωνο δεν έγινε για να κερδίσει χρόνο ο Στάλιν αλλά το αντίθετο.
Στην εφημερίδα Ισβέστια στις 15/7/1943 ο υπεύθυνος του γραφείου πληροφοριών του Στάλιν,έγραφε.
''Δεν υπάρχει λόγος ο γερμανικός φασισμός και η σοβιετική Ρωσία να μην συμβαδίζουν αφού και η φασιστική Ιταλία και η σοβιετική Ρωσία είναι καλές φίλες''.Δηλαδή ναζί,φασίστες και σοβιετικοί όλοι μαζί μαλλιά κουβάρια!!
Στο μυστικό πρωτόκολλο του συμφώνου προβλέπονταν τα εξής.
1.Η Πολωνία θα χωριστεί μεταξύ των δυο χωρών με σύνορα τους ποταμούς Νάρεφ Βιστούλα και Σταν.
2.Με εξαίρεση τη Λιθουανία,οι χώρες της Βαλτικής θα ανήκουν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής.
3.Οι γερμανικές μειονότητες της σοβιετικής σφαίρας(υπάρχουν στις Βαλτικές χώρες,στη Βεσσαραβία και στη Μπουκοβίνα),θα πρέπει να τήν εγκαταλείψουν.
Αφού λοιπόν χώρισαν τις σφαίρες επιρροής τους,οι σταλινικοί νόμισαν πως ο Χίτλερ δεν θα τους επιτεθεί,άφησαν την χώρα τους ανοχύρωτη και έδωσαν πολύτιμο χρόνο στους ναζί να επιτεθούν ανενόχλητοι.Ετσι επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους άθλημα εντός της ΕΣΣΔ,που ήταν η εκαθάριση κάθε αντιφρονούντα που νόμιζαν πως εποφθαλμιά την παντοδυναμία του πατερούλη.
Δε μιλώ με όρους «θαυμαστή» ή «λάτρη». Μιλώ μόνο για κάποια πράγματα που δεν στέκουν βάσει λογικής.
Διαγραφή*Το να υπογράφεις σύμφωνο μη επίθεσης ακόμα και με αυτόν που θέλει να σου επιτεθεί δεν καταλαβαίνω γιατί είναι μεμπτό.
Το να ζητάς όμως να παρέμβεις ως τρίτη χώρα στα εσωτερικά μιας άλλης, επειδή δυστυχώς αυτό ήταν το θέμα των εβραίων, δεν μπορεί να γίνει από διπλωματική πλευρά, ειδικά όταν είσαι ο αμυνόμενος.
*Η πορεία της επίθεσης των ναζί δείχνει καθαρά πως το σύμφωνο έγινε για να κερδίσει χρόνο η ΕΣΣΔ, όχι όμως για να μην ξεσπάσει άμεσα ο πόλεμος, αν αυτό εννοείς.
*Το «μυστικό πρωτόκολλο», του οποίου την ύπαρξη αρνιόταν ο «υπογράψας» και παρότι είχε επιστρέψει στο αντισταλινικό ΚΚΣΕ τη δεκαετία του ’80, ο Μολότοφ, δεν στέκει, συν τοις άλλοις γιατί η Λιθουανία προσχώρησε τελικά στην ΕΣΣΔ. Δεν στέκει και γεωγραφικά, καθώς η "ανατολική Πολωνία" περιλάμβανε το Βίλνιους, τη σημερινή λιθουανική πρωτεύουσα. Υπονοείς μήπως πως η αμυνόμενη ΕΣΣΔ χάλασε τη συμφωνία παίρνοντας περισσότερα;
*Μεταξύ Αυγούστου 1939-1941 οι εκκαθαρίσεις είχαν ελαττωθεί, σχεδόν σταματήσει. Όποιο αντισοβιετικό βιβλίο με νούμερα και να πάρεις αυτό θα δεις.
Katyn, A Crime Without Punishment (2.7 MB είναι, pdf)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://bit.ly/15LpS7n
Tί ωραία που είναι τα σταλινικά γουρουνάκια! Δεν γουστάρουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση αλλά γουστάρουν τις δολοφονίες των πολιτικών τους αντιπάλων!!!
*
Α! θα σας μαλώσω! Ο Στάλιν δεν έκανε διακρίσεις στο λαό, ούτε στους κομμουνιστές: Πολλοί αλλοδαποί κομμουνιστές, που είχαν εγκατασταθεί στη Σοβιετική Ένωση τις δεκαετίες 1930-1940, πολλά από τα κατώτερα και ανώτερα στελέχη της Κομμουνιστικής Διεθνούς, χωρίς καμιά διάκριση, κατηγορήθηκαν πρώτα-πρώτα για κατασκοπία!
Η παράνοια ήταν η εξής: Στην Ελλάδα οι παρτιζάνοι του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ τραγουδούσαν το “μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά” (πέσανε πάνω στην εργατιά / άγρια κράζουν, για αίμα διψούν / τον Δημητρώφ στην κρεμάλα να δουν / τους Τάνεφ και Ποπώφ, τον Τέλμαν και άλλους / αντιφασίστες αρχηγούς…) ενώ ο Βασίλ Τάνεφ ήταν κατηγορούμενος στη Σοβιετική Ένωση (με κατασκευασμένη κατηγορία από τη NKVD) και ο Μπλαγκόι Ποπώφ ήταν εξορία στα περιβόητα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας (Gulag) – συνολικά 17 χρόνια.
Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα τύχει να ακούσετε το τραγούδι “μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά”, την επόμενη φορά που οι σταλινικοί θα σας καλέσουν να πυκνώσετε τις τάξεις του ...κώματος της εργατικής τάξης σαν απάντηση στα Χρυσά Αβγά του φιδιού και, για να σας πείσουν, θα σας κουνήσουν απειλητικά το βιβλίο "Ο φασισμός" του (μέχρι μαλακίας πιστού στον Στάλιν) Георги Димитров, θυμηθείτε με ποιον τρόπο ο πατερούλης αντάμειβε τους “ήρωες της εργατικής τάξης” (ήρωες τέτοιοι μπορούν μοναχά / να βγούνε μέσ΄ από την εργατιά)…
http://bit.ly/11IOatm
Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, οι μεγαλύτεροι γραφειοκράτες και αυτοί που δεν θέλουν να ανοίξει στο λαό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι τροτσκιστές (ΔΕΑ) και άλλοι αντισταλινικοί (Ρεύμα) και όχι οι σταλινικοί (ΚΟΕ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε κακομοίρηδες έχετε κατεβάσει τα βρακιά στην κυβέρνηση και τους τροϊκανούς κι εσείς σκαλίζετε την ιστορία μπας και ξαναβγάλετε στην επιφάνεια όσα σας χωρίζουν. Δεν μπορώ με τίποτα να σας θεωρήσω συντρόφους. Είστε άξιοι της μοίρας σας!
ΑπάντησηΔιαγραφή