ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Και λίγο κουτσομπολιό για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ...


“Το χειρότερο πράγμα από το να σε κουτσομπολεύουν είναι το να μη σε κουτσομπολεύουν”

Στην “εφημερίδα των συντακτών” έχει δημοσιευθεί ένα κείμενο του Ν. Σβέρκου που καλύπτει επαρκώς της ανάγκες του κουτσομπολιού για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: 


Το κουτσομπολιό σε αντίθεση με το τίτλο του κειμένου -αλλά σε συμφωνία με το περιεχόμενό του – έχει ως αντικείμενο την παρουσίαση προσωπικών στάσεων και συμπεριφορών. Τα ονόματα στα οποία αναφέρεται είναι:

α) Τονισμένα με bold γράμματα: Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Μπασκόζος, Εφη Καλαμαρά, Γιάννης Μηλιός, Δημήτρης Βίτσας, Χρήστος Μαντάς, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης.

β)  Με απλά γράμματα: Κώστας Ζαχαριάδης, Αγγελος Μανταδάκης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Πουλάκης, Τάσος Κορωνάκης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σοφία Σακοράφα, Μανώλης Γλέζος.

Αν δεν σας ενδιαφέρει μόνο το κουτσομπολιό αλλά ψάχνετε να βρείτε πολιτικές απόψεις, όπως και τις θέσεις και αντιθέσεις που συγκροτούν το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσες φορές και αν διαβάσετε και ξαναδιαβάσετε το άρθρο του Ν. Σβέρκου τσάμπα κόπος. Η συμβολή του Ν. Σβέρκου περιορίζεται απλά στην εφαρμογή του πρώτου κανόνα που περιγράφει την κοινωνική λειτουργία του κουτσομπολιού: “Όταν οι άνθρωποι μιλούν για σένα, υπάρχεις”. Κάτω από αυτό το πρίσμα, έχει ενδιαφέρον να εντοπίσει κανείς εκείνους που δεν υπάρχουν για τον Ν. Σβέρκο. Και δεν είναι μόνον πρόσωπα, αλλά και ολόκληρες “τάσεις” εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα η “αριστερή πλατφόρμα”, όπου και εκεί υπάρχουν ανασυνθέσεις, ανακατατάξεις και άλλα παρόμοια φαινόμενα..

Όμως, μιας και πιάσαμε το κουτσομπολιό, θα πούμε και εμείς το δικό μας, το οποίο λειτουργεί πλήρως ανατρεπτικά για τα κουτσομπολιά που παρουσιάζει ο Ν. Σβέρκος: Πλέον δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ! Αν αμφιβάλλατε, μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια. Πηγαίνετε μια βόλτα από την Κουμουνδούρου και εκεί που πριν λίγο καιρό υπήρχε συνωστισμός, σήμερα θα βρείτε μόνον τους θυρωρούς και άδεια γραφεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ