ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ του 902 απαντούν για δεύτερη φορά στο "Ριζοσπάστη" και στην Α. Παπαρήγα

Αναδημοσίευση από το "Athens.Indymedia.org"

Για τα όσα έχει γράψει και έχει πει για μας η εργοδοσία 902-ΚΚΕ τις τελευταίες δέκα μέρες


ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902 ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Είναι αλήθεια ότι τα όσα έχουμε καταγγείλει μέχρι σήμερα σηκώσανε μεγάλο θόρυβο και φέρανε σε πολύ δύσκολη θέση την εργοδοσία 902-ΚΚΕ. Το θέμα έφτασε μέχρι τη συνέντευξη τύπου της Γενικής Γραμματέα του ΚΚΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, και ενώ εδώ και παραπάνω από 10 μέρες δεν έχουμε μιλήσει σαν Απολυμένοι του 902, η εφημερίδα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης» κάθε μέρα δημοσιεύει άρθρα ή σχόλια, στα οποία αφήνονται αιχμές εναντίον μας, ότι συμμετέχουμε σε κάποιου είδους παιχνίδι εναντίον του ΚΚΕ. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και μια κατάπτυστη «Ανακοίνωση Εργαζομένων του 902», που είναι τελείως δημιούργημα της εργοδοσίας. Επίσης έχουνε αρχίσει να δημοσιεύονται επώνυμα άρθρα στελεχών του 902-ΚΚΕ στο Ριζοσπάστη για να δικαιολογήσουνε τα αδικαιολόγητα.


Για όλα τούτα, εμείς έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:


1. Καλό θα ήτανε, νομίζουμε, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ να μην αφήνει υπόνοιες ότι οι απολύσεις μας είχανε να κάνουνε με το ότι τάχα ανήκαμε σε άλλα, αντίπαλα του ΚΚΕ κόμματα (!). Το τι ψηφίζει βέβαια ο καθένας είναι δικός του λογαριασμός, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν ήταν ούτε μπλε, ούτε πράσινο, ούτε «κόκκινο» παιδί για κομματικά θελήματα, και αυτό πληρώνουμε τώρα, όπως το πληρώνει κάθε άνθρωπος που δε δέχεται να συνδέσει το πολιτικό του πιστεύω με μια θέση εργασίας.


Οι απολύσεις μας δεν είχανε λοιπόν σε τίποτα να κάνουνε με δήθεν υποστήριξή μας σε άλλα κόμματα, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Οι απολύσεις μας ήτανε καθαρά αποτέλεσμα της πολιτικής του «όποιος σηκώσει κεφάλι του το κόβουμε» και του «συνδικαλισμοί δεν περνάνε στο ΚΚΕ». Δεν γνωρίζει η κυρία Παπαρήγα ότι αυτή τη φράση τη χρησιμοποιούσανε απέναντί μας οι σύντροφοί της, τα «στελέχη» του 902, που μαζεύονται ακόμη στο μικρό δωματιάκι δίπλα στη μεγάλη αίθουσα των δημοσιογράφων; Ποιανού λαμπρού εγκέφαλου του Περισσού ήταν «έμπνευση» αυτό το επικοινωνιακό τερτίπι, ότι δήθεν έχουμε σχέσεις με άλλα κόμματα;;


2. Ίσως θα ήταν επίσης καλό να ενημερώσει κάποιο στέλεχος του 902-ΚΚΕ τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ ότι, εκτός από μας, στον 902 εργάζονταν και εργάζονται ΑΚΟΜΑ και κάποιοι τεχνικοί που είναι κομματικά μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ, που στήριξαν μάλιστα ενεργά τη θεωρία περί «αναγκαίων απολύσεων για να σωθεί ο σταθμός» (οι γνωστοί που ήρθαν να μας αντιπαρατεθούνε στην ΕΤΙΤΑ πριν μήνες). Και μακάρι να μη χάσουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι, απλά θέλουμε να δείξουμε ποια ήταν τα κριτήρια για το ποιος θα μείνει και το ποιος θα φύγει.


Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά για να μην παραμυθιάζει η εργοδοσία 902-ΚΚΕ τον κόσμο ότι ήταν «εντελώς τυχαίο που απολύθηκαν οι μη κομματικοί, επειδή τυχαίνει να είναι τεχνικοί». Εμείς ξέρουμε ότι άμα πηγαίνεις και στηρίζεις απολύσεις, αν είσαι τίμιος, δέχεσαι να θυσιαστείς και πρώτος, αν σε νοιάζει να «σωθεί ο σταθμός». Αλλιώς, κάνεις εκ του ασφαλούς τον καμπόσο στην καμπούρα των άλλων, που πετάγονται στο δρόμο, ενώ εσύ συνεχίζεις να δουλεύεις. Τελικά, απολυθήκαμε «εντελώς τυχαία» ή επειδή δήθεν «ανήκαμε σε άλλα κόμματα»;; Είναι φανερό ότι η εργοδοσία 902-ΚΚΕ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.


3. Ας σταματήσει η εργοδοσία του 902 αυτό το χυδαίο ψέμα, ότι όλα τα ΜΜΕ έχουν δήθεν κάνει «σημαία» τον αγώνα μας. Όλα τα μεγάλα κανάλια, εκτός από ένα και σε ένα μόνο δελτίο ειδήσεων, έθαψαν το θέμα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα δύο κόμματα που έχουνε την πιο πολλή δύναμη και επιρροή στα μεγάλα ΜΜΕ, κρατήσανε επίσης σιγή ιχθύος. Μάλιστα, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στη Βέροια ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ σε πρόταση ψηφίσματος που έβαλε μέλος της (!) στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για συμπαράσταση στους απολυμένους του 902, κι έτσι το ψήφισμα δεν πέρασε. 


Μας έχετε έμμεσα κατηγορήσει ότι δήθεν σας πολεμάμε με ύποπτους σκοπούς κι όχι για το δίκιο μας. Εμείς πάλι καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να βγάλει τα συμπεράσματά του από αυτό που συνέβη στη Βέροια.


Δυστυχώς όμως για τους κυρίους της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, το Διαδίκτυο δεν ελέγχεται από τους ίδιους κι έτσι οι μέχρι τώρα καταγγελίες μας έχουνε φτάσει παντού. Αλήθεια, είναι σίγουρη η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ότι οι ψηφοφόροι ή και τα μέλη του ΚΚΕ συμφωνούνε με αυτές τις ενάντια στους εργαζόμενους πράξεις και συμπεριφορές που έχουμε καταγγείλει εδώ και δυο βδομάδες;; Γιατί εμείς το αντίθετο βλέπουμε από τις αντιδράσεις του κόσμου στο Ίντερνετ.


4. Σε ένα από τα άρθρα που έχουνε γραφτεί στο Ριζοσπάστη για το θέμα μέχρι στιγμής, που το υπογράφει φαρδιά πλατιά χωρίς ντροπή ένας πρώην «συνάδελφος» (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6439336&publDate=16/9/2011 ), λέγεται το ψέμα ότι «στον 902 ενθαρρύνονταν οι εργαζόμενοι να συνδικαλιστούν» κλπ. Οι κύριοι της εργοδοσίας  902-ΚΚΕ και οι εντεταλμένοι τους κάνουν τους ανήξερους, αλλά ο κόσμος που διαβάζει δεν είναι -όπως οι ίδιοι νομίζουν- χαζός.


Όταν λέμε (και το επαναλαμβάνουμε) ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ 902 εννοούμε ότι ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ 902-ΚΚΕ. Και απόδειξη η άμεση απόλυση των τριών πρώτων εκπροσώπων μας που εξελέγησαν από την πρώτη ανοιχτή σύσκεψη των εξωκομματικών εργαζομένων πέρσι το Νοέμβρη.


Όσο για τις βρωμιές του «αρθρογράφου» αυτού (Ζ.Ν.) για «κινητοποίηση – πόζα για το ΣΚΑΪ» και τα όσα μας αποδίδουν η εργοδοσία του 902 και η Γραμματέας του ΚΚΕ (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6437212&publDate=15/9/2011 ), ότι δήθεν «δίνουμε διαπιστευτήρια για να βρούμε δουλειά» (ότι δηλαδή κάναμε τη διαδήλωση μπροστά στον Περισσό για να ικανοποιήσουμε το ΣΚΑΪ και έτσι να μας δώσει μεροκάματο), τους απαντάμε ότι μόνο ανέντιμοι άνθρωποι θα μπορούσανε να μας απευθύνουνε τέτοια κατηγόρια. Είμαστε τεχνικοί, άνθρωποι της δουλειάς κι όχι τεμπέληδες, περνάμε δύσκολα, κάνουμε μεροκάματα υπό δύσκολες συνθήκες για να τα βγάλουμε πέρα, χωρίς σταθερή δουλειά, αλλά σαν τα μούτρα μερικών, που συκοφαντούνε απολυμένους συναδέλφους τους για να κρατήσουνε τη ζεστή τους κομματική – επαγγελματική καρεκλίτσα, δε γίναμε ούτε θα γίνουμε ποτέ. Εμείς τους δικούς μας ανθρώπους, τις οικογένειές μας, μπορούμε και τους κοιτάμε στα μάτια χωρίς ντροπή.


5. Φτάσανε οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ να κάνουνε έκκληση αλληλεγγύης στο ΣΥΝ (!) εναντίον μας, και να του επιτίθενται ταυτόχρονα γιατί, ενώ το ΚΚΕ κάλυψε το ΣΥΝ απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού «105,5 - Στο Κόκκινο» και της «Αυγής», η «Αυγή» έγραψε δυο κουβέντες για το θέμα μας. 


Δηλαδή, η λογική του 902-ΚΚΕ είναι «εμείς καλύψαμε τις δικές σας, μικρές ή μεγάλες αδικίες απέναντι σε εργαζόμενους. Εσείς γιατί δεν κάνετε το ίδιο;» (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6427483&textCriteriaClause=%2B902+%2B%CE%A3%CE%A5%CE%9D ). Αυτοί είναι οι «φίλοι του λαού», δηλαδή η εργοδοσία 902-ΚΚΕ, που ομολογεί κυνικά ότι έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΝ, κάνοντάς του πλάτες, και τώρα ζητάει να της κάνει και κείνος. Τώρα, τι σχέση έχουνε όλα αυτά με αριστερές λογικές και πραχτικές, ας ρωτηθεί η εργοδοσία 902-ΚΚΕ. Εμείς το μόνο που βλέπουμε με έκπληξη είναι την τελευταία να ζητάει για πρώτη φορά (!) αλληλεγγύη από αυτό το κόμμα (ΣΥΝ) εκεί που και οι δύο λειτουργούνε σαν εργοδότες και τελικά αδικούνε ανθρώπους!!


Και ας σταματήσει το παραμυθάκι ότι τα μέσα που ανήκουνε σε κόμματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με άλλα κριτήρια. Δε μπορεί ξαφνικά να πετάνε οικογενειάρχες με μωρά παιδιά στο δρόμο, με κριτήριο το ό,τι δεν ήτανε υποταχτικοί τους (όπως δεν είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας στον 902), και να απαιτούνε έπειτα οι απολυμένοι να μη μιλάνε, επειδή «άλλο κομματική επιχείρηση κι άλλο κανονική καπιταλιστική επιχείρηση». Αυτά οι κύριοι της εργοδοσίας ας τα λένε μεταξύ τους στον Περισσό. Παραέξω κανένας δε τα παίρνει στα σοβαρά, γιατί δεν είναι σοβαρά.


6. Η πιο χυδαία πράξη της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, που κυλάει κάθε μέρα και περισσότερο στον κατήφορο με αυτά που σκαρώνει, είναι μια ανακοίνωσή δικιά της, που την υπόγραψε στα ψέματα ως δήθεν «Ανακοίνωση των Εργαζόμενων του 902» (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6428237&textCriteriaClause=%2B902 ). Σε αυτήν, πέρα από τις γνωστές βαρετές ιστορίες ότι «όλα είναι ένα σχέδιο για να χτυπηθεί το ΚΚΕ», κατηγορούμαστε ότι «δίνουμε λαβή με τις συκοφαντίες μας για να χτυπηθεί ο 902» κλπ. Φυσικά αυτά δεν εκφράζουνε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ την πλειοψηφία των εργαζομένων του 902, που είναι εξωκομματικοί, και οι οποίοι ΔΕ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ γι΄ αυτή την ανακοίνωση. Είναι μια ανακοίνωση τόσο ξύλινη και ψεύτικη, που έχουμε μεγάλη αμφιβολία αν εκφράζει ακόμα και όλα τα κομματικά μέλη του ΚΚΕ που δουλεύουνε στον 902.


Είμαστε πεισμένοι ότι είναι μια ανακοίνωση της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ που έβαλε σε αυτήν έναν ψεύτικο τίτλο, για να το διαβάσουνε οι αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» και να ησυχάσουνε ότι όλα πάνε καλά κι ότι εμείς είμαστε κάτι λίγοι που κυνηγάμε να κάνουμε κακό στο ΚΚΕ. Τέτοια ψευτιά και υποκρισία από την εργοδοσία 902-ΚΚΕ. Αλλά, το ξανάπαμε: Εδώ είμαστε μεις για να λέμε την αλήθεια και να αποκαλύπτουμε το ψέμα. Κι επειδή η αλήθεια είναι πράγματι επαναστατική, απαντάμε στον κύριο Ζ.Ν., ας βγει στην πιάτσα να ρωτήσει ποιος πιστεύει τους Απολυμένους του 902 και τις καταγγελίες τους και ποιος πιστεύει τον ίδιο το Ζ.Ν. και τα κομματικά-επαγγελματικά αφεντικά του.


7. Τέλος, ξαναλέμε: ας σταματήσουν οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ το άλλο παραμύθι, για τους «δέκα απολυμένους» που διαδηλώνουνε, που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα κλπ. κλπ. Με αυτό τον τόνο μίλησε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ στη ΔΕΘ, κι ενώ έκανε την προσπάθεια να φανεί ότι δε μας βρίζει, της βγήκε μια ειρωνεία απέναντί μας: «Μη νομίζουνε ότι έτσι θα βρούνε δουλειά, τα δέκα άτομα που μαζευτήκανε έξω από τον Περισσό» κλπ. Εμείς της υπενθυμίζουμε: ΕΥΤΥΧΩΣ για μας, δεν έχουμε μισθοδοτούμενους από τον Περισσό «συμπαραστάτες», για να τους φέρνουμε ώστε να φαινόμαστε μάζα. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοια φτηνά κολπάκια, για να φωνάξουμε για το δίκιο μας. 21 απολυμένοι είμαστε, σχεδόν όλοι ήμασταν εκεί, κι όσοι δεν μπορούσαν να είναι στήριζαν την κινητοποίηση, κι ήρθαν και όσοι συνάδελφοι τεχνικοί από άλλα Μέσα μπόρεσαν, 4 το απόγεμα μιας εργάσιμης μέρας. Αλλά από πότε το δίκιο και το άδικο μετράει με το πόσοι αδικήθηκαν, πολλοί ή λίγοι; Μιλάνε ή σκέφτονται ή ειρωνεύονται αριστεροί άνθρωποι έτσι απολυμένους εργαζόμενους;; Χρειάζεται πολύ οργή, δηλαδή πολύ καταπατημένο δίκιο, για να βγουν μόνο 25 άνθρωποι να διαδηλώνουνε έξω από ένα τεράστιο μπετονένιο κτίριο. Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την κινητοποίησή μας.


Πρέπει πάντως πολύ να ενοχλήθηκαν οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ από αυτά τα «δέκα άτομα», από την «κινητοποίηση – πόζα», για να γράφουνε επί δυο βδομάδες κάθε μέρα στην εφημερίδα τους, και τώρα νά ‘χουνε βάλει και κομματικούς εργαζόμενους του 902 να δίνουνε διαπιστευτήρια με κακής ποιότητας άρθρα, μπας και κρατήσουνε τη δουλειά τους. Εμείς -με εξαίρεση ανθρώπους του τύπου του κυρίου Ζ.Ν., που ξέραμε το ρόλο του από παλιά- ακόμα και με αυτούς που αναγκάζονται να γράφουνε άρθρα, δεν είμαστε εχθροί. Τους καλούμε να καταλάβουν ότι γίνονται πιόνια και εκτίθενται επώνυμα για αποφάσεις άλλων, της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ συγκεκριμένα, και μεθαύριο μπορεί να είναι και οι ίδιοι στο δρόμο. Δεν έχει τίποτα το κομμουνιστικό ή το ηρωικό να βρίζεις και να πετάς λάσπη σε απολυμένους συναδέλφους σου που αγωνίζονται μεταξύ άλλων ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. 


Πρέπει να αρνηθούνε να δίνουνε γραπτές εξετάσεις στην εργοδοσία 902-ΚΚΕ, γιατί αυτό είναι εξευτελιστικό για την προσωπικότητά τους. Πρέπει να αρνηθούνε να γίνονται συνένοχοι στο να κόβεται το ψωμί συναδέλφων τους με μωρά παιδιά, επειδή τολμήσανε να σηκώσουνε κεφάλι. Γίνονται συνένοχοι σε ένα έγκλημα και μεθαύριο θα έχουνε να αντιμετωπίσουνε την περιφρόνηση ολόκληρου του κλάδου, των συναδέλφων από τα άλλα ΜΜΕ. Εμείς του καλούμε να αντισταθούνε και να υψώσουνε το ανάστημά τους. Αυτό θα έδειχνε λεβεντιά κι όχι τα ξύλινα, φανερά ψεύτικα άρθρα.


Όποιος ποδοπατάει εργαζόμενους, όχι απλά επειδή απολύει, αλλά επειδή χρησιμοποιεί το ψέμα, την υποκρισία, τη σπιουνιά και τη συκοφαντία εναντίον τους, ποδοπατάει το πιο μεγάλο οχυρό της προοδευτικής κοσμοθεωρίας και της μαρξιστικής ιδεολογίας, το ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.


Θα έπρεπε να ντρέπονται οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ να μιλάνε λοιπόν για «λαβές που δίνουνε οι απολυμένοι στους αστούς» κλπ. Μα ποιος αστός δε θα πει τώρα: «Γιατί να μην διασπάω τους εργάτες, να μη τους απειλώ, να μη χρησιμοποιώ ρουφιάνους και τσιράκια εναντίον τους;; Εδώ τα κάνει αυτά το κόμμα που μιλάει όλη μέρα για τον εργάτη». Ποιος δίνει λοιπόν λαβές στο κάθε αφεντικό να κάνει κάθε είδους βρωμιά και παλιανθρωπιά στην πάλη του ενάντια στους εργαζόμενους;;


Μήπως τις «λαβές» τελικά τις δίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ η εργοδοσία 902-ΚΚΕ;


Καλούμε για άλλη μια φορά την εργοδοσία 902-ΚΚΕ να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων που έχουνε μικρά παιδιά, αλλά και οποιουδήποτε άλλου απολυμένου συναδέλφου θέλει να επιστρέψει στον 902. Ταυτόχρονα να ξεκινήσει διάλογο με τους εργαζόμενους στο σταθμό για την οικονομική κατάσταση του 902, το τι λύσεις μπορούνε να βρεθούνε για να μη χαθούνε άλλες θέσεις εργασίας κλπ. Αν τα είχε κάνει όλ’ αυτά από την αρχή, αν δηλαδή έπραττε με βάση αυτά που λέει στα λόγια, όλα τούτα δεν θα είχανε συμβεί. Έστω και τώρα, καλούμε την εργοδοσία να αλλάξει ρότα. Μέχρι τότε, εμείς θά ‘μαστε εδώ και κανείς δεν θα μας φράξει το στόμα.



ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902

5 σχόλια :

  1. το ΑΙΩΝΙΟ πρόβλημα του Κ,Κ,Ε άλλα λέω άλλα κάνω κι άλλα εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ,,πρωτοπορία,, καθοδηγεί με το ,,παράδειγμά,, της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτε,σχεδον,δε θα ψηφιζα ΚΚΕ,αλλα αυτη η σιγουρια οτι ακριβως ετσι οπως ισχυριζονται οι απολυμενοι εγιναν τα πραγματα ειναι αποκρουστικη.Ας θυμηθουμε τις "μετοχες" στην "Γερμανος"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ,ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΕΟ ΑΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ? ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να γιατί το φάσκελο δε κάνει διακρίσεις!
    Δυστυχως παραδειγματα σαν αυτά επιβεβαιωνουν το ολοι ιδιοι ειναι...Αντε μετα να μιλησεις για αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ