ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους συντρόφους που δηλώνουν ακόμα ότι δεν γνωρίζουν τι είναι η “ΣΠΙΘΑ”


Τον τελευταίο καιρό, κάποιοι σύντροφοι που ενώ για όλα τα ζητήματα έχουν άποψη, που γνωρίζουν τον δρόμο που θα βγάλει την χώρα από την κρίση, που γνωρίζουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την Λιβύη και άλλα παρόμοια, έχουν άγνοια για αυτά που συμβαίνουν στο σπίτι τους και δηλώνουν ότι η “ΣΠΙΘΑ” παραμένει ο άγνωστος “Χ”.

Ε, λοιπόν για αυτόν τον άγνωστο “Χ” - ως άλλος Απόστολος Παύλος στην Αθηνά – εξέπεμψε πρόσφατα ένα αντισυστημικό κήρυγμα ο Γιώργος Τράγκας από το “αληθινό ραδιόφωνο” του real fm97.8. Τους προσφέρουμε λοιπόν την δυνατότητα να ξεπεράσουν αυτήν την άγνοια αν παρακολουθήσουν το παρακάτω απόσπασμα από το “κήρυγμα” του Γ. Τράγκα:

23 σχόλια :

  1. Καλή επιτυχία στις εργασίες συνδιάσκεψης του Μετώπου που αρχίζουν αύριο!

    Προσέχετε όμως γιατί με τις λεκτικές υπερβολές του Αλέκου και την πατριωτική/λαϊκιστική γραμμή της ΚΟΕ λίγο θέλει ακόμα για να γίνει το Μέτωπο ο "Τράγκας της ριζοσπαστικής Αριστεράς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη2 Απριλίου 2011 στις 12:59 π.μ.

    Ο Τράγκας ρίχνει ένα εφτάλεπτο χεστήρι στη "διεθνή τοκογλυφία",τα δύο μεγάλα κόμματα,και τους ("ξεφτίλες,πουλημένους,απατεώνες,χουνταίους" κλπ) διεφθαρμένους πολιτικούς τους,πού κυβέρνησαν έως σήμερα.
    Κάπου στο 3:30 αναφέρει 2-3 φορές,ότι θα φτάσουμε σε σημείο "που θα αρκεί μια σπίθα για να γίνει της πουτάνας" κλπ.
    Δεν μιλά ειδικά για την ΣΠΙΘΑ,ούτε απ'τα συμφραζόμενα βγαίνει κάτι τέτοιο..

    Εσύ τώρα ρε ΕΟΣ,τί έχεις πάθει με τη ΣΠΙΘΑ κι ασχολείσαι συνέχεια;
    Λες και έγινε η ΣΠΙΘΑ Nr.1 παράγοντας των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας..
    Σημαντικότερα πράγματα δεν υπάρχουν για σένα;
    Λες και κάποιος σου πήρε το αποκλειστικό σου παιχνίδι και κλαις μέρα-νύχτα.
    Ειλικρινά,τι κοκομπλόκο είναι αυτό που έχεις πάθει;
    Ηλεκτροκολλήσεις κάνεις το πρωί στο ΜΑΑ και μετά διαβάζοντας τα βράδια φτηνά κατασκοπευτικά βλέπουν τα μάτια σου παντού σπίθες;

    Ασχολήσου και με τίποτε πιο ουσιαστικό,κρίμα είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Γρηγόρης

    Μπορείς να διακρίνεις τον σ. της ΕΟΣ, δεύτερο από δεξιά στην πάνω σειρά, σε αυτή την αναμνηστική φωτογραφία της ΚΟΒ Ηλεκτροσυγκολλητών του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά τα μάτια του θα δεις το σπινθηροβόλο βλέμμα του.

    Γιατί έτσι δένεται το ατσάλι!

    http://www.ciciblumstein.com/img/bagobones008.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορώ να πω ότι τα τρία τελευταία σχόλια δίνουν όλα τα πολιτικοιδεολογικά εργαλεία για την αντεπίθεση απέναντι στη... Σπίθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Γρηγόρη Θεσσαλονίκη & redteam

    Χα, χα!

    Τελικά αποκαλύπτονται ένας ένας οι οπαδοί της ΣΠΙΘΑΣ! Τσιμπήσατε λοιπόν σαν χάνοι από ένα γελοίο video και αποκαλύψατε τα φιλοΣΠΙΘΙΚΑ σας φρονήματα, που δεν τολμάτε δημοσίως να τα πείτε!

    Το video λοιπόν με τον Τράγκα είναι αναρτημένο από την ΣΠΙΘΑ ως διαφημιστικό. Ιδού και η απόδειξη:

    Μια ΣΠΙΘΑ θα χρειαστεί ... (Ημερομηνία: 01/04/2011 - 13:06 )

    Μόνο κάποιοι που είναι πολιτικά καραγκιόζηδες θα έκαναν μια τέτοια ανάρτηση, ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατί δεν ξαναπατάω στον "δρόμο TV"2 Απριλίου 2011 στις 8:44 π.μ.

    ΕΟΣ, κάνεις λάθος!

    βεβαίως και το video είναι αναστημένο ως διαφημιστικό της ΣΠΙΘΑΣ, αλλά έχει φτιαχτεί για άλλο λόγο: Είναι δοκιμαστικό του Τράγκα που το έστειλε στο "δρόμος TV" για να τον πάρουν για συνεργάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καραγκιοζοπαίχτης2 Απριλίου 2011 στις 8:49 π.μ.

    - καραγκιόζης ο Τράγκας
    - καραγκιοζιδες και οι ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ,
    όμως οι μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες είναι οι δήθεν αριστεροί που τους στηρίζουν την ΣΠΙΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο απογοητευμένος είπε:
    Όταν η αριστερά της αντιπολίτευσης χρεοκοπήσει, ο λαός θα βγει στους δρόμους. Δυστυχώς για τη λεγόμενη Αριστερα (υπάρχει τελικά πιο κακοποιημένη έννοια από αυτή τη λέξη;) η εξέγερση του Δεκέμβρη ΄08 δεν της δίδαξε τίποτα. Σήμερα της δίδεται ακόμη μια ευκαιρία. Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δείχνει το δρόμο Το σύνθημα ¨Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος¨ πραγματώνεται καθημερινά εκεί σε μια παρατεταμένη μάχη. Αυτή η μάχη με τη σειρά θα γίνει προπομπός μιας νέας μάχης. Δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της όπως δεν γνωρίζαμε ότι ο Δεκέμβρης θα «γεννούσε» την Κερατέα. Και εκεί η «Αριστερα» βρίσκεται στο κάδρο της απαξίωσης. Όπως ηταν στο Δεκέμβρη. Όπως και σε τόσες άλλες μάχες που ακολουθούν μετα τον Δεκέμβρη. (διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες κλπ)
    Το γνωρίζει αυτό ο ΓΑΠ. Στην Κερατέα σπάει τα μούτρα του. Όμως στην κεντρική πολιτική σκηνή μας παίζει μονότερμα. Κάνει ανενόχλητος τη δουλειά των αφεντικών του γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως η «Αριστερα» τρώγει τις σάρκες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς προηγούμενο ανώνυμο!

    1. Στην Κερατέα παίζει περισσότερο η Αναρχία λιγότερο η Αριστερά λιγότερο...

    2. Αν συγκαταλέγεις στην Αριστερά και την ΣΠΙΘΑ, τότε καλά καλά κάνει και τρώγεται η Αριστερά με τις σάρκες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννης Γρηγορίου2 Απριλίου 2011 στις 9:58 π.μ.

    Πέρα από τους (βάσιμους) χαρακτηρισμούς για καραγκιόζηδες, υπάρχει ένα ζήτημα ουσίας σε σχέση με τους αριστερούς υποστηρικτές της ΣΠΙΘΑΣ και την πολιτική των συμμαχιών που επιλέγουν.

    Όλοι αυτοί θεωρούν ως το μεγαλύτερο εχθρό τους στην Αριστερά τον Κύρκο και τους κατά περιόδους υποστηρικτές του, ενώ ταυτόχρονα είναι ανοιχτοί προς κάθε Π. Καμμένο και Στ. Παπαθεμελή.

    Στην πραγματικότητα υλοποιούν στην πιο χυδαία τους έκδοχή της απόψεις του Λ. Κύρκου. Ίσως γ' αυτό να θέλουν να διαχωριστούν απ' αυτόν και τις ιδέες του. Όταν λοιπόν ο Λ. Κύρκος έλεγε για “εθνικές ενότητες” που θα σώσουν την χώρα και θα διώξουν την χούντα, όλοι αυτοί που σήμερα λένε τα ίδια ακριβώς πράγματα, τότε τον λοιδορούσαν και τον κορόιδευαν. Τουλάχιστον τότε η χούντα ήταν πραγματική και όχι φαντασιακή. Επίσης ο Λ. Κύρκος στην εθνική ενότητα που πρότεινε περιλάμβανε μόνον ένα κομμάτι της πεφωτισμένης δεξιάς, δηλαδή ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος και όχι την ίδια την αστική τάξη (δηλαδή όχι μόνον τους πολιτικούς εκφραστές της, αλλά και οικονομικά κέντρα του αστισμού).

    Βέβαια, οι σημερινοί πραγματικοί διάδοχοι του Λ. Κύρκου, δεν βρίσκονται στην ΔΗΑΡΙ ούτε στον ΣΥΝ. στην εθνική γραμμή τους το μόνον που μπορούν να κάνουν είναι να συσπειρώσουν μερικούς ακροδεξιούς που τους βαφτίζουν εκπρόσωπους της αστικής τάξης και θεωρούν ότι πετυχαίνουν τους πατριωτικούς τους στόχους. Ο Λ. Κύρκος μπροστά σε αυτούς τους τυχοδιώκτες και οπορτουνιστές φαντάζει αριστεριστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνονται και στην ΣΠΙΘΑ!

    Ο Δ. Καζάκης με το δικό του μαγαζί τους έχει ανακατέψει. Ενώ είναι μέλος της ΣΠΙΘΑΣ και μάλιστα συμμετέχει στο καθοδηγητικό της όργανο, οργανώνει και εκδηλώσεις που τις συνυπογράφει η ΣΠΙΘΑ με την ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ.

    Για μερικές από τις ίντριγκες και την διαπάλη των φραξιών διαβάστε εδώ:
    "Σπίθα" και "κινήματα": Το μεγαλείο και το αστείο

    Όμως,το πραγματικό κέντρο της ΣΠΙΘΑΣ που ελέγχει τις εξελίξεις είναι το δίδυμο Καραμπελιάς - Δημητροκάλης. Ο Καζάκης επειδή έχει καβαλήσει το καλάμι και έχει πιστέψει ότι είναι ο νέος Λένιν της Ελλάδας ( ότι δηλαδή είχε πιστέψει στην Ιταλία και ο Μουσολίνι στα νιάτα του) μάλλον θα την πατήσει. Δεν θα έχει την εξέλιξη του Μουσολίνι, αλλά της Έφη Θώδη. Να το θυμάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον από κάτω ανώνυμο!
    Τι θα πει πως στην Κερατέα «παίζει περισσότερο η Αναρχία». Τι εννοείς; Ότι εκεί ελέγχονται οι κάτοικοι από τους αναρχικούς ή ότι εκεί επικρατεί αναρχία; Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε ακόμα χειροτέρα για το λαό της Κερατέας. Γιατί σε ότι αφορά την έκβαση της μάχης θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα αν η λεγόμενη Αριστερα εκεί θα έπαιζε ρυθμιστικό ρόλο. Γιατί η σημερινή αριστερά και αναρχικά χαρακτηριστικά έχει και συστημική είναι. Αν εννοείς το δεύτερο δεν νομίζω πως εκεί επικρατεί αναρχία. Οι κάτοικοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι σε θέση να αποκρούουν και να γελοιοποιούν τη σιδερόφραχτη μηχανή του αστικού κράτους. Κάτι που δεν βλέπουμε στις διαδηλώσεις της Αθήνας. Πρόσκοποι οι ΚΚΕεδες, αναρχοαυτόνομοι οι υπόλοιποι αριστεροί. Απλώς επικαλέστηκα τον αγώνα της Κερατέας γιατί αυτός ο αγώνας πραγματώνει καθημερινά το σύνθημα ¨Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος¨
    Σε ότι αφορά το ερώτημα αν συγκαταλέγω την ΣΠΙΘΑ στην «Αριστερα» η απαντηση μου είναι ΟΧΙ δεν τη συγκαταλέγω. Ωστόσο επικαλούμαι μια φράση από το Μίκη Θεοδωράκη που είπε πως «Οι Έλληνες , οφείλουν να κάνουν σήμερα αυτό που δεν μπορούν». Δηλαδή μας είπε, ότι παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής αδυνατούμε να συγκροτήσουμε μια δύναμη κρούσης που θα συντρίψει τα σχέδια την υποτακτικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, οφείλουμε ωστόσο να το κάνουμε. Δηλαδή ακόμα και στην περίπτωση που δεν μπορούμε, επιβάλλεται να ξεσηκωθούμε τώρα κιόλας για το καλό των παιδιών μας και της πατρίδας μας. Μη προτρέξεις να με κατατάξεις σαν ΣΠΙΘΙστή. Σου το είπα άλλωστε. Είμαι κομμουνιστής. Αλλά πολλές φορές οι καλλιτέχνες εκφράζονται με έναν ποιητικό τρόπο που εμείς ο απλός λαός θα χρειάζονταν πολλά λόγια για πούμε αυτό που θέλουμε. Όπως άλλωστε κάνω και εγώ με αυτή την παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόνο η ενωμένη δύναμη των Ευρωπαίων εργαζομένων μπορεί να τα βγαλει πέρα με τους τοκογλύφους και τις αγορές.
    Η ΣΠΙΘΑ είναι ένα θλιβερό κατάλοιπο του παρελθόντος.

    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον προηγούμενο ανώνυμο:

    1. Για να μην ξεχνιώμαστε: το σύνθημα ¨Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος¨, ήταν σύνθημα που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από το ΚΚΕ εσωτ, δηλαλή το πρώην κόμμα του Κουβέλη, του Κύρκου καιτου Βούτση.

    2.Επίσης, το ίδιο σύνθημα έχει πραγματωθεί με πολλούς τρόπους, π.χ. και η η άνοδος του φασισμού στηρίχτηκε στην "ενότητα του λαού", δεν επιβλήθηκε ως "χούντα" από το κεφάλαιο. Πέρα λοιπόν από την ενότητα έχει σημασία και το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της ενότητας.

    3. Η Κερατέα είναι πιο κοντά στους Αναρχικούς παρά στην Αριστερά, από πολλές πλευρές: από μορφές πάλης, από μορφές οργάνωσης, από πολιτική στοχοθεσία. Εξάλλου το κίνημα στην Κερατέα, δεν πρόκειται για κανένα "εργατικό - ταξικό κίνημα". Στην Κερατέα προφανώς δεν βρίσκουν θέση οι γνωστές απόψεις που συγκροτούν την Αριστέρα ως "πρωτοπορία της εργατικής τάξης" και άλλα παρόμοια. Είναι προφανές ότι το κίνημα αυτό έχει ταξική σχέση με τους μικδοϊδιοκτήτες που υποβιβάζεται η περιουσία τους κλπ, και δεν συγκροτείται πάνω με τα "ταξικά αιτήματα" της εργατικής τάξης.

    3. Η πολιτική σημασία της Κερατέας βρίσκεται στην αναμέτρησή της με την πολιτική εξουσία και την ακύρωση των πολιτικών επιλογών της. Εντοπίζεται δηλαδή στις μορφές του αγώνα, τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης και κυρίως την ορατή προοπτική της νίκης, πράγμα που απουσιάζει στο σύνολο των άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών μαχών που δίδονται με την κρατική πολιτική. Δηλαδή εξαντλείται πολιτικά για την Αριστερά ως ένα παράδειγμα προς μίμηση. Δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο...

    4. Για να βγάλει άλλα διδάγματα η Αριστερά από αυτές τις κινητοποιήσεις - όπως και από τον Δεκέμβρη - θα πρέπει να πετάξει πολλά πράγματα από αυτά που κουβαλάει από το παρελθόν της, και δυστυχώς δεν το έχει κάνει ακόμα.

    5. Με την ΣΠΙΘΑ έχεις πράγματι ένα κοινό σημείο. Να ψαρεύεις στους "βάλτους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Λαός ενωμένος...", βρέθηκε στο ΕΑΜ, στο Πολυτεχνείο και στο Δεκέμβρη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
    "Λαός ενωμένος...", με ουραγούς τα αριστερά κόμματα.
    Ετσι θα ξανα-γίνει και τώρα.
    Τα σημερινά αριστερά κόμματα είναι συστημικά, έχουν προεισπράξει τις κρατικές επιχορηγήσεις, των επομένων δύο χρόνων και για άλλα ενδιαφέρονται.
    Κατονομάστε ένα αριστερό κόμμα, ομάδα, γκρούπα που να εργάζεται για το "Λαός ενωμένος..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητοί του ΕΟΣ,
    Ο μόνος λόγος που επισκέπτομαι πλέον το μπλογκ σας είναι για να ενημερώνομαι από τα πολύ καλά link που έχετε στην αριστερή μεριά.
    Κατά τα άλλα, το μόνο που έχετε να προσφέρετε είναι μια ψυχαναγκαστική και κινδυνολογική υστερία για την "Σπίθα" (που μου είναι και εμένα εξαιρετικά αντιπαθής, αλλά δεν θα χάσω και τον ύπνο μου), λάσπη ενάντια στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτοι όπως ο Καζάκης), και διάφορες άλλες ασυνάρτητες ιδεολογικές κωλοτούμπες σας που ειλικρινά δεν βγάζουν νόημα.
    Λυπάμαι, αλλά σας βαρέθηκε η ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς τον από κάτω ανώνυμο!
    Κοσμώντας τα λόγια σου μια αριστερούτσικη ανάλυση «ταξικιστικού» χαρακτήρα και αποδίδοντας χαρακτηρισμούς για σχέση του συνθήματος ¨Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος¨ με «ΚΚΕ εσωτ, δηλαδή το πρώην κόμμα του Κουβέλη, του Κύρκου και του Βούτση» ή ότι «Με την ΣΠΙΘΑ έχεις πράγματι ένα κοινό σημείο. Να ψαρεύεις στους "βάλτους"...» για να με ταυτίσεις μαζί τους προκειμένου να υποστηρίξεις τις αυτά που εσύ θέλεις να διαβάζεις και όχι αυτά που υποστηρίζω στο κείμενό μου, αποκαλύπτεται στο πρόσωπό σου η κατάντια της λεγόμενης αριστεράς. Επιβεβαιώνεται μέσα μου και ο δισταγμός που είχα εξ αρχής για να παρέμβω ή να μη παρέμβω σ΄ αυτόν το διάλογο. Όπως αποδεικνύεται είναι καθαρή ματαιοπονία το να επιχειρείς να μοιραστείς πολιτισμένα κάποιες σκέψεις. Εσύ θέλεις να λες τα δικά σου για να πας τη συζήτηση εκεί που θέλεις (σε άσχετα πράγματα από αυτά που γράφω) και εμμέσως να με ταυτίζεις με κάποιους προκειμένου να ψαρέψεις την κομματική μου ταυτότητα. Δεν θα πέσω στο επίπεδο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη2 Απριλίου 2011 στις 3:22 μ.μ.

    ΕΟΣ,

    Ο από πάνω ανώνυμος,των 1:32,πραγματικά συμπυκνώνει σε δύο παραγράφους,την κατρακύλα της ιστοσελίδας σας.
    1)Ψυχαναγκαστική και κινδυνολογική υστερία..
    2)Λάσπη και κουτσομπολιό στις άλλες αριστερές δυνάμεις..
    3)Ασυνάρτητες ιδεολογικές κωλοτούμπες και θεωρίες συνομωσίας δίχως νόημα..
    Έχουμε τόσα θέματα που τρέχουν γύρω μας,πεδία όπου πρέπει να συνευρεθεί και να αγωνιστεί η επαναστατική αριστερά,συσπειρώνοντας όχι πλέον μόνο τον κόσμο της,αλλά και νέους ανένταχτους ανθρώπους,μα όλα αυτά σε αφήνουν παντελώς αδιάφορη.. Κρίμα.

    Όσο για μένα,ανακάλυψες ΕΟΣ ως καινοφανής ιντερνετικός Κλουζώ,ότι είμαι.. Σπιθικός!
    Την πάτησες ΕΟΣ.Φωτογραφίες του Παύλου και της Φρειδερίκης έχω στο υπόγειο.Η πολιτική συνομωσία που εξυφαίνεται είναι βλέπεις πολύ πλατύτερη,απ'όσο υποψιάζεσαι..
    Κλείνοντας: Λυπάμαι αλλά σας βαρέθηκε-κι εμένα-η ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εθελοντές στη Λιβύη, δεν πήγατε ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μερικοί ενοχλούνται γιατί τις ίντριγκες και τις αλλαξοκωλιές που κάνουν θέλουν να τις κρατούν κρυφές γιαυτό και ενοχλούνται όταν αποκαλύπτονται. Πιθανόν και σε μερικούς αυτές οι αποκαλύψεις να χαλάνε τα σχέδιά τους.

    Το θέμα με την ΣΠΙΘΑ είναι πράγματι επιτυχία της ΕΟΣ που είναι από τους ελάχιστους που τόλμησαν να το βάλουν δημόσια. Το τι συζητιέται και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΜΕΤΩΠΟ είναι γνωστά. Όμως δημόσια δεν υπάρχουν θέσεις και τοποθετήσεις αλλά ΣΙΩΠΗ...

    Είναι φανερό ότι ακόμα και εδώ διάφοροι δεν τολμάνε να πούνε καθαρά την άποψή τους για την ΣΠΙΘΑ, αλλά προσπαθούν να επιτεθούν σε αυτούς που παρέχουν πράγματι διαφωτιστικές πληροφορίες για αυτό το εθνικοπατριωτικό μόρφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αφιερωμένο εξαιρετικά στον
    Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη και
    redteam

    τα λένε πλέον οι ίδιοι!

    "...Μπορεί το παραπάνω απόσπασμα να το έγραψε ο Χίτλερ το 1928 και να αποτυπώνει την οργανωτική φιλοσοφία του ναζισμού, αυτό όμως δεν απέτρεψε ορισμένους από το να επαναφέρουν την ίδια λογική στα οργανωτικά τους σχέδια για την Σπίθα..."

    από το ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ! - του Δημήτρη Καζάκη

    επίσης θαυμάστε εδώ το ναζιστικής έμπνευσης δόγμα του άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ:
    ...
    11. Με βάση το Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας του Μίκη Θεοδωράκη, θα πρέπει η κάθε Σπίθα να ξεχωρίζει τα ταλέντα των μελών της και να τα αναδεικνύει. Έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη από νέους ανθρώπους με προσωπικότητα και φιλομάθεια. Πρόθυμους να αφιερώσουν τη ζωή τους στα κοινά. Είναι εθνική ανάγκη μέσα από τις Σπίθες να προκύψει η νέα γενιά των ηγετών -κάθε είδους- της χώρας. Αυτών που την ώρα Χ θα αναλάβουν την ευθύνη της ανάπλασης, αναγέννησης και διακυβέρνησης της χώρας.
    ....
    από το: ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη4 Απριλίου 2011 στις 4:24 μ.μ.

    @κακό συναπάντημα..

    ..ανοικτές θύρες παραβιάζεις.Το τί είδους παραπολιτικό μόρφωμα είναι η Σπίθα και τί κινδύνους εμπεριέχει για το μέλλον,αυτό το κράμα "πατριωτίλας-μικροαστών εν συγχύσει" ,το γνωρίζουμε από τις πρώτες του διακηρύξεις.Και το υποψιαζόμασταν από πιό νωρίς.
    Επίτρεψε σε παρακαλώ,σε ανθρώπους που εδώ και 20 χρόνια πολεμάνε φασιστάκια τύπου Χ.Α ή ΛΑΟΣ σε επίπεδο θεωρίας και πράξης,να έχουν τη δική τους εκτίμηση για τον βαθμό επικινδυνότητας τού κάθε μορφώματος.Και μη συμπεριφέρεσαι σαν να ανακάλυψες πρώτος το αυγό του φιδιού,ή την Αμερική.
    Αδικείς τόσο εμάς,όσο και τον εαυτό σου εν τέλει..
    Όπως και νά'χει το πράγμα,εάν ανησυχείς τόσο πολύ,πες μας τί προτείνεις να κάνουμε με την Σπίθα.Αλλά ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ σε παρακαλώ.Γιατί από θεωρίες και λόγια είμαστε χορτάτοι χρόνια τώρα.Ιδίως από τον χώρο της ρεφορμιστικής αριστεράς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ