ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΚΕ: ταξική πάλη μειωμένων προσδοκιών



Ενώ ένα κομμάτι της αριστεράς διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον απέναντι στο ΚΚΕ, όπως ο Γιώργος Κρεασίδης στο άρθρο του "ΚΚΕ: διεθνισμός μειωμένων προσδοκιών", ο Περισσός γίνεται φορέας υλοποίησης του μνημονίου και της πολιτικής του ΔΝΤ και της ΕΕ απέναντι στους εργαζόμενους. Το να κάνεις ανάλυση και να βγάζεις πολιτικά συμπεράσματα - όπως ο Γιώργος Κρεασίδης - με βάση μόνο τα επίσημα ντοκουμέντα και τα κείμενα της εφημερίδας του ΚΚΕ, αγνοώντας γεγονότα, δράσεις και πρακτικές που εμπεδώνουν την πολιτική του κόμματος, είναι  πολιτική μυωπία. Αν κάποιος θέλει να μάθει τι είναι το ΚΚΕ ματαιοπονεί αν ψάχνει τα ντοκουμέντα του, όπως ματαιοπονεί και όποιος θέλει να μάθει τι είναι ο Ηγούμενος Εφραίμ διαβάζοντας τα ευαγγέλια και τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου...

Από αυτή την σκοπιά, θεωρούμε ότι απάντηση στο άρθρο του  Γιώργου Κρεασίδη "ΚΚΕ: διεθνισμός μειωμένων προσδοκιών" αποτελεί το παρακάτω κείμενο των απολυμένων του 902. Είναι αρκετά διαφωτιστικό για την "ταξική" πολιτική του ΚΚΕ:

Ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 902-ΚΚΕ: ΑΛΛΟΙ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΤΟΥΣ 35 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902
Είχαμε κάνει την πρόβλεψη ότι δε θα σταματούσαν το αντεργατικό τους όργιο. Και αυτοί δεν μας «απογοήτευσαν». Μονότονοι μέσα στον αντεργατισμό τους, 29 και 30 του Δεκέμβρη, ξαφνικά, όπως κάνουν εδώ και 1 χρόνο, παραδώσανε σε 4 συναδέλφους μας το «ραβασάκι» της απόλυσης. Ο ένας από αυτούς έχει παιδάκι 6 μόλις μηνών, αλλά φυσικά, όπως δείξανε κιόλας από τις πρώτες απολύσεις οι σκληρόψυχοι εργοδότες του 902-ΚΚΕ, δεν χολοσκάνε για τέτοιες «μικρολεπτομέρειες».

Το σκηνικό είναι στημένο και γνωστό. Από το Δεκέμβρη του 2010 μέχρι σήμερα, σε πλήρη διάσταση με τις διακηρύξεις περί «κοινωνικών κριτηρίων» και χωρίς καμία συζήτηση με τους εργαζόμενους, 35 άνθρωποι, ως επί το πλείστο οικογενειάρχες, πολλοί με μικρά παιδιά, έχουν «αποκεφαλιστεί» με μόνο κριτήριο το ότι δεν ήταν ρουφιάνοι και υποταχτικοί της διοίκησης του 902. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν κάποιοι (εμείς) «τόλμησαν» να εκθέσουν ανοιχτά αυτό το ζήτημα διοργανώνοντας κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού τον περασμένο Σεπτέμβρη, δέχτηκαν έναν οχετό συκοφαντιών από την εργοδοσία 902-ΚΚΕ.

Πρέπει να καταγγείλουμε πια ανοιχτά τη βρώμικη μεθόδευση της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ εναντίον μας. Με την κάλυψη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από τον τρόπο που μας χτύπησε η Αλέκα Παπαρήγα τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο εντεταλμένος «υπερκαθοδηγητής» του 902 και τουk«Ριζοσπάστη» και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, Στέφανος Λουκάς, επικεφαλής όλης της βρώμικης εναντίον μας επιχείρησης, συντονίζει (μαζί με το τσιράκι του και άτυπο υποδιευθυντή του 902 Αντώνη Ραλλάτο και το διευθυντή του σταθμού Τάκη Τσίγκα) έναν μηχανισμό τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων, διαστροφής της αλήθειας και παραπλάνησης της κοινής γνώμης για το τι συμβαίνει στον 902.

Απειλούσαν τους εργαζόμενους λίγο πριν τις πρώτες απολύσεις λέγοντας «να δούμε ποιος θα νικήσει, εμείς ή εσείς» (Ραλλάτος). Μετά έστελναν χαφιέδες στις συνελεύσεις των εργαζομένων και τσιράκια τους να μας διαβάλλουν στο σωματείο μας. Οργάνωναν γελοίες «περιφρουρήσεις» από ανύπαρκτους κινδύνους στο σταθμό, για να σπείρουν το μίσος ενάντια στους απολυμένους, τρομοκρατούσαν όσους κάθε φορά έμεναν, ξεστόμιζαν σιχαμερές κουβέντες του τύπου «ξεβρόμισε ο τόπος», αναφερόμενοι στους απολυμένους. Μετά την πετυχημένη συγκέντρωσή μας έξω από το κτίριο του Περισσού, οργάνωσαν -με επικεφαλής τον Λουκά- εκστρατεία λάσπης μέσα από το «Ριζοσπάστη», όπου με καθημερινά δημοσιεύματα της συκοφαντίας και της απάτης έλεγαν το ένα ψέμα πίσω απ’ τ’ άλλο. Επειδή όμως τους γύρισαν μπούμερανγκ, ξαφνικά τα σταμάτησαν.

Από φίλους των φασιστών μέχρι ενεργούμενα της αμερικάνικης πρεσβείας μας αποκαλέσανε, αλλά ευτυχώς ο κόσμος έχει και κρίση και γνώση, θύμωσε και καθόλου δεν πίστεψε αυτές τις βρωμιές, όπως δε τις πίστεψαν και οι συνάδελφοί μας, που μας εκφράζουνε με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Στην αρχή λέγανε το απίστευτο παραμύθι ότι όσοι φεύγουν, το κάνουν οικειοθελώς και χαρίζουν την αποζημίωση στο «κόμμα». Μετά ότι δήθεν οι απολύσεις γίνονται καθαρά με κριτήρια ειδικότητας και όχι κομματικά. Μετά ότι είμαστε ενεργούμενα …άλλων κομμάτων. Τέλος, ότι μας διώχνανε από «αγάπη» για να μας προστατέψουνε και να μη χάσουμε τις αποζημιώσεις μας, μιας κι ο σταθμός θα έκλεινε δήθεν μέχρι το Δεκέμβρη. Αυτό είχανε το θράσος να ισχυριστούνε προκλητικά και οι κύριοι του ΠΑΜΕ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθήνας(ΕΤΙΤΑ), και γίνανε ρεζίλι. Στις τελευταίες «πρωτοχρονιάτικες» απολύσεις, ξαναγυρίσανε στο αρχικό σενάριο, ότι –λέει- οι συνάδελφοί μας απολυμένοι «έφυγαν μόνοι τους».

Πόση απανθρωπιά και ψευτιά χωράει η συνείδηση αυτών που καθοδηγάνε την άθλια αυτή επιχείρηση, που ξεκίνησε Δεκέμβρη του 2010 και έχει φτάσει στο Γενάρη του 2012!! Το έχουμε ξαναπεί: Ξελαρυγγιάζονται για το δίκιο του εργάτη, την ίδια ώρα που το ποδοπατάνε με το χειρότερο, τον πιο βάρβαρο τρόπο. Όχι μόνο γιατί μας απολύουνε, αλλά γιατί από την αρχή ως το τέλος μας φέρονται χωρίς κανένα σεβασμό, μας απαξιώνουνε, μας κοροϊδεύουνε, μας συκοφαντούνε.

Γιατί πέταξαν τους τελευταίους από μας στην ανεργία ούτε δυο 24ωρα πριν αλλάξει ο χρόνος, την ώρα που ο κόσμος γιορτάζει με τους φίλους και τις οικογένειές του και κοιτάει να χαμογελάσει και να ξεχάσει λίγο τα βάσανά του.

Οι κύριοι αυτοί την «παθαίνουν» πάντα από το πόσο πολύ υποτιμάνε τους ανθρώπους, τους εργαζόμενους. Έτσι νομίζανε ότι θα την βγάλουνε «καθαρή» και μαζί μας. Πίστευαν πως θα μας μαλαγάνευαν, θα μας δούλευαν μες στα μούτρα μας και θα τους ευχαριστούσαμε κι από πάνω ή εν πάση περιπτώσει, ότι θα μπορούσαν εύκολα να μας λερώσουν με τις αλήτικου τύπου συκοφαντίες εναντίον μας. Όμως εμείς συνεχίζουμε, γιατί δε μπορούμε να αφήσουμε τη βρωμιά και την αδικία σε βάρος μας αναπάντητη.

Πρέπει όσοι είναι υπεύθυνοι για το αίσχος αυτό του τελευταίου χρόνου στον 902, να πληρώσουν, έστω με τη δημόσια καταγγελία τους, για να μάθει ο κόσμος με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

-                      ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902 - ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
-                      ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902

Υ.Γ.1: Δεν είναι άραγε η υπέρτατη υποκρισία να «προσφέρεις» αρνιά τους απεργούς του ALTER, της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» και άλλων επιχειρήσεων ανήμερα τα Χριστούγεννα, κάνοντας το φίλο των εργατών μες στις γιορτές, και 4 μέρες μετά να πετάς απροειδοποίητα στο δρόμο εργαζόμενους με μωρά παιδιά;; Η υποκρισία και η κοροϊδία έχει όρια για τους κυρίους αυτούς;; Απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον όχι.

Υ.Γ.2 Εκτός από την πλειοψηφία των συναδέλφων τεχνικών, έχουν απολυθεί με συνοπτικές διαδικασίες και ανάλογες μεθοδεύσεις και 4 δημοσιογράφοι. Το «λαλίστατο» κατά τα άλλα προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, δεν έχει βγάλει άχνα, όπως και δε βγάζει συνήθως σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ. Μήπως αυτό έχει να κάνει με το ότι β’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι ο «ταξικός συνδικαλιστής» του ΠΑΜΕ κ. Π. Ράμμος;;


8 σχόλια :

  1. Μα καλά είστε σοβαροί... Τι σχέση έχει το κείμενο του Γιώργου Κρεασίδη με αυτό. Αναφέρεται σε άλλο θέμα, και γράφει για αυτό. Οποιοσδήποτε γνωρίζει ότι άλλα 500 κείμενα μπορούν να γραφτούν για άλλα θέματα και να κάνουν κριτική στο ΚΚΕ. Δεν επιτρέπεται κάποιος να πιάνει το θέμα των διεθνών επαφών; Τι σόι κομπλεξισμός είναι αυτός...
    Και μάλιστα "απάντηση απάντηση στο άρθρο του Γιώργου Κρεασίδη". Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμο των 12:32 π.μ.

    Τα 3 σημεία που προσπαθεί το κείμενο να ερμηνεύσει στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ (Το πρώτο αφορά την απάντηση που δίνει η συνάντηση στο ερώτημα αν μπορούν οι κοινωνικοί αγώνες να νικήσουν - Το δεύτερο σημείο, είναι η στάση απέναντι στην ΕΕ - Το τρίτο σημείο είναι η θέση της συνάντησης για το σοσιαλισμό και την κομουνιστική προοπτική) είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά και δεν ερμηνεύουν με αυτό τον δικολαβικό τρόπο την πολιτική των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ.

    Το θέμα των "διεθνών επαφών" δεν σχέση με την πολιτική του ΚΚΕ στο εσωτερικό της χώρας με αυτό τον τρόπο που προσπαθεί να την ερμηνεύσει το κείμενο του Γ.Κ. Αν και σωστά γράφει ότι "ΑΚΕΛ αυτές τις μέρες περνά το δικό του Μνημόνιο στην Κύπρο",όμως δεν συμπληρώνει ότι και το ΚΚΕ περνάει και αυτό το δικό του Μνημόνιο στις επιχειρήσεις του και ότι το ΚΚΕ βάζει πρώτα τα συμφέροντα της επιβίωσης του κομματικού μηχανισμού και μετά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Το 1ο ερώτημα είναι ψευδές και απροπροσανατολιστικό: “αν μπορούν οι κοινωνικοί αγώνες να νικήσουν”. Απλά το ΚΚΕ δεν έχει την έπαρση που έχουν ορισμένοι αριστεροί ότι είμαστε στα πρόθυρα της επανάστασης και δεν βλέπουν ότι υπάρχει μια συντηρητική στροφή της κοινωνίας (αλλά και της Αριστεράς συνολικά), γιαυτό προσπαθεί να φυλάξει το μαγαζί του. Το ίδιο βέβαια κάνουν και αυτοί που βγάζουν υπερεπαναστατικές κορώνες, αλλά δεν το ομολογούν. Επίσης δεν ομολογούν ότι στις μάχες που σφράγισαν την προηγούμενη περίοδο δεν ήταν μπροστάρης η Αριστερά. ...

    Το τι γκρουπούσκουλο υποστηρίζει το ΚΚΕ στην Ισπανία έχει να κάνει και πάλι με το τι γίνεται στο εσωτερικό της χώρας όχι όμως με τα πλαίσια της ερμηνευτικής λογικής του κειμένου του Γ.Κ. αλλά με πιο απλά πράγματα: Προσδιορίζεται κυρίως από τι σχέσεις έχει με πολιτικές ομάδες της Ισπανίας ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.

    Επίσης οι θέσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ, έχουν τόση σχέση με την διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ όση και ο φάντης με το ρετσινόλαδο! Το λιγότερο είναι ανόητο και υποκριτικό να προσπαθεί να κατανοήσει κάποιος την θέση του ΚΚΕ για την ΕΕ από το πως διαμορφώνει τις διεθνείς του σχέσεις και συμμαχίες του με τα αδελφά του κόμματα. Αν κάποιος πράγματι θέλει να εντρυφήσει σε αυτό το θέμα, ας ρίξει μια ματιά στις ετερόκλητες συμμαχίες που διαμορφώνονται σήμερα στο εσωτερικό της χώρας ανάμεσα στις δυνάμεις και που συγκροτούν διαφορετικές πολιτικές συσπειρώσεις πάνω στο ζήτημα του ΕΕ και του Ευρώ για να αντιληφθεί τι σημαίνει “οπορτουνισμός”. Ένα παράδειγμα μόνο - ανάλογης εμβέλειας με τις διεθνείς σχέσεις του ΚΚΕ στην Ισπανία – είναι τα σημερινά κολλητιλίκια κάποιων ντούρων επαναστατών με το πολιτικό μόρφωμα της “Περιεκτικής δημοκρατίας” του Τάκη Φωτόπουλου...

    Το πιο σημαντικό όμως είναι που εντάσσεται ένα τέτοιο κείμενο στην σημερινή συγκυρία; Και από αυτή την σκοπιά το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει σήμερα είναι ο “διεθνισμός του ΚΚΕ”, μπροστά σε άλλες πολύ πιο σημαντικές πλευρές της πολιτικής και ιδεολογικής συγκρότησης του ΚΚΕ. Μήπως πετάει την μπάλα στην εξέδρα;

    Είναι τυχαίο άραγε ότι δημοσιεύεται ένα τέτοιο κείμενο σήμερα από ένα πολιτικό χώρο που “γλύφει” - γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε - το ΚΚΕ και σε ζητήματα όπως οι απολύσεις του 902 και όχι μόνο προτιμάει την σιγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΣΜΤ θα βγάλει καμία ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους του 902; Οι πιο πολλοί είναι τεχνικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γλυφεις τον αλαβανο καμποσο καιρο και τον συνασπισμο για οσο σε παιζει και τολμασ να μιλησεισ για γλυψιμο; εισαι οτι θλιβεροτερο εχει βγαλει η ελληνικη αριστερα (την οποια καμωνεσαι οτι την κριτικαρεις) χωρις καμια ουσιαστικη προταση για τιποτα εδω και τρια χρονια που σε παρακολουθω. ανθρωπο δεν θα πεισεις ποτε για το ζητημα της κοινωνικης χειραφετησης ..κριμα τα " ενσημα " στο κινημα τα προηγουμενα χρονια.
    δπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ΕΟΣ
    μέρα με τη μέρα βουλιάζεις όλο και πιο πολύ στο βάλτο της γκρίνιας της μιζέριας και της γρουσουζιάς. Θέλεις να κάνεις πολεμική στο ΚΚΕ ενώ επί της ουσίας συμφωνείς με αυτό σε βασικά σημεία όπως π.χ
    - στην ηττοπάθεια, όταν λες ότι υπάρχει συντηρητική στροφή της κοινωνίας ή ότι στις μάχες που σφράγισαν την προηγούμενη περίοδο δεν ήταν μπροστάρης η Αριστερά.
    -στο ζήτημα της ΕΕ όπου θεωρείς πως δεν πρέπει να μπαίνει σήμερα το αίτημα της αποχώρησης από την ΕΕ και το ευρώ γιατί θα είναι λάθος ,καταστροφή, εθνικισμός κλπ
    Μήπως στο βάθος είσαι ΚΚΕ ….ας το συζητήσεις με το γιατρό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @δπ

    1. Το ποιός γλύφει σήμερα το ΚΚΕ είναι γνωστό και φανερό σε όλους! Φάνηκε ακόμα και από τα καπέλα που έπεσαν στην πρωτοβουλία συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων για την έκδοση ανακοίνωσης συμπαράστασης του ΚΚΕ όταν περιφρουρούσε την βουλή...

    2. Έχεις μπερδέψει τα πράγματα, δεν κάνουμε διαγωνισμό γλειψίματος αλλά πολιτική κριτική. Το επιχείρημα ότι γλείφουμε εμείς τον Αλαβάνο ή οποιονδήποτε άλλο, δεν απαλλάσσει κάποιους άλλους από το γεγονός ότι γλείφουν το ΚΚΕ.

    3. Σε ευχαριστούμε πάντως που μας αναγνωρίζεις τα " ενσημα " στο κινημα τα προηγουμενα χρονια.. Ελπίζω τουλάχιστον αν σε χρειαστούμε, να έρθεις για μάρτυρας αν δεν μας τα αναγνωρίσει το κίνημα για την "αγωνιστική" μας σύνταξη!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς Ανώνυμο των 8:04μμ

    το ποίος χρειάζεται να πάει στο "γιατρό" του, ας μην το συζητήσουμε! Αν δεν έχεις δικό σου, υπάρχει κάποιος καλός και κάνει μάλιστα και δωρεάν διαγνώσεις. Θα τον βρεις στο ιατρείο της Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος, το οποίο συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες ακόμα δωρεάν. Ρίξε μια ματιά εδώ: Για ένα Μόνιμο Κοινωνικό ιατρείο στην Πλατεία Συντάγματος

    Αν δεν σε καλύπτει ψυχίατρος, ίσως χρειαστείς οφθαλμίατρο, γιατί χρειάζεται γυαλιά μυωπίας αφού δεν βλέπεις γύρω σου τίποτα πέρα απ' ένα μέτρο! Σε ποιούς αγώνες είδες την Αριστερά να είναι μπροστάρης; Στο κίνημα της 25ης Μάη; Στον αγώνα της Κερατέας; Στους αγώνες κοινωνικών ομάδων που συγκρούστηκαν στους δρόμους με την κυβερνητική πολιτική - και έσωσαν την τιμή της "εργατικής τάξης" όπως οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες;

    Αν δεν βλέπεις ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στους κομματικούς μηχανισμούς και της Αριστεράς και την κοινωνία, φαίνεται ότι ζούμε σε άλλη χώρα ή διαβάζεις την πραγματικότητα μέσα από τις δημοσκοπήσεις, όπως ο Φώτης Κουβέλης, ο Αλέξης Τσίπρας και ορισμένοι άλλοι...

    Όσο για την θέση μας για την ΕΕ και το Ευρώ, καλύτερα να μάθεις να διαβάζεις και μετά να μιλάς! Αν έχεις κολλημένη τυρόπιτα στον εγκέφαλο, μάλλον δεν χρειάζεσαι γιατρό, αλλά ρεκτιφιέ σε κανένα καλό μηχανικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ έκανε λάθος που είχε εργαζόμενους αντί για κομματικά μέλη που θα τα κάλυπτε όπως τα επαγγελματικά στελέχοι; Μπορούσε και έδινε δουλειά και καλά έκανε.Δεύτερον δεν υπάρχουν τριάντα πέντε απολύσεις τρεις έγιναν και βρέθηκαν συμπαραστάτες κάποιοι που είχαν απολυθεί για διάφορους λόγους παλιά, πολύ παλιά όταν φυσικά δεν νοιαζόταν κανείς. Τρίτον κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους απλά και μόνο για την αντιΚΚΕ προπαγάνδα, ξαφνικά έγινε τώρα ο Αλαφούζος εργατοπατέρας και συνοδοιπόρος των απολυμένων, γιατί κάποιοι αριστεροί λένε ότι και ο ΣΚΑΪ πρόβλημα τους. Σε δύσκολες συνθήκες οι κομουνιστές δεν δίστασαν να δώσουν τη ζωή τους, μακάρι να μπορούσε το ΚΚΕ να εξασφαλίσει όλους τους άνεργους της Ελλάδας στην τυποεκδοτική θα είχαν πλήρεις δικαιώματα, ξεχάσατε πως ο Ανδρέας είχε πάρει στα δικαστήρια τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ γιατί είχε κάνει αυξήσεις κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Και τελευταίο όσοι απολύθηκαν τα πήραν όλα όσα δικαιούντο. Πονάει να σου γκρεμίζουν το όνειρο αλλά έτσι είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ