ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

“Σάσα ο Ελληνας” το σύμβολο του Ντεμπάλτσεβο και ο “ιπτάμενος Ελληνας” της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ


Σάσα ο Ελληνας
Είμαι φιλομοναρχικός, αλλά και διεθνιστής. Θεωρώ ότι η εξουσία πρέπει να είναι συγκεντρωμένη γύρω από ένα ισχυρό πρόσωπο.

ΕΡ. Ωστόσο, εδώ εσείς ονομάζεστε «Λαϊκή Δημοκρατία» του Ντονιέτσκ.

ΑΠ. Καθένας έχει την άποψή του. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, αν και δεν παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις και τα κόμματά της, ευχαρίστως θα έσφιγγα το χέρι σε όποιον πολιτικό αρχηγό πρότεινε την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Αν και δεν τα πάω και τόσο καλά με τους κομμουνιστές. Παρ’ ότι τον Στάλιν τον εκτιμώ. Ο Στάλιν αντιπροσωπεύει την ισχυρή εξουσία και τον αυστηρό έλεγχο. Αλλά και απέναντι στον Μαχνό (σ.σ. γνωστός αναρχικός με μεγάλη στρατιωτική δράση ακριβώς στην ανατολική Ουκρανία μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, το 1917) είμαι πολύ θετικός. Εγώ δεν θεωρώ, όπως έλεγαν οι σοβιετικοί, ότι ήταν οι μονάδες του ήταν λήσταρχοι. Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των φτωχών ανθρώπων. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματά τους.

περισσότερα εδώ: Ανατολική Ουκρανία: “Σάσα ο Ελληνας” - το σύμβολο του Ντεμπάλτσεβο


Γκρεκ Πάλιτς
Ο Αποστόλης, όπως είναι το ελληνικό όνομά του, ο Ανατόλι Κόβαλ, ή “Γκρεκ Πάλιτς” (Πάλιτς ο Ελληνας), όπως είναι το συνθηματικό του, “ιπτάμενος” - παλιός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτός από στρατιωτικός, είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πολιτικής οργάνωσης του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ζαχάρτσενκο. Παλιός πιλότος μαχητικών επί ΕΣΣΔ, ο Αποστόλης πήρε μέρος στους πολέμους στο Αφγανιστάν, στην Τσετσενία, και στην Υπερδνειστερία, ενώ από πέρυσι διοικεί μονάδα πυροβολικού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DNR).

περισσότερα εδώ:Ανατολική Ουκρανία: Αποστόλης - ο “ιπτάμενος Ελληνας” της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ

2 σχόλια :

  1. Εκτός γραμμής σας κόβω:
    http://www.avgi.gr/article/2007339/poia-anoixi-gia-tin-oukrania-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο της αυγής που παραπέμπεις, δεν είναι η κομματική "γραμμή", αλλά η άποψη του Φελίξ Σαρτρέ (Félix Chartreux) διδάσκει Ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης στο Collège universitaire français της Αγίας Πετρούπολης. Επίσης οι δικές μας παραπομπές είναι στο RT, δηλαδή και τα δύο προέρχονται από την σημερινή Ρωσία. Όσο για την δική μας άποψη για το τι συμβαίνει Ουκρανία την έχουμε γράψει αλλού, όπως εδώ:
      Μύθοι και πραγματικότητες της ελληνικής Αριστεράς για την Ουκρανία

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ