ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιός θυμάται τον Λεων. Αυδή;


Πάνε 11 χρόνια από τον θάνατο του. Όταν πέθανε, ο “ριζοσπάστης” την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000, δεν έγραψε ούτε 50 λέξεις για αυτόν. Σήμερα το κόμμα του και μαζί μ' αυτό, τον έχει ξεχάσει όλη η Αριστερά.

Εμείς συνεχίζουμε να τον θυμόμαστε για δύο πράγματα:

1. Για την “συμπαράταξη”, το πλατύ μετωπικό σχήμα με το οποίο διεκδίκησε την δημαρχία του Δήμου Αθηναίων. Με την “συμπαράταξη¨του Λ. Αυδή είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος ο Περικλής Κοροβέσης. Όσοι σήμερα αναζητούν πλατιά μετωπικά σχήματα, συγκροτημένα σε ισότιμη συνεργασία χωρίς υστεροβουλίες και μικροπολιτικές, έχουν να διδαχτούν πολλά από την “συμπαράταξη” του Λ. Αυδή...

2. Η κηδεία του Λεωνίδα Αυδή ήταν πολιτική, είναι η πρώτη που έγινε στη χώρα μας και έγινε σύμφωνα με την δική του επιθυμία.

Η Αριστερά, δεν ακολούθησε τον δρόμο του, ούτε αυτόν που χάραξε ζωντανός, ούτε αυτόν που χάραξε πεθαμένος...

21 σχόλια :

  1. ελα ρε φιλε επειδη η κανελη ειναι χριστιανη αυτο δεν σημαινει οτι το ΚΚΕ δεν ειναι δεδηλωμενα και ριζικα αντιθετο εναντια στη θρησκεια!Στις μερες μας εξαλου πιο σημαντικο ειναι να εισαι υπερ της ανατροπης του καπιταλισμου και της εξοδου απο την ΕΕ παρα το τι θεση παιρνεις εναντια στους τραγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακό συναπάντησμα1 Οκτωβρίου 2011 στις 12:12 π.μ.

    @RED FAITH
    Ξέχασες το πιο σημαντικό! Να έχεις εικόνισμά του την Παπαρήγα, να προσκυνάς το κόμμα της και να συμμετέχεις σε όλες τις τελετουργίες και παρελάσεις που κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μάθατε; η ορθόδοξος εκκλησία της Ρωσίας ετοιμάζεται να κάνει άγιο της ορθοδοξίας τον Στάλιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. RED FAITH,

    τον καπιταλισμό τον έχετε μέσα στον σπίτι σας, στον "ριζοσπάστη" και στον "902", γιαυτό και απολύετε εργαζόμενους και όχι μόνο.

    Και την Κανέλλη την έχετε και μάλιστα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σας. Αν βάλετε την Λιάνα και την Παπαρήγα στην ίδια εκλογική περιφέρεια και αν έχουν δικαίωμα οι ψηφοφόροι σας να σταυρώσουν όποια προτιμούν, η Λιάνα θα την ξεσκίσει την Αλέκα σε σταυρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...άσε που σε μια τελευταία δημοσκόπηση πάνω από το 60% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

    Συμμαζέψου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω βεβαιως,ματαιως περιμενω μια επιστημονικη αποδειξη οτι δεν υπαρχει Θεος,αρα οτι οι ιερεις ειναι τραγοι.Μια αποδειξουλα ω ρε παιδια.Εκτος κι αν θεωρησουμε αποδειξη οτι το ειπε ο Μαρξ!!! ενα τετοιο ζητημα ομως αδελφια,θελει αποδειξεις, α π ο δ ε ι ξ ε ι ς, οχι το ειπε ο ενας και το ειπε ο αλλος, [οσο σπουδαιος και να ηταν, ητανε ανθρωπος, και δεν αποκλειεται,οπως ολοι οι ανθρωποι, να εκανε και κανα λαθος,αλλωστε του συγκεκριμμενου ουτε το πρωτο θα ειναι ουτε το τελευταιο ], και βλακειες οπως "ο Θεος δεν υπαρχει γιατι δεν τον χρειαζομαστε" γιατι θα απαντησω οτι και αλλα πραγματα δεν τα χρειαζομαστε,να ομως που επιμενουν να υπαρχουν!! Τι κολημα κι αυτο!.Το μονο που καταφερνετε ειναι να απομακρυνετε την αποδοχη της αριστερας απο το λαο Μ'ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,και συνεπαγεται πολλα,μυρια κακα.ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ,γιατι ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ.Ενω η θεωρια λεει οτι θα πρεπει να απομακρυνεις τη θρησκεια για να ερθει η κοινωνια που θελει η αριστερα,παρατηρειστε οτι,τουλαχιστον εδω,σ'αυτον εδω τον τοπο ,η απορριψη της γινεται το ΚΕΡΑΤΟ,που δεν επιτρεπει να χωρεσει στο μυαλο και την καρδια του λαου αυτη η θεωρια. Μ'αυτη την εννοια τραγοι ειναι οσοι ειναι κολημενοι στην αναποδεικτη επιστημονικα αθεια τους....... Φανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα απαντησω μονο στη φανη(οι αλλοι ασχοληθειτε με το αντι ΚΚΕ μενος σας ολη την μερα εξαλου αυτο φταιει για ολα)Φανη αποδειξεις πρεπει να φερει αυτος που ισχυριζετε οτι ανακαλυψε τον θεο.Το οτι εδω και χιλιαδες χρονια οσες θρησκειες ανακαλυψαν διαφοροι λαοπλανοι δεν εχουν αποδειξεις δεν σου λεει κατι;Εξαλου αν σοι και καλα επιμενεις οτι υπαρχει αλλα δεν ξερουμε ποιος ειναι τι ειναι αν ασχολειτε με τον πλανητη η με τον καθενα προσωπικα τοτε NO PROBLEM.Αλλα ο χαρακτηρισμος τραγοι πιστευω πως ταιριαζει καλυτερα στους κληρικους φυσιογνωμικα και μονο η θεωρεις παλι τυχαιο οτι οι τραγοι δεν στηριξαν ποτε το λαο αλλα παντα την εξουσια;(βυζαντιο τουρκοκρατια χουντα κατοχη και στον αιωνα τον απαντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΟΣ, για άλλη μια φορά κάνεις λάθος. Εγώ, που τότε ήμουν επιρροή του ΚΚΕ, θυμάμαι είχε γίνει μεγάλο θέμα για την απώλεια του Αυδή. Ο δε"Ριζοσπάστης" που αναφέρεις πράγματι, δεν έγραψε πάνω από 50 λέξεις, αλλά στο πρωτοσέλιδό του. Γιατί είχε 2σέλιδο αφιέρωμα μέσα στο ίδιο φύλλο. Με τίτλους "έφυγε ένας γενναίος", "Τέλος για έναν κομμουνιστή που εννοούσε με πράξεις ό,τι διακήρυσσε-Σήμερα, στις 4 το απόγευμα, στο Α' νεκροταφείο, η κηδεία, χωρίς θρησκευτική τελετή." κ.α. Έχει ως και τη γραφικότητα του Κοροβέση που ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να...καταψηφίσει το θάνατο του Αυδή! http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=26/9/2000&id=1275&pageNo=12&direction=1

    Αυτό που βλέπω είναι ότι η ψύχωση των ανανεωτικών της μεταπολίτευσης έναντι του ΚΚΕ δεν έχει σταματήσει. Και τους οδηγεί σε τέτοια χονδροειδή λάθη.
    Και κάτι τελευταίο: Σίγουρα το ΚΚΕ των τελευταίων 10 ετών δεν είναι όπως το ΚΚΕ του 1992-2002.Ο Αυδής, όμως, σε καμία περίπτωση δεν ήταν σαν τους ΣΥΝασπισμένους, δεν έφυγε σαν το ποντίκι το 1991.Ο Αυδής έκατσε και ξανάφτιαξε ένα "μαγαζί", το κόμμα του, από το μηδέν,δεν έγινε σχολιαστής, ούτε τα'πιασε από τον αστισμό να κάνει τον αντικομμουνιστή.

    ΥΓ.Θυμάμαι την ωραία αφίσα του '98: "Αν απαυδήσατε, τότε Αυδή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Φανη μερικες φορες πρεπει να λεμε στο λαο αυτο που πιστευουμε οχι να χαιδεουμε αυτια επειδη η πλειοψηφια ειναι πιστη.Εχω αρκετους γνωστους χριστιανους που στηριζουν το ΚΚΕ δεν βλεπω την δυσκολια σ αυτο.Δεν νομιζω να φοβουντε οι πιστοι και για διωξεις θρησκευτικου φρονηματος.Οι τραγοι μεταδιδουν αυτο τον φοβο γιατι στην σοσιαλιστικη κοινωνια θα χασουν την περιουσια τους που δεν νομιζω οτι την αποκτησαν και με ιδρωτα!(την εκκλησιαστικη εννοω οχι το σπιτι τους)Τωρα πια ομως ετσι και αλλιως οι τραγοι εχουν απαξιωθει πληρως στην συνειδηση του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Λέων Αυδής, ήταν ένας - αλλά Λέων, και όχι Λεωνίδας. Άλλος ήταν ο Λεωνίδας, μην τα μπερδεύεις ΕΟΣ. Περιορίζομαι σ' αυτή τη μικρή διόρθωση στη μνήμη του (γιατί στα άλλα, τα πολιτικά, φοβάμαι ότι είσαι ...αδιόρθωτος ΕΟΣ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λεων (Λεωνίδας) Αυδής λεγόταν Λεωνίδας. Και όχι Λέωντας! Είναι κτήτορας της εκκλησίας που βρίσκεται στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Δηλαδή έχει χρηματοδοτήσει το χτίσιμο της.

      Διαγραφή
  11. Να και μια ανάρτηση με πολιτική θέση, χωρίς παροξυσμούς και "κουτάκια". Επειδή και εγώ ήμουν από αυτούς που συνέδραμαν (με την ψήφο μου)- παρότι μέλος του ΣΥΝ - τότε τη δημοτική παράταξη του αείμνηστου Λέοντα. Σωστά σε διορθώνει ο ανώνυμος των 5.53, γι' αυτό βγάλε την τελεία από τον τίτλο τον οποίο έκλεψες από τον αγράμματο συντάκτη του "Ριζοσπάστη" που έβαλε κι αυτός τελεία στο όνομά του. Κάνεις λάθος (από απροσεξία ή ηθελημένα)όμως γιατί στο ίδιο δημοσίευμα που παραπέμπεις στο "Ριζο" υπάρχει δισέλιδο αφιέρωμα στο κάτω σημείο που σε παραπέμπει στις σελίδες 12-13 της εφημερίδας. Δεν είναι λοιπόν 50 λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να απαιτήσουμε τη φορολόγηση και τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και την πληρωμή των κληρικών από τα εκκλησιαστικά καταστήματα.(π.χ. εκκλησίες και αλλα εμπορικά καταστήματα πώλησης διαφόρων εκκλησιαστικών προϊόντων)
    Διότι αγαπητοί μου φίλοι, όπως έλεγε και ο Κάρολος Μαρξ:
    Η θρησκευτική καχεξία, κατά ένα μέρος, η έκφραση της πραγματικής καχεξίας και, κατά ένα άλλο, η διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματική καχεξία.
    Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεζόμενου πλάσματος, η θαλπωρή ενός άκαρδου κόσμου, είναι το πνεύμα ενός κόσμου απ' όπου το πνεύμα έχει λείψει. Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
    Φτου σου ξεφτίλα Τσίπρα που φυλάς το χέρι του τραγόπαπα. Αν θα ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ τότε θα αναγνωρίσω στον εαυτό μου την απόλυτη κατάπτωση
    Όσο για τον Λέοντα Αυδή κλείνω το γόνυ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο για την Κανέλη, αυτή δεν παίζεται, είναι πολύ προκλητική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. Στην δική μου μνήνη ο Αυδής ήταν καταγραμμένος (και παραμένει) ως ΛΕΩΝΤΑΣ! Όμως μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι το πραγματικό όνομα του Αυδή ήταν Λεωνίδας. Το συντετμημένο Λέων το χρησιμοποιούσε ως υποκοριστικό και δεν είναι λάθος του συντάκτη του "ρ".

    2. Πράγματι ο "ρ" γράφει περισσότερα για τον Αυδή, όπως αναφέρεται εδώ:
    (http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=26/9/2000&id=1275&pageNo=12&direction=1), έχει δημοσιεύσει μέχρι και δηλώσεις της Αννα Φιλίνη, του Ν. Γιανόπουλου, του Γεράσιμου Σκλαβούνου και άλλων. Δυστυχώς δεν ερεύνησα όπως στο θέμα του ονόματος, αναλυτικά το αρχείο του "ρ" εκείνης της εποχής.

    3. Η ουσία όμως παραμένει. Το ΚΚΕ διαφωνούσε με το λογική που είχε συγκροτηθεί η παράταξη του Λ. Αυδή και τα ανοίγματα που είχε κάνει προς την υπόλοιπη αριστερά και γιαυτό μετά τον θάνατό του δεν την συνέχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κακό συναπάντησμα1 Οκτωβρίου 2011 στις 11:11 π.μ.

    Απλώς τις δηλώσεις της Αννα Φιλίνη, του Ν. Γιανόπουλου από το δίκτυο, του Γεράσιμου Σκλαβούνου και ορισμένων άλλων- που σαφώς το ΚΚΕ τους θεωρούσε ότι βρίσκτονται στην άλλη μεριά - τις προβάλει ο "ρ" για να εκθέσει τον Λ. ΑΥΔΗ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν λες να απαιτησουμε [απο τον γιωργακη και τη λυκοσυμορια των γιωργοκωστακηδων,γιατι αυτοι εχουν την εξουσια....] τη δημευση αρα και την διαχειρηση της περιουσιας της εκκλησιας,κανεις πλακα προφανως,πες μου οτι ειναι ετσι,γιατι θα πεσω κατω ξερη!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντάξει έχεις δίκαιο, πλάκα κάνω ως προς το ¨απαιτήσουμε¨. Δεν θέλω να πέσεις ξερή, αλλά εγώ γίνομαι λιώμα με αυτά που βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ανωνυμε των 4.09 ο τονισμος, βεβαιως, δεν ηταν στο "απαιτησουμε",αλλα στο ποιοι θα διαχειριστουν αυτη την περιουσια, αν γινοταν αποδεκτη η απαιτηση σου! και στον λογο-ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΝ!- που σε κανει να μην το βλεπεις!!κι αυτοι που θα την διαχειριζοντουσαν θα ηταν οι γιωργικωστακηδες.Ας παραμερισουμε λοιπον το μενος μας εναντιον της εκκλησιας,για να μην καταληγουμε σε τετοιες εγκληματικες απαιτησεις[εκτος του οτι ειναι απειρως κωμικοτραγικες],και ας αρχισουμε να σκεφτομαστε τροπους να προστατευτουμε απο δικα μας μπουμπουκια,που οπως κακη ωρα[βεβαιως δεν εφταιγε η κακια η ωρα,αλλα η μεγαλειωδης μαλακια των συντροφων εκει]στην παλαι ΣΕ "αγορασαν" με 10 ρουβλια ο καθεις ολοκληρες βιομηχανικες μοναδες[πρωην στελεχη της κα κε μπε,του κομματος κλπ]ετσι κι αυτοι,αν δεν μεριμνησουμε μπορει να κανουν δικη τους την περιουσια της εκκλησιας,αντι να την δωσουν στο λαο.Αυτα θα επρεπε να σκεφτεσαι, κι οχι να ζητας να διαχειριστει ο λυκος ο γιωργακης την περιουσια της εκκλησιας,γιατι η εκκλησια ειναι ...κρεμμυδοκλεφτης μπροστα του.ΑΙΝΤΕ ΞΥΠΝΑ! Θελεις να με βοηθησεις να... ξυπνησω RED FAITH, λεγοντας μου τα επιστημονικα επιχειρηματα με τα οποια επεισες τον εαυτο σου-χεσε τους αλλους-και μαλιστα με τετοια σιγουρια οτι δεν υπαρχει Θεος? και δυο λογια ακομα. Στην περιγραφη των ανθρωπων,ετσι οπως περιγραφονται απο τους Μαρξ κλπ για να εξηγησουν τους λογους που ωθει καποιον να πιστευει στο Θεο,"φωτογραφιζεται" περισσοτερο η Κανελλη η οι περισσοτεροι αθεοι που γνωριζεις?ελα τωρα, πες την, την μαυρη αληθεια! λαβε υπ'οψιν σου επισης οτι ο σ,Μαρξ δεν διστασε να κανει λαθροχειρια-κι εγω ξερω οτι μονον οταν θελεις να χειραγωγησεις κανεις λαθροχειριες,κι επισης ξερω οτι θελεις να χειραγωγησεις καποιους που υποτιμας,με αυτον που σεβεσαι συζητας με αληθειες,η οχι?-και η λαθροχειρια ειναι οτι μας κρυβει οτι πιστοι στην Αγγλια της εποχης του δεν ηταν οι φτωχοι,αλλα οι πλουσιοι.Κι επισης,ειναι κλασικοι τροποι διωξης καποιου οι λοιδωριες,οι λεκτικες επιθεσεις κλπ ,η οχι? Ναχεις μια αποψη για καθε πραγμα.Δεν ταιριαζει σε κομμουνιστη ναχει παραπανω και μαλιστα αντικρουομενες. Φανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ανωνυμε των 10.01 ο Μαρξ ηταν οικονομολογος και κοινωνιολογος.Ακου ομως τι λεει η ψυχολογια για θεματα για τα οποια εχει θεσεις ο ξερολας συντροφος,και τις οποιες θεσεις παπαγαλιζουν ολοι οι συντροφοι με τροπο μουτζαχεντιν που με κανει να κρυβομαι απο ντροπη οταν τις ακουω.Τα ιδια επισης με την ψυχολογια,οπως θα δεις, υποστηριζουν η εμπειρια μα και η κοινη λογικη.Εχουμε και λεμε λοιπον.Οταν οι ανθρωποι βρισκονται αντιμετωποι με μια πολυ-η πολλες - δυσαρεστη εμπειρια- ας πουμε κατι σαν αλυσιδα,σαν αυτες για τις οποιες μιλαει ο Μαρξ- την οποια εμπειρια αν την κρατησουν στο συνειδητο κομματι του εαυτου τους θα τους σκορπισει,συνηθιζουν να καταχωνιαζουν αυτη την εμπειρια στο υποσυνειδητο τους.Βεβαιως εκει που βρισκεται στο σκοταδι δεν καθεται ησυχη,παρα διεκδικει το δικαιωμα της να ερθει στο φως! γινεται λοιπον ενα ειδος συμβιβασμου αναμεσα στις δυο αναγκες:η εμπειρια παραμενει κρυμμενη με το αλήθινο της προσωπο,αλλα φανερωνεται μεταμφιεσμενη.Επειδη ομως ακομα κι αυτο το προιον του συμβιβασμου βιωνεται επωδυνα, καποιοι απευθυνονται σε ψυχολογο για να τους βοηθησει να βρουν ακρη.Στην αρχη της καριερας του ο Φρουντ προκειμενου να μαθει τα αρχικα τραυματικα γεγονοτα, ωστε να κατανοησει τα προιοντα τους,δηλ. τα συμπτωματα,χρησιμοποιουσε την υπνωση.Μαθαινε λοιπον με καθε σιγουρια και λεπτομερεια τα αρχικα τραυματικα γεγονοτα,τα οποια νομιζε,ανοητως,οπως καλη ωρα και ο σ.Μαρξ,οτι ο ασθενης θα δεχοταν αδιαμαρτυρητα να δει,ωστε να απαλλαγει απο τα δηλητηριωδη ανθη-δλδ τα συμπτωματα-που μεχρι τοτε ηταν το οπιο του!! Ω,της εκπληξης ομως.Αφου διηγοτανε με πασα λεπτομερεια τα τραυματικα γεγονοτα,οπως ο ιδιος ο ασθενης μεσα απο την υπνωση του ειχε διηγηθει,μετα δυο-τρεις μερες ο ασθενης τα ειχε...ξεχασει!!!!.Ποιος ηταν ο λογος? μα αυτος που θα του ελεγε η κοινη λογικη,αν ειχε κανει τον κοπο να την ρωτησει!οπως και την πρωτη φορα ο ανθρωπος καταχωνιασε στο ασυνειδητο του τα τραυματικα γεγονοτα για να μην τον κανει κιμα η θυμηση τους,για τον ιδιο ακριβως λογο επραξε το ιδιο μετα την ξαναθυμηση τους απο τον μαρτυριαρη και ανοητο Φρουντ.Καταλαβε λοιπον απο τοτε ο Φρουντ οτι θα πρεπει να ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ενα καποιο δυναμωμα του ψυχισμου του ανθρωπου πριν του πεις: κυριε μου-κυρια μου εχετε αυτο το φοβερο συμπτωμα διοτι...κλπ κλπ. Προηγειται λοιπον το δυναμωμα του οργανισμου, ωστε δυναμωμενος να αντεξει την καθε αληθεια,κι οχι το αντιστροφο οπως λεει ο Μαρξ,οτι δηλ η αποκαλυψη της αληθειας θα φερει το δυναμωμα.Και επιτελους πειτε οτι ο Μαρξ,αντι οπιο εγραψε χασις.Ενταξει τωρα? τουλαχιστον, οι συντροφοι του ΚΚΕ ειναι συνεπεις σ'αυτο το θεμα!Υπηρξε επισης ψυχαναλυτης του οποιου το ονομα εχω ξεχασει-απωθησει σωστοτερα!-και ο οποιος εκλεινε επι μακρον τους ασθενεις του μακρυα απο ολα εκεινα τα ανθη,τα οπια,που γινοντουσαν αναχωμα ωστε να αναδυθουν οι κρυμμενες αληθειες.Οι περοσσοτεροι ασθενεις του τρελλαθηκαν,και στο τελος τρελλαθηκε κι αυτος.Προσπαθω να θυμηθω το ονομα του. Φανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/9/2000&pageNo=12

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ