ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Κρίμα! Έχασε ο Βενιζένος την εκλογική του βάση και ο Πουλάκης την "ηγεμονία" στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης...


Διακόσια περίπου στελέχη, κυρίως του συνδικαλιστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, από όλους τους κοινωνικούς φορείς συγκεντρώθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Τιτάνια προκειμένου να συγκροτήσουν μια πολιτική κίνηση για να εκφράσουν ένα νέο ρεύμα σκέψης που θα κινηθεί στο χώρο της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας ξεπερνώντας την αντιπαράθεση βενιζελικών-παπανδρεϊκών.

Περισσότερα για αυτή την κίνηση [εδώ]

Όμως η κίνηση αυτή δεν ήρθε ξαφνικά. Από τον Ιούλιο την είχε προαναγγείλει ο Β. Βαλασόπουλος δήμαρχος της Ηλιούπολης. Τότε με ανοιχτή επιστολή είχε καλέσει τους άλλους εκλεγμένους δημάρχους να συνταχθούν στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Μεταξύ των άλλων έγραφε:
 Τα παραδοσιακά κόμματα της κεντροαριστεράς καταποντίζονται εκλογικά, την ίδια στιγμή που τα στελέχη τους στους μαζικούς χώρους επιτυγχάνουν ποσοστά που θυμίζουν άλλες εποχές και εκλέγονται περισσότεροι από 100 Δήμαρχοι προερχόμενοι από τον χώρο αυτό.


Και συνέχισε παρακάτω: 
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε 5, δεν είμαστε 8, δεν είμαστε 58, δεν είμαστε 75. Είμαστε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες που πιστεύουν στην κεντροαριστερά , που εμπιστεύονται τους ανθρώπους της κωφεύοντας στις σύγχρονες σειρήνες, που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας και μπορούν να ανατρέψουν τη μιζέρια και τα αδιέξοδα του πολιτικού προσωπικού.

Την ίδια εποχή εκείνοι που χαράσσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ονειρεύονταν πως “με μια πολιτικά ηγεμονική και προγραμματικά ενωτική παρέμβαση της Αριστεράς μπορεί να διαμορφωθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής του σημερινού τέλματος. Αυτό είναι και το στοίχημα για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Να κατορθώσουν να λειτουργήσουν ως εμβρυουλκός για τη συγκρότηση αυτής της πλειοψηφίας

περισσότερα γι' αυτό το θέμα: Τα πήλινα πόδια του ΣΥΝασπισμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς αρχίζουν να ραγίζουν...

4 σχόλια :

  1. Την ίδια γραμμή με τον Πουλάκη για την "ηγεμονία" στο χώρο της κεντροαριστεράς είχε και η παράταξη ΡΠΜ (που έχει το επίσημο χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ) στο ΤΕΕ απέναντι στην παράταξη του Σπίρτζη, ο οποίος είναι σήμερα ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας μαζί με τον Β. Βαλασόπουλο και διάφορους άλλους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έμειναν με την ηγεμονία στο χέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά πάλι θα επιμείνουν! Την θέση του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ (που πλέον έχει πατώσει και στις δημοσκοπήσεις), να δεις τώρα ότι θα την πάρει ο Σπύρος Παπασπύρος, ο Γιώργος Καββαθάς, ο Τζανέτος Καραμίχος , ο Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Χρήστος Σπίρτζης!

      Διαγραφή
  3. ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ14 Οκτωβρίου 2014 στις 11:07 π.μ.

    Ο Βαλασόπουλος δηλώνει ότι 100 Δήμαρχοι ανήκουν στην "κεντροαριστερά" που τώρα ανασυγκροτείται σε νέο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι έχει 25, αλλά τελικά βρέθηκε με 19.

    Ανάλογοι συσχετισμοί υπάρχουν στην ΑΔΕΔΥ (Σπύρος Παπασπύρος) στην ΓΣΕΒΕ, (Γιώργος Καββαθάς), στην ΠΑΣΕΓΕΣ (Τζανέτος Καραμίχος), στο ΤΕΕ(Χρήστος Σπίρτζης).

    Αναρωτιέμαι τι θα έλεγε - αν ζούσε σήμερα - ο Νίκος Πουλαντζάς για το πόσο συμβαδίζει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με τις θεωρίες του για τον "δημοκρατικό δρόμο στον σοσιαλισμό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ