ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επιστολή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
19/3/2015

Προς
τους βουλευτές/ βουλεύτριες
Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ σας καλεί να συνηγορήσετε στην απόσυρση του άρθρου 24 παρ. 1β, 2 και 3 το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας».

Σύμφωνα με τα δύο σχετικά δελτία τύπου της Πρωτοβουλίας το μείζον θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, που απασχόλησε από το 2011 τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κινήματα κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας και τις τοπικές κοινωνίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με την προχειρότητα δύο παραγράφων σε νομοσχέδιο με άλλο περιεχόμενο.

Η απορρόφηση της ΕΤΑΔ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταστροφική γιατί μεταφέρει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου όλα τα ακίνητα του δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Ακινήτων) καθώς και την περιουσία του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011, ένα σκληρό νομοθέτημα που δεν επιδέχεται αμφισημίες, «το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου» (άρθρο 1 παρ. 2). Το πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο του νόμου περιβάλλεται από δεκάδες άλλες διατάξεις, που διέπουν την είσοδο των περιουσιακών στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ και τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους. Οτιδήποτε μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ δεν εξέρχεται, παρά μόνο ιδιωτικοποιημένο ή εκκαθαρισμένο.

Με την παράγραφο 1β παρέχεται εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας για μεταβίβαση σε άγνωστο, προς το παρόν, αποδέκτη, της περιουσίας της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ χωρίς συζήτηση στη Βουλή.

Εξάλλου, η παρ. 3 που προστέθηκε μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις εκφράζει πιθανόν καλή πρόθεση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά θεσμική εγγύηση. Είναι προφανές ότι το ΤΑΙΠΕΔ, μνημονιακή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν καταργείται ούτε μετασχηματίζεται με ευχολόγια/προσθήκες σε άσχετα νομοσχέδια. Η σύγκρουση με τους δανειστές για να διασφαλίσουμε/αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία θα είναι μεγάλη. Όσοι/ες αγωνιστήκαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα 4 αυτά χρόνια και, «κρατώντας καθυστέρηση», έχουμε διασφαλίσει τη δημόσια περιουσία θέλουμε ο αγώνας να συνεχιστεί με καθαρά χαρτιά.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 24 και το θέμα να συζητηθεί συνολικά στα πλαίσια του νόμου για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ που έχει ήδη εξαγγελθεί ότι ετοιμάζεται.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : Μπαδογιάννης Άκης 6932254161, Μπελαντής Δημήτρης 6938426850 , Πορτάλιου Ελένη 2107512560 , Τότσικας Πάνος 6979145366

2 σχόλια :

  1. Mήπως , λέω μήπως, σας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να γίνει αυτό που είπε η κυβέρνηση. Να γίνει δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ εταιρεία αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου προς όφελος των ασφαλιστικών ταμείων- ως αντάλλαγμα του κουρέματος των αποθεματικών τους- και άλλων σκοπών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν μου πέρασε καθόλου απο το μυαλό για προφανείς λόγους

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ