ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ψήφισμα στήριξης του Ζαν-Λικ Μελανσόν και της «Ανυπότακτης Γαλλίας»


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ:
ψήφισμα στήριξης του Ζαν-Λικ Μελανσόν και της «Ανυπότακτης Γαλλίας». 
Οι εκλογές γίνονται την Κυριακή 23 Απριλίου.
 εδώ; [ΨΗΦΙΣΜΑ]




Μεγάλη συγκέντρωση του αριστερού υποψήφιου στη Μασσαλία

 Με φόντο τη θάλασσα στην παραλία της Μασσαλίας, με ένα κλαρί ελιάς στο πέτο, ο Ζαν - Λικ Μελανσόν έδωσε την Κυριακή μια «ομιλία- ωδή» για την ειρήνη και τη Μεσόγειο μπροστά σε περίπου 70.000 άτομα. Δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις δείχνουν τον προεδρικό υποψήφιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς να περνάει στην τρίτη θέση με 18%, ενώ ο δεξιός υποψήφιος ο Φιγιόν υποχωρεί στο 17%. Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Εμανουέλ Μακρόν και η υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν με ποσοστό περίπου 23%.


«Εάν θέλετε την ειρήνη, μην κάνετε λάθος στο ψηφοδέλτιο και εάν διαλέξετε έναν για τον πόλεμο, μην ξαφνιαστείτε εάν τελικά έρθει ο πόλεμος» δήλωσε. Με το κλαδί ελιάς στο χέρι, υπογράμμισε ότι η ειρήνη είναι στο επίκεντρο του προγράμματός του. Στρεφόμενος προς τη Μεσόγειο, με φωνή γεμάτη συγκίνηση, ζήτησε ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στους χιλιάδες μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή τη θάλασσα: “Πώς είναι δυνατόν, πώς έγινε και μετατράπηκε σε αυτό το νεκροταφείο. Ανήκει σε μας”, πρόσθεσε, “το να πούμε ότι η μετανάστευση είναι πάντα μια αναγκαστική εξορία, μια μεγάλη ταλαιπωρία. Ήλθε ο καιρός να δοθεί ένα τέλος στους πολέμους που μαστίζουν τις χώρες του Νότου”, τόνισε.

Με τον ίδιο παλμό και την ίδια συγκίνηση στη φωνή, ο Ζαν Λικ - Μελανσόν θυμήθηκε τους Έλληνες: «Για ακόμα μια φορά, βυθισμένοι στα βάσανα και στις θυσίες, αναρωτιούνται πότε θα ξεκινήσει η αρχή του τέλους του φρικτού επεισόδιου που βιώνουν: Οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται, οι συνταξιούχοι που μαραζώνουν στη μιζέρια μέσα από τις σιδηρές τανάλιες του κεφαλαίου και των τραπεζών» είπε και έδωσε μία υπόσχεση: «Ελληνες, εάν εμείς οι Γάλλοι απελευθερωθούμε από τα δεσμά του χρήματος, να είστε βέβαιοι ότι θα έρθουμε να σας σώσουμε», προκαλώντας μια ενθουσιώδη αντίδραση από το πλήθος.

Σχετικά με τη διεθνή επικαιρότητα στη Συρία, ο Ζαν - Λικ Μελανσόν χαρακτήρισε ως «απερίσκεπτη εγκληματική πράξη» την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να χτυπήσει βάση του συριακού στρατού. Επαναβεβαίωσε τη θέλησή του να αποχωρήσει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ.

Κατέκρινε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ότι υποστήριξαν την ενέργεια Τραμπ, αφήνοντάς του ελεύθερο πεδίο, «παρ' ότι δεν έχει καμία διεθνή νομιμότητα» εφόσον δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα για την ευθύνη της επίθεσης με τα χημικά.

Ενθουσιώδης απέναντι στο πλήθος και στη δυναμική της εκστρατείας του, ο Ζαν - Λικ Μελανσόν έχει αρχίσει να πιστεύει ότι η πιθανότητα να είναι στον δεύτερο γύρο θα μπορούσε να είναι εφικτή. «Ακούγεται να πλησιάζει, γίνεται όλο και πιο αισθητή, η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητες των προσπαθειών μας» υπογράμμισε. Για πρώτη φορά στις μετρήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων ο αριθμός των αναποφάσιστων και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουρο αν θα πάνε καν να ψηφίσουν εμφανίζεται πολύ υψηλός: Ένας στους τρεις Γάλλους δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα ψηφίσει ή είναι πιθανό να αλλάξει γνώμη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ