ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Social Contagion and Other Material on Microbiological Class War in China




Οι Chuang είναι μια διεθνής κομμουνιστική συλλογικότητα που εκδίδει ένα ομώνυμο περιοδικό και ένα blog. Το περιεχόμενό τους περιλαμβάνει συνεντεύξεις, μεταφράσεις και πρωτότυπα άρθρα σχετικά με συνεχιζόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη της Κίνας μέσα από τα συσσωρευμένα συντρίμμια της ιστορίας των αγώνων που εναντιώθηκαν σε αυτή.

Μέσα από χρόνια επιτόπιας έρευνας, οι Chuang προσπαθούν να διαμορφώσουν γενικότερη προσέγγιση από αριστερή σκοπιά αυτών των ζητημάτων, δίνοντας έμφαση στις παγκόσμιες διαστάσεις της κινεζικής εμπειρίας - διακριτή από τις συζητήσεις του 20ου αιώνα - και επικεντρωμένη στις μεταβαλλόμενες συνθήκες των λαϊκών αντιστάσεων στην Κίνα και πέρα απ’ αυτή. Στις ενδιαφέρουσες θεωρητικές παρεμβάσεις και στη πληροφόρηση από ζητήματα επικαιρότητας που παρουσιάζονται στο blog τους, η συλλογικότητα δίνει έμφαση στα εμπειρίες από τις μάχες που δίνουν οι προλετάριοι σε όλο τον κόσμο σήμερα και στο εγγύς μέλλον.

Στο νέο βιβλίο τους, το «Social Contagion and Other Material on Microbiological Class War in China» από την Charles H. Kerr Publishing, μέσα από επιτόπιες συνεντεύξεις, αναφορές και αναλύσεις, δίνουν ένα αποκαλυπτικό πορτρέτο της ταυτόχρονα δρακόντειας και αναποτελεσματικής απάντησης του κινεζικού κράτους, καθώς και των αυτο-οργανωτικών πρακτικών επιβίωσης των απλών Κινέζων εργατών. Οι Τσουάνγκ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πανδημία έχει επιτρέψει έναν νέο τρόπο διακυβέρνησης κατά των εξεγέρσεων, που έχει τις ρίζες του σε δεκαετίες θεσμικών πειραματισμών και σε μια αναδυόμενη θεωρία της κρατικής εξουσίας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση του άρθρου τους «Social Contagion» (αρχικά δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020), μια μετάφραση μιας κινεζικής έκθεσης για τις συνθήκες των εργαζομένων και τους εργασιακούς αγώνες κατά τη διάρκεια και μετά την κορύφωση της εγχώριας πανδημίας COVID-19, μια συνέντευξη με δύο ακτιβιστές για τις εμπειρίες τους στη Γουχάν κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της επιδημίας και ένα εκτενές άρθρο για το πώς η άρχουσα τάξη προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αυτή την καταστροφή ως ευκαιρία να αναδιαρθρώσει και να επεκτείνει το κράτος για τα συμφέροντα της μακροπρόθεσμης καπιταλιστικής συσσώρευσης. 

Συνολικά, το βιβλίο παρέχει μια διεισδυτική προσέγγιση για τη σχέση μεταξύ του καπιταλισμού, της πανδημίας, του εγχειρήματος οικοδόμησης κράτους στην Κίνα και της δράσης των απλών ανθρώπων. 

Δυο ενημερωτικά κείμενα, το ένα για τους Chuang και το άλλο για το νέο βιβλίο τους:

1Dirty Work. Chuang on China, Communism, and Social Contagion

2The State of the Plague (interview & new book pre-order)




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ