ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δεν πρόκεται να υπογραφεί καμία συμφωνία σήμερα...




Το σημερινό editorial (Με τον λαό και με πολιτική συναίνεση) της «Εφημερίδας των Συντακτών» καταλήγει:
Η ελληνική πλευρά έχει δείξει κάθε καλή πίστη και διάθεση. Η βούληση του ελληνικού λαού, όπως ερμηνεύτηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μετά το δημοψήφισμα, είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ. Αν οι δανειστές δείξουν πάλι την ίδια αδιάλλακτη στάση, θα αποδείξουν ένα και μόνο πράγμα: πως από την αρχή ο μοναδικός στόχος τους ήταν να απαλλαγούν από τον Τσίπρα και την πρώτη αριστερή κυβέρνηση έπειτα από χρόνια στην Ευρώπη.

Μια εφημερίδα μπορεί να έχει αυτή την στάση και να εκθέτει γενικά τις πιθανές εκδοχές. Όμως, όταν ασκείς πολιτική, θα πρέπει να παίρνεις θέση για πια εκδοχή θεωρείς κυρίαρχη και γιατί. Δυστυχώς, ούτε ο κυβερνητικός συνασπισμός, ούτε όμως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετούνται ανοικτά στο τι περιμένουν από την σημερινή κρίσιμη μέρα για την χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη. Σε κάποιους αριστερούς, που επικεντρώνουν την κριτική τους στο ζήτημα ότι το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών επαναφέρει ως βάση της διαπραγμάτευσης την πρόταση που απόρριψε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα, θα θέλαμε να τους πούμε να μην βιάζονται. Στις διαπραγματεύσεις βεβαίως έχουν σημασία οι προτάσεις που καταθέτεις, όμως εκείνο που είναι το καθοριστικό, είναι οι τελικές αποφάσεις που υπογράφονται.

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι σήμερα δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία συμφωνία. Η “μαφία” των επιτελείων της ΕΕ θα συνεχίζει να προφασίζεται ότι είναι ανοικτή στον “διάλογο” με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά θα συνεχίσει παράλληλα να έχει την ίδια αδιάλλακτη στάση, όπως περιγράφεται στην τελευταία παράγραφο του editorial της εφημερίδας. Όπως γράφει και ο Σαμίρ Αμίν στο μήνυμά του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος:


Ο αγώνας συνεχίζεται. Η Ευρώπη των δισεκατομμυριούχων αεριτζήδων δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από το στόχο της: Να σφαγιάσει τον ελληνικό λαό.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με τους Podemos, ο ισπανικός λαός έδωσε άλλο ένα σινιάλο αφύπνισης. Τώρα εναπόκειται στους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Βρετανούς και τους υπόλοιπους λαούς της ευρωπαϊκής ηπείρου να κατανοήσουν ότι ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι δικός τους!

2 σχόλια :

  1. https://panosz.wordpress.com/2015/07/07/livadari-9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η ελληνική πλευρά είχε δείξει καλή πίστη και διάθεση, θα είχαμε έρθει σε συμφωνία απο το Φλεβάρη με κάποιο νούμερο κοντά στο μεηλ Χαρδούβελη και θα είχε τελειώσει το θέμα. Αλλά αυτό ήταν αντίθετο στην διαπραγματευτική πολιτική Βαρουφάκη.
    Πέντε μήνες τί κάνανε; Ετσι φτάσαμε στο σήμερα με κλειστές Τράπεζες και τον Πρωθυπουργό να ζητάει επειγόντως 7 δις για να βγάλουμε το μήνα. Κι αυτό το λένε ισχυρή διαπραγματευτική θέση! Φυσικά ως συνήθως για όλα φταίνε οι ξένοι....
    Όσο για τον Σαμιρ Αμίν και το κείμενο του, προφανώς δεν διάβασε τί είπε για την Ελλάδα ο Ιγκλέσιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ