ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης στο ΣΚΑΪ (video)




Την άποψη ότι το άσυλο θα έπρεπε να ενισχυθεί αντί να καταργηθεί, και πως τα ΜΑΤ δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στα πανεπιστήμια εξέφρασε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας το πρωί στον Σκάι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μίλησε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Εξάρχεια και ΑΣΟΕΕ, εκφράζοντας την άποψη ότι θα δημιουργήσουν κοινωνικές ταραχές.

«Ήταν λάθος η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ» είπε χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατία» τον τρόπο που φέρεται η αστυνομία, και πρότεινε να νομοθετηθεί υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας στα πανεπιστήμια την οποία θα αναλάβει να ελέγχει και ο πρύτανης, ως αρμόδιος για τη διοίκηση του πανεπιστημίου.

Όσον αφορά τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτήρισε εντελώς ανόητες καθώς «δεν παρέχουν καμία βελτίωση στο πρόβλημα της περιοχής που κατά κύριο λόγο είναι τα ναρκωτικά.

Αντίθετα ως λύση προτείνει την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας».

Σχετικά με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Χρυσοχοΐδη στην θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίστηκε πως είναι ο τελευταίος που έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Πρόσθεσε ότι το 2012 ως υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης «προέβη στη μεγαλύτερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το διασυρμό των οροθετικών γυναικών και θα έπρεπε να διώκεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ