ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ιός του Bitcoin… εξαπλώνεται


Μούγκα από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μπροστά στον νέο “ιό”, 
μούγκα και στην στρούγκα της “δραχμής”...

Πάνω από 150.000 «πορτοφόλια» κατέχουν πάνω από δέκα κρυπτονομίσματα. Η διείσδυση στην επενδυτική κοινότητα και οι περιστασιακοί παίκτες. Τι δείχνει η τεχνική εικόνα για την πορεία του Bitcoin.
Αναδημοσίευση από το "www.euro2day.gr"

Tο τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική κινητικότητα, όσον αφορά την κατοχή των Bitcoin. Τα πορτοφόλια που περιέχουν τουλάχιστον 10 Bitcoin είναι στο ανώτατο υψηλό, ξεπερνώντας τις 150.000 διευθύνσεις. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σε μια ευθεία, τώρα δείχνει να κατευθύνεται προς τα πάνω. Δεν είναι καθόλου λίγα λεφτά 10 Bitcoin σήμερα. Η αποτίμηση εκείνων των πορτοφολιών είναι τουλάχιστον 100.000 δολάρια το καθένα.



Αυτό κανονικά θα έπρεπε ανεπιφύλακτα να το εκλάβουμε ως θετικό στοιχείο, καθώς φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κατέχουν Bitcoin. Έχουμε δηλαδή μια σαφή ένδειξη ότι η διεισδυτικότητά του στην κοινωνία έχει ανέβει. Ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχει αυξηθεί ο πληθυσμός όσων κατέχουν Bitcoin. Μπορεί κάποιος που έχει πολλά Bitcoin να τα σπάσει σε αρκετούς λογαριασμούς. Με αυτό τον τρόπο οι λογαριασμοί αυξάνονται, αλλά όχι και οι άνθρωποι που τα κατέχουν. Όμως δεν μπορεί να αποδοθεί σε σύμπτωση το γεγονός ότι ανεβαίνουν οι διευθύνσεις. Όπως βλέπουμε στο παρακάτω διάγραμμα ακόμα και στις διευθύνσεις που κατέχουν 1 Bitcoin, η τάση είναι καθαρά ανοδική. Ο ιός του Bitcoin εξαπλώνεται.



Αυτή η θετική ένδειξη δεν σημαίνει πως δεν είναι εύκολο να πέσει παρακάτω η τιμή του Bitcoin. Όσο και αν πιστεύει κάποιος πως η μακροχρόνια πορεία του Bitcoin θα είναι ανοδική, βλέποντάς το να πέφτει από τις 14.000 που είχε πριν μόλις 3 μήνες, στα μισά, θα νιώσει αμήχανα. Ορισμένοι θα χάσουν την πίστη τους. Bitcoin δεν κατέχουν μόνο οι φανατικοί υποστηρικτές του. Υπάρχουν και ευκαιριακοί επενδυτές που δεν έχουν αντιληφθεί ή αδιαφορούν για τα πλεονεκτήματά του. Τους ενδιαφέρει μόνο η πρόσκαιρη κερδοσκοπία. Εκείνοι θα εγκαταλείψουν πρώτοι.

Έχουμε λίγες ημέρες να βάλουμε το 4ωρο διάγραμμα του Bitcoin, αλλά δεν έχουμε χάσει και τίποτα. Οι εξελίξεις εξακολουθούν να κινούνται σε βαρετούς ρυθμούς. Η τιμή παραμένει εγκλωβισμένη στον τριγωνικό σχηματισμό, που περικλείεται από την κίτρινη και την πράσινη γραμμή. Οι υποτονικές κινήσεις αποκοιμίζουν του traders, με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, κάτι που στρώνει τον δρόμο σε εκείνους που θα θελήσουν να το σπρώξουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω.



Σκεφτείτε το σαν μια μάχη μεταξύ δύο αντίπαλων στρατών. Των αγοραστών και των πωλητών. Αν έχουμε χαμηλό όγκο συναλλαγών, δηλαδή ελάχιστοι στρατιώτες από κάθε στρατόπεδο έχουν εμπλακεί σε αψιμαχίες, αυτό σημαίνει πως όποιος και να κερδίσει έδαφος δεν σημαίνει πολλά πράγματα ως προς το ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο. Αν όμως στη μάχη συμμετέχουν πολλοί από το στράτευμα, τότε το αποτέλεσμά της θα μας δώσει μια σοβαρή ένδειξη για το ποιος πρόκειται να επικρατήσει.

Υπάρχουν ορισμένα επίπεδα τιμών που οι αγοραστές (ή αντίστοιχα οι πωλητές) βρίσκουν ελκυστικά και άρα επιλέγουν να δώσουν τη μάχη τους. Στην περίπτωσή μας, αυτός ο χώρος βρίσκεται στην κίτρινη και στην πράσινη γραμμή του διαγράμματος.

Και μέχρι τότε τι θα κάνουμε; Είναι η ερώτηση που καίει τους ανυπόμονους. Δυστυχώς, έτσι είναι το trading. Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε λεφτά από την αγορά που θέλουμε, αλλά από την αγορά που έχουμε. Οι χρηματιστηριακές (και όχι μόνο) επενδύσεις είναι σαν τον πόλεμο. Μεγάλοι περίοδοι βαρεμάρας διακόπτονται από διαστήματα έντονης έξαψης. Με υπομονή ελεύθερου σκοπευτή προετοιμαζόμαστε για το κατάλληλο χτύπημα.

Όλοι οι traders, πάνω από όλα, είναι κυνηγοί. Ανήσυχοι άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες με έναν κοινό στόχο: την επιτυχία. Έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι εγωισμού αποζητώντας να ξεφύγουν από τον μέσο όρο. Μη φανταστείτε πως αυτά αφορούν μόνο τους ιδιώτες επενδυτές. Τα ίδια ισχύουν και στα μεγάλα επενδυτικά σχήματα.

Οι υπάλληλοι των επενδυτικών τραπεζών είναι κυνηγοί που αναζητούν το θήραμά τους. Οι υπάλληλοι των εμπορικών τραπεζών είναι αγρότες που καλλιεργούν υπομονετικά τη γη. Μια ομάδα που εργάζεται μήνες ολόκληρους για μια συγχώνευση, θεωρείται «μονάδα ειδικών δυνάμεων». Η αίθουσα συναλλαγών με τις οθόνες είναι τα χαρακώματα. Οι traders είναι οι πυροβολητές, ενώ οι υπάλληλοι του dealing room είναι οι τραυματιοφορείς και οι υπεύθυνοι ανεφοδιασμού.

Ο trader ούτε γεννιέται ούτε γίνεται. Αναδεικνύεται. Για να γίνεις trader, δεν χρειάζεται δίπλωμα. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα λογαριασμό και να κάνει άσκοπες κινήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι αποτυγχάνουν. Χρειάζεται εκτός από την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα, να έχεις μέσα σου το πνεύμα της ελευθερίας, να σκέφτεσαι δημιουργικά, να ζυγίζεις ψύχραιμα τα δεδομένα.

Ένα διάγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει εκατομμύρια συνδυασμούς και χαρακτηριστικά. Συνεπώς είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κάποιος και να ταιριάξει τους συνδυασμούς των τιμών με τις πεποιθήσεις του. Η συνεχώς μεταβαλλόμενη κίνηση των τιμών καθιστά εξαιρετικά εύκολη την άγνοια του κινδύνου. Αν αυτό που έχει αγοράσει έχει υποχωρήσει, αν το πουλήσει είναι σαν να αποδέχεται το λάθος του. Επειδή εκλαμβάνει το αποτέλεσμα ως οδυνηρή προσωπική ήττα, αποφεύγει την πώληση. Στάση που συνήθως οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η ειρωνεία είναι ότι επιφανειακά το trading φαίνεται πολύ απλό. Υπάρχουν μόλις 3 κινήσεις που χρειάζεται να κάνετε. Είσοδος, ρευστοποίηση και διακράτηση. Η επιτυχία φαίνεται τόσο κοντά, κι όμως είναι πάντα τόσο φευγαλέα.




Δείτε και αυτά:





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ