ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟ Α-Α για τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣκαι ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής υπογραμμίζει τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές προϋποθέσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την ανακήρυξη των υποψηφίων και την οικονομική στήριξη της προεκλογικής καμπάνιας των συνδυασμών. Πρόκειται για μέτρα που στόχο έχουν να αποκλείσουν τους απλούς ανθρώπους και να ενισχύσουν τις δυνατότητες συνδυασμών και υποψηφίων που έχουν επιλέξει η κυρίαρχη τάξη και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Η ανακήρυξη των τραπεζών σε εγγυητές της διαφάνειας στην πολιτική δράση, προκαλεί ταυτόχρονα οργή και θυμηδία.

Το Μέτωπο δηλώνει ότι θα αντισταθεί σε αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις και δεν θα τις αποδεχθεί. Καλεί όλους τους συνδυασμούς που αναφέρονται στην αριστερά, στο εργατικό κίνημα, στις λαϊκές δυνάμεις, να παλέψουμε μαζί για την ανατροπή ρυθμίσεων του προεκλογικού αγώνα που –υπό το πρόσχημα της οικονομικής διαφάνειας- παραβιάζουν τις πιο ουσιαστικές αρχές της δημοκρατίας. Συμφωνεί σε αυτό το θέμα με την άποψη που έχει εκφράσει το ΚΚΕ.

Το Μέτωπο, σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη, αποφάσισε την άμεση διοργάνωση Οικονομικής Εξόρμησης από την επόμενη Δευτέρα.»

Αθήνα, 16/9/2010


Επίσης, χθες έγινε  χθεσινοβραδινή ευρεία σύσκεψη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Εμείς που στηρίζουμε το εγχείρημα αυτό, θεωρούμε ότι :
- Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο να δηλώσει την αντίθεσή της στο μνημόνιο, αλλά να οργανώσει την αντίστασή της απέναντί του και τη στήριξη και προβολή της εναλλακτικής λύσης.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης ώστε να αμυνθούν αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το χρέος που άλλοι δημιούργησαν, ώστε να εμποδίσουν τα ισχυρά συμφέροντα να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, ώστε η εξουσία να μη συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια, πάντα τα ίδια.
- Για να μπορέσει η κοινωνία να αντιταχθεί αποτελεσματικά, χρειάζεται δράση του κόσμου της εργασίας, συλλογική, οργανωμένη και μακροπρόθεσμη.
Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο δεν τελειώνει με αυτές τις εκλογές: Αντίθετα, αρχίζει.»

Αθήνα, 16/9/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ