ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Πρόστιμο σε όσους πληρώνουν με μετρητά από 500 ευρώ και άνω και όχι μόνο...




Από τις 4 Απριλίου 2017 άρχισε να κυκλοφορεί στη ζώνη του ευρώ το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ. Όπως και το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», θα περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία. Η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ υποτίθεται ότι γίνεται για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των τραπεζογραμματίων.

Όμως εκείνο που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά είναι πολύ πιθανόν είναι ότι σύντομα θα ορισθεί ημερομηνία λήξης για τα παλαιάς κοπής χαρτονομίσματα, ώστε όσοι έχουν αποθηκεύσει χρήματα εκτός του τραπεζικού συστήματος να εξαναγκαστούν να τα καταθέσουν στις τράπεζες.

Παράλληλα  λαμβάνονται και άλλα μέτρα προς  αυτή την κατεύθυνση όπως η επιβολή προστίμου σε όσους πληρώνουν στις συναλλαγές τους με μετρητά για ποσά από 500 ευρώ και άνω.

Περισσότερα γι' αυτό το θέμα, στο κείμενο που αναδημοσιεύουμε από το enikonomia.gr

Με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ αναμένεται να τιμωρεί η κυβέρνηση όσους δεν εξοφλούν με ηλεκτρονικά μέσα προϊόντα ή υπηρεσίες συνολικής αξίας 500 ευρώ και πλέον, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προβλέπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο προσθέτει νέες περιπτώσεις διαδικαστικών παραβάσεων σχετικά με την έκδοση ή λήψη παραστατικών για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ και ορίζονται, κατά περίπτωση, οι αντίστοιχες κυρώσεις, «τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 500 ευρώ και άνω, που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, αποκλειστικώς με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, όπως ενδεικτικά άλλα όχι περιοριστικά τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά».

Μάλιστα, για τους παραβάτες της διάταξης αυτής, δηλαδή για όσους χρησιμοποιούν μετρητά ή μη ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών για την εξόφληση αγαθών ή παροχής υπηρεσιών αξίας 500 ευρώ και άνω το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ για κάθε παράβαση !

Πρακτικά εκείνοι που θα εξακολουθήσουν να θέλουν να πληρώνουν με μετρητά δεν θα πτοηθούν από τη διάταξη αυτή, καθώς μπορούν να «μοιράσουν» το εκάστοτε ποσό για τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών με τέτοιο τρόπο που δεν θα υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Δηλαδή αντί για ένα παραστατικό των 600 ευρώ που θα έπρεπε να πληρωθεί με κάρτα ή μέσω τραπέζης θα εκδοθούν δύο αποδείξεις ή τιμολόγια αξίας 300 ευρώ έκαστο που θα εξοφληθούν με μετρητά.

Μια ματιά και εδώ:

Γιατί καταργήθηκε το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ;




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ