ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η αποχή του ΠΑΜΕ απ’ τη συγκρότηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ φαίνεται ότι δεν είναι θέμα αρχής!


Στη συνεδρίαση της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για τη συγκρότηση του προεδρείου της, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, στέλεχος του ΜΕΤΑ, έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και έλαβε επτά(7) στους δεκαεπτά(17) ψήφους (3 του ΜΕΤΑ, 2 των Αριστερών Συσπειρώσεων και 2 της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής), με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί. Σε αυτό το θέμα αναφέρεται η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ:



Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για τη συγκρότηση του προεδρείου της, δέκα μήνες μετά το συνέδριό της, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, στέλεχος του ΜΕΤΑ, έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και έλαβε επτά(7) στους δεκαεπτά(17) ψήφους (3 του ΜΕΤΑ, 2 των Αριστερών Συσπειρώσεων και 2 της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής), με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί.

Αξιοσημείωτη είναι η μετατόπιση των δύο εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι οποίοι, εδώ και δέκα μήνες απέχουν από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου, από θέση αρχής. Σήμερα, βγαίνοντας από τον πολύμηνο λήθαργό τους, αποφάσισαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας λευκό προκειμένου-κατά δήλωσή τους- να αποτρέψουν την πιθανότητα εκλογής του Γρηγόρη Καλομοίρη στη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ.

Η καιροσκοπική στάση του ΠΑΜΕ, το οποίο μοναδικό καημό έχει πώς θα αποκλείσει τη συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου, δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής του και τις τεράστιες ευθύνες του για την ακινησία στα συνδικάτα και τη μακροημέρευση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Αλήθεια αν διαμορφώνονταν πλειοψηφία για εκλογή προέδρου από την ΠΑΣΚΕ θα ψήφιζε λευκό ή θα απείχε απ’ την ψηφοφορία, διευκολύνοντας την εκλογή του;

Το ΜΕΤΑ απ’ την πρώτη στιγμή επέμεινε στην ανάδειξη ενός αγωνιστικού-διεκδικητικού προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ, στη βάση ενός κοινού μίνιμουμ προγράμματος, για να σταματήσει η διάλυση του δημοσίου και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

1 σχόλιο :

  1. αν πηρε 7 ψηφους και το ΠΑΜΕ ειχε 2 ακομη και αν απειχε παλι ο Καλομοιρης δεν θα εβγαινε προεδρος (17-2=15 7/15= 46,7%) οποτε γιατι τα σαπια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ