ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ποιός είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΣΠΙΘΑΣ;

Απολαύστε αυτό το video για να αντιληφθείτε ποιός είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΣΠΙΘΑΣ, αλλά και να διασκεδάσετε με τις ιστορικές αρλούμπες και την εθνικιστική υστερία που θα την ζήλευαν το ΛΑΟΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:


25 σχόλια :

  1. Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της ΣΠΙΘΑΣ είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ και μάλιστα πολυγραφότατος. Ελπίζουμε ότι έχει την παιδεία αλλά και ευαισθησία ώστε να απαντήσει σε αυτή ακατάσχετη και επικίνδυνη παπαρολογία των ηγετών της ΣΠΙΘΑΣ; Αν δεν το κάνει αυτός, ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος άλλος από το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ και να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη για την Αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελευσίνα η σπίθα οργανωνεται μέσω της Δαειρας. Ότι πιο φασιστικό, ρατσιστικο, μισαλλοδοξο υπάρχει και κινειται στην πόλη.
    Αν την αναζητησετε στο ιντερνετ θα βεβαιωθειτε για του λόγου του αληθες.
    Κάτι πρεπει να γινει!
    Δεν ξερω αν προκειται για εθνικοσοσιαλισμό αλλά σιγουρα για κατι επικινδυνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους κλέφτες, την εκκλησία και τον Θοδωρή Κολοκοτρώνη (Ι)

    Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης αφορίστηκε το 1806 μαζί με τους άλλους κλεφτοκαπεταναίους της Πελοποννήσου. Γράφει στα απομνημονεύματά του:

    Ἡ ἀναφορὰ τῶν Τούρκων συμφωνεῖ μὲ τὰς πληροφορίας τοῦ Καμπινέτου τῆς Γαλλίας, ὅτι νὰ χαλάσουν τοὺς Καπεταναίους, τοὺς λεγομένους κλέφτας, καὶ τοὺς Καπεταναίους τῶν καραβιῶν, διατὶ μία ἡμέρα ἠμποροῦν νὰ κάμουν ἐπανάστασιν. Τότε κάμνει ἕνα φερμάνι ὁ Σουλτάνος νὰ σκοτώσουν τοὺς κλέφτας. Ἀφοριστικὸ ἔρχεται τοῦ Πατριάρχου διὰ νὰ σηκωθεῖ ὅλος ὁ λαός, καὶ ἔτζι ἐκινήθηκεν ὅλη ἡ Πελοπόννησος, Τοῦρκοι καὶ Ρωμαῖοι, κατὰ τῶν Κολοκοτρωναίων. Τὸν Αὔγουστον ὑπῆγα εἰς Ζάκυνθον. Τὸν Σεπτέμβρη ἐβγῆκα ἔξω, καὶ Ἰανουάριον 1806 ἦλθε τὸ διάταγμα καὶ μᾶς ἐκυνήγησαν. Ὁ Πετιμεζᾶς, ὁ Γιαννιᾶς καὶ ὁ Ζαχαριᾶς ἦτον χαμένοι πρωτύτερα, καὶ εὑρέθηκα μὲ μόνον 150.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους κλέφτες, την εκκλησία και τον Θοδωρή Κολοκοτρώνη (II)

    Μετά απ' αυτά άρχισε το το κυνηγητό τους. Ο αδερφός του Γιάννης (Ζορμπάς) Κολοκοτρώνης με 5 συντρόφους του πολιορκήθηκε στο ληνό του μοναστηριού της Παναγίας της Αιμυαλούς, που είναι χτισμένη στους πρόποδες της Κλινίτσας μετά από προδοσία καλόγερου του μοναστηριού. Οι Τούρκοι έβαλαν φωτιά και τους έκαψαν. Ο Θοδωράκης είχε ορκιστεί να κάψει το μοναστήρι μόλις γυρίσει από την Ζάκυνθο, αλλά τελικά τους χαρίστηκε. Στα απομνημονεύματά του γράφει για αυτά τα γεγονότα:

    Ὁ Γιάννης δὲν εὗρε τὸν φίλον του, ἐπῆγε εἰς τοὺς Αἰμυαλούς, μοναστήρι, τοῦ ἔδωκε ἕνας καλόγερος φαγὶ καὶ ἔπειτα ἐπῆγε, ἔδωσε εἴδησιν εἰς τοὺς Τούρκους, ἐπῆγαν, τὸν πολιόρκησαν εἰς τὸν ληνὸν καὶ τὸν ἐσκότωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους κλέφτες, την εκκλησία και τον Θοδωρή Κολοκοτρώνη (IIΙ)

    Μερικά γαργαλιστικά στοιχεία για τις σχέσεις των κλεφτών (και των Κολοκοτρωνέων) με την εκκλησία που δεν γράφονται στα βιβλία της ιστορίας: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΜΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μίκης τα έχει χαμένα. Κρίμα! Δεν σέβονται γέρο άνθρωπο και τον ξεφτιλίζουν με αυτό τον τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πονηρούλης Καραμπελιάς προσπαθεί να ξαναστήσει ανάλογη περίπτωση με την ιστορία της 6ης Δημοτικού και αρχίζει η στοχοποίηση των ανθελλήνων.

    Κάποιες στιγμές γίνεται εντελώς γελοίος, όταν μιλάει για το αμερικανικής έμπνευσης σχέδιο ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης.

    Οι Εβραίοι αναφέρονται πολλές φορές στην συνέντευξη, παρ' όλο ότι δηλώνεται ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον τους.

    Το βασικό του ζήτημα είναι η ιστορική/φυλετική συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με τον Πλεύρη και τον Γεωργιάδη θα είχαν πολλά κοινά σημεία και θα αλληλοσυμπληρώνονταν αν ήταν στο ίδιο πάνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στο 3.15', αν κάποιος παραμορφώσει την φωνή και την κάνει σαν του Καρατζαφέρη, όποιος το ακούσει θα πιστέψει ότι είναι αληθινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ στους κοτζαμπάσηδες της Αριστεράς8 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:34 π.μ.

    Η ΣΠΙΘΑ δεν ξεκίνησε ξαφνικά! Έχει γίνει επαφές και ζυμώσεις πολύ καιρό πριν. Οι πρώτες συζητήσεις γίνονται πριν καν εμφανιστούν άλλες ομαδοποιήσεις στην Αριστερά, όπως το ΜΕΤΩΠΟ Α-Α και το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ. Σε αυτές τις συζητήσεις συμμετείχαν κομμάτια της κοινοβουλευτικής αλλά και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Και μερικά είχαν δώσει το ΟΚ για να προχωρήσει το πράγμα. Βέβαια σήμερα το βουλώνουν γιατί πολλά μπορούν να βγουν στην φόρα.

    Ο Γ. Καραμπελιάς ουσιαστικά είναι ο βασικός οργανωτής. Και έχει τους φίλους του στην Αριστερά. Όμως ξέρει να φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα μισά. Γιαυτό δεν πρόκειται να τους παραδώσει την ηγεμονία σε αυτό το εγχείρημα. Ήδη έχει κάνει τις πρώτες προειδοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Στο άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑ με τον τίτλο "ΣΠΙΘΑ" ΚΑΙ Η ΠΕΔΙΑΔΑ" και υπογράφεται σκόπιμα με την υπογραφή "Της Σύνταξης" (ενώ πρόκειται για την σύνταξη του ΑΡΔΗΝ) καρφώνει τον Λαφαζάνη και πετάει τις κακίες του για τον Αλαβάνο, γιατί πριν από πολλά χρόνια είχε δημοσιεύει κάποιο κείμενο στο ΑΡΔΗΝ. Αυτό δεν το κάνει τυχαία, ούτε ο στόχος του είναι Λαφαζάνης. Είναι προειδοποίηση προς άλλους του χώρου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΤΩΠΟΥ Α-Α και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι αν αρχίσουν να λένε θα αρχίσει και αυτός να βγάζει στη φόρα για τους "φίλους" τους τι και πότε έχουν συζητήσει, όπως π.χ. μιλάει για τις προτάσεις που του έγιναν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης η εκπομπή με τον Μίκη για το 1821 είναι ακριβώς - εκτός των άλλων - και μια τέτοια κίνηση: Εγώ καθορίζω την πολιτική ατζέντα και για να δούμε αν θα τολμήσετε να πείτε καμιά κουβέντα...

    Το παιχνίδι το έχει κερδίσει με την συμμαχία του με το ΔΗΚΚΙ και τους εθνικιστές πασόκους που έχει προσεγγίσει. ΄Έχοντας εξασφαλίσει τον έλεγχο αυτής της κατάστασης με την μαζική εισροή βάσης που έχει αυτά τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, μπορεί να το παίζει το χαρτί της άμεσης δημοκρατίας και της εκλογής οργάνων και άλλα παρόμοια, ως απειλή προς τους αριστερούληδες "πατριώτες"

    Είναι τυχαίο άραγε πως όσες διαμαρτυρίες γίνονται από αυτούς τους αριστερούς πατριώτες αφορούν για παράδειγμα πρόσωπο του Ζουράρι, ενώ δεν έχει ακουστεί τίποτα για τον Καραμπελιά; Γιατί άραγε;

    Υ.Γ. Θα πέσει πολύ γέλιο, όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν στην φόρα διάφορα για την συμμετοχή της "πατριωτικής" αριστεράς στην ΣΠΙΘΑ. Εκτός από γέλιο, θα υπάρξουν και εκπλήξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταλίνες είστε εναντίον της άμεσης δημοκρατίας; φυσικά όποιος σας ξέρει καλά το γνωρίζει αλλά πείτε και ανοιχτά. Να αποκρυσταλλώνεται τι πρέσβευει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...8 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:55 π.μ.

    @ ΟΧΙ στους κοτζαμπάσηδες της Αριστεράς

    είχαμε δεν είχαμε πάλι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ χώσαμε...Δεν ξέρω για τους άλλους χώρους και προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι σε τέτοια συνωμοσιολογικά σενάρια.Αλλά για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματικά θα ήθελα να μας δώσεις τα φώτα σου ω κεχρισμένε τιμητή των πάντων.ΣΕΚ,ΟΚΔΕ-Σπάρτακος αποκλείονται λόγω τροτσκισμού,ΝΑΡ λόγω γραμμής στα εθνικά,ΑΡΑΣ-ΕΚΚΕ λόγω απουσίας διαύλων με αυτό το κομμάτι (αλλά και λόγω γραμμής η ΑΡΑΣ),άρα τι μένει;

    Επειδή είμαι στην ΑΡΑΝ όπως έχω ξαναπεί πάντα θέλω να μαθαίνω από έγκυρες πηγές τι γίνεται στην οργάνωση που είμαι (indymedia,κάτι τύποι με έγκυρες διαρροές σαν εσένα κλπ.).Γιατί προφανώς εμένα μου τα κρατάνε κρυφά τα μεγάλα κεφάλια.Σε προειδοποιώ: μην μου απαντήσεις καμια συνωμοσιολογική βλακεία τέτοιου περιεχομένου ότι δεν τα μαθαίνω όλα,και κάποιοι στα παρασκήνια που...,οι παράγοντες που πίσω από τις πλάτες μας που...κλπ.

    Λόγω θέσης και σχετικής ηλικίας σου επισημαίνω ότι είμαι λίγο κεφάλας κι εγώ.Οπότε περιμένω μια πιο σοβαρή απάντηση για όσα λες.

    Σε φιλώ,αναμένω ενεός νέα σου.Συγχώρα μου τις αποχρώσες ενδείξεις ειρωνίας που διαπνέουν το κείμενο.Δικαιολογούνται από την οικειότητα που νιώθω τόσα χρόνια για τα trolls που γράφουν μονίμως τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον8 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:57 μ.μ.

    @ αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι

    Αμφισβητείς αυτά που έχω γράψει; Ποιά απ' αυτά που αναφέρω είναι λάθος; Κόλλησες σε ένα σημείο που λέω ότι αυτή η προειδοποίηση του Καραμπελιά απευθύνεται και προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεριά.

    Λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

    1. Οι ίντριγκες και οι διαβουλεύσεις δεν γίνονται αναγκαστικά μέσω των κομματικών οργάνων και κομματικών αποφάσεων. Συνήθως κάποια στελέχη έχουν τις "προσωπικές" τους διασυνδέσεις και κάνουν παιχνίδι μέσω αυτών. Και αυτό γίνεται και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό το λέω για να ξεκαθαρίσω ότι δεν χρεώνονται αυτές οι τακτικές αναγκαστικά σε πολιτικούς χώρους.

    2. Δεν σημαίνει επίσης όμως ότι και πολιτικοί χώροι κάνουν τακτικές κινήσεις που προφανώς δεν δημοσιοποιούνται και δεν ανακοινώνονται δημόσια.

    3. Ας έρθουμε τώρα στα γεγονότα, σχετικά με την πατριωτική αριστερά. Αυτή υπάρχει και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και στο εσωτερικό των οργανώσεων που συγκροτούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο ΝΑΡ, στο ΕΚΚΕ στην ΑΡΑΣ και στην ΑΡΑΝ δεν υπάρχουν "πατριωτικές" απόψεις; Ακόμα και κάποιοι τροτσκιστές έχουν βάλει νερό στο κρασί τους σε αυτά τα ζητήματα (διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να μην τους ψάχνεις εκεί).

    4. Αν σου πω ότι ο τάδε με τον δείνα έχουν συμφωνήσει αυτά και τα άλλα θα με πιστέψεις; Δεν το νομίζω, αν παράλληλα δεν παρουσιάσω στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς και μπορούν να ελεγχθούν από τον οποιοδήποτε. Δεν είναι θέμα καλής πίστης.

    Λοιπόν, πάρ το σαν προαναγγελία και ανέμενε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @κακό συναπάντημα

    Στα δικά μου τα μέρη κυκλοφορεί μια πιο hard εκδοχή της ιστορίας - ως προφορική παράδοση - σχετικά με τον Πρωτοσύγκελο και τα γεγονότα που συνέβησαν στο Ραψοματέϊκο βουνό.

    Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, όταν έφτασε εκεί ο Πρωτοσύγκελος και το τούρκικο απόσπασμα που συνόδευε αυτόν και τους φόρους που είχαν μαζέψει, έπεσαν πάνω στην ενέδρα των κλεφτών (στην οποία συμμετείχε και ο μεγάλος αδερφός που Θόδωρου Κολοκοτρώνη που σκοτώθηκε αργότερα από την προδοσία της εκκλησίας την μονή της Αιγιαλούς), τότε έγιναν εκεί τα παρακάτω:

    1. Σκότωσαν όλους τους Τούρκους

    2. Πήραν τους φόρους που είχαν μαζέψει

    3. Τον Πρωτοσύγκελο τον έγδυσαν, τον πήδηξαν και τον άφησαν γυμνό να γυρίσει πίσω.

    4. Πέταξαν τα ράσα του σε ένα ποτάμι εκεί δίπλα, το οποίο από τότε λέγε μαυρόρεμα για αυτό το λόγο

    5. Ο Πρωτοσύγκελος γύρισε πίσω, πήγε στον πατριάρχη και βγήκε το αφοριστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:26 μ.μ.

    @ Όχι στους κοτζαμπάσηδες της αριστεράς

    1) Μην μου κλέβεις την υπογραφή.

    2)Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν μου απάντησες.Τα περί "δεν μπορώ να σε πείσω και είναι θέμα καλής πίστης" και "ανέμενε για τις αποκαλύψεις" της εσπρέσσο στο νέο φύλλο είναι τρίχες κατσαρές.Παρεμπιπτόντως επειδή είμαι μάλλον πολύ πατριώτης το σωστό είναι ανάμενε και όχι ανέμενε,χεχε.

    3)Τώρα ας έρθουμε στα "γεγονότα" που λες και εσύ.Με στόμφο μας λες για τους πατριώτες της ΑΡΑΝ,της ΑΡΑΣ,του ΕΚΚΕ και του ΝΑΡ.Πας μη τροτσκιστής και αναρχικός πατριώτης.Ενδιάφέρουσα λογική.Πλην όμως ασόβαρη.Τράβα 8 δεκαετίες πίσω για να κάνεις αυτή την κουβέντα,σήμερα έχουμε 2011.Άντε που θα μας βγάλεις και πατριώτες επειδή έχουμε άλλη άποψη από το ψευτοδιεθνιστικό κοσμοπολιτισμό σου (να αρχίσω να μιλάω κι εγώ έτσι;).Σε λίγο θα μας πεις και εθνικοσοσιαλιστές.Η ασχετοσύνη βαράει κόκκινα.

    Αν θες σοβαρή κουβέντα μπορώ να κάνω.Αν θες τρολάρισμα μπορώ και χειρότερα.Έχω ξεχάσει το κομμουνιστόμετρο και το διεθνιστόμετρο σπίτι όμως για αυτό πες μου αν είναι να πεταχτώ να το πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος "αριστερός" δημοσιογράφος είναι συνδεδεμένος με τα πιο ακραία εθνικιστικά στοιχεία στην Κύπρο, αρθρογραφεί διαρκώς κατά της λύσης του Κυπριακού με λόγο τελείως ελληνοκεντρικό και δαιμονοποιεί κάθε πρόοδο. Πολυγραφότατος ναι. Μπουρδολόγος δεμ απίστευτος. Με στενές σχέσεις, στενότατες με το οικονομικό κατεστημένο της Λευκωσίας που δεν θέλει με κανένα τρόπο την λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΧΙ στους κοτζαμπάσηδες της Αριστεράς8 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:39 μ.μ.

    @ αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι

    1. Συγνώμη για την κλοπή του ονόματος και τα ..ορθογραφικά λάθη!

    2. Όμως νομίζω ότι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν μιλάμε γενικά και αφηρημένα για πατριώτες αριστερούς, αλλά για αυτούς τους που οι απόψεις τους είναι συμβατές με την ΣΠΙΘΑ και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να νταλαβερίζονται με τον Καραμπελιά και την υπόλοιπη παρέα που έχει μαζευτεί εκεί, για να μην πάρω 8 δεκαετίες πίσω που λες αλλά να έρθουμε στα σημερινά. Αυτό είναι το ΟΡΙΟ, για να συνεννοούμαστε.

    3. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Δ. Καζάκης, ο οποίος μάλιστα έλαβε και θέση στην συμβουλευτική του αρχηγού. Λοιπόν δεν υπάρχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ άνθρωποι που έχουν την ίδια στάση και τις ίδιες απόψεις με τον Καζάκη;

    4. Τα στοιχεία που γνωρίζω όπως σου εξήγησα - άλλα δεν θέλεις να καταλάβεις - δεν είναι δημοσιοποιήσιμα γιατί στηρίζονται σε μαρτυρίες στις οποίες εγώ μπορεί να έχω τους λόγους μου και να θεωρώ ότι είναι αξιόπιστες και έγκυρες ως πηγές, αλλά δεν μπορούν να τεκμηριωθούν με ντοκουμέντα που μπορεί να ελέγξει ο καθένας την πιστότητα και την ακρίβειά τους. Γι' αυτό λοιπόν:

    5. Λοιπόν για να μην συνεχίζεται αυτή η ιστορία, κάνω την αυτοκριτική του και δηλώνω δημόσια ότι: η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει καμία σχέση με την ΣΠΙΘΑ και όλα της τα μέλη δεν είχαν και δεν έχουν καμία συμμετοχή σε αυτό το πατριωτικό ( το γράφω και χωρίς εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθείς ) κίνημα. .

    6. Ξεκόλλα και πάμε παραπέρα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως γνωρίζει κανένας ποιός είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλου, γιατρός που είχε ανακοινωθεί ότι είναι στην συμβουλευτική της ΣΠΙΘΑΣ και μετά τον έφαγε η μαρμάγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...9 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:53 π.μ.

    1)Συγχωρεμένος.Και εδώ δεν ειρωνεύομαι.

    2)Δεν κάνω πως δεν καταλαβαίνω.Εσύ κάνεις πως εξηγείς και δεν εξηγείς τίποτα.Όντως δεν μιλάμε γενικά και αφηρημένα για πατριώτες αριστερούς,αλλά "για αυτούς που οι απόψεις τους είναι συμβατές με την ΣΠΙΘΑ".Μόνο που αυτά τα δύο φαίνεται να τα ταυτίζεις έως τώρα κι εσύ και άλλα post.Εκτός αν το ξεκαθαρίζεις οπότε πάμε παραπέρα που λες και εσύ.

    3)Δίκιο έχεις για Καζάκη.Εντελώς άδικο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Ούτε εμείς στην ΑΡΑΝ,ούτε το ΕΚΚΕ που μας θεωρούν το πιο "πατριωτικό" κομμάτι λόγω της γραμμής για τα εθνικά (επειδή προφανώς δεν είμαστε τροτσκιστές) δεν λέμε κάτι που να πλησιάζει αυτό που έλεγε ο Καζάκης.Το ΕΚΚΕ φαντάσου λέει και για εξάρτηση (που η ΑΡΑΝ δεν λέει) και πάλι δεν έχει σχέση με το όριο της άποψης του Καζάκη.Και το όριο το βλέπαμε και δεν συμφωνούσαμε.Αυτό δεν αναιρεί ότι μπορούσαμε να πάμε μαζί σε σημεία.

    4)Ναι δεν θέλω να καταλάβω τέτοια "στοιχεία" που συνεχώς επικαλείσαι και συνεχώς δεν αναφέρεις.Όπως δεν καταλαβαίνω και τα "στοιχεία" και τις "διαρροές" του Σόμπολου από την Αντιτρομοκρατική,όπως δεν καταλαβαίνω και τις "διαρροές" στην εκπομπή της Λαμπίρη.Το κουτσουμπουλιό παραμένει κουτσουμπολιό ακόμα κι αν έχει συσκευασία "έγκυρης είδησης".Μην μας το παίζεις γνώστης.

    5)Άσε τις συνδικαλιές του στυλ "έχω στοιχεία και τα ξέρω μόνο εγώ,δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω (γιατί θα κάψω τις πηγές μου;)",αλλά βαράω και μια διάψευση σαν Πεταλωτής για τα μάτια του κόσμου.Τη δημόσια δήλωσή σου την ξέραμε ήδη,δεν χρειάζεται.

    6)Ξεκόλλα εσύ και όσοι με κάθε άκυρη αφορμή βρίσκεται ευκαιρία να τα χώσετε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Το είπα και παλιότερα θα σας απαντάμε όπως πρέπει.Το οποίο σημαίνει ότι σε αστειότητες του στυλ "έχω κάτι στοιχεία που μου πε ο μπατζανάκης της θείας μου που έχει κάτι γνωστούς χωμένους στα κεντρικά" δεν απαντάμε σοβαρά.

    Είπα ότι αν θες σοβαρή κουβέντα μπορω.Αν θες τρολάρισμα μπορώ και χειρότερα.Κόψε λοιπόν το παραμύθι και πάμε παραπέρα όπως λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ τον παραπάνω που χαρακτηρίζει τον Κωνσταντακόπουλο ως αντιδραστικό. Ενώ ο φίλος που στο Κυπριακό συντάσσεται με τους Αμερικανούς, τους Άγγλους, τον ΟΗΕ, την Τουρκία και όλο τον εσμό του ελλαδικού πολιτικού κόσμου (ΓΑΠ, Μητσοτάκη & Ντόρα, όλο το εκσυγχρονιστικό τόξο από ΝΔ ως Συνασπισμό) νομίζει ότι ακολουθεί γνήσια αντι-ιμπεριαλιστική γραμμή. Διάβασε τουλάχιστον το βιβλιαράκι του Πέρυ Άντερσον για το Κυπριακό (Οι διαιρέσεις της Κύπρου από την Άγρα) μικρό είναι & κατανοήτό κάτι θα καταλάβεις πέρι Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΧΙ στους κοτζαμπάσηδες της Αριστεράς9 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:48 π.μ.

    αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

    ΟΚ! (αν και καλύπτεις όλους τους άλλους της ΑΝΤΑΡΑΣΥΑ εκτός από την ΑΡΑΣ) ας το λήξουμε εκεί!
    Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε οργανώσεις αλλά σε πρόσωπα. Εξάλλου τίποτα δεν παραμένει κρυφό υπό τον ήλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρόλο που οι διάφορες δηλώσεις του Μίκη με εξοργίζουν εδώ και χρόνια-ξεκίνησα να παίρνω χοντρές ανάποδες από τότε που μας σύστησε να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για τον Χριστόδουλο, πιστεύω απόλυτα πως πρέπει να το αφήσουμε στην ησυχία του. Τα όσα έχει προσφέρει στο διάβα του είναι τεράστια αξεπέραστα και διαχρονικά για τον Πολιτισμό. Έτσι και αλλιώς η "Σπίθα" ούτε παίζει ούτε θα παίξει νομίζω κάποιον ρόλο, η απήχησή της στην κοινωνία είναι ελάχιστη. Κάποιοι, από το στενό περιβάλλον του Μίκη, επιμένουν να τον χρησιμοποιούν με άθλιο τρόπο, με αποτέλεσμα να διακυβεύει την υστεροφημία του ο ίδιος. Ότι τα "χάνει" φάνηκε ήδη εδώ και πολλά χρόνια, και μάλιστα όχι από δηλώσεις, αλλά από τις τελείως ακαλαίσθητες παρεμβάσεις που έκανε σε πολλά σπουδαία έργα του με πειράματα σε ενορχηστρώσεις που εν τέλει πρόδιδαν την ίδια τη φυσιογνωμία τους. Ας τον αφήσουμε ήσυχο, ο χρόνος που του μένει, δεν μπορεί να είναι και πολύς πια, ας μην συντείνουμε περαιτέρω στη φθορά του.

    Μία νύξη θα κάνω μόνο για το ζήτημα Κωνσταντακόπουλου που μπήκε πιο πάνω. Καθώς ζω στην Κύπρο και ζω το Κυπριακό από πρώτο χέρι όπως και όλες τις τάσεις που υπάρχουν γύρω από αυτό, ας έχουμε λίγη προσοχή. Το ζήτημα αφενός είναι απίστευτα περίπλοκο και αφετέρου εμπλέκονται πάρα πολλά συμφέροντα που δεν έχουν να κάνουν ούτε με πατριωτισμούς ούτε με αντι-ιμπεριαλιστικές πρακτικές.

    Το 2004 ειπώθηκε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ ένα ΌΧΙ που έπρεπε να ειπωθεί, όχι μόνο γιατί το εν λόγω σχέδιο δεν ήταν λειτουργικό, αλλά και γιατί ήταν η πρώτη ευκαιρία που είχαν οι Κύπριοι στην ιστορία τους-μετά την εισβολή- να σηκώσουν ένα πάνδημο "γαμώτο" σε όσους μαγειρεύουν για εκείνους χωρίς εκείνους.

    Το τι θα γίνει παρακάτω, θα το δούμε. Το Κυπριακό θα "λυθεί" με τον ένα ή 'άλλο τρόπο μέχρι το 2012 καθώς η Κύπρος δεν μπορεί να αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. διαιρεμένη. Σημασία, έχει το ΠΩΣ θα επιλυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν είναι φοβερή σύμπτωση η ταύτιση απόψεων της "Αριστεράς", των Αγγλων και των Αμερικανων για την Κυπρο ; Δεν είναι απίστευτος ο ισχυρισμός οτι τη λύση δεν τη θέλει το οικονομικό κατεστημένο της Κύπρου,λες και δεν έγινε δημοψήφισμα ; Για ποιά άμεση δημοκρατία μιλάμε όταν η πλειοψηφία συκοφαντείται ξεδιαντροπα όταν δε γουσταρουμε το αποτέλεσμα ; Τι Αριστερά ειναι αυτή τέλος πάντων ; Σαν πολλές δε γίναν οι συμπτώσεις τελευταία ; Και τους φταίει ο Καραμπελιας ; Με συγχωρείτε που γεννήθηκα Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ τι καταλαβαίνω όλα απ' όλα αυτά; Απλά κάποιοι φοβούνται μην κλείσει το μαγαζάκι τους, και γι' αυτό έχουν βγάλει πάλι στον πάγκο και πουλούν μεγάλα ιδανικά και «αντιεθνικισμό» με το μέτρο.

    Οι νεοέλληνες είτε δεξιοί, είτε κεντρώοι είτε εξωκοινοβουλευτικοί είναι μεγάλοι απατεώνες, εντελώς αλλοτριωμένοι άνθρωποι, σχεδόν άξιοι της μνημονιακής μοίρας που τους έχει βρει. Γι' αυτό και σαράντα χρόνια θα ζυμώνουν και ποτέ δεν θα κοσκινίσουν.

    Αυτός είναι ο δικός μου εθνομηδενισμός και καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανώνυμο 1:21μ.μ.

    Σώπα καλέ! Έτοιμος για την ΣΠΙΘΑ είσαι. Γιατί μας το κρύβεις;

    Αυτοί που φοβούνται μην κλείσει το μαγαζάκι τους συναγωνίζονται σήμερα μπας και μείνουν έξω από το παζάρι των μεγάλων "πατριωτικών" ιδανικών που γίνεται! Αν είδες να πουλάει κανένα μαγαζάκι ή super market "αντιθενικισμό", γράψε μας την διεύθυνσή του να πάμε να ψωνίσουμε και μεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ανώνυμε παραπάνω

    Συγχώρεσέ με. Ενώ γενικά αυτοπροσδιορίζομαι στην αριστερά, έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους Έλληνες αριστερούς. Προτιμώ (και συνομιλώ) με Ιρλανδούς, Γάλλους, Γερμανούς, λατινοαμερικάνους, αφρικανούς και ασιάτες αριστερούς, οι οποίοι είναι αυθεντικοί αγωνιστές.

    Οι Έλληνες αριστεροί είναι ότι και οι Έλληνες σκέτο. Κωλοέλληνες. Απλά επειδή έχουν εκπαιδευτεί στην «φραξιονιστική πάλη δίχως αρχές», το μόνο σπόρ όπου η ελληνική αριστερά είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, αυτή τους η διάσταση διογκώνεται.

    Αυτός είναι ο δικός μου εθνομηδενισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ