ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Το πρώτο μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον λαϊκό παράγοντα: ο καναπές...


Για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οσοδήποτε μεγάλη, δεν αρκεί. Δεν μπορεί να προχωρήσει με τη λογική της ανάθεσης. Με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επωμίζεται την ευθύνη να συμβάλλει καθοριστικά στη συγκρότηση αυτού του μεγάλου πολιτικού ρεύματος δημοκρατικής ανατροπής, που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα λαϊκή, δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταπολίτευση. Επωμίζεται την ευθύνη να δώσει νέα αποφασιστική ώθηση στη δουλειά του και να δημιουργήσει μια νέα δυναμική η οποία θα υπερβαίνει τη διστακτικότητα ή ακόμη και τη δυσπιστία που εξακολουθούν να υπάρχουν.
(η καταληκτική παράγραφος του 1ου συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ)

Τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, “με λογισμό και μ' όνειρο”, επωμιζόμενα την ευθύνη της εφαρμογής των συνεδριακών αποφάσεων, την ημέρα που σημαδεύει και θεσμικά το τέλος αυτής της κυβέρνησης, λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα δώσουν μια νέα δυναμική στον λαϊκό παράγοντα. Τον καλούν να γιορτάσει αυτή την στιγμή από τον καναπέ του. Επειδή διακρίνονται για την επιμέλειά τους στην συστηματική τεκμηρίωση των προτάσεων τους, η αντίστοιχη θεματική επιτροπή έχει ετοιμάσει και τις τεχνικές προδιαγραφές και το συνοδευτικό κείμενο που περιγράφει τα προτερήματα του καναπέ. Σας παρουσιάζουμε τα πιο βασικά:
με ISO εγκεκριμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Αράζεις και απολαμβάνεις.
Όλος ο κόσμος μπροστά σου.
Χωρίς έγνοιες.Χωρίς συμμετοχές.Χωρίς απώλειες.
Αν πιαστείς, αλλάζεις πλευρό.
Αν δεν βολεύεσαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις 
και τις "συνεδριακές αποφάσεις" ως μαξιλαράκι




12 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. καλά όλα αυτά, αλλά οι συριζέοι με άλλο πραξικόπημα ασχολούνται τώρα. Το πραξικόπημα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων που έχει μεθοδεύσει το προεδρικό περιβάλλον

      Διαγραφή
  2. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σοφά σκεπτόμενη δεν θέλει αύριο πανηγυρισμούς στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, γιατί αν περάσουν απ' εκεί κάποιοι από τους συμμάχους της εντός του κοινοβουλίου (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα), πιθανότατα από το συγκεντρωμένο πλήθος να μην έχουν την πρέπουσα υποδοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς;

      Αν περάσει απ' εκεί ο κυρ Φώτης, δεν θα τον σηκώσει στους ώμους του ο κόσμος κραυγάζοντας

      - Είσαι η ελπίδα μας
      - πήδα μας πήδα μας

      Διαγραφή
    2. Επειδή ο κυρ Φώτης δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτό το "όνειρο" μόνος του, να είναι καλά η ηγεσία μας, που με τον "λογισμό" της θα του προσφέρει τα κατάλληλα βοήθηματα και θα τον βάλει στο "επικρατείας" για να ξαναβγεί βουλευτής.

      Διαγραφή
    3. ψηφορόρος του σύριζα (γι' αυτές τις εκλογές)28 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:18 μ.μ.

      Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος, η προεδρική φρουρά δεν έχει μόνον λογισμό, έχει και "όνειρο" για τον κυρ. Φώτη: Να τον βάλει και 1ο στο επικρατείας.

      Διαγραφή
  3. Θα αναγκαστώ να ρίξω ΚΚΕ δαγκωτό στις εκλογές. Κάλλιο ΚΚΕ και Ριζοσπάστη αγκαλιά, παρά να ψηφίσω Τσίπρα και να βρω μπροστά μου τον Κουίκ. Έλεος πια, αυτός ο βόθρος δεν έχει πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, άμα θες να ψηφίσεις ΚΚΕ, καλά κάνεις και κανένας δεν πρόκειται να σ' εμποδίσει.

      Όμως το ότι θα "αναγκαστείς" να το κάνεις αυτό λόγω του Τσίπρα, δεν είναι πιστευτό. Αν δεν σου αρέσει η πολιτική του Τσίπρα, μπορείς να κάνεις επίσης πολλά άλλα. Επίσης για την αγκαλιά με τον ριζοσπάστη, δεν μπορώ να το κρίνω γιατί πρόκειται περί βίτσιου και όχι πολιτικής στάσης.

      Διαγραφή
  4. Μην πιστεύετε τις διαδόσεις28 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:38 μ.μ.

    Στο πλήρες κείμενο του Α. Τσίπρα, που δημοσιεύτηκε στην αυγή (εδώ:Αλέξης Τσίπρας: Πλατιά εκλογική συμμαχία για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας), διαβάζουμε:

    Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήρη επίγνωση τόσο των δυνατοτήτων όσο και των δυσκολιών που ανοίγονται μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιράζει θέσεις εξουσίας, μοιράζει θέσεις μάχης. Δεν μοιράζει προνόμια, μοιράζει ευθύνη.

    Επειδή το αυτό το "μοίρασμα" δεν είναι όπως τα συσσίτια, όπου ένα πιάτο φαΐ το μοιράζεις στον καθένα χωρίς να σε νοιάζει τι έχει κάνει στην ζωή του, σημαίνει ότι υπάρχει και κάποια "αξιολόγηση" σε αυτούς που μοιράζονται αυτές οι θέσεις. Δηλαδή, σε αποδεδειγμένα ανεύθυνους  δεν τους μοιράζεις θέσεις ευθύνης, ούτε επίσης σε αποδεδειγμένα  δειλούς και "ρίψασπεις"  δεν τους ορίζεις σε θέσεις μάχης. Με αυτά τα δεδομένα, στο φθαρμένο πολιτικό που στήριξε μνημονιακές κυβερνήσεις, το πουλημένο μηντιακό προσωπικό που έκανε την βρώμικη δουλειά τους κλπ είναι προφανές ότι δεν τους αναθέτεις τέτοιες θέσεις.Τόσο απλά είναι τα ζητήματα.

    Επομένως, δεν πιστεύω τις διαδόσεις ότι ο Κουβέλης θα είναι στα ψηφοδέλτια και μάλιστα στο επικρατείας. Είναι σκέτες συκοφαντίες που διαβάλουν το κύρος του Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες, μόνον που δεν τα λες όλα:

      Μια χαρά τα λέει ο πρόεδρός μας, μόνον που αυτοί οι δεξιοί της "αριστερής πλατφόρμας", κάποιοι δεξιοί από τους 53 και κάποια ανεμομαζώματα - ανεμοσκορπίσματα απ' εδώ και απ' εκεί θα τον πιέσουν φορτικά για τον κυρ Φώτη και μερικούς άλλους παρόμοιους και τελικά για χάριν της ενότητας του κόμματος θα υποκύψει στις άθλιες απαιτήσεις τους!

      Διαγραφή
  5. Προσφέρουμε αναπαυτικά καθίσματα και ειδικό διάζωμα για καπνιστές. Σήμερα το βράδυ (29/12/14) έχουμε την χαρά να σας πληροφορήσουμε ότι το βράδυ προσφέρουμε δωρεάν την παράσταση: "έναρξη της προεκλογικής περιόδου" με πρωταγωνιστή το νέο αστέρα που έχει ήδη γίνει γνωστός παγκοσμίως, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

    Προσέλθετε νωρίς γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ