ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση:Η δυναμική του κοινού: ταξικές αντιθέσεις και ηγεμονία στον κοινωνικό χώρο




Βιβλιοπαρουσίαση: Η δυναμική του κοινού: ταξικές αντιθέσεις και ηγεμονία στον κοινωνικό χώρο (μιλάει ο συγγραφέας Δημήτρης Κωτσάκης), Παρασκευή 28 Απρίλη, 8.30 μ.μ.


To Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο διάλογο που ανοίγει για την έννοια των κοινών και τον χειραφετητικό ρόλο που ενδεχομένως να έχουν στην προσπάθεια υπέρβασης της κεφαλαιο-κρατικής διαχείρισης της ζωής μας. Στον πρώτο κύκλο αυτού του εγχειρήματος παρουσιάζουμε πέντε βιβλία που εκδόθηκαν πρόσφατα και πραγματεύονται ζητήματα που άπτονται των κοινών και τη σχέση τους με την επανοηματοδότηση του πολιτικού και του κοινωνικού, της συγκρότησης του δημόσιου χώρου, τα κοινωνικά κινήματα, την άμεση δημοκρατία και τις συγκρούσεις που η διαδικασία αυτή προκαλεί ή/και απαιτεί.


Η πέμπτη βιβλιοπαρουσίαση γίνεται την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 8.30 με το βιβλίο: Η δυναμική του κοινού: ταξικές αντιθέσεις και ηγεμονία στον κοινωνικό χώρο, του Δημήτρη Κωτσάκη.

Στο παρόν βιβλίο ο Δημήτρης Κωτσάκης εξετάζει τη δυναμική του κοινού στο πλαίσιο της καταρρέουσας αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αλλά και των αναπτυσσόμενων κοινωνικών δικτύων τα οποία ψηλαφούν τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας μέσα σε αυτήν την κοινωνία.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζεται το κοινωνικό πλαίσιο της δυναμικής του κοινού: οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτυσσόμενες στην ταξικά συγκροτημένη κοινωνία.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζεται η δυναμική του κοινού σε συνάρτηση με τον ταξικό ανταγωνισμό και, μεταξύ άλλων, αναδεικνύεται η θέση ότι η δυναμική του κοινού στην εργατική της κατεύθυνση υπερβαίνει τον ταξικό ανταγωνισμό για την ηγεμονία.

Το τρίτο μέρος του βιβλίου ξεκινά με την διαλεκτική των κρίσεων και το τέλος της «πολιτικής» και εξετάζει το νέο κοινωνικό κίνημα σε σχέση με τρία ζητήματα: τη συλλογικότητα των συνεταιρισμένων παραγωγών, το κοινό της γνώσης και την άμεση δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία των συλλογικοτήτων.

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ